HiMedia HD900B Full 3D Media Streamer (Realtek 1186-based) - Page 49 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1441 of 1572 Old 05-16-2012, 05:56 AM
Member
 
NanoElement's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Russian, Magnitogorsk
Posts: 43
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
HokeySmoke, thank you for having made ​​clear. Do you notice stuttering in 3D? Whether they are affected for the depth of the stereo image?
NanoElement is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1442 of 1572 Old 05-16-2012, 07:36 AM
Member
 
giddy169's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks HokeySmoke
giddy169 is offline  
post #1443 of 1572 Old 05-16-2012, 10:39 AM
Senior Member
 
HokeySmoke's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 418
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by NanoElement View Post

HokeySmoke, thank you for having made ​​clear. Do you notice stuttering in 3D? Whether they are affected for the depth of the stereo image?

The stuttering is noticeable on my display. It does not affect 3D depth because it happens with both eyes at the same time.
HokeySmoke is offline  
post #1444 of 1572 Old 05-22-2012, 07:48 AM
Member
 
itou31's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello,
I have stuttering a lot by streaming from NAS (Gigabit) and have issue with 23.976 Hz too.
I've ordered the Himedia because it can play 3D iso from vegas pro. But now Xtreamer SW3 can do it also with the lastest firmware, and seems has no lag from NAS streaming, neither has issue with 23.976 hz. So I have ordered one to see. If Xtreamer fix all that, Himedia should/could do the same.

Update :
Have received my SW3 and firmware 3.5RC9, and all is perfect --> no lag from NAS (iso 3D), no stuttering du to 24p. Waiting now a same firmware from Himedia....
itou31 is offline  
post #1445 of 1572 Old 06-12-2012, 02:19 AM
Member
 
Memphis999's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I wanna to thank pc8888 for post the codes from the remote control to irule.

So I don't need to buy equipment for one remote control. On my ask, to read in the last button, which was missing for me, he read in the code and was updating the code in irule database.

THANK YOU!!!
Memphis999 is offline  
post #1446 of 1572 Old 06-13-2012, 04:23 AM
Newbie
 
diegohconde's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by itou31 View Post

Hello,

I have stuttering a lot by streaming from NAS (Gigabit) and have issue with 23.976 Hz too.

I've ordered the Himedia because it can play 3D iso from vegas pro. But now Xtreamer SW3 can do it also with the lastest firmware, and seems has no lag from NAS streaming, neither has issue with 23.976 hz. So I have ordered one to see. If Xtreamer fix all that, Himedia should/could do the same.


Update :

Have received my SW3 and firmware 3.5RC9, and all is perfect --> no lag from NAS (iso 3D), no stuttering du to 24p. Waiting now a same firmware from Himedia....

So, I don´t understand clearly, the 23.976 hz issue is a Realtek 1186 Chip limitation or a software problem? (Xtreamer solved de bug?)
diegohconde is offline  
post #1447 of 1572 Old 06-13-2012, 06:10 AM
Newbie
 
ktmkxc's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello,
I think the usb port have a big problem on 900b(1.0.4.7). I have test with 900c and prodigy 3d is fine with usb.
I have try this 2 movie : Clash of titan 3d iso (chapter 15),Avatar 3d iso(chapter 33) have strong stuttering. The avatar iso is fine when i play with internal hardisc, but the clash of titans iso is still remain.Yesterday i flash the micca firmware to it , then is solved the stuttering.( but is only internal hardisc).Another problem for this player is the bdmv(full bluray). You will always see skiping like chapter to chapter( m2ts 1 to m2ts 2) like stop and skip...is very annoying. Real steel bdmv, kung fu panda , car 2 3d iso ,terminator salvation bdmv and more....I hope some one can share some info about this.And last I buy this player is for 3d iso and srt subtitle support. I need extended srt (subtitle) for chinese subtitle,because my english is bad.So don't ask me sell it and go for dune(I own HD MAX , no srt support for bdmv and iso)Thanks.

