*Official* MyMovies For Dune Thread - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1 of 953 Old 10-20-2010, 10:49 AM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,296
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 71
Please post any comments/questions regarding using MyMovies with any of the Dune players here. For documentation on using MyMovies with the Dune Players, please see here:

http://www.mymovies.dk/how-to/writte...r%20HDI%20Dune

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 953 Old 10-20-2010, 10:55 AM
AVS Club Gold
 
madpoet's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Connecticut
Posts: 14,003
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

Please post any comments/questions regarding using MyMovies with any of the Dune players here.

Hehe, not sure we needed this but ok.

Someday maybe I'll actually WATCH my projector...
madpoet is offline  
post #3 of 953 Old 10-20-2010, 10:55 AM
Advanced Member
 
etrin's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 676
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
dbone does it really cost $30 a year ?
to bad they can't just incorporate Media browser it works fine in my htpc
etrin is offline  
post #4 of 953 Old 10-20-2010, 10:59 AM
AVS Special Member
 
Killroy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ninth Circle of Hell
Posts: 1,726
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 63
Quote:
Originally Posted by etrin View Post

dbone does it really cost $30 a year ?
to bad they can't just incorporate Media browser it works fine in my htpc

No. MyMovies is free except if you want added features you either donate or contribute data.
Killroy is offline  
post #5 of 953 Old 10-20-2010, 11:04 AM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,296
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by madpoet View Post

Hehe, not sure we needed this but ok.

I hear ya but whatever, it is up lol

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #6 of 953 Old 10-20-2010, 11:06 AM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,296
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by Killroy™ View Post

No. MyMovies is free except if you want added features you either donate or contribute data.

Don't you need points for backdrops though? I see on their site:

Online Backdrops 720P (500 points)
Online Backdrops 1080P (1000 points)

So in order to export the Dune index with backdrops I would assume you would need to pay at least 500 points? Or is this just saying you will get backdrops (maybe 480p) but if you want higher that is when you need points?

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #7 of 953 Old 10-20-2010, 11:12 AM
AVS Special Member
 
Killroy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ninth Circle of Hell
Posts: 1,726
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 63
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

Don't you need points for backdrops though? I see on their site:

Online Backdrops 720P (500 points)
Online Backdrops 1080P (1000 points)

So in order to export the Dune index with backdrops I would assume you would need to pay at least 500 points? Or is this just saying you will get backdrops (maybe 480p) but if you want higher that is when you need points?

Not sure backdrops applies to the Dune export. The options for backdrop size is in the MCE page so I think its a MCE feature. But we may want to ask Brian.
Killroy is offline  
post #8 of 953 Old 10-20-2010, 11:19 AM
Member
 
farside847's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

Don't you need points for backdrops though? I see on their site:

Online Backdrops 720P (500 points)
Online Backdrops 1080P (1000 points)

So in order to export the Dune index with backdrops I would assume you would need to pay at least 500 points? Or is this just saying you will get backdrops (maybe 480p) but if you want higher that is when you need points?

backdrops are the basic blue by default. At least with my test.
farside847 is offline  
post #9 of 953 Old 10-20-2010, 11:23 AM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,296
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by farside847 View Post

backdrops are the basic blue by default. At least with my test.

So you don't get any fanart when on the movie info screen on your Dune via MyMovies, just the basic blue?

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #10 of 953 Old 10-20-2010, 11:32 AM
AVS Special Member
 
Killroy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ninth Circle of Hell
Posts: 1,726
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 63
Quote:
Originally Posted by farside847 View Post

backdrops are the basic blue by default. At least with my test.

Are you talking about movie detail pages or index pages?
Killroy is offline  
post #11 of 953 Old 10-20-2010, 11:58 AM
Member
 
keenan9's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Barrington, IL
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by farside847 View Post

backdrops are the basic blue by default. At least with my test.

I am running the latest pre-release and this is what mine looks like.




See the setup guide here:
http://www.mymovies.dk/how-to/writte...r%20HDI%20Dune
keenan9 is offline  
post #12 of 953 Old 10-20-2010, 12:02 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,296
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by keenan9 View Post

I am running the latest pre-release and this is what mine looks like.




See the setup guide here:
http://www.mymovies.dk/how-to/writte...r%20HDI%20Dune

OK, so I assume you don't have any points, correct? If so then you do get the backdrops in the Dune without needing to purchase points.

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #13 of 953 Old 10-20-2010, 12:10 PM
Member
 
keenan9's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Barrington, IL
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

OK, so I assume you don't have any points, correct? If so then you do get the backdrops in the Dune without needing to purchase points.

I don't think you need points for the Dune. But I actually did use points to use the 720p backdrop feature for Windows Media Center.
keenan9 is offline  
post #14 of 953 Old 10-20-2010, 12:46 PM
Member
 
GordonB's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Torrance, CA
Posts: 132
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
OK, let me ask a basic setup question. I know this was asked over in the other thread, but the answers kept getting buried in all those pesky Dune questions. ()

I would like to use MM in the following setup: A PC, WHS, and a Dune D1. I want to to manage my collection on the PC (which is not an HTPC), store the files on my WHS, and play the files either on the PC or on my TV through the Dune.

