Lumagen Radiance 20XX Support Thread - Page 12 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
 21Likes
Reply
 
Thread Tools
post #331 of 346 Old 03-18-2015, 02:42 PM - Thread Starter
jrp
AVS Special Member
 
jrp's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Portland, Oregon, USA
Posts: 1,155
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 74 Post(s)
Liked: 85
Quote:
Originally Posted by sillysally View Post
Jim, are we going to be able to use the upcoming 4K 3DLUT processor Lumagen with ArgyllCMS.????

You said some time ago that you would be working with Graeme Gill (ArgyllCMS creator), so we can use your Lumagen's with ArgyllCMS for large 3DLUT's.
The upcoming 4k input to output Radiance product has 3D LUT capability using the same interface as the current generation of Radiance product. You would need to contact Graeme to see if he has any plans to support the Radiance 3D LUT interface.

Jim Peterson
Lumagen
jrp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #332 of 346 Old 03-18-2015, 03:17 PM
AVS Special Member
 
sillysally's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicago
Posts: 4,527
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 668 Post(s)
Liked: 696
Quote:
Originally Posted by jrp View Post
The upcoming 4k input to output Radiance product has 3D LUT capability using the same interface as the current generation of Radiance product. You would need to contact Graeme to see if he has any plans to support the Radiance 3D LUT interface.
He said he would support the Radiance. You said you would send him one so he could create support in ArgyllCMS for the Radiance.
As it stands now you would have to use HTPC or eecolor box for any 3DLUTs made using Argyll CMS. So it would be a plus for you and your upcoming 4K Lumagen to have support with Argyll CMS.


His E-Mail is graeme@argyllcms.com

Thanks,

ss

"Don't worry be happy"
Setup dispcalGUI, 2nd link settings for 65EF9500
http://www.avsforum.com/forum/40-ole...l#post35174522
http://www.avsforum.com/forum/40-ole...l#post39870898
sillysally is offline  
post #333 of 346 Old 04-13-2015, 05:40 PM
AVS Special Member
 
RapalloAV's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,824
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 882 Post(s)
Liked: 199
Sometimes I find it rather hard to know if all the video processing is really OFF on an AVR when I change brands with my Lumagen connected. Some just are not clear in the menu...


I dont want any video processing going on at all from my Marantz AV 8802 due to having a Lumagen in the chain, what settings do you have to make on the video menu?
The 8802 is no different in the menu to the Denon AVR X5020 I just replaced.


When you turn things OFF are they really OFF?

Murray Thompson
X Owner RapalloAV
CinemascopE Home Cinema Build & 2014 rebuild
RapalloAV is offline  
post #334 of 346 Old 04-14-2015, 05:38 AM
Senior Member
 
uderman's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Fitchburg,MA
Posts: 413
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 71 Post(s)
Liked: 28
The avr might do color space conversion for on screen display which might degrade video or not. They may also clip peak white or blacker than black if the hw has those limits.

Running radiance directly to your display is the best but you lose osd from your avr.
uderman is offline  
post #335 of 346 Old 04-30-2015, 07:07 PM
Member
 
SolRebel's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 78
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 21 Post(s)
Liked: 12
Hey Guys, just picked up a 2020 to help me with aspect ratio issues on my CIH set up. Now that I have it, it seems to be a waste to not take advantage of the CMS. Not being a pro calibration guy myself, can anyone recommend a guy for the San Diego area? Thanks
SolRebel is offline  
post #336 of 346 Old 05-11-2015, 02:12 PM
AVS Special Member
 
Kelvin1965S's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Berkshire, UK
Posts: 3,679
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 222 Post(s)
Liked: 123
I can't help with recommending a Pro calibrator (as I'm UK based anyway), but I can say that it will be worthwhile making use of the calibration side of the Radiance. Just using the aspect ratio controls is only scratching the surface of what it can do.

I finally got round to running the autocal with my 2041 on my X500 using Chromapure and after a few teething problems (thanks again to Gordon Fraser ) I got fantastic results with 0% 'poor' dEs (ie over 3) on the advanced colour calibration (something like 85% under 1.5dE too of the 729 points. I've only had chance to watch one film on it since this calibration, but it looks fantastic with no banding/posturisation or other issues either.

