Western Digital - WD TV Live Media Player (WDTV2) - Page 237 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #7081 of 7097 Old 09-28-2013, 07:52 AM
Member
 
asandova's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi All

I'm not sure this is the right thread but I have a Gen 1 WDTV Live and I was running firmware 1.03.49 because I was having music shuffling problems and recently upgraded to 1.06.43 as WD claimed they had fixed that (dumb me) and I'm still having the issues however it seems WD doesn't want you to downgrade anymore and took the older versions off their website. Does anyone has backup of 1.03.49 or any other advice for me to fix the shuffling issue.

Thanks
asandova is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #7082 of 7097 Old 09-28-2013, 11:07 PM
AVS Special Member
 
techflaws's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,039
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 44 Post(s)
Liked: 28
http://wdtvhd.com/index.php?showforum=115

Tech Flaws
Things can only get better
techflaws is offline  
post #7083 of 7097 Old 09-29-2013, 12:47 PM
Member
 
asandova's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by techflaws View Post

http://wdtvhd.com/index.php?showforum=115

Thanks techflaws , I got all I needed in that forum... I downgraded to WD Official 1.06.15 and then installed WDLXTV 1.03.49 and I'm happy again as all my music is shuffling randomly again.
asandova is offline  
post #7084 of 7097 Old 11-10-2013, 08:40 PM
Senior Member
 
guiri's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 298
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Personally, I'm having huge problems with the networking on my unit.

Sometimes it sees my stuff and sometimes it doesn't. Any solutions to this?

Thanks

George
guiri is offline  
post #7085 of 7097 Old 11-10-2013, 09:41 PM
Member
 
timmo's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: chicago
Posts: 116
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 12
When this happens to me a simple reboot of the device and/or computer with my media files fixes the networking issues. One thing that really helped lessen this is using powerline Ethernet to hardwire it to my network instead of relying on wifi (if this is an option for you).
timmo is offline  
post #7086 of 7097 Old 11-10-2013, 10:08 PM
Senior Member
 
guiri's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 298
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Mine IS hardwired to a router..

This happens all the time though. You mean I have to reboot everything everytime this stops working?
guiri is offline  
post #7087 of 7097 Old 11-10-2013, 10:35 PM
AVS Special Member
 
techflaws's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,039
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 44 Post(s)
Liked: 28
Check this out.

Tech Flaws
Things can only get better
techflaws is offline  
post #7088 of 7097 Old 11-10-2013, 10:47 PM
Member
 
timmo's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: chicago
Posts: 116
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 12
Personally I have to reboot one or the other or both about every 1 to 2 weeks. Networks are a pain to troubleshoot. Maybe others have better advice.
timmo is offline  
post #7089 of 7097 Old 04-13-2014, 08:37 PM
Member
 
idyfohu's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quick question, which might be a little silly.

Looking at snagging this TV: http://www.amazon.com/Samsung-UN40EH5300-40-Inch-1080p-Black/dp/B0074FGR74/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1397442833&sr=8-1&keywords=UN40EH5300FXZA

It's a 40" LED Samsung Smart TV with Built-In WIFI. I currently have one WDTV Live Unit that I'm planning on using with a Projector (that I have yet to buy). I'm planning on purchasing another WDTV and I'm assuming that the above TV will connect to the WDTV wirelessly without issue, which will then be able to access my networked hard drive with movies and what not. Am I thinking this through correctly?

Thanks in advance!
idyfohu is offline  
post #7090 of 7097 Old 04-13-2014, 09:15 PM
AVS Special Member
 
Rudy1's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 3,202
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 105 Post(s)
Liked: 115
Quote:
Originally Posted by idyfohu View Post

Quick question, which might be a little silly.

Looking at snagging this TV: http://www.amazon.com/Samsung-UN40EH5300-40-Inch-1080p-Black/dp/B0074FGR74/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1397442833&sr=8-1&keywords=UN40EH5300FXZA

It's a 40" LED Samsung Smart TV with Built-In WIFI. I currently have one WDTV Live Unit that I'm planning on using with a Projector (that I have yet to buy). I'm planning on purchasing another WDTV and I'm assuming that the above TV will connect to the WDTV wirelessly without issue, which will then be able to access my networked hard drive with movies and what not. Am I thinking this through correctly?

Thanks in advance!

