HP MediaSmart Server? - Page 4 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #91 of 952 Old 12-22-2009, 05:23 PM
AVS Special Member
 
dan4081's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,117
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 32
Congratulations Chris! How do you like it so far?
I have the 470 also and love mine streaming to all my xbmc boxes. 4 1TB drives over half full right now, probably going to go for an E-Sata box to expand the HP pretty soon.

Revo Ion...XBMC For Windows...Dharma RC2
dan4081 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #92 of 952 Old 12-22-2009, 05:54 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dan4081 View Post

Congratulations Chris! How do you like it so far?
I have the 470 also and love mine streaming to all my xbmc boxes. 4 1TB drives over half full right now, probably going to go for an E-Sata box to expand the HP pretty soon.

Im loving it so far. I have 2 1.5TB drives in there right now. ram was upgraded to 2GB also. I just hooked up my Popcorn Hour A-110 today and finally got to stream some movies to my LCD tv. Looked great! Next step it to stream to my Projector


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #93 of 952 Old 12-22-2009, 06:15 PM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by Chrisx510 View Post

Got my EX470 hooked up and running.



Man that is a sharp looking EX470!!! Bay 3 and 4 look real lonely though...

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #94 of 952 Old 12-22-2009, 06:23 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

Man that is a sharp looking EX470!!! Bay 3 and 4 look real lonely though...

dbone does that EX470 look familiar? hahaha

Drive bay 3 & 4 will be filled in no time..


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #95 of 952 Old 12-23-2009, 06:28 AM
AVS Special Member
 
dan4081's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,117
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 32
Quote:
Originally Posted by Chrisx510 View Post

dbone does that EX470 look familiar? hahaha

Drive bay 3 & 4 will be filled in no time..


About a month or so ago I sent a private message to dbone about a couple hard drive deals I thought he may want to post over on the mediasmartserver forum he mods at.
He mentioned in one of the PM's that he upgraded to a self built and had a 470 he was probably going to get rid of. I came within an inch of shooting him an offer for it so I could give it to my brother as a xmas gift. (or even keep as a second for myself)

Glad to see someone took it off his hands and is enjoying it!

Revo Ion...XBMC For Windows...Dharma RC2
dan4081 is offline  
post #96 of 952 Old 12-23-2009, 11:04 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dan4081 View Post

About a month or so ago I sent a private message to dbone about a couple hard drive deals I thought he may want to post over on the mediasmartserver forum he mods at.
He mentioned in one of the PM's that he upgraded to a self built and had a 470 he was probably going to get rid of. I came within an inch of shooting him an offer for it so I could give it to my brother as a xmas gift. (or even keep as a second for myself)

Glad to see someone took it off his hands and is enjoying it!

well Im glad you never made that off

Dbone gave me a great deal and helped me get it up and running. I am very happy with it.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #97 of 952 Old 12-23-2009, 12:40 PM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by Chrisx510 View Post

well Im glad you never made that off

Dbone gave me a great deal and helped me get it up and running. I am very happy with it.

Man, had I known all this info before, I could have had you guys bidding against each other for a big pay day!!!

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #98 of 952 Old 12-23-2009, 12:57 PM
AVS Special Member
 
dan4081's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,117
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 32
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

Man, had I known all this info before, I could have had you guys bidding against each other for a big pay day!!!


No bidding war. I would have offered $450 take it or leave it.

(Sure hope you got at least that much from Chris...)

J/K of course............

Revo Ion...XBMC For Windows...Dharma RC2
dan4081 is offline  
post #99 of 952 Old 12-23-2009, 12:58 PM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by dan4081 View Post

No bidding war. I would have offered $450 take it or leave it.

(Sure hope you got at least that much from Chris...)

J/K of course............