I have downloaded and installed MM for Windows Media Server on the PC and the MM WHS add-in. Is that right?

I am not sure how I get the two talking. I can't test this on the D1 yet since they have not arrived. I have looked on the MM website, but I am still confused. Have I at least got all the correct files?
GordonB is offline  
post #15 of 953 Old 10-20-2010, 12:54 PM
EVT
AVS Special Member
 
EVT's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 21
Quote:
Originally Posted by GordonB View Post

OK, let me ask a basic setup question. I know this was asked over in the other thread, but the answers kept getting buried in all those pesky Dune questions. ()

I would like to use MM in the following setup: A PC, WHS, and a Dune D1. I want to to manage my collection on the PC (which is not an HTPC), store the files on my WHS, and play the files either on the PC or on my TV through the Dune.

I have downloaded and installed MM for Windows Media Server on the PC and the MM WHS add-in. Is that right?

I am not sure how I get the two talking. I can't test this on the D1 yet since they have not arrived. I have looked on the MM website, but I am still confused. Have I at least got all the correct files?

I was thinking of doing the same thing, dbone chimed in on this to help me, I don't think you need the WHS add-in if your just going to use the one PC. I think just the MyMovies for Windows Media Center will do the trick.

Personally, I'm not commited to using MyMovies yet so I just installed the Collection Manager on my desktop. If I decide to stick with MyMovies I may install the Windows media center version to give me a decent front end on my PC as well.
EVT is offline  
post #16 of 953 Old 10-20-2010, 12:58 PM
EVT
AVS Special Member
 
EVT's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 21
For you MyMovies veterans, I've got a couple of issues I can't seem to figure out as follows:

1) How can I remove an entire folder from my collection? I included a folder of about 100 blu-ray movie only ISOs and when I processed them automatically in MyMovies it identified all of them as DVD ISOs. I don't want to manually adjust each of them so I was hoping to remove the folder and re-add it. If this is possible, is it also possible to have MyMovies search for only blu-rays for anything in this folder? When I edit individual titles I can do this but can I set this for an entire folder?

2) I don't see any option for backgrounds, does anyone know where the option to enable this is located?
EVT is offline  
post #17 of 953 Old 10-20-2010, 01:09 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,296
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by EVT View Post

For you MyMovies veterans, I've got a couple of issues I can't seem to figure out as follows:

1) How can I remove an entire folder from my collection? I included a folder of about 100 blu-ray movie only ISOs and when I processed them automatically in MyMovies it identified all of them as DVD ISOs. I don't want to manually adjust each of them so I was hoping to remove the folder and re-add it. If this is possible, is it also possible to have MyMovies search for only blu-rays for anything in this folder? When I edit individual titles I can do this but can I set this for an entire folder?

2) I don't see any option for backgrounds, does anyone know where the option to enable this is located?

1. In Collection Management under Tools -> Options -> Folder Monitoring you should be able to remove the folder in question. Hopefully then MyMovies should remove those movies, and t hen once removed you can re add.

2.At least for WMC, in Collection Management under Tools -> Options -> Media Center Interface if you scroll down towards the bottom there is an option for backdrops

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #18 of 953 Old 10-20-2010, 01:12 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,296
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by GordonB View Post

OK, let me ask a basic setup question. I know this was asked over in the other thread, but the answers kept getting buried in all those pesky Dune questions. ()

I would like to use MM in the following setup: A PC, WHS, and a Dune D1. I want to to manage my collection on the PC (which is not an HTPC), store the files on my WHS, and play the files either on the PC or on my TV through the Dune.

I have downloaded and installed MM for Windows Media Server on the PC and the MM WHS add-in. Is that right?

I am not sure how I get the two talking. I can't test this on the D1 yet since they have not arrived. I have looked on the MM website, but I am still confused. Have I at least got all the correct files?

You don't need the WHS add in unless you plan on ripping directly to your WHS (MyMovies on your WHS can help automate this) or is if you plan on running MyMovies on several HTPCs (so you would get a central database for all your HTPCs to access)

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #19 of 953 Old 10-20-2010, 01:14 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,296
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 71
One nice thing about Mymovies is the iPhone App (I think the iPad app is coming out soon). You can view your entire video library remotely (not actually watch but see your library). There are also some other neat features such as the ability to watch trailers (not only for the movies in your collection but all for movies in theaters)

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #20 of 953 Old 10-20-2010, 01:29 PM
Member
 
GordonB's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Torrance, CA
Posts: 132
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

You don't need the WHS add in unless you plan on ripping directly to your WHS (MyMovies on your WHS can help automate this) or is if you plan on running MyMovies on several HTPCs (so you would get a central database for all your HTPCs to access)

OK, thanks Damian and EVT. That's a start.
GordonB is offline  
post #21 of 953 Old 10-20-2010, 01:49 PM
EVT
AVS Special Member
 
EVT's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 21
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

1. In Collection Management under Tools -> Options -> Folder Monitoring you should be able to remove the folder in question. Hopefully then MyMovies should remove those movies, and t hen once removed you can re add.

