Popcornhour A300 help - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 15 Old 06-21-2012, 11:26 AM - Thread Starter
Newbie
 
Whiplash989's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
First, I'm very sorry if this has been asked already, I tried searching and I'm overwhelmed by information that I can't use.

I hooked up my popcornhour A300 a little bit earlier today and so far its not bad. I got the 32GB USB to work. 3.5 HDD is a no go because its not a SATA so I will get some HDD later on when I have some money.

Right now my issue is that I cant stream media from my PC to the A300. I am able to detect the PC with the A300, but I cant access anything. I put in my username and password (I am admin) and it says invalid ID/PASS.
What do I do?
I looked through the manual thats online and its no help to me. Just says this is where you enter your username and password...

PS - Im wired through ethernet.

Anyone out there that can help me?
Thanks.
Whiplash989 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 Old 06-21-2012, 01:15 PM
AVS Special Member
 
GusGus748s's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Visalia, CA 93291
Posts: 6,310
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Liked: 592
Did you followed this wiki? I followed this wiki when I used to own a PCH-A300 and it worked for me. Try uninstalling Windows Live Essential I believe first!

http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/Network_Share


If that doesn't work, you can try this after:


http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/Networking_with_Windows7

Media Server: UnRaid Server: 15TB of storage and growing :).

http://www.avsforum.com/lists/display/view/id/8599

 

Home Theater Set Up:

http://www.avsforum.com/lists/display/view/id/8597

GusGus748s is offline  
post #3 of 15 Old 06-21-2012, 01:19 PM
AVS Special Member
 
halfelite's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,158
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 58
halfelite is offline  
post #4 of 15 Old 06-21-2012, 01:38 PM - Thread Starter
Newbie
 
Whiplash989's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I somehow missed this info. Thanks guys smile.gif
Whiplash989 is offline  
post #5 of 15 Old 06-21-2012, 07:44 PM
AVS Special Member
 
GusGus748s's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Visalia, CA 93291
Posts: 6,310
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Liked: 592
No problem. I hope you get it working!

Media Server: UnRaid Server: 15TB of storage and growing :).

http://www.avsforum.com/lists/display/view/id/8599

 

Home Theater Set Up:

http://www.avsforum.com/lists/display/view/id/8597

GusGus748s is offline  
post #6 of 15 Old 06-23-2012, 09:57 AM - Thread Starter
Newbie
 
Whiplash989's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I still can't get it to work.
Any possibility that someone can PM me their phone number and I will call (magicjack, free for both parties) and if it works I will paypal you $15?
Whiplash989 is offline  
post #7 of 15 Old 06-23-2012, 10:49 AM
Advanced Member
 
canton160's