Ah man.... that could have gotten me 1 day closer to retirement in the year 2050

I gave Chris a great deal, but he doesn't realize he will be getting my consulting invoice for being his own personal geek squad

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #100 of 952 Old 12-23-2009, 01:23 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

Ah man.... that could have gotten me 1 day closer to retirement in the year 2050

I gave Chris a great deal, but he doesn't realize he will be getting my consulting invoice for being his own personal geek squad


hahahaahahaha..


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #101 of 952 Old 12-23-2009, 07:37 PM
AVS Club Gold
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 21,389
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 625 Post(s)
Liked: 713
I just purchased an EX490 off ebay. I plan on replacing the single core 2.2Ghz celeron with a 2.8Ghz dual core Pentium(E6300).
Has anyone done the upgrade with the EX490?
I have an EX470 that I upgraded to a 2.6Ghz single core Athlon. The procedure was pretty straight forward. Hopefully it is the same for the EX490.

I figured the EX495 was a big premium over the EX490. And I already have too many 1TB and 1.5TB drives around. So for only $80 for the E6300 I figured it was a good deal.

I just wish I had purchased a 5bay eSata enclosure for the port multiplier when Newegg had them on sale. I'll have to keep using my 4 bay eSata enclosure.

39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

XBL/PSN: WormholeXtreme

aaronwt is offline  
post #102 of 952 Old 12-23-2009, 07:39 PM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post

I just purchased an EX490 off ebay. I plan on replacing the single core 2.2Ghz celeron with a 2.8Ghz dual core Pentium(E6300).
Has anyone done the upgrade with the EX490?
I have an EX470 that I upgraded to a 2.6Ghz single core Athlon. The procedure was pretty straight forward. Hopefully it is the same for the EX490.

I figured the EX495 was a big premium over the EX490. And I already have too many 1TB and 1.5TB drives around. So for only $80 for the E6300 I figured it was a good deal.

I just wish I had purchased a 5bay eSata enclosure for the port multiplier when Newegg had them on sale. I'll have to keep using my 4 bay eSata enclosure.

Here is a thread on upgrading the EX490 CPU:

http://www.mediasmartserver.net/foru...hp?f=25&t=5512

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #103 of 952 Old 12-24-2009, 06:45 AM
Super Moderator
 
markrubin's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Jersey Shore
Posts: 22,875
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 94 Post(s)
Liked: 358
Question

McAfee total protection is installed on my HP 495 server and I got a warning that the DAT files are out of date so I purchased a subscription to it: I can go into my account and it confirms the purchase

It says it will automatically update the server and not to reinstall McAfee

However when I try to update the software, it says 'invalid entitlement

any ideas?
markrubin is online now  
post #104 of 952 Old 12-24-2009, 07:29 AM
AVS Club Gold
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 21,389
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 625 Post(s)
Liked: 713
No idea. i paid for it on my EX470 but never had an issue like that. I ended up uninstalling it a few weeks ago since I wanted to try out diskkeeper. Running both of those was too much for my single core athlon and my transfer rates dropped below 300mbs. That's why I decided to get the EX490 and put a dual core in it.
Once I set it up I'll put Mcafee back on it.

And now that I think about it, the trial subscription for the EX470 lasted several months and when I had the trial, it worked the same as after I bought it. It would update the DAT files on a regular basis.

39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

XBL/PSN: WormholeXtreme

aaronwt is offline  
post #105 of 952 Old 12-24-2009, 08:54 AM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 71
I would actually recommend Avast, I use that in place of McAfee

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #106 of 952 Old 12-24-2009, 08:59 AM
Super Moderator
 
markrubin's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Jersey Shore
Posts: 22,875
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 94 Post(s)
Liked: 358
called McAfee support and got it resolved: for anyone else who bought McAfee Total Protection and cannot activate it:

go into Home Server settings/ add ins/ installed

Uninstall McAfee Total Protection/ reconnect to server

go back to add ins / available: install McAfee TP

go to McAfee tab and wait for an activate now icon to appear

when it asks for an activation account number, go to MaAfee tab, launch security center/ my account/ Account enrollment key: write it down and type it in/ reconnect: that should do it


