Micca EP250 and EP350 - Page 4 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #91 of 426 Old 07-19-2011, 09:16 AM
AVS Club Gold
 
Jack@Micca's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 614
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Hi,

I tried it with a unit here that still has the old firmware. I upgraded it to the new beta firmware and then used it to format a 1.5TB Samsung drive that I installed in it. I connected the mini USB cable on the back to a computer, the EP350 prompted me if I want to go into the PC connection mode. I actually didn't do anything and just let the 10-second countdown end it self. After that, the player turned off, then turned back on but without any display through HDMI. About 30-60 seconds after that I got the prompt from my computer that a new device has been installed and is now available for use. I then copied some files back and forth without issue.

Can you try re-applying the firmware and re-formatting the drive again afterwards?

Jack@Micca
Micca Support Specialist
Jack@Micca is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #92 of 426 Old 07-19-2011, 09:29 AM
Member
 
wichogt's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Guatemala
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I did format the drive with the new firmware.

don't know if this have something to do? you say your player doesn't display anithing throug HDMI. mine shows the "Micca" logo on the screen ones it enters PC connection mode.

and I didn't notice it turning off just blinking the screen from Menu>black screen>Micca logo. and back to menu when I unplug it from the PC.

I will try to just reinstall the firmware when I get home but I don't like the idea of re-formating again because of the slow transfer rate on the copy function from USB to internal HDD.
wichogt is offline  
post #93 of 426 Old 07-20-2011, 07:32 PM
Member
 
wichogt's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Guatemala
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10


Ok I just pluged in my EP-350 via USB to my laptop and didn't show up on "my pc" but, it did show up on the "safety remove hardware" menu netx to the clock.

so I went to Disk manager

Start->Run and type diskmgmt.msc then right-click the drive and select Change drive letter and Paths and change the drive letter

turns out my sistem wasn't assigning any letter to the drive(I supouse because I recently installed an uninstalled some virtual drive software)

So It was a faul at my end after all thanks for the help anyway I really like this player.
wichogt is offline  
post #94 of 426 Old 07-21-2011, 04:40 PM
Newbie
 
sojomy's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Jack, thanks for all of the info you have provided in this forum. I just received my EP250 yesterday and I love it! My questions is about a wireless dongle. Will a USB WiFi card that uses any Realtek chipset work, or does it have to have a specific Realtek Chipset?
sojomy is offline  
post #95 of 426 Old 07-23-2011, 12:15 PM
Member
 
Trac's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Hankori View Post

Hi Jack,

I think I pretty much narrowed down the cause for this network stuttering issue. The issue is inside the EP350. The result is the same whether the EP350 streams from the computer or from the Iomega Iconnect (In fact, the EP350 streams better from the Iomega Iconnect than from the computer). The network speed as displayed momentarily from the EP350 is about 16Mbps - 47Mbps and from Windows 7 network performance monitoring is about 16Mbps sustained.
I have not been able to move the EP350 closer to the Iomega connect. However, the network cable is only 10FT CAT5E and the WDTV LIVE Plus was able to stream the same video files perfectly without sound stuttering issue under the exact same setup.
I also removed the Gigabit ethernet switch and connected directly to the Gigabit LAN connection from the router and the same stuttering issue still occured.

I even went further and re-encode the same WMV video files with a much lower bit rate. The EP350 streams much better with this lower bit rate WMV file but still occasionlly suffers the same stuttering issue (not as often as the higher bit rate WMV file).

At this point I need to wait for the USB dongle to arrive and check the wireless connection to see if it performs better as the theorical maximum speed for the Wireless N is 300Mbps which is three times better than the 10/100 LAN connection.

Thanks for all of your help.

I've seen this problem with other Realtek players. It's most often caused from video settings in the player of 24hz and/or 24fps.
Trac is offline  
post #96 of 426 Old 07-23-2011, 12:31 PM
Member
 
Trac's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has anyone compared the picture quality of this player with other players streamed through a network?
I'm curious if it's on par with the ACRyan, another Realtek player. I've compared it to one other player, the wdtv live, and the ACR blows it out of the water.

If no HDD is installed, what features are lost aside from the obvious of onboard media.
Trac is offline  
post #97 of 426 Old 07-24-2011, 09:57 AM
Newbie
 
sojomy's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by sojomy View Post

Jack, thanks for all of the info you have provided in this forum. I just received my EP250 yesterday and I love it! My questions is about a wireless dongle. Will a USB WiFi card that uses any Realtek chipset work, or does it have to have a specific Realtek Chipset?

Just wanted to answer my own question (kind of). I just bought a TP-LINK TL-WN723N from Fry's for $15 and the EP250 Media Player picked it up and worked perfectly! The TL-WN723N uses the Realtek RTL8188SU chipset, but it is only a 150Mbps card, not a 300Mpbs. But since I'm pulling video off of a computer connected to the same router with a 100Mbps Ethernet card, I didn't really care. You can find the product specs at the URL below.

http://www.wireless-driver.com/tplink-tlwn723n-mini-wireless-windows-driver-utility/
sojomy is offline  
post #98 of 426 Old 07-25-2011, 11:43 AM
AVS Club Gold
 
Jack@Micca's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 614
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by sojomy View Post

Jack, thanks for all of the info you have provided in this forum. I just received my EP250 yesterday and I love it! My questions is about a wireless dongle. Will a USB WiFi card that uses any Realtek chipset work, or does it have to have a specific Realtek Chipset?