UPDATE:
Oh no HD910B release.and with 1.0.4.10 firmware. Will stop development for HD900B? Or they find out the harware problem for 900b and release the new model to replace it ! Maybe micca as well..biggrin.gif
ktmkxc is offline  
post #1448 of 1572 Old 06-13-2012, 11:43 PM
Member
 
NanoElement's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Russian, Magnitogorsk
Posts: 43
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by diegohconde View Post

So, I don´t understand clearly, the 23.976 hz issue is a Realtek 1186 Chip limitation or a software problem? (Xtreamer solved de bug?)
23.976 hz issue is a 100% software problem. Xtreamer also has the bug. The "new batch" of Micca, not having a bug in 2D, there is a marketing wangle, IMHO. Their firmware to bind to the hardware of the "new batch", for which activated 23.976/59.94 Hz. For another hardware the same firmware sets 24/60Hz. Russian programmers have done bugfix, which activates 23.976Hz on any hardware. However it's still not publicly distributed.
NanoElement is offline  
post #1449 of 1572 Old 06-15-2012, 11:40 AM
Newbie
 
diegohconde's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by NanoElement View Post

23.976 hz issue is a 100% software problem. Xtreamer also has the bug. The "new batch" of Micca, not having a bug in 2D, there is a marketing wangle, IMHO. Their firmware to bind to the hardware of the "new batch", for which activated 23.976/59.94 Hz. For another hardware the same firmware sets 24/60Hz. Russian programmers have done bugfix, which activates 23.976Hz on any hardware. However it's still not publicly distributed.

Reading about similar products of the Himedia 950b I found this from Micca EP950:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=132183
…”- refresh rate 23,976hz 24hz, 29,976hz 59,976hz, 60hz are 100% perfect”…

It’s posible to install de Micca’s firmware in the Himedia and test this?
diegohconde is offline  
post #1450 of 1572 Old 06-15-2012, 04:08 PM
Advanced Member
 
adude's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: SoCal
Posts: 732
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 16
Micca still plays 3d at 24 Hz. for 2d, its fine.

Manoj
adude is online now  
post #1451 of 1572 Old 06-18-2012, 10:44 AM
Member
 
BSouders80's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Got my Micca EP950 over the weekend. I can now play my 3D bluray ISO's. I'm streaming over my CAT6 network, using Gigabit connections. My ISO's are stored on a 16TB raid HDD enclosure, hooked up USB 3.0 to my PC. I used the direct play option.

Wrath of the Titans 3D was 44 GB. I streamed it with only one noticeable thing to me. At about 47 minutes into the movie, there was about 1 second of stuttering audio. Not sure if it was the file or the media player, or AVR. Either way, the quality was exceptional, 3D was great and the media player worked really well. I'm happy with it straight out of the box, no firmware upgrade attempted yet.
BSouders80 is offline  
post #1452 of 1572 Old 06-18-2012, 04:42 PM
AVS Special Member
 
fight4yu's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: SF Bay Area
Posts: 1,729
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 43
Quote:
Originally Posted by itou31 View Post

Hello,

I have stuttering a lot by streaming from NAS (Gigabit) and have issue with 23.976 Hz too.

I've ordered the Himedia because it can play 3D iso from vegas pro. But now Xtreamer SW3 can do it also with the lastest firmware, and seems has no lag from NAS streaming, neither has issue with 23.976 hz. So I have ordered one to see. If Xtreamer fix all that, Himedia should/could do the same.


Update :

Have received my SW3 and firmware 3.5RC9, and all is perfect --> no lag from NAS (iso 3D), no stuttering du to 24p. Waiting now a same firmware from Himedia....

Hi. Can you tell me what NAS you are using? I am using QNAP TS219, and streaming BD ISO jerk like crazy.
fight4yu is offline  
post #1453 of 1572 Old 06-19-2012, 12:05 PM
Member
 
Trac's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mkoss View Post


No there is no slow motion feature. The iconbit does however. Also I don't think it does sbs,o/u, eye swap the iconbit does. I think it will do bdmv folder that the iconbit doesn't. Maybe ther will be firmware to change this in menues.
Slow motion and RepeatA-B are built in but not on the remote.

You have to purchase a Harmony 300 and under device choose HiMedia HD560B.

This works for HD300, 500, 600, 800, and 900 series.
Trac is offline  
post #1454 of 1572 Old 06-22-2012, 06:42 AM
Newbie
 
mad1138's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm currently testing the 900A version of this player and I'm having no luck in getting DTS-HDMA from Bluray files located on my NAS to work, I have the player connected to my Pioneer SC-LX73 receiver and have the player set for HD audio 7.1 and output HDMI on RAW.

