HD Leeza Release April 14 or 24 - Page 4 - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #91 of 263 Old 05-01-2003, 06:17 AM
Advanced Member
 
dschamis's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Sands Point, NY, USA
Posts: 513
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I haven't heard anything either, but I'm very jealous!
dschamis is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #92 of 263 Old 05-01-2003, 06:19 AM
AVS Club Gold
 
oferlaor's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Modiin, Israel
Posts: 8,222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
bpape,

Cool! Let us know what happens when you receive it (long posting please).

Cheers,
Ofer LaOr
www.hometheater.co.il
oferlaor is offline  
post #93 of 263 Old 05-01-2003, 06:20 AM
AVS Special Member
 
Gordon Fraser's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: S.E. England
Posts: 1,610
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 27
I'm not saying anything till I get the tracking number.....but I'm hoping to be a happy bunny by end of next week!

Gordon

Convergent-AV
ISF, Home Theater Consultants and Distribution, U.K.
Gordon Fraser is offline  
post #94 of 263 Old 05-01-2003, 07:12 AM
rrg
Advanced Member
 
rrg's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: NJ
Posts: 795
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The word is that the upgrade units will be shipped starting around June 15th.

Ron Gomes
rrg is offline  
post #95 of 263 Old 05-01-2003, 07:29 AM
Member
 
KevD's Avatar
 
Join Date: Aug 1999
Location: E.Greenwich, RI, USA
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I will also have mine on Monday.
KevD
KevD is offline  
post #96 of 263 Old 05-01-2003, 08:13 AM
AVS Special Member
 
bpape's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: St. Louis(Wildwood), MO
Posts: 7,639
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I am on the new list.

Not sure if the shipping will be direct or will have to go through AVS first. Unfortunately, I am working out of town, yet again so my time with the unit will be limited to the weekends for a few weeks.

I will at least post initial impressions as soon as I can.

"Hey buddy, your car is fixed!" ;)

I am serious...and don't call me Shirley.
Bryan Pape - Lead Acoustician
GIK Acoustics

bpape is offline  
post #97 of 263 Old 05-01-2003, 08:47 AM
AVS Addicted Member
 
thebland's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Detroit, Michigan USA
Posts: 24,053
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 340 Post(s)
Liked: 173
Does the RP-62 have a Coax and/or Optical digital audio output?

Is there a BNC or RCA SDi output on the RP-62.

LEEZA is all BNC (in and out). Correct?

My Home Theater of the Month- Le Petit Trianon

There are more than a handful of [op amps] that sound so good that most designers want to be using them as opposed to discreet transistors. Dave Reich, Theta 2009
thebland is offline  
post #98 of 263 Old 05-01-2003, 10:33 AM
 
Daniel Hutnicki's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: On the Internet
Posts: 6,183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I think that this time S-Video wont be BNC
Daniel Hutnicki is offline  
post #99 of 263 Old 05-01-2003, 01:06 PM
AVS Special Member
 
thirdkind's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Columbus, OH
Posts: 2,514
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 19
I was also just told by Jason that my HD Leeza would be shipping Monday. My order was a new preorder (not an upgrade).

The S-video input on the HD Leeza is the standard consumer type, not BNC.

The RP62 only has coaxial digital out I believe.

I assume that since KD did the SDI mods on the RP62, they used a BNC jack so it matches up with the HD Leeza.
thirdkind is offline  
post #100 of 263 Old 05-01-2003, 01:23 PM
AVS Special Member
 
Joel's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: San Diego, CA
Posts: 1,562
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Great news re the HD Leeza. Congrats to all of you who will be getting one next week. We are all looking forward to getting reports on how it looks. I think it is great for the hobby and the industry that this product is coming to market. It will be even better, because of more competition and choices, when the Assimilator comes to market.

Congratulations to Key Digital as well; a great bunch of people who do great work.

Cheers
Joel is offline  
post #101 of 263 Old 05-01-2003, 01:55 PM
AVS Special Member
 
bpape's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: St. Louis(Wildwood), MO
Posts: 7,639
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Actually I think the RP62 only has TOSLINK digital output. That was one of the reasons some, including me, wanted the 82. Oh well, can't have anything.

Anybody know of someone who would do the mod to get coax out?