We are updating the firmware to include support for more chipset models. Currently Realtek 8191SU based dongles should work.

Jack@Micca
Micca Support Specialist
Jack@Micca is offline  
post #99 of 426 Old 07-25-2011, 11:48 AM
AVS Club Gold
 
Jack@Micca's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 614
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Trac View Post

Has anyone compared the picture quality of this player with other players streamed through a network?
I'm curious if it's on par with the ACRyan, another Realtek player. I've compared it to one other player, the wdtv live, and the ACR blows it out of the water.

If no HDD is installed, what features are lost aside from the obvious of onboard media.

Hi,

The image quality should be similar across all 1073 based players.

If no HDD is installed, the EP250/EP350 will not be able to perform BT and SAMBA features. If these features are not important to you, then it is not necessary to install a drive.

Jack@Micca
Micca Support Specialist
Jack@Micca is offline  
post #100 of 426 Old 07-26-2011, 01:27 AM
Newbie
 
mangomonroe's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Jack,

I have bought a EP350 and the micca recommended USB wifi dongle for it from Amazon.
The USB adapter finds the network ssid but can't connect to it even though the correct password is used andi have other computers attached to the network and working fine.
Is this is a firmware issue? I have the latest firmware 2011-04/21 on the player.
mangomonroe is offline  
post #101 of 426 Old 07-26-2011, 07:36 AM
AVS Club Gold
 
Jack@Micca's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 614
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mangomonroe View Post

Jack,

I have bought a EP350 and the micca recommended USB wifi dongle for it from Amazon.
The USB adapter finds the network ssid but can't connect to it even though the correct password is used andi have other computers attached to the network and working fine.
Is this is a firmware issue? I have the latest firmware 2011-04/21 on the player.

Hi,

We did some more testing with the EP250/EP350 and have posted an updated WiFi configuration guide on the FAQ section of our support website:

http://content.miccastore.com/node/210

Give these steps a try and it should get you to connect to the WiFi router.

Jack@Micca
Micca Support Specialist
Jack@Micca is offline  
post #102 of 426 Old 07-26-2011, 12:29 PM
Newbie
 
mangomonroe's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Jack ,

I have tried the new instructions a few times to no avail and i know that my network is working fine as all my other devices have no problem connecting to the network .
Is there anything else to be done? new firmware?
mangomonroe is offline  
post #103 of 426 Old 07-26-2011, 12:34 PM
AVS Club Gold
 
Jack@Micca's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 614
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mangomonroe View Post

Jack ,

I have tried the new instructions a few times to no avail and i know that my network is working fine as all my other devices have no problem connecting to the network .
Is there anything else to be done? new firmware?

We will be posting the final (non-beta) 2011-04-21 firmware later today, you can give that a try. But this should not change the WiFi settings as there is no difference between the beta and non-beta firmware in terms of WiFi configuration.

When you update the firmware on the EP350, use the recovery mode to do so:

1. Download the firmware, unpack it, and copy the install.img file onto an empty USB drive.
2. Unplug the AC adapter from the back of the player.
3. Insert the USB drive into the player.
4. While holding down the power button on the front of the player, plug in the AC adapter on the back.
5. Continue to hold for 10 seconds and then release the button.

This will flash the firmware using recovery mode. Then go through the WiFi configuration steps as mentioned in the FAQ. Make sure you completely power off the player.

Jack@Micca
Micca Support Specialist
Jack@Micca is offline  
post #104 of 426 Old 07-26-2011, 12:44 PM
Newbie
 
mangomonroe's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks Jack,

Will give it a try
mangomonroe is offline  
post #105 of 426 Old 07-27-2011, 08:03 PM
Newbie
 
mangomonroe's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Jack,

I have a ep 350 media player, during moving it fell and the plastic clip on the top that keeps the 3.5 hard drive bay in place cracked and now it does'nt keep the hard drive in place unless it is tapped up pretty good. How do i go about just getting that small plastic piece for the hard drive bay top or the plastic hard drive bay it self.
mangomonroe is offline  
post #106 of 426 Old 07-27-2011, 08:11 PM
AVS Club Gold
 
Jack@Micca's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 614
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mangomonroe View Post

Jack,

I have a ep 350 media player, during moving it fell and the plastic clip on the top that keeps the 3.5 hard drive bay in place cracked and now it does'nt keep the hard drive in place unless it is tapped up pretty good. How do i go about just getting that small plastic piece for the hard drive bay top or the plastic hard drive bay it self.

Hey,

Can you PM a photo of what you broke?

