Official unRAID Thread - Page 2 - AVS Forum
Forum Jump: 
 1Likes
Reply
 
Thread Tools
post #31 of 761 Old 02-06-2012, 04:58 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by sean_w_smith View Post

I have no idea what you just said.

YAMJ is a program that you run on a PC or MAC that builds some webpages. The webpages are the GUI. Typically those web pages go on your NAS.

If you have a working YAMJ install. put eversion in the skins dir, edit the movie_jukebox.properties file to use the eversion skin. re-run YAMJ thats it.

It's all very well documented.

I was told to install YAMJ in my WHS and not on my PC 2 years ago when I first installed yamj. Maybe because the server is windows based? I'll install it on my PC this time around. Just was a little confused.

My First Home Theater

300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 761 Old 02-06-2012, 05:00 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Irishdoom View Post

I'm not trying to hijack this thread, but rather than start a brand new one, I thought I'd put a related question in here.

Up to now my storage is ultra simple. I have an external HDD attached to my main PC with all of my DVD rips on it. It's only about 200 movies at this point. I'm looking to move into more of a server structure in the near future.

I'm currently upgrading my main PC, and will have my old PC fully functioning with a motherboard with 4 SATA ports, a dual core Athlon 64, 4 gigs of RAM. As I'm using the HDD from it in my new build, that's about the only thing that will be missing. (Though it will have an older 120GB HDD in there for now.) Since it's mostly up and running, will it be easy enough to turn into some kind of server? As HDD prices are still crazy, I likely can't go the UNRAID option for now, as I can't afford to get the required parity drive etc. How would you go about it for now? Windows 8 sounds intriguing, will there be some kind of beta I can try out?

Feel free to ask whatever questions you have. Thats why I made this thread!

Quote:
Originally Posted by sean_w_smith View Post

exactly

He'll just be without protection if a drive fails.. correct?

My First Home Theater

300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #33 of 761 Old 02-06-2012, 05:47 PM
AVS Special Member
 
sean_w_smith's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Altos, CA and Huntsville, UT
Posts: 4,292
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Chrisx510 View Post

I was told to install YAMJ in my WHS and not on my PC 2 years ago when I first installed yamj. Maybe because the server is windows based? I'll install it on my PC this time around. Just was a little confused.

WHS = Windows

you need to install it on your PC or you can leave on the WHS

either way it works the same

BTW: my popbox V8 arrived and its a POS. bad hardware and the software wont play a single lossless audio MKV file I have. It plays .ts and .iso with lossless audio and MKV with AC2 but a MKV with TrueHD or DTS-MA just hangs. ARG!!!!!!!!!!!!!!!

back to syabas it goes
sean_w_smith is offline  
post #34 of 761 Old 02-06-2012, 06:02 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by sean_w_smith View Post

WHS = Windows

you need to install it on your PC or you can leave on the WHS

either way it works the same

BTW: my popbox V8 arrived and its a POS. bad hardware and the software wont play a single lossless audio MKV file I have. It plays .ts and .iso with lossless audio and MKV with AC2 but a MKV with TrueHD or DTS-MA just hangs. ARG!!!!!!!!!!!!!!!

back to syabas it goes

Wow really!? Mine just arrived today too. I haven't had a chance to hook it up yet. dbone here on the forums did a review on it and it seemed to be pretty solid for him. I only rip DVD's to MKV. My BD's are .TS or Folder Rips.

My First Home Theater

300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #35 of 761 Old 02-06-2012, 06:20 PM
AVS Special Member
 
Brajesh's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Metro Atlanta
Posts: 5,743
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 47 Post(s)
Liked: 43
I've been using my PopBox v8 w/o issues since I got it early December. Plays my 1:1 Blu-ray rips (to MKV) w/hd audio just fine.

HD Media Keen Videosaurus
Brajesh is offline  
post #36 of 761 Old 02-06-2012, 06:21 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Brajesh View Post

I've been using my PopBox v8 w/o issues. Plays my 1:1 Blu-ray rips (to MKV) w/hd audio just fine.