Other HD audio formats like Dolby TrueHD work fine and when I try to play a demo trailer with DTS-HDMA audio in it it does work but as soon as I try to listen to a DTS-HDMA track from a Bluray ISO file the picture starts stuttering and I have no audio at all.

Anybody any idea what my problem might be?
mad1138 is offline  
post #1455 of 1572 Old 06-27-2012, 08:28 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Brajesh's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Metro Atlanta
Posts: 5,763
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 55 Post(s)
Liked: 47
Quote:
have the player set for HD audio 7.1 and output HDMI on RAW
That's the right setting. Both TrueHD and DTS-MA work fine for me. Do you have another source to try DTS-MA from to your receiver, just to make sure it isn't the receiver? If that combo works, then you may have a faulty HD900A.

I see HiMedia now has the HD910A out. Unit design looks nicer than HD900A and HD900B. Same firmware for all 3 models. The only new feature, besides new design, on HD910A appears to be a USB 3.0 host port.

HD Media Keen Videosaurus
Brajesh is offline  
post #1456 of 1572 Old 06-27-2012, 02:44 PM
Newbie
 
cisco150's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Im looking to buy a media player and have a hard time choosing one help please guy's. Im looking at
the Himedia HD900B or the Micca EP950 want to know which ones better and or more support for it and play my full blu ray 3d iso i have a network adaptor in hand so im good one that issue. thanks again for all the help.


@ Oh Jack u have eta on new firmware for the ep950 bud.
cisco150 is offline  
post #1457 of 1572 Old 06-27-2012, 04:49 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Brajesh's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Metro Atlanta
Posts: 5,763
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 55 Post(s)
Liked: 47
Both are the same. HiMedia makes Micca's players and firmwares. But, for better support, go with Micca as Jack@Micca participates in this forum.

HD Media Keen Videosaurus
Brajesh is offline  
post #1458 of 1572 Old 06-27-2012, 06:03 PM
Newbie
 
cisco150's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the feed back bud.
cisco150 is offline  
post #1459 of 1572 Old 06-29-2012, 06:05 AM
Newbie
 
shobhitk's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi everyone,
today i received my HD900B! great player...plays everything flawlessly.....

i have one query though. i may be doing something wrong but i played 2 test files, one with DTS-HD MA and the other with Dolby TrueHD but the correct light in my AVR did not light up, instead the AVR showed ONLY DTS and Dolby respectively.
please someone guide me so that i can get it going correctly.

i have already set all my audio options to output as RAW.

*my AVR supports both DTS-HD MA and Dolby TrueHD
*the files being played are taken from http://www.demo-world.eu/trailers/high-definition-trailers.php and are in m2ts containers
shobhitk is offline  
post #1460 of 1572 Old 06-29-2012, 07:35 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Brajesh's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Metro Atlanta
Posts: 5,763
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 55 Post(s)
Liked: 47
shobhitk, just PM'd you. I downloaded one of the lossless clips to try this weekend. Will report back.

HD Media Keen Videosaurus
Brajesh is offline  
post #1461 of 1572 Old 06-29-2012, 10:02 AM
Newbie
 
shobhitk's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
hi brajesh...thanks for the efforts...couldn't PM u back as i had reached my inbox limits.

the problem is now solved.....i just switched to 7.1 HD audio and voila! both DTS HD MA and Dolby TrueHD lamps are lighting up nicely smile.gif
shobhitk is offline  
post #1462 of 1572 Old 06-29-2012, 10:37 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Brajesh's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Metro Atlanta
Posts: 5,763
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 55 Post(s)
Liked: 47
Great. In any case, I ended up getting some nice 5.1 and 7.1 lossless trailers to show off my home theater from your link above smile.gif.

HD Media Keen Videosaurus
Brajesh is offline  
post #1463 of 1572 Old 06-29-2012, 03:53 PM
Member
 
solid_dvd's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 97
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
If I have understood correctly, HiMedia HD900B can use GUI:s created by YAMJ and the player also supports internal 4 tb HDD:s.

