Western Digital - WD TV Live Media Player (WDTV2) - Page 22 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #631 of 7092 Old 10-12-2009, 05:46 PM
Member
 
mateo222's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Houston
Posts: 107
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdogg707 View Post

I have similar issues with Windows 2008 Server R2. Since it is built with the same functions as Windows 7, I can see why we would have the same problems. I can't get it to see my server at all. After several reboots I finally got it to see my shares once, played back a few .m2ts files fine, then turned the WD TV off to see if I could connect back with no luck. When I tried a SMB share from my MacBook Air, the WD TV saw it just fine. I wonder what we need to change to make this work?

I'm glad that I am not alone on this - I am going to try TVersity to see if it is a Windows 7/WDTV issue or a PlayOn issue. I'll let you know what I find out. I am guessing Windows 7 since the file share goes on and off too...
mateo222 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #632 of 7092 Old 10-12-2009, 05:52 PM
Newbie
 
Darius94523's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have two folders that can share and unshare fine with this, I can't replicate it with any other folders. What the hell is up with W7?

Also, all the folders are set up exactly the same permission-wise.
Darius94523 is offline  
post #633 of 7092 Old 10-12-2009, 05:53 PM
EAS
Advanced Member
 
EAS's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Atlanta
Posts: 598
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Try assigning the 'everyone' group to the share (default shares are only Administrator) then turn off password protected sharing.
EAS is offline  
post #634 of 7092 Old 10-12-2009, 05:54 PM
F2a
Newbie
 
F2a's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by falconman515 View Post

Is anyone having an issue with playing .MKV files through the networked media server part?

I can plug in my external hard drive and play any .MKV / X.264 file without a problem.... but when I play those same files through the network of the external hard drive that has all the same .mkv movies is shows unsupported file type?

Why would this be? I can play all other.xvid and avi. stuff no problem but whenever I go to watch an HD tv show or movie thats in .mkv format it wont play through the network.... Anyone have any ideas?

Yes, I have been sharing a folder with my xbox 360. When I pull it up over the network on the WDTV2 I can't see any of the .mkv files. What is up with that?
F2a is offline  
post #635 of 7092 Old 10-12-2009, 05:56 PM
Member
 
jdogg707's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: North Chesterfield, VA
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by EAS View Post

Try assigning the 'everyone' group to the share (default shares are only Administrator) then turn off password protected sharing.

I have my share setup with the "Everyone" group allowed read access.
jdogg707 is offline  
post #636 of 7092 Old 10-12-2009, 05:57 PM
Newbie
 
Darius94523's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
All the sharing is definitely set up correctly, I just think Windows 7 and this WDTV aren't going to play along. I absolutely loathe the networking in Windows 7.
Darius94523 is offline  
post #637 of 7092 Old 10-12-2009, 06:00 PM
EAS
Advanced Member
 
EAS's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Atlanta
Posts: 598
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Do you run Symantec End Point protection?
EAS is offline  
post #638 of 7092 Old 10-12-2009, 06:00 PM
Member
 
jdogg707's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: North Chesterfield, VA
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm able to see these shares with pretty much everything else I've tried. It's weird that I can't see them using the WD TV.
jdogg707 is offline  
post #639 of 7092 Old 10-12-2009, 06:01 PM
Member
 
jdogg707's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: North Chesterfield, VA
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by EAS View Post

Do you run Symantec End Point protection?

No, this is a server I use at home, so I don't use SEP.
jdogg707 is offline  
post #640 of 7092 Old 10-12-2009, 06:04 PM
EAS
Advanced Member
 
EAS's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Atlanta
Posts: 598
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdogg707 View Post

No, this is a server I use at home, so I don't use SEP.

Password protection on the share on or off?
EAS is offline  
post #641 of 7092 Old 10-12-2009, 06:06 PM
Member
 
jdogg707's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: North Chesterfield, VA
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by EAS View Post

Password protection on the share on or off?