Jack

Jack@Micca
Micca Support Specialist
Jack@Micca is offline  
post #107 of 426 Old 07-28-2011, 05:41 PM
Newbie
 
mangomonroe's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Jack,
I cant seem to attach a photo to the pm, how do i do that.
Thanks
mangomonroe is offline  
post #108 of 426 Old 07-28-2011, 05:43 PM
AVS Club Gold
 
Jack@Micca's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 614
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Oh, I wasn't aware you couldn't attach a photo to a PM. Can you email it to us instead at support@miccastore.com. We can see what's broken and see what options are available.

Jack@Micca
Micca Support Specialist
Jack@Micca is offline  
post #109 of 426 Old 07-28-2011, 05:58 PM
Newbie
 
mangomonroe's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Jack it has been emailed to you
Thanks for all the help
mangomonroe is offline  
post #110 of 426 Old 07-28-2011, 06:52 PM
Newbie
 
mangomonroe's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Jack ,

One more thing , what is the difference between ep350 and ep 500
mangomonroe is offline  
post #111 of 426 Old 07-29-2011, 06:54 PM
Member
 
wichogt's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Guatemala
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Jack I seem to have a problem with my EP-350.

it doesn't turn on when I press the power button on the remote controll or even on the front plate, until I turn off and on the switch on the back of the player. then it works for a day or two and the same thing happens.
wichogt is offline  
post #112 of 426 Old 07-31-2011, 12:11 AM
Member
 
Trac's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
EP250 - 750GB Notebook HDD $59.99 with code HDJULY10. Ends today July 31, and Samsung M8's have very good rating.
Trac is offline  
post #113 of 426 Old 08-01-2011, 06:21 AM
AVS Club Gold
 
Jack@Micca's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 614
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mangomonroe View Post

Jack ,

One more thing , what is the difference between ep350 and ep 500

The two are similar but the EP500 is an older design and has been discontinued. Both are 1073 players although the EP350 has the newer "C" version so it handles raw bitstream output of HD audio formats.

Quote:
Originally Posted by wichogt View Post

Jack I seem to have a problem with my EP-350.

it doesn't turn on when I press the power button on the remote controll or even on the front plate, until I turn off and on the switch on the back of the player. then it works for a day or two and the same thing happens.

This does not sound normal. Can you try doing a firmware update using the recovery mode procedures on our website? If this does not resolve the issue, send us a support request at support@miccastore.com.

Quote:
Originally Posted by Trac View Post

EP250 - 750GB Notebook HDD $59.99 with code HDJULY10. Ends today July 31, and Samsung M8's have very good rating.

Yes, this drive should work well in the EP250.

Jack@Micca
Micca Support Specialist
Jack@Micca is offline  
post #114 of 426 Old 08-01-2011, 07:40 AM
Member
 
wichogt's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Guatemala
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Jack@Micca View Post

This does not sound normal. Can you try doing a firmware update using the recovery mode procedures on our website? If this does not resolve the issue, send us a support request at support@miccastore.com.

I had allready done that, I will do it again and test it for a couple of days.
wichogt is offline  
post #115 of 426 Old 08-01-2011, 04:20 PM
Newbie
 
darkc1de's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have an ep250 and when I try to access my media through WORKGROUP it's asking for a password and username. my network settings are correct and I dont know why this is happening,it was working fine a few weeks ago.....hellllllllllp.
darkc1de is offline  
post #116 of 426 Old 08-01-2011, 04:53 PM
AVS Club Gold
 
Jack@Micca's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 614
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by darkc1de View Post

I have an ep250 and when I try to access my media through WORKGROUP it's asking for a password and username. my network settings are correct and I dont know why this is happening,it was working fine a few weeks ago.....hellllllllllp.

Hey,

Turn the EP250 off using the switch on the back, then turn it back on. If you are using WiFi, reconfigure the connection as if you are doing it for the first time.

Jack@Micca
Micca Support Specialist
Jack@Micca is offline  
post #117 of 426 Old 08-01-2011, 05:09 PM
Newbie
 
darkc1de's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
i have it wired. i've done that and it's still asking for a password,any help you can give is appreciated.......thx
darkc1de is offline  
post #118 of 426 Old 08-01-2011, 06:36 PM
Newbie
 
darkc1de's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
it didnt work........
darkc1de is offline  
post #119 of 426 Old 08-01-2011, 06:49 PM
AVS Club Gold
 
Jack@Micca's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 614
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Last thing to try would be to download the latest firmware and re-install it. Doing so absolutely and completely clears the player out, and if it still asks for a password, then it is more likely that something has changed on your computer side to cause the prompt.

Jack@Micca
Micca Support Specialist
Jack@Micca is offline  
post #120 of 426 Old 08-01-2011, 07:25 PM
Member
 
Trac's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Jack@Micca View Post

The two are similar but the EP500 is an older design and has been discontinued. Both are 1073 players although the EP350 has the newer "C" version so it handles raw bitstream output of HD audio formats.

Hi Jack, does the EP250 have the 1073DD C+ chip. Thanks
Trac is offline  
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off