CrystalImage menu meltdown - HELP! - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 08-07-2000, 06:18 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
David F's Avatar
 
Join Date: Aug 1999
Location: Harrisburg, PA USA
Posts: 2,501
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 24
I'm having a problem with my CI scaler that I know some others have had but I haven't been able to find the old threads, so I'm posting again.

A very brief power outage on Saturday reset my CrystalImage to odd resolutions. I run everything at 720p through my NEC 9PG and use the CI for aspect ratio control. DVD, DSS and cable were reset to 1024x768 and 640x480. No big deal, I reset the correct resolution for each input, BUT the memory settings on the scaler have disappeared! If I select the "memory" option on the scaler, instead of getting Memory 1, 2 and 3 all I get is one line that says "evu" with little accent marks above the e and u. I know someone else had this problem but I searched for an hour on Sunday for the thread and couldn't find it. I'm posting this is a few different places to make sure the person(s) who had the problem will see it. If someone can tell me how to fix this (turning the CI off and on does not help) or at least direct me to the original thread I would greatly appreciate it. Thanks!

Dave

David Forbes

Read excerpts, see cover art and more from my novels at www.davidforbes.net.

My theater
David F is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-07-2000, 06:46 PM
Advanced Member
 
jidelite's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Glen Allen, VA, USA
Posts: 587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 21 Post(s)
Liked: 17
Dave,
What release is your CI? For most of us, 5.2 fixed the problem. Anyway, with my previous chips, I got my settings back to normal characters by pushing the power button a few times.....

Hope this helps,
jidelite
jidelite is online now  
Old 08-07-2000, 08:25 PM
AVS Club Gold
 
Alan Gouger's Avatar
 
Join Date: Jan 1999
Location: Florida
Posts: 18,728
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Dave
If you still have trouble email us with your mailing adress and we will send you a new chip. We wont have any till end of the week but we will get one out to you.
Send email to:
cindy@avscience.com

------------------
Thanks Very Much!

Alan Gouger
AV Science
www.avscience.com
Alan Gouger is offline  
Old 08-08-2000, 06:36 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
David F's Avatar
 
Join Date: Aug 1999
Location: Harrisburg, PA USA
Posts: 2,501
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 24
i'm pretty sure I'm using 5.2. I had the hardware upgrade a couple of months back that was supposed to help things like color depth, etc., though I hadn't seen any problems with my unit.

I'll try cycling through the power a few more times but if that doesn't work I'll be in touch for a new chip. Thanks, Jidelite and Alan!

Dave

David Forbes

Read excerpts, see cover art and more from my novels at www.davidforbes.net.

My theater
David F is offline  
Old 08-08-2000, 07:13 AM
Member
 
Emil Naepflein's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Germany, Bavaria
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,

the 5.2 version was available since July, so if you didn't install a new chip the last month I am pretty sure that you have an old version of the firmware.

Emil
Emil Naepflein is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off