Cables for Lumagen Vision HD - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 10-09-2012, 08:52 AM - Thread Starter
Member
 
bpdski's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Marietta, GA
Posts: 178
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi, I was looking at getting a used VIsion HD to convert different inputs for an older Sony HDTV that only has a component input, no HDMI. It has a nice 1080i picture but I would like to connect some other inputs to it such as the VGA output from a laptop as well as a WD Media Player. In reading the manual for a Lumagen, it looks like it is capable of taking RGB and digital inputs and then converting them to a YPbPr output through the output DVI connector. My question is will the cables on monoprice work with the Vision HD?

For example, can I use this DVI to component cable to connect the Lumagen to my HDTV?
bpdski is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 10-09-2012, 08:54 AM - Thread Starter
Member
 
bpdski's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Marietta, GA
Posts: 178
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm not sure how I posted that before I was done, but to continue...

For example, can I use this DVI to component cable to connect the Lumagen to my HDTV?

http://www.monoprice.com/products/product.asp?c_id=102&cp_id=10235&cs_id=1023504&p_id=3868&seq=1&format=2

Similarly, can I use this cable to connect the VGA from my laptop to the Lumagen?

http://www.monoprice.com/products/product.asp?c_id=102&cp_id=10235&cs_id=1023503&p_id=2409&seq=1&format=2

Thanks
bpdski is offline  
post #3 of 4 Old 10-09-2012, 11:14 AM
AVS Special Member
 
Gordon Fraser's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: S.E. England
Posts: 1,584
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 25
The dvi-i cable to component certainly looks like it will work.

The other one will not. That will only work if your PC can output component video on its VGA socket. If it doesn't and only outputs RGBHV then you need an HD15 to 5 RCA cable. The lumagen accepts RGBHV using one set of component inputs plus the two Composite video inputs for H and V

Convergent-AV
ISF, Home Theater Consultants and Distribution, U.K.
Gordon Fraser is offline  
post #4 of 4 Old 10-09-2012, 01:23 PM - Thread Starter
Member
 
bpdski's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Marietta, GA
Posts: 178
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks, I was wondering how the sync signals would be input into the Lumagen, I missed that in the manual. It doesn't look like they have a HD15 to 5 RCA but I could use my HD15 to BNC cable that I have and just get several BNC to RCA adapters I guess. Thanks for the help!
bpdski is offline  
Reply Video Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off