Is there a firmware update that might fix Sean's problem?

My First Home Theater

300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #37 of 761 Old 02-06-2012, 06:25 PM
AVS Special Member
 
Brajesh's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Metro Atlanta
Posts: 5,743
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 47 Post(s)
Liked: 43
Could be; updated firmware first thing. My movies are on my HPSERVER (WHS v1) and streamed via SMB. I've only had occasional hiccups, so been trying NFS over last few days. Working well so far.

HD Media Keen Videosaurus
Brajesh is offline  
post #38 of 761 Old 02-06-2012, 06:31 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Finished installing the drive cages. I should have the MB and PSU in tomorrow.
LL
LL
LL

My First Home Theater

300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #39 of 761 Old 02-06-2012, 06:38 PM
AVS Special Member
 
sean_w_smith's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Altos, CA and Huntsville, UT
Posts: 4,292
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Brajesh View Post

Could be; updated firmware first thing. My movies are on my HPSERVER (WHS v1) and streamed via SMB. I've only had occasional hiccups, so been trying NFS over last few days. Working well so far.

What did you rip em with....

Also the other thing I do is I remove all lossy audio tracks

so on a trueHD disk I remove the DD.

My C-200 plays em fine. Even my A-110 plays em with no audio. The popbox hangs. I have the latest november firmware. I tried various MKV's built with various versions of makemkv over the last year. so its not some incompatibility with just one mkv.

are you outputting 24p?

just trying to think of what might be different.
sean_w_smith is offline  
post #40 of 761 Old 02-07-2012, 06:42 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by sean_w_smith View Post

What did you rip em with....

Also the other thing I do is I remove all lossy audio tracks

so on a trueHD disk I remove the DD.

My C-200 plays em fine. Even my A-110 plays em with no audio. The popbox hangs. I have the latest november firmware. I tried various MKV's built with various versions of makemkv over the last year. so its not some incompatibility with just one mkv.

are you outputting 24p?

just trying to think of what might be different.

Hey Sean,

Have you read dbone's review on the V8?

http://www.mediasmartserver.net/2011...iew-popbox-v8/

He was able to play MKV's fine. Maybe he'll have an answer for you.

My First Home Theater

300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #41 of 761 Old 02-07-2012, 07:33 AM
AVS Special Member
 
dan4081's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,117
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 32
Quote:
Originally Posted by sean_w_smith View Post

WHS = Windows

you need to install it on your PC or you can leave on the WHS

either way it works the same

BTW: my popbox V8 arrived and its a POS. bad hardware and the software wont play a single lossless audio MKV file I have. It plays .ts and .iso with lossless audio and MKV with AC2 but a MKV with TrueHD or DTS-MA just hangs. ARG!!!!!!!!!!!!!!!

back to syabas it goes

Hi Sean.
Just wondering if you saw the patch a poster dropped on the XBMC forums enabling bitstreaming of HD audio formats.
Looks like its working very well.

Revo Ion...XBMC For Windows...Dharma RC2
dan4081 is offline  
post #42 of 761 Old 02-07-2012, 07:54 AM
AVS Special Member
 
sean_w_smith's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Altos, CA and Huntsville, UT
Posts: 4,292
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I did see that and will start testing soon but I need something stable for my production environment. we'll see....
sean_w_smith is offline  
post #43 of 761 Old 02-07-2012, 09:43 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm having issues with my PopBox V8 with Eversion. The skin comes up an works fine but I cant play back any movies. It says "could not play" then goes back to details page.

If I go into network media and open up my video file lists I can play movies just fine.

My a200 is playing movies just fine with eversion. Anyone know what going on?

My First Home Theater

300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #44 of 761 Old 02-07-2012, 10:29 AM
AVS Special Member
 
GusGus748s's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Visalia, CA 93291
Posts: 6,352
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 42 Post(s)
Liked: 592
Quote:
Originally Posted by Chrisx510 View Post

Finished installing the drive cages. I should have the MB and PSU in tomorrow.