McAfee technical support ( in India) is top notch
markrubin is online now  
post #107 of 952 Old 12-24-2009, 09:01 AM
Super Moderator
 
markrubin's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Jersey Shore
Posts: 22,875
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 94 Post(s)
Liked: 358
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

I would actually recommend Avast, I use that in place of McAfee

Thanks: was not aware of that

anyway I had already signed up with McAfee

I am a novice at this: have a ton of questions (more) to ask: appreciate all the support you guys offer
markrubin is online now  
post #108 of 952 Old 12-24-2009, 09:08 AM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by markrubin View Post

Thanks: was not aware of that

anyway I had already signed up with McAfee

I am a novice at this: have a ton of questions (more) to ask: appreciate all the support you guys offer

Don't hesitate to ask here or over on the www.mediasmartserver.net forums (I am a mod there as well as write for the blog)

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #109 of 952 Old 12-24-2009, 09:17 AM
Super Moderator
 
markrubin's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Jersey Shore
Posts: 22,875
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 94 Post(s)
Liked: 358
Great: Thank you

my next task will be to back up large FLAC files on a new Olive 4HD music server via USB connection to the HP server

Is there anything I need to set up or do?
markrubin is online now  
post #110 of 952 Old 12-24-2009, 09:23 AM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by markrubin View Post

Great: Thank you

my next task will be to back up large FLAC files on a new Olive 4HD music server via USB connection to the HP server

Is there anything I need to set up or do?

So you just want to copy your FLAC files over? If so you can either connect directly to the HP server via USB, rdp into your MSS, open up Windows Explorer, and copy over to your shared folder. Other option would be to do this from a PC that is connected to both the music server and MSS, open up the shared folders and copy.

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #111 of 952 Old 12-24-2009, 09:28 AM
Super Moderator
 
markrubin's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Jersey Shore
Posts: 22,875
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 94 Post(s)
Liked: 358
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

So you just want to copy your FLAC files over? If so you can either connect directly to the HP server via USB, rdp into your MSS, open up Windows Explorer, and copy over to your shared folder. Other option would be to do this from a PC that is connected to both the music server and MSS, open up the shared folders and copy.

I want to do it direct via USB without using the PC

my goal then is to be able to stream the FLAC files from the HP server
markrubin is online now  
post #112 of 952 Old 12-24-2009, 09:31 AM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by markrubin View Post

I want to do it direct via USB without using the PC

my goal then is to be able to stream the FLAC files from the HP server

OK, so you should be able to connect the USB directly to your MSS, RDP in to your MSS and copy via windows explorer (Make sure you ignore any messages from the WHS console about adding the music server to the pool)

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #113 of 952 Old 01-03-2010, 08:19 AM
Member
 
mr_jbloggs's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Chrisx510 View Post

I'm using my EX470 to store ripped Blu-Ray,HD-DVD and DVD files. Then using Popcorn Hour A-110 to stream those ripped files to my projector.

Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

The EX470 can be uses for data storage, computer backups, streaming, remote acess, etc... It has a duplication feature which if turned on helps to protect your data in the event of a hdd failure.

What most people do (and I think Chris mentioned this) is to store all their media on the EX470 and then stream to a media player connected to a tv (such as the PCH A11).

Thanks for that info. Sorry for the late response, had been a little busy over the holiday period.

So the EX470 itself cannot stream media to the TV and would require something like PH or WDTVLive to grab media from the EX470, in that case what makes it any different from a PC with network shared drives or usb drives connected to Media player?
mr_jbloggs is offline  
post #114 of 952 Old 01-03-2010, 09:06 AM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by mr_jbloggs View Post

Thanks for that info. Sorry for the late response, had been a little busy over the holiday period.

So the EX470 itself cannot stream media to the TV and would require something like PH or WDTVLive to grab media from the EX470, in that case what makes it any different from a PC with network shared drives or usb drives connected to Media player?