Since I use a HDMI splitter I've use some other memories for two different TVs as well. The 2041 also sorted out an audio issue I had using the splitter as was able to set up a user EDID in the 2041 so that my Oppo 'ignores' the splitter and outputs DTS-MA via HDMI anyway. Previously the splitter would cause the Oppo to drop to PCM. Now I can watch/listen to discrete audio in my second room too.

I know I'm well behind the curve getting my 2041, but it is proving to be even better than my previous Mini3D.

If you like it, then it doesn't matter what the forum says...
Kelvin1965S is offline  
post #337 of 346 Old 05-12-2015, 01:55 AM
Senior Member
 
Deepsky4565's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Spokane, Washington
Posts: 364
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 11
On my 2041 my Oppo almost always doesn't show image, and the only way I've found to get it is to go into the Video EDID and change that value, it doesn't seem to make any difference what it is set to, just changing it works. Any ideas? I've tried changing the hotplug value, no difference.
Deepsky4565 is offline  
post #338 of 346 Old 05-12-2015, 10:18 AM
AVS Special Member
 
Gordon Fraser's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: S.E. England
Posts: 1,651
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Liked: 43
Quote:
Originally Posted by Deepsky4565 View Post
On my 2041 my Oppo almost always doesn't show image, and the only way I've found to get it is to go into the Video EDID and change that value, it doesn't seem to make any difference what it is set to, just changing it works. Any ideas? I've tried changing the hotplug value, no difference.
How long is the hdmi cable from Oppo to scaler? What output resolution is Oppo set to?

I'd normally suggest using NATIVE output res and at least a 2m long hdmi cable. You could set the Oppo to 1080P output to test trying to get things stable to start. Also, if the Oppo is one with dual outputs try the alternate output and see if you get the same behaviour

Convergent-AV
ISF, Home Theater Consultants and Distribution, U.K.
Gordon Fraser is offline  
post #339 of 346 Old 05-13-2015, 03:50 AM
Senior Member
 
Deepsky4565's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Spokane, Washington
Posts: 364
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 11
Well differing lengths of cable didn't do anything, but switching to output 2 seems to work so far. Thanks!
Deepsky4565 is offline  
post #340 of 346 Old 08-18-2015, 01:34 PM
AVS Special Member
 
ConnecTEDDD's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 3,431
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 580 Post(s)
Liked: 956
Lumagen Radiance 20XX Series (2021, 2022, 2041, 2042) New 080415 Firmware Update

Release Notes

Fix for problem with setting vertical shift greater than 0 when using output shrink (a combination sometimes used for setting up a 2.35 output aspect).

Fix for issues with not displaying video source correctly in a rare situation.

Improved reliability of output video connection.

(Update time ~3 minutes @57k)

Download Link

Ted's LightSpace CMS Calibration Disk Free Version for Free Calibration Software: LightSpace DPS / CalMAN ColorChecker / HCFR
S/W: LightSpace CMS, SpaceMan ICC, SpaceMatch DCM, CalMAN 5, CalMAN RGB, ChromaPure, ControlCAL
V/P: eeColor 3D LUT Box - P/G: DVDO AVLab TPG
Meters: JETI Specbos 1211, Klein K-10A, i1PRO2, i1PRO, SpectraCAL C6, i1D3, C5
ConnecTEDDD is offline  
post #341 of 346 Old 01-19-2016, 02:01 PM
AVS Special Member
 
ConnecTEDDD's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 3,431
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 580 Post(s)
Liked: 956
Lumagen Radiance 20XX Series (2020, 2021, 2022, 2041, 2042) New 011216 Firmware Update

Release Notes

Adds rs232 input aspect query command, "ZQI20".

Adds rs232 full information query command, "ZQI21".

Adds rs232 command, "ZY550" to reset automatic aspect detection which is useful if user temporarily overrides it and then wants to re-detect automatically.

Adds "Full" option to reporting mode changes via rs232 in menu under "Other: I/O Setup: RS-232 Setup".

Fixes output aspect per input aspect problem with 2.40 input aspect using the 2.35 output aspect.

Adds improvements to automatic image based input aspect such that detection is more reliable and also will unzoom to display DVD setup menus, etc when they are detected.

If you need documentation on the new rs232 commands before our rs232 tech tip is updated please email us at support@lumagen.com .