I am an owner of the Xtreamer Prodigy and I would be interested to know,

1) whether I could cross-flash my Prodigy with OllyP:s firmware in order to make it work with YAMJ

2) would the cross-flashing with the aforementioned firmware make the Prodigy able to use an internal 4 tb HDD?
(So far the only info I have found from the Xtreamer's webpages and Google is that the maximum capacity for the
internal HDD is 3 tb with Prodigy)

Thanks for any info!
solid_dvd is offline  
post #1464 of 1572 Old 06-29-2012, 08:50 PM
Newbie
 
shobhitk's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
@brajesh smile.gif
shobhitk is offline  
post #1465 of 1572 Old 07-08-2012, 05:27 PM
Newbie
 
PrivateUse's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
If anyone is looking for DUAL HDMI outputs, I now have the HD900C (uses same firmware as HD900B) but has front load HDD dock and dual HDMI outputs.

I have it listed on ebay but if you contact me directly at privateuse@hotmail.com, I will give a special price to people on this forum.
PrivateUse is offline  
post #1466 of 1572 Old 07-09-2012, 05:31 PM
AVS Addicted Member
 
zoro's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 10,057
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by PrivateUse View Post

If anyone is looking for DUAL HDMI outputs, I now have the HD900C (uses same firmware as HD900B) but has front load HDD dock and dual HDMI outputs.
I have it listed on ebay but if you contact me directly at privateuse@hotmail.com, I will give a special price to people on this forum.

So is the diff between this and Xtreamer sidewinder 3 is dula hdmi only?
zoro is offline  
post #1467 of 1572 Old 07-10-2012, 05:55 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Brajesh's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Metro Atlanta
Posts: 5,763
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 55 Post(s)
Liked: 47
Also, Xtreamer doesn't let you select which playlist to play, so for titles like 'Toy Story' 3D series, 'Cars 2' 3D, etc., you'll be stuck with the Spanish credits playlist, or in the case of 'IMAX Grand Canyon' 3D the making-of instead of the main feature. On the other hand, Xtreamer supports a full (though one with some issues) jukebox, even for network shares, while HiMedia only for local storage, and that only via a kludgy method using OllyP's custom firmware.

HD Media Keen Videosaurus
Brajesh is offline  
post #1468 of 1572 Old 07-13-2012, 04:04 AM
Member
 
theslydog's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 142
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 12
Is anything going to happen with the Andriod 2.2 that come on this box? In it's current form it is next to useless.

You are better off to turn it off as all it achieves at this stage is to slow down the boot time.
theslydog is offline  
post #1469 of 1572 Old 07-17-2012, 05:03 AM
Newbie
 
PrivateUse's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Has anyone seen the new remote that ships with the HD900C (and perhaps others)?

It is a little longer and adds full number pad at bottom (can also be used for keyboard) and also has a 2nd Power button in the top left side (along with a Set button, TV/AV button, and Vol- and Vol+). It appears these are to power a TV, change its input and control the volume but the manual does not come with anyway to program it.

I am assuming you hold down the Set button (as when you do the indicator light stays on), enter a code based on your TV model and press Set again but without having a list of codes to try (guessing hasn't worked) it won't work.

If anyone has any information on programming this, please let me know.
PrivateUse is offline  
post #1470 of 1572 Old 07-19-2012, 10:32 PM
Newbie
 
fzub's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
New Firmware from himedia site...Sound stuttering is not fixed for me with this update.

http://v.himedia-tech.cn/himedia/hd900/20120720/HD900_1.0.4.20.tar.gz

Modified based on 1.0.4.7
New features:

1) support the new video zoom mode. (can be zoomed in any ratio on X/Y )
2) Record the second subtitle setting in the bookmark
3) make sure the hard disk was safely uninstall during the safe shutdown mode,
4) The music player supports repeat mode .

Issue Fix

1) Fix the random issue:some network video playback have not smooth .
2) Fix the random issue:there may be white or green screen issue on 3D movie playback
3) Fix the random issue: the focus is lost on HOME page.
5) Enhance the SEEK function.
6) Fix the subtitle lost issue if there is output switch.
7) Fix the DLNA name and random crash issue.
8) Fix YOUTUBE issue..


Safe Mode Upgrade


1)Rename the downloaded firmware to install.img;
2)Copy the “install.img” to the root directory of USB disk. Insert the USB disk into the mediaplayer;
3)Press and hold “UPGRADE” button in the little hole on the back panel of the media player;
4)Power on the media player (Don’t release the “UPGRADE” button until the “UPGRADING START PAGE”appears);
fzub is offline  
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off