Where did you order those drive cages from? I searched newegg and amazon, and I wasn't able to find them.

Media Server: UnRaid Server: 15TB of storage and growing :).

http://www.avsforum.com/lists/display/view/id/8599

 

Home Theater Set Up:

http://www.avsforum.com/lists/display/view/id/8597

GusGus748s is offline  
post #45 of 761 Old 02-07-2012, 11:13 AM
AVS Special Member
 
GusGus748s's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Visalia, CA 93291
Posts: 6,352
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 42 Post(s)
Liked: 592
Never mind found them on monoprice.com

Media Server: UnRaid Server: 15TB of storage and growing :).

http://www.avsforum.com/lists/display/view/id/8599

 

Home Theater Set Up:

http://www.avsforum.com/lists/display/view/id/8597

GusGus748s is offline  
post #46 of 761 Old 02-07-2012, 12:00 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by GusGus748s View Post

Never mind found them on monoprice.com

That would be it

My First Home Theater

300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #47 of 761 Old 02-07-2012, 06:40 PM
AVS Special Member
 
sean_w_smith's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Altos, CA and Huntsville, UT
Posts: 4,292
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Chrisx510 View Post

I'm having issues with my PopBox V8 with Eversion. The skin comes up an works fine but I cant play back any movies. It says "could not play" then goes back to details page.

If I go into network media and open up my video file lists I can play movies just fine.

My a200 is playing movies just fine with eversion. Anyone know what going on?

common issue has to the due with the player path in Library.XML file

Here's how I recommend solving it.

Create a network share on the POPCORN HOUR pointing to some content.

For Example, let's say we create a share called "media". Doesn't matter where it points too, or if its SMB or NFS etc...

test using that share that you can browse to a file and actually play it successfully.

If not, get that working before messing with YAMJ.


Then in your library.xml file you have an entry like this....

Code:
  
    x:\\Videos\\DVD
    file:///opt/sybhttpd/localhost.drives/NETWORK_SHARE/media/Videos/DVD
    
    DVD Movies
    
    true
  


Its mismatches in the sharenames and paths that cause this problem. Once you get the playerpath set correctly everything will work fine.

BTW: I also decided to get a replacement popbox since mine had a hardware problem clearly. I dont know why its causing the playback issue but lets hope the new one works. Getting a dune etc is going to be a pain for me because I am heavly invested in using ember and XBMC NFO files for metadata management across Boxee, XBCM, and YAMJ and none of the Dune jukeboxes do XBMC NFO files. They said they would ship it from CA so hopefully it might arrive this week.


Sean
sean_w_smith is offline  
post #48 of 761 Old 02-07-2012, 06:47 PM
Advanced Member
 
bobsilver's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 717
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 32
Quote:
Originally Posted by Chrisx510 View Post


6TB of storage should definitely last you till prices come back down. I started out wanting to do a 15 drive server then went down to 12 and decided on 9. Right now I have about 6-7TB content. So 4 drives will be enough for my current collection. That leaves me with 5 drives. So 1 of course will be a Parity, 1 will be a Cache, 3 2TB data drives which gives me 6TB for future storage. At the rate I rip movies It should take me a year and half to two years to fill up 6TB. By then 3TB or 4TB drives should be affordable so I will then upgrade.

What are you using for sata expansion? My mb has 6 sata ports. But havnt found a good expansion path.

Bob Silver
bobsilver is online now  
post #49 of 761 Old 02-07-2012, 07:34 PM
AVS Special Member
 
sean_w_smith's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Altos, CA and Huntsville, UT
Posts: 4,292
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by bobsilver View Post

What are you using for sata expansion? My mb has 6 sata ports. But havnt found a good expansion path.

Bob Silver


i use the SuperMicro 8 port SAS/SATA PCIE x 4 card....