Off
jdogg707 is offline  
post #642 of 7092 Old 10-12-2009, 06:10 PM
EAS
Advanced Member
 
EAS's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Atlanta
Posts: 598
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ok, might as well detail what you have set in your "advanced sharing settings" for your current profile:

Network Discovery
File and Printer Sharing
Public Folder Sharing
EAS is offline  
post #643 of 7092 Old 10-12-2009, 06:17 PM
Newbie
 
Darius94523's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This is getting me fuming. Two folders work perfectly, yet nothing else will do anything. Biggest pita of all is the two folders are on my external hard drive so I can't just drag stuff over.
Darius94523 is offline  
post #644 of 7092 Old 10-12-2009, 06:19 PM
Member
 
SilverBlade's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 171
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by blackssr View Post

I will try 24P tonight when I get home. I just ripped Fast and Furious BD to MKV. I will try 24P passed thru my Denon 5308CI to my Sammy LED TV. I'll Post my findings just for you. I get home around 9 or so.

Also. I had very little luck with the ASUS O!Play when streaming over GB Lan. It would stutter and skip a lot when dealing with 1080P BD Rips to MKV. The WD is nearly perfect with the same setup. I returned the ASUS to Amazon even though the Chapter Skip worked really well!

Can you also try bitstreaming both Dolby Tru-HD and DTS-MA?
SilverBlade is offline  
post #645 of 7092 Old 10-12-2009, 06:25 PM
Advanced Member
 
falconman515's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Fresno, CA.
Posts: 620
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 92
Is anyone having an issue with playing .MKV files through the networked media server part?

I can plug in my external hard drive and play any .MKV / X.264 file without a problem.... but when I play those same files through the network of the external hard drive that has all the same .mkv movies is shows unsupported file type?

Why would this be? I can play all other.xvid and avi. stuff no problem but whenever I go to watch an HD tv show or movie thats in .mkv format it wont play through the network.... Anyone have any ideas?



Also how can I tell what folders to have the WD player point to on the network? It found my main videos folder on the external hard drive connected to my pc and also the pictures but I cant point the player to my music or other folders at all... any suggestions here as well?

Thanks for all the help guys!
falconman515 is offline  
post #646 of 7092 Old 10-12-2009, 06:28 PM
Member
 
jdogg707's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: North Chesterfield, VA
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by EAS View Post

Ok, might as well detail what you have set in your "advanced sharing settings" for your current profile:

Network Discovery
File and Printer Sharing
Public Folder Sharing

Network Discovery - On
File and Printer Sharing - On
Public Folder Sharing - Off (Have tried it both ways with no effect)
jdogg707 is offline  
post #647 of 7092 Old 10-12-2009, 06:46 PM
Senior Member
 
Sarcoptic's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 400
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Man WD so close you can taste it...

Bitstream TrueHD - Hell Yeah!
Bitstream DTSMA - Nope, just passes DTS Core, however the WD will display DTSMA on the screen so it recognized the audio. I think WD just needs an option to pass the DTS-HD as RAW (see popcorn hour A110)
BD ISO - Negative
DVD ISO - Yes, but seriously no chapter/menu skip is retarded
12 bit color - Yes, at least my Epson 6100 saw the signal as 12 bit color

Really everything else plays great. GUI is nice, sharing works with windows 7 (didn't use guest account, just main admin account), Playon server works great. Just missing the bitstream DTSMA and chapter skip/menu for DVDs...

This is a keeper...O!Play is already in box ready to go back to Amazon.
Sarcoptic is offline  
post #648 of 7092 Old 10-12-2009, 06:58 PM
Member
 
mateo222's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Houston
Posts: 107
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Sarcoptic View Post

Man WD so close you can taste it...

Bitstream TrueHD - Hell Yeah!
Bitstream DTSMA - Nope, just passes DTS Core, however the WD will display DTSMA on the screen so it recognized the audio. I think WD just needs an option to pass the DTS-HD as RAW (see popcorn hour A110)
BD ISO - Negative
DVD ISO - Yes, but seriously no chapter/menu skip is retarded
12 bit color - Yes, at least my Epson 6100 saw the signal as 12 bit color

Really everything else plays great. GUI is nice, sharing works with windows 7 (didn't use guest account, just main admin account), Playon server works great. Just missing the bitstream DTSMA and chapter skip/menu for DVDs...

This is a keeper...O!Play is already in box ready to go back to Amazon.

Interesting that your Windows 7 install works just fine with the WDTV Live...
mateo222 is offline  
post #649 of 7092 Old 10-12-2009, 07:05 PM
EAS
Advanced Member
 
EAS's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Atlanta
Posts: 598
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I don't want to upset you guys, but I'm not having any issues with a Server 2008 R2 share and the WDTV Live. The unit sees the share fine. It can also login and autologin with user anonymous.

