Crystalio 3100 3D Support or alternatives - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 01-21-2013, 02:05 AM - Thread Starter
Senior Member
 
AJSG's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: London, UK
Posts: 204
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This could be a really dumb question but I cannot find a straight answer from Dr Google.

Can the Crystalio 3100 support 3D images? I am about to upograde my projector to a 3D one and I had this sudden doubt.

If it doesn't does anybody know what the alternatives are?

I am feeding this into the 3100:

Sky+ HD via HDMI and separate Coax Audio
PS3 via HDMI and separate SPDIF Audio
Wii vis Component and L/R Audio
Arcam DVD player via HDMI and Coax Audio, also feeding SPDIF Audio to amplifier separately for Audio only CDs
Dune 3.0 Network Player via HDMI and Coax Audio

So I need 4x HDMI input, at least one Component Input and configurable audio (3x coax 1 spdif 1 L/R)

At the moment I run everything via an Arcam amp but happy to change the amp for something a little more modern.

Speakers: 5 speaker setup with subwoofer.

Display is via a 40in Loewe (non 3D) and an Infocus in76 projector.

Thanks in adavance,

Andrew.

Gentlemen prefer Bonds...
AJSG is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 01-22-2013, 03:45 PM
Senior Member
 
uderman's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Fitchburg,MA
Posts: 242
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 13
checkboard type 3d normaly found cable/satellite tv is fine. crystalio should be able to pass that.

I dont understand why you run hdmi and audio seperately. crystalio can support DD,DTS bitstreams and 2c pcm audio tru hdmi.

your only trouble is going to be PS3. Crystalio wont support the 3d it provides and can not pass multi ch pcm or lossless bitstreams.

alternatives are:

dvdo iscan duo
lumagen mini or xe

or you can buy BD player with 2 hdmi out. 1 directly into projo and 1 into reciever. Crystalio or any processor will not help much with BD picture beside color management and minor noise reduction(i prefer untouched 1080p)
uderman is offline  
post #3 of 5 Old 01-23-2013, 11:40 AM
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,015
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 28 Post(s)
Liked: 91
I would definitely just grab a Dual HDMI player.

Search or copy and paste-> Joe Rod Home Theater .Com <-to check out my latest Reviews.

Check out these new Lighted Cup Holders:
http://hstrial-jrodriguez996.homeste...=1402680301175
joerod is offline  
post #4 of 5 Old 01-23-2013, 12:43 PM
AVS Special Member
 
Fudoh's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Munich, Germany
Posts: 1,338
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 21
Or you just keep your complete setup and just add a little HDMI matrix switch in between the sources and the processor and the beamer be good with it ! This way you can route 3D signals around the VP, while keeping everything in place.
Fudoh is offline  
post #5 of 5 Old 01-26-2013, 12:17 PM - Thread Starter
Senior Member
 
AJSG's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: London, UK
Posts: 204
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by uderman View Post

checkboard type 3d normaly found cable/satellite tv is fine. crystalio should be able to pass that.

I dont understand why you run hdmi and audio seperately. crystalio can support DD,DTS bitstreams and 2c pcm audio tru hdmi.

Almost nothing I own can send DD etc via an HDMI cable, even in 1.4. HDMI is a gargantuan waste of space and money. I absolutely hate it, that is why I bought 2 Furys and use one and keep the other just in case they get shut down. Whole house is served 1080i via Component.

Sky+ HD box, even the new one will NOT send DD via HDMI, my DUNE 3.0 BD won't either. PS3 doesn't work either, it sends some simil DD but nothing like the quality of the full DTS you can get with a separate coax connection.

Thank you for the response but in the end I just bought a friend of mine's set up, the whole thing from processor to 3d projector. Am selling the 3100 and all the Arcam gear on eBay! Wish me luck.

Regards,

Andrew.

Gentlemen prefer Bonds...
AJSG is offline  
Reply Video Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off