They just came out with V2

http://www.buy.com/pr/product.aspx?s...lerid=30083265

I use this one....

http://www.amazon.com/Supermicro-AOC.../dp/B002KGLDXU

The SAS cables de clutter my case as I can run one cable for each 4 drives and the connectors lock right into to my Norco 4220 backplane. The make break out cables to connect to traditional sata connectors. NOTE: These cards don't come with the correct cable. you need to buy those seperately and get the right ones for your application.

SAS Cable for case like a Norco 4220
http://www.amazon.com/SFF-8087-Inter...9&sr=8-1-fkmr0

SAS to SATA break out cable for more traditional setups.
http://www.amazon.com/Discrete-SFF-8...9&sr=8-2-fkmr0

Another option is consider what unraid ships with their servers....

Adaptec 1430SA PCI-E 4-lane SATA controller cards and
Promise SATA300 TX4 PCI disk controllers

and there is more here...
http://www.lime-technology.com/wiki/...TA_Controllers
sean_w_smith is offline  
post #50 of 761 Old 02-07-2012, 07:54 PM
Advanced Member
 
mbryanr's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 539
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
another good thread on SATA controllers...
http://lime-technology.com/forum/ind...?topic=12404.0
mbryanr is offline  
post #51 of 761 Old 02-07-2012, 11:38 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by sean_w_smith View Post

common issue has to the due with the player path in Library.XML file

Here's how I recommend solving it.

Create a network share on the POPCORN HOUR pointing to some content.

For Example, let's say we create a share called "media". Doesn't matter where it points too, or if its SMB or NFS etc...

test using that share that you can browse to a file and actually play it successfully.

If not, get that working before messing with YAMJ.


Then in your library.xml file you have an entry like this....

Code:
  
    x:\\Videos\\DVD
    file:///opt/sybhttpd/localhost.drives/NETWORK_SHARE/media/Videos/DVD
    
    DVD Movies
    
    true
  


Its mismatches in the sharenames and paths that cause this problem. Once you get the playerpath set correctly everything will work fine.

BTW: I also decided to get a replacement popbox since mine had a hardware problem clearly. I dont know why its causing the playback issue but lets hope the new one works. Getting a dune etc is going to be a pain for me because I am heavly invested in using ember and XBMC NFO files for metadata management across Boxee, XBCM, and YAMJ and none of the Dune jukeboxes do XBMC NFO files. They said they would ship it from CA so hopefully it might arrive this week.


Sean

My share name in the A200 is "myvideos" I have that as my share name in the popbox also. I even tried putting "myvideos" in the playerpath but didn't work. Should I try to rerun yamj configure and start from scratch?

My First Home Theater

300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #52 of 761 Old 02-08-2012, 01:03 AM
AVS Special Member
 
GusGus748s's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Visalia, CA 93291
Posts: 6,352
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 42 Post(s)
Liked: 592
I'm putting together my unRaid server tomorrow. I am hoping I don't run in to sharing issues However, I am starting mine from scratch. The only thing I am saving are my BD rips (only 45 so far) that I've completed so far. I will be keeping about 30% of my SD collection (300+ so far) since a lot of it is very old, and my family do not watch it anymore.

Media Server: UnRaid Server: 15TB of storage and growing :).

http://www.avsforum.com/lists/display/view/id/8599

 

Home Theater Set Up:

http://www.avsforum.com/lists/display/view/id/8597

GusGus748s is offline  
post #53 of 761 Old 02-08-2012, 01:55 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by GusGus748s View Post

I'm putting together my unRaid server tomorrow. I am hoping I don't run in to sharing issues However, I am starting mine from scratch. The only thing I am saving are my BD rips (only 45 so far) that I've completed so far. I will be keeping about 30% of my SD collection (300+ so far) since a lot of it is very old, and my family do not watch it anymore.

My unRAID build is on hold for a few days. I have to order another power supply. Hopefully I'll be able to continue my build this weekend.