The WDTV has to be connected to the TV via HDMI. You can use the streamer's built-in WiFi to connect to your wireless router, but not to your TV.
Rudy1 is online now  
post #7091 of 7097 Old 06-02-2014, 11:18 AM
Newbie
 
Godless Commie's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
WD media player apparently has the capability and the desire to delete files.

I have been experiencing this since the upgrade to the new firmware. If I am watching something and stop it before it ends for any reason, the damn thing just deletes it. Next time I go back to watch whatever episode I had left unfinished, I just find an empty folder with the same name. Checking the HD on the computer gives the same result.

WD, I am disappoint!
Godless Commie is offline  
post #7092 of 7097 Old 06-02-2014, 10:33 PM
AVS Special Member
 
techflaws's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,039
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 44 Post(s)
Liked: 28
It's a known (but apparently unreproducible) bug. You should be able to get your files back using this tool. Do a rollback to 1.06.15 to stop this from happening.

Tech Flaws
Things can only get better
techflaws is offline  
post #7093 of 7097 Old 11-19-2014, 05:42 PM
Newbie
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
WD TV Live Str. with Yamaha 675

Hello,


I've posted this in the Yamaha 675 thread as well, b/c I'm not sure with which device the answer lies - maybe both, or neither:

Is it possible to get my Yamaha 675 to recognize my WDTV Live Streaming Player on the Yamaha's receiver/server? I can get my Yamaha to recognize and play music from my laptop, but I'd like to also have access to my WD TV Live b/c it has an external hard drive attached to it that's full of music (too much to put on my laptop), and b/c that would allow me to use the Zone 2 speakers. (I can use my WD on its own and play it through my Yamaha, but I'm looking for this other option b/c it would allow me to use Zone 2 and use the Yamaha app)


Thanks in advance for any suggestions/solutions.


D. Elliott
elliotdu is offline  
post #7094 of 7097 Old 11-20-2014, 08:50 AM
AVS Special Member
 
gregoryperkins's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Rochester, NY
Posts: 1,029
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 17
I don't know why, but my Yamaha 867 only sees some dlna servers and sometimes it sees my main one and sometimes it doesn't. It always sees Windows and a tiny dlna server I set up, but others like Logitech media server are flakey. It seems to be a problem throughout the Yamaha line. If I use a dlna app on my phone, it sees the missing servers, but not the receiver or Yamaha app. I like LMS because it has a new music category that none of the others seem to have.
gregoryperkins is offline  
post #7095 of 7097 Old 11-20-2014, 09:08 AM
Newbie
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
Thanks for the reply. I wondered if that might be the case. If I knew that my receiver just wasn't capable of this, I would be fine. It's the not knowing whether it should be able to or not that's frustrating. I can see my receiver on the network page of my laptop, and I can control it with the Yamaha app. Just can't get it to see my WD via the receiver's network screen.

Thanks again.

D. Elliott
elliotdu is offline  
post #7096 of 7097 Old 11-20-2014, 09:34 AM
AVS Addicted Member
 
Kelson's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Delaware - The First State (USA)
Posts: 10,400
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 477 Post(s)
Liked: 427
Quote:
Originally Posted by elliotdu View Post
Thanks for the reply. I wondered if that might be the case. If I knew that my receiver just wasn't capable of this, I would be fine. It's the not knowing whether it should be able to or not that's frustrating. I can see my receiver on the network page of my laptop, and I can control it with the Yamaha app. Just can't get it to see my WD via the receiver's network screen.
I don't know anything about your Yamaha receiver, but if it is like most of these kinds of components, it is a DLNA client and incapable of accessing SMB shares. It would need to access a DLNA server.

The WD Live can share its attached HDD on the network as an SMB share but the purpose is primarily for remote file management -- to allow you to transfer or delete content on the attached drive without having to detach it from the WD Live and plug it into your PC. The WD Live is not a DLNA server.

- kelson h

The bitterness of poor quality lasts long after the sweetness of the low price is forgotten . . . life is too short to drink bad wine

Kelson is offline  
post #7097 of 7097 Old 11-20-2014, 10:07 AM
Newbie
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
Thanks for your input. I understand what you're saying and it makes me think it's just not possible. I do have other options for controlling content and for making that content playable in Zone 2, so it's not a deal-breaker. Thanks again.

D. Elliott
elliotdu is offline  
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off