Correct, the MSS is not meant to be connected directly to a TV. You are corrent that you could just have a PC connected directly to the tv with network shared drives. The MSS runs WHS whch is different then say an HTPC running W7. For one, with WHS you can add multiple drives and it will all be viewed as one big pooled drive. With W7 every drive you add is its own drive, so you need to add separately. Also, if a drive fails you lose data. With WHS you get data redundancy with its duplication feature. You would need to have your PC running some form of RAID if you want to get the same type of feature, and RAID would not apply to any external USB attached enclosures. Hope that makes sense, feel free to ask any more questions.

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #115 of 952 Old 01-03-2010, 01:05 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mr_jbloggs View Post

Thanks for that info. Sorry for the late response, had been a little busy over the holiday period.

So the EX470 itself cannot stream media to the TV and would require something like PH or WDTVLive to grab media from the EX470, in that case what makes it any different from a PC with network shared drives or usb drives connected to Media player?

exactly what dbone said..

going with a Hp MediaSmart Server is the way to go. I love this thing! HP makes a great server. I have 2 1.5tb drives in my EX470 right now and about to purchase another 1.5tb drive soon. I been ripping a lot of movies and just picked up about 50 new ones to rip.

And now I got Yet Another Movie Jukebox running on my system.. Its great!


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #116 of 952 Old 01-05-2010, 05:58 AM
AVS Club Gold
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 21,389
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 625 Post(s)
Liked: 713
I got my upgrade to my EX490 done yesterday. I installed 4GB of 5-5-5-15 DDR2 800 memory and a 2.8Ghz dual core Pentium(E6300 Wolfdale). So far the idle temps are 35C and under full load doing video conversion temps have gone up to 64C.

39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

XBL/PSN: WormholeXtreme

aaronwt is offline  
post #117 of 952 Old 01-05-2010, 06:03 AM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post

I got my upgrade to my EX490 done yesterday. I installed 4GB of 5-5-5-15 DDR2 800 memory and a 2.8Ghz dual core Pentium(E6300 Wolfdale). So far the idle temps are 35C and under full load doing video conversion temps have gone up to 64C.

Nice. Everything seem stable so far?

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #118 of 952 Old 01-05-2010, 06:16 AM
AVS Club Gold
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 21,389
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 625 Post(s)
Liked: 713
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

Nice. Everything seem stable so far?

So far everything seems fine. I transfered 120GB as a test to the main 1TB drive and it did so without any issues. I just added four 1.5TB drives to the port multiplier to make sure that works fine. I'll do another 120GB test on those tonight. Right now I'm doing a small 25GB test transfer to it.
I seem to be avergaing around 370mbs transfer rates (520mbs peaks) to the MSS. Is that typical for the EX49X series or should it be faster?

39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

XBL/PSN: WormholeXtreme

aaronwt is offline  
post #119 of 952 Old 01-05-2010, 06:21 AM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post

So far everything seems fine. I transfered 120GB as a test to the main 1TB drive and it did so without any issues. I just added four 1.5TB drives to the port multiplier to make sure that works fine. I'll do another 120GB test on those tonight. Right now I'm doing a small 25GB test transfer to it.
I seem to be avergaing around 370mbs transfer rates (520mbs peaks) to the MSS. Is that typical for the EX49X series or should it be faster?

Transfer rates seem fine. Other factors such as network setup, hard drives, etc... will affect transfer speeds as well. Your speeds are very similar to what I get with my dual core WHS (I average around 30/40MB/s, with bursts up to 70/80MB/s)

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #120 of 952 Old 01-15-2010, 04:49 AM
Super Moderator
 
markrubin's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Jersey Shore
Posts: 22,875
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 94 Post(s)
Liked: 358
Firewall question

I keep getting firewall notices that seem to conflict: the HP server wants the Windows firewall turned on: McAfee then warns its firewall is not turned on

It seems Windows does not know the McAfee firewall is on and vice versa

What is the proper setup? I know both firewalls should not be turned on
markrubin is online now  
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off