My First Home Theater

300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #54 of 761 Old 02-08-2012, 04:10 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ok got the Popbox working. I had to change the playerpath to:

smb://Hpserver/Videos/

Now I am noticing the remote is not working right with Eversion.

I need the subtitle button to work since forced subs don't work properly with PCH/Popbox.

My First Home Theater

300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #55 of 761 Old 02-08-2012, 04:58 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bobsilver View Post

What are you using for sata expansion? My mb has 6 sata ports. But havnt found a good expansion path.

Bob Silver

I'm using a PCIe card from MonoPrice that was recommended on the unRAID Forums. I needed 2 of them and they were only $12.

My First Home Theater

300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #56 of 761 Old 02-08-2012, 07:18 AM
AVS Special Member
 
sean_w_smith's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Altos, CA and Huntsville, UT
Posts: 4,292
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Chrisx510 View Post

My share name in the A200 is "myvideos" I have that as my share name in the popbox also. I even tried putting "myvideos" in the playerpath but didn't work. Should I try to rerun yamj configure and start from scratch?

Glad you got it working. you used a different approach. I find that approach causes more problems in the initial setup.

to fix subtitles change eversion to use the PCH player instead of the Eversion player. Its an advanced setting. This should fix it. The eversion player lacks some of the features of the stock player. I dont know why there even is an eversion player but there is.
sean_w_smith is offline  
post #57 of 761 Old 02-09-2012, 07:08 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by sean_w_smith View Post

Glad you got it working. you used a different approach. I find that approach causes more problems in the initial setup.

to fix subtitles change eversion to use the PCH player instead of the Eversion player. Its an advanced setting. This should fix it. The eversion player lacks some of the features of the stock player. I dont know why there even is an eversion player but there is.

I contacted Accident the maker of Eversion about that and he said the issue has been fixed with newer version of Eversion. So I'll just upgrade and hopefully that fixes the problem.

Got the rest of my unRAID server pretty much built. Just waiting for a new PSU to come in and I should be ready to power it on.

My First Home Theater

300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #58 of 761 Old 02-09-2012, 07:28 AM
AVS Special Member
 
GusGus748s's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Visalia, CA 93291
Posts: 6,352
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 42 Post(s)
Liked: 592
I put together all the components for my unraid server today. I was getting excited cause all I needed was to install the OS and do all the configurations only to find out, my mobo doesn't have HDMI hook up and I don't have any DVI or older style connectors

So, I've got to wait till the afternoon so I can borrow this stuff from my mother-in-law.

I need to manage all my cable a little better though...probably buy some shorter sata cables, but first I've got to make sure it works

Media Server: UnRaid Server: 15TB of storage and growing :).

http://www.avsforum.com/lists/display/view/id/8599

 

Home Theater Set Up:

http://www.avsforum.com/lists/display/view/id/8597

GusGus748s is offline  
post #59 of 761 Old 02-09-2012, 07:59 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Chrisx510's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by GusGus748s View Post

I put together all the components for my unraid server today. I was getting excited cause all I needed was to install the OS and do all the configurations only to find out, my mobo doesn't have HDMI hook up and I don't have any DVI or older style connectors

So, I've got to wait till the afternoon so I can borrow this stuff from my mother-in-law.

I need to manage all my cable a little better though...probably buy some shorter sata cables, but first I've got to make sure it works

Feel free to post some pics in the thread!

Are you hooking your unraid server to a monitor?

Can't you just connect it to your home network and access it through a pc/Mac in the house to do all your configurations?

My First Home Theater

300 Blu-Rays, 150 DVD's loaded in my Movie Server!

Thanks AVS for making me addicted to this hobby!
Chrisx510 is offline  
post #60 of 761 Old 02-09-2012, 08:23 AM
AVS Special Member
 
mlknez's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,850
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 17
Windows 8 beta including storage spaces will be available on feb 29th.
mlknez is offline  
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

Tags
Popcorn Hour C 200 Networked Media Tank Black , The Boxee Box By D Link Hd Streaming Media Player

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off