I am serious...and don't call me Shirley.
Bryan Pape - Lead Acoustician
GIK Acoustics

bpape is offline  
post #102 of 263 Old 05-01-2003, 03:15 PM
Senior Member
 
Dertah's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Newtown, CT
Posts: 204
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by rrg
The word is that the upgrade units will be shipped starting around June 15th.
rrg - Where did "[t]he word" come from? I should be on the upgrade list and I have not heard anything.
Dertah is offline  
post #103 of 263 Old 05-01-2003, 03:45 PM
AVS Special Member
 
thirdkind's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Columbus, OH
Posts: 2,514
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 19
Quote:
Originally posted by bpape
Actually I think the RP62 only has TOSLINK digital output. That was one of the reasons some, including me, wanted the 82. Oh well, can't have anything.
That's right. I knew there was a reason besides the better MPEG decoder in the 82 that I decided to buy an 82 on my own.
thirdkind is offline  
post #104 of 263 Old 05-01-2003, 03:47 PM
AVS Club Gold
 
oferlaor's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Modiin, Israel
Posts: 8,222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Dertah,

I believe the first shipment will go to dealers and early early orders.

I think that once those units are shipped, there will likely be a firmware iteration to add features, etc., and then a major shipment will take place.

That's how these things are usually done.

Anyway, it's for real this time folks, GET READY!

Cheers,
Ofer LaOr
www.hometheater.co.il
oferlaor is offline  
post #105 of 263 Old 05-01-2003, 03:50 PM
rrg
Advanced Member
 
rrg's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: NJ
Posts: 795
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I believe the June 15th date (for shipments of upgrade units) was mentioned previously in a posting on this Forum. But I received confirmation of it today in mail from Key Digital (in response to a question).

Ron Gomes
rrg is offline  
post #106 of 263 Old 05-02-2003, 10:03 AM
Senior Member
 
reg152's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Red Lion, PA, USA
Posts: 447
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Just got word that my HD-Leeza shipped today and I'll have it by Monday. This is the real deal guys.

~Ryan

Currently programming my Pronto TSU9600....I think I need some Tylenol.

Now Featuring the Klipsch THX Ultra2 System (Quad KW-120's)
Integra DTC 9.8 / Emotiva MPS-1
reg152 is offline  
post #107 of 263 Old 05-02-2003, 10:32 AM
AVS Club Gold
 
oferlaor's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Modiin, Israel
Posts: 8,222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Looks like units are rolling out!

Sounds like info will start pouring to us all next week! CANT WAIT!!!

James Bond are you happy is eating your own words now?

BTW, !!! are shipping preliminary units of their Rock Pro units too, but without HDTV and with DVI disabled (until some problems are cleared). I don't think they're shipping to customers, but only to dealers. I think the release of HD LEEZA has put them on the spot and their dealers demanded some supplies "or else"...

I'd expect aSimilator units to ship soon too, but it looks like Key Digital beat everyone else to the finish line!

BTW, did anyone get the CCF file for the HD LEEZA yet? I'd love to take a look at it. If anyone has it, can you please email it to me?

Cheers,
Ofer LaOr
www.hometheater.co.il
oferlaor is offline  
post #108 of 263 Old 05-02-2003, 10:37 AM
AVS Special Member
 
David F's Avatar
 
Join Date: Aug 1999
Location: Harrisburg, PA USA
Posts: 2,501
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 24
I'll second the request for the CCF file for the HD LEEZA. Me e-mail is daforbes@comcast.net

Thanks!

David Forbes

Read excerpts, see cover art and more from my novels at www.davidforbes.net.

My theater
David F is offline  
post #109 of 263 Old 05-02-2003, 10:52 AM
AVS Special Member
 
Gordon Fraser's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: S.E. England
Posts: 1,610
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 27
The remote that comes with FLASH4 looks like it's a "universal" one for other devices so perhaps someone has a ccf for it or the 8X3 IR

Gordon

Convergent-AV
ISF, Home Theater Consultants and Distribution, U.K.
Gordon Fraser is offline  
post #110 of 263 Old 05-02-2003, 06:34 PM
jlm
AVS Special Member
 
jlm's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: ny,ny,usa
Posts: 1,981
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm going to preview a HD Leeza tomorrow (saturday) with the Fujitsu 50 plas and the Marantz S2, here in NYC. any advice or locals who can attend, let me know. sorry for the short notice.

john
jlm is offline  
post #111 of 263 Old 05-02-2003, 07:19 PM
Member
 
rluciano's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Central TX
Posts: 63
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just got home and my HD Leeza is here. I plugged it in to my Fujitsu P42HHA10WS and got the menu. But after about 20 seconds the HD Leeza shuts itself off no matter what I do. And there is only a "preliminary manual"javascript:smilie(':confused:') Its here its real and the menu looks nice but I can't get it to do anything even display a test pattern. I'm using the DVI out. I'm about to start a search for a VGA cable.
rluciano is offline  
post #112 of 263 Old 05-02-2003, 08:09 PM
 
Daniel Hutnicki's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: On the Internet
Posts: 6,183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
rluciano

