Video processor that do UHD / 4K - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 01-17-2013, 05:17 PM - Thread Starter
Member
 
richard_onyschak's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: woodbridge,nj,usa
Posts: 94
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
is there a video processor that has a 4k output yet? I am looking for an external processor like a dvdo or a lumagen
richard_onyschak is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 01-18-2013, 03:57 AM
AVS Special Member
 
Fudoh's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Munich, Germany
Posts: 1,336
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 21
not yet, at least not in the "consumer" market. I think the current Oppo generation of BD players will upscale to 4K if you feed a signal through the HDMI input those machines provide. Uses the Marvell QDEO for upscaling. Next up - later this year - will be a new Lumagen unit with 4K upscaling. Some new AVRs also offer 4K upscaling.
Fudoh is offline  
post #3 of 5 Old 01-18-2013, 09:41 AM
AVS Addicted Member
 
Josh Z's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Planet Boston, source of the spice, Melange.
Posts: 19,879
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 112 Post(s)
Liked: 291
Quote:
Originally Posted by Fudoh View Post

I think the current Oppo generation of BD players will upscale to 4K if you feed a signal through the HDMI input those machines provide. Uses the Marvell QDEO for upscaling.

If I'm not mistaken, OPPO players use the Sigma chip for scaling. The QDEO chip is only used for picture enhancements, such as DNR, sharpening, color adjustment, etc.

Josh Z
Writer/Editor, High-Def Digest (Blog updated daily!)
Curator, Laserdisc Forever

My opinions are my own, and do not necessarily reflect those of my employers.

Josh Z is offline  
post #4 of 5 Old 01-18-2013, 11:01 AM
AVS Special Member
 
Fudoh's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Munich, Germany
Posts: 1,336
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 21
I think the Mediathek is used for upscaling to 1080p and if 4K is requested, then the QDEO takes over.
Fudoh is offline  
post #5 of 5 Old 01-19-2013, 04:59 PM
AVS Addicted Member
 
Josh Z's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Planet Boston, source of the spice, Melange.
Posts: 19,879
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 112 Post(s)
Liked: 291
Quote:
Originally Posted by Fudoh View Post

I think the Mediathek is used for upscaling to 1080p and if 4K is requested, then the QDEO takes over.

Maybe you're right.

Josh Z
Writer/Editor, High-Def Digest (Blog updated daily!)
Curator, Laserdisc Forever

My opinions are my own, and do not necessarily reflect those of my employers.

Josh Z is offline  
Reply Video Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off