Shrinkage on the Micca MPlay HD - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 06-17-2012, 12:11 PM - Thread Starter
Member
 
manning99's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Indiana
Posts: 84
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 10
Just got a new MPlay HD, but when I hooked it up to my hard drive and projector, every movie has a blank border around it. The menu utilizes the entire screen, but movies don't. Even 16:9 movies on my 16:9 screen have a border on all sides. I also tried it on a TV and the result was the same? Anyone ever heard of this problem? Do you know of a solution? Also, old 4:3 movies that I play from a dvd are stretched by my pj to fill the 16:9 screen, on the Micca there doesn't seem to be an option to accomplish that, so they show in 4:3.

Here's a (poor quality) picture of what I'm talking about.

400
manning99 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 06-17-2012, 03:55 PM
Advanced Member
 
Tiddles88's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 583
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 24
Adjust your projector to overscan.
Tiddles88 is offline  
post #3 of 3 Old 06-17-2012, 05:28 PM - Thread Starter
Member
 
manning99's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Indiana
Posts: 84
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 10
Thanks Tiddles88, that did it. Actually, the projector setting was fine but the micca has a zoom setting to compensate for overscan and the default setting was on. So thanks again, I knew I came to the right place.
manning99 is offline  
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off