(Update time ~15 minutes @57k)

Download Link

Ted's LightSpace CMS Calibration Disk Free Version for Free Calibration Software: LightSpace DPS / CalMAN ColorChecker / HCFR
S/W: LightSpace CMS, SpaceMan ICC, SpaceMatch DCM, CalMAN 5, CalMAN RGB, ChromaPure, ControlCAL
V/P: eeColor 3D LUT Box - P/G: DVDO AVLab TPG
Meters: JETI Specbos 1211, Klein K-10A, i1PRO2, i1PRO, SpectraCAL C6, i1D3, C5
ConnecTEDDD is offline  
post #342 of 346 Old 01-20-2016, 01:37 PM
AVS Special Member
 
ConnecTEDDD's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 3,431
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 580 Post(s)
Liked: 956
Lumagen Radiance 20XX Series (2020, 2021, 2022, 2041, 2042) New 011316 Firmware Update

Release Notes

The newly added ZY550 rs232 command wasn't working too well and was fixed.

The ZQI21 command returned incorrect vres for 4K output modes.

If you aren't using these rs232 commands then you do not need to update.

(Update time ~3 minutes @57k)

Download Link

Ted's LightSpace CMS Calibration Disk Free Version for Free Calibration Software: LightSpace DPS / CalMAN ColorChecker / HCFR
S/W: LightSpace CMS, SpaceMan ICC, SpaceMatch DCM, CalMAN 5, CalMAN RGB, ChromaPure, ControlCAL
V/P: eeColor 3D LUT Box - P/G: DVDO AVLab TPG
Meters: JETI Specbos 1211, Klein K-10A, i1PRO2, i1PRO, SpectraCAL C6, i1D3, C5
ConnecTEDDD is offline  
post #343 of 346 Old 01-23-2016, 04:24 AM
Senior Member
 
Drem's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Gothenburg, Sweden
Posts: 236
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 13
I have a question. I have a 2020 and want to use Output1 to my projector (for a 2.40:1 screen) and Output2 to my tvset at standard 16:9. I have set up Output1 to my projector and the 2.40:1 setup, so that is done, just want to get a standard 16:9 to my tv at the same time, on Output2. Do I have to make different setups and switch between them?

Attached pictures. TV set to 16:9. Setting TV to Auto doesnt work quite good either, its making it switch back and forth. Not looking good.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20160123_135526.jpg
Views:	5
Size:	171.2 KB
ID:	1203225   Click image for larger version

Name:	IMG_20160123_135643.jpg
Views:	7
Size:	163.7 KB
ID:	1203233  

Last edited by Drem; 01-23-2016 at 06:08 AM.
Drem is offline  
post #344 of 346 Old 01-23-2016, 08:43 AM
AVS Special Member
 
Gordon Fraser's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: S.E. England
Posts: 1,651
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Liked: 43
Quote:
Originally Posted by Drem View Post
I have a question. I have a 2020 and want to use Output1 to my projector (for a 2.40:1 screen) and Output2 to my tvset at standard 16:9. I have set up Output1 to my projector and the 2.40:1 setup, so that is done, just want to get a standard 16:9 to my tv at the same time, on Output2. Do I have to make different setups and switch between them?

Attached pictures. TV set to 16:9. Setting TV to Auto doesnt work quite good either, its making it switch back and forth. Not looking good.
Configurations are not able to be attached to specific output sockets. Whatever memory and configuration you have loaded is output to both outputs at the same time. You can only achieve what you want by having EITHER the projector or the tv on and then selecting a memory for each. ie Memory A uses CMS, MODE and STYLE settings specific to one display, then MEMORY B should be used to create CMS, MODE and STYLE settings that will work with the other display.

Gordon

Convergent-AV
ISF, Home Theater Consultants and Distribution, U.K.
Gordon Fraser is offline  
post #345 of 346 Old 01-23-2016, 11:01 AM
Senior Member
 
Drem's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Gothenburg, Sweden
Posts: 236
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by Gordon Fraser View Post
Configurations are not able to be attached to specific output sockets. Whatever memory and configuration you have loaded is output to both outputs at the same time. You can only achieve what you want by having EITHER the projector or the tv on and then selecting a memory for each. ie Memory A uses CMS, MODE and STYLE settings specific to one display, then MEMORY B should be used to create CMS, MODE and STYLE settings that will work with the other display.

Gordon
Thanks for the info Gordon. I got it sorted now, looking good
Drem is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Video Processors

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off