Network Discovery - On
File and Printer Sharing - On
Public Folder Sharing - On
Password Protected Sharing - Off

If you are messing around with the settings you may want to reboot the server and see if you have any luck. Also, you might want to check your firewall settings.

I have IPv6 disabled on my nic otherwise it's a pretty fresh vanilla install.
EAS is offline  
post #650 of 7092 Old 10-12-2009, 07:08 PM
Newbie
 
Syntax Error's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone having difficulty mounting Windows shared drives onto the WDTV Live? The WDTV Live doesn't even detect my home server, which is also connected to the router on which the WDTV is connected upon.
Syntax Error is offline  
post #651 of 7092 Old 10-12-2009, 07:08 PM
Newbie
 
eriku16's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by PhuHLe View Post

I notice that there seems to be an over-saturation in color and blooming when displaying the covers for the thumbnails compared to the first WDTV player. Does anyone else seem to have this issue?

Yeah, I see this as well on HDMI and component...
eriku16 is offline  
post #652 of 7092 Old 10-12-2009, 07:09 PM
Member
 
jdogg707's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: North Chesterfield, VA
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by EAS View Post

I don't want to upset you guys, but I'm not having any issues with a Server 2008 R2 share and the WDTV Live. The unit sees the share fine. It can also login and autologin with user anonymous.

Network Discovery - On
File and Printer Sharing - On
Public Folder Sharing - On
Password Protected Sharing - Off

If you are messing around with the settings you may want to reboot the server and see if you have any luck. Also, you might want to check your firewall settings.

I have IPv6 disabled on my nic otherwise it's a pretty fresh vanilla install.

Do you have media streaming off?
jdogg707 is offline  
post #653 of 7092 Old 10-12-2009, 07:12 PM
Member
 
MenaceInc's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 50
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I asked this before but I didn't get a clear answer.

Can WDTV Live shut off ext. USB hard drive power? O!Play can, and RMVB, ISO Menu/Chapters support.
MenaceInc is offline  
post #654 of 7092 Old 10-12-2009, 07:12 PM
EAS
Advanced Member
 
EAS's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Atlanta
Posts: 598
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdogg707 View Post

Do you have media streaming off?

Where?
EAS is offline  
post #655 of 7092 Old 10-12-2009, 07:12 PM
Member
 
jdogg707's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: North Chesterfield, VA
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
If I leave the player on for 10 minutes or so, it eventually sees the shares and I can access them. Is that normal?
jdogg707 is offline  
post #656 of 7092 Old 10-12-2009, 07:14 PM
Member
 
jdogg707's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: North Chesterfield, VA
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by EAS View Post

Where?

Under advanced settings in the network and sharing center
jdogg707 is offline  
post #657 of 7092 Old 10-12-2009, 07:14 PM
Newbie
 
fabianvs's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
try setting your network to "public place" instead of home, worked for me.
also make sure you set permissions to "everyone" "anonymous" and "guest" to be safe
i had troubles on Win7 aswell until i did the above
fabianvs is offline  
post #658 of 7092 Old 10-12-2009, 07:16 PM
Member
 
MenaceInc's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 50
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
WDTV with hacked firmware and O!Play can see it right away. It may have to do with your network setup.

Quote:
Originally Posted by jdogg707 View Post

If I leave the player on for 10 minutes or so, it eventually sees the shares and I can access them. Is that normal?

MenaceInc is offline  
post #659 of 7092 Old 10-12-2009, 07:17 PM
Advanced Member
 
falconman515's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Fresno, CA.
Posts: 620
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 92
My WD Live Doesnt read .MKV when going through the network cable?

I can put the files on a hard drive connected to the WD Live and it plays fine....
but when I open my videos folder on my PC through the network it shows that they are unsupported?

What is the deal here?
falconman515 is offline  
post #660 of 7092 Old 10-12-2009, 07:19 PM
EAS
Advanced Member
 
EAS's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Atlanta
Posts: 598
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdogg707 View Post

Under advanced settings in the network and sharing center

There is no media streaming settings in this area on Server 2008 R2 with the roles I have installed. At the moment only File Services is installed.
EAS is offline  
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off