In the back of the manual there should be an emergency troubleshooting number. At least it was there on my Digital Leeza manual. I had the same problem with the original Leeza and I tried the number on a Sunday and Mike Tsinberg, the President of the company answered the phone and we resolved the issues right then. Whatever the problem, they will resolve it to your complete satisfaction
Daniel Hutnicki is offline  
post #113 of 263 Old 05-02-2003, 11:26 PM
Senior Member
 
michaellucky's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: new york
Posts: 464
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by rluciano
I just got home and my HD Leeza is here. I plugged it in to my Fujitsu P42HHA10WS and got the menu. But after about 20 seconds the HD Leeza shuts itself off no matter what I do. And there is only a "preliminary manual"javascript:smilie(':confused:') Its here its real and the menu looks nice but I can't get it to do anything even display a test pattern. I'm using the DVI out. I'm about to start a search for a VGA cable.
Dear rluciano

Please call Don 203-778-0295 mailto:don@keydigital.com or mailto:mike@keydigital.com

Most likely you are not following correct set up, or using wrong dvi cable.
Thank you

michael@keydigital.com
michaellucky is offline  
post #114 of 263 Old 05-02-2003, 11:46 PM
AVS Club Gold
 
oferlaor's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Modiin, Israel
Posts: 8,222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I think you need to set up the unit using RGBHV (resolution, rate, etc), then shut the unit off, hook up DVI and then turn it on.

That's how it worked with most scalers up till now.

DVI is tricky that way :(

Cheers,
Ofer LaOr
www.hometheater.co.il
oferlaor is offline  
post #115 of 263 Old 05-03-2003, 01:51 AM
AVS Special Member
 
thirdkind's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Columbus, OH
Posts: 2,514
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 19
I wasn't even planning on using RGBHV. I have to buy either BNC cables or RCA > BNC adapters for some spare patch cables I have lying around just so I can set it up? Weird.

It would've been nice if a universal, low-res DVI output was supplied by default (like 640x480). That would be enough to set things up. Now I have to make a bunch of connections I never planned on using.

Michael, can you post a brief explanation of how to set up the HD Leeza? If I'm going to need BNC cables/adapters, I'd like to place an order for them now so they arrive before my Leeza does.

Thanks,
Jay
thirdkind is offline  
post #116 of 263 Old 05-03-2003, 02:37 AM
AVS Club Gold
 
oferlaor's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Modiin, Israel
Posts: 8,222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Jay,

It was just speculation on my part, it would probably be the best if you give Mike a call if you don't have a breakout cable. There's probably a way to reset the unit back to 640x480 (a button combination or sequence).

Look for something called a "grandma button" (reset resolution). I believe early HD LEEZA prototypes had something like that.

Cheers,
Ofer LaOr
www.hometheater.co.il
oferlaor is offline  
post #117 of 263 Old 05-03-2003, 04:41 AM
AVS Special Member
 
asinshesq's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 2,618
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by oferlaor
Jay,

It was just speculation on my part, it would probably be the best if you give Mike a call if you don't have a breakout cable. There's probably a way to reset the unit back to 640x480 (a button combination or sequence).

Look for something called a "grandma button" (reset resolution). I believe early HD LEEZA prototypes had something like that.
The digital leeza has that too -- a 'panic button' sequence of keys on teh remote that resets the leeza to 640x480.

Alan
asinshesq is offline  
post #118 of 263 Old 05-03-2003, 04:59 AM
AVS Club Gold
 
oferlaor's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Modiin, Israel
Posts: 8,222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Jay,

Can you post some pictures of the unit (forward and back) and a close up of the remote?

Is there an "Exit" or "Reset" button (perhaps green color)? Try pushing it down hard for a duration, or press it several times in a row. Maybe that'll reset the unit to factory settings.

Cheers,
Ofer LaOr
www.hometheater.co.il
oferlaor is offline  
post #119 of 263 Old 05-03-2003, 07:05 AM
AVS Special Member
 
asinshesq's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 2,618
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
FWIW, on the digital leeza you needed to push the reset button several times slowly to actually reset the unit:

2 times got you to a reset menu
4 times got you to 640x480 positive sync polarity
6 times got you to 640x480 negative sync polarity

Is there some kind of reset button on the remote?

I gather the unit didn't come with instructions that answered these questions? (Or you're a real man and don't read manuals?)

Alan
asinshesq is offline  
post #120 of 263 Old 05-03-2003, 09:56 AM
Member
 
rluciano's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Central TX
Posts: 63
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
There is NO HD Leeza manual really. There is a "granny button" on the remote to reset it.
rluciano is offline  
Closed Thread Video Processors

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off