2.At least for WMC, in Collection Management under Tools -> Options -> Media Center Interface if you scroll down towards the bottom there is an option for backdrops

Thanks dbone.

BTW, is there any option so that MyMovies generates categories by actor or director (similar to yaDIS)?
EVT is offline  
post #22 of 953 Old 10-20-2010, 02:21 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,296
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by EVT View Post

Thanks dbone.

BTW, is there any option so that MyMovies generates categories by actor or director (similar to yaDIS)?

Not positive, I am in the process of removing a drive from my WHS, so I lost all access to my shared videos for the next few hours. Once I get back online I will try to confirm

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #23 of 953 Old 10-20-2010, 02:28 PM
Senior Member
 
Binnerup's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Århus, Denmark
Posts: 344
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Killroy View Post

Not sure backdrops applies to the Dune export. The options for backdrop size is in the MCE page so I think its a MCE feature. But we may want to ask Brian.

Backdrops is automatically added in 720P if user have 500 points, and 1080P if user has 1000 points.

Backdrops is not added if a user does not have any points.

This goes for the Dune as well.

My Movies - Movie Indexing application for Windows, Mac, iPhone, iPad and Android: http://www.mymovies.dk
Binnerup is offline  
post #24 of 953 Old 10-20-2010, 02:31 PM
Senior Member
 
Binnerup's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Århus, Denmark
Posts: 344
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by EVT View Post

BTW, is there any option so that MyMovies generates categories by actor or director (similar to yaDIS)?

As of 3.18 PR4, there is an option in the template to have a "Top Actors" entry in the index, but it is not enabled by default, which means the default template must be edited for it.

There is not an entry for directors.

My Movies - Movie Indexing application for Windows, Mac, iPhone, iPad and Android: http://www.mymovies.dk
Binnerup is offline  
post #25 of 953 Old 10-20-2010, 02:33 PM
Senior Member
 
Binnerup's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Århus, Denmark
Posts: 344
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

I think the iPad app is coming out soon

The iPad app is being sent to Apple for review at the end of this week. We are currently finishing the last addition before it's done, which is the option to play titles on Windows Media Center directly from the app.

My Movies - Movie Indexing application for Windows, Mac, iPhone, iPad and Android: http://www.mymovies.dk
Binnerup is offline  
post #26 of 953 Old 10-20-2010, 02:52 PM
AVS Special Member
 
Killroy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ninth Circle of Hell
Posts: 1,726
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 63
Quote:
Originally Posted by Binnerup View Post

As of 3.18 PR4, there is an option in the template to have a "Top Actors" entry in the index, but it is not enabled by default, which means the default template must be edited for it.

There is not an entry for directors.

Will you have a guide soon on how to enable these features from the template?
Killroy is offline  
post #27 of 953 Old 10-20-2010, 03:25 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,296
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by Binnerup View Post

The iPad app is being sent to Apple for review at the end of this week. We are currently finishing the last addition before it's done, which is the option to play titles on Windows Media Center directly from the app.

That sounds great. I have the MyMovies Pro App and really like it. I don't have an iPad but my Mom does so I definitely plan on borrowing after the iPad app comes out I have been planning to do a quick writeup/review of the iPhone Pro App but I will wait for the iPad app to come out.

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #28 of 953 Old 10-20-2010, 05:36 PM
Member
 
farside847's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I downloaded PR4 and installed it, and now the program is no longer identifying some movies that it had no problem with in the past. (Avatar, 9, etc). When I try to "change title source" I select the directory of the movie and the little dialog box comes up and hangs at "Current Task:" I tested this function for movies it found too, and it hangs.

I tried making a new database too. Any ideas?
farside847 is offline  
post #29 of 953 Old 10-20-2010, 06:07 PM
EVT
AVS Special Member
 
EVT's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 21
Quote:
Originally Posted by Binnerup View Post

As of 3.18 PR4, there is an option in the template to have a "Top Actors" entry in the index, but it is not enabled by default, which means the default template must be edited for it.

There is not an entry for directors.

Thanks for the update.
EVT is offline  
post #30 of 953 Old 10-20-2010, 06:15 PM
EVT
AVS Special Member
 
EVT's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 21
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

1. In Collection Management under Tools -> Options -> Folder Monitoring you should be able to remove the folder in question. Hopefully then MyMovies should remove those movies, and t hen once removed you can re add.

Actually, the folder doesn't even show up there, I don't have any flagged for folder monitoring so there's nothing to remove. Any other suggestions? I looked on the MyMovies forum and knowledge base and there's nothing there.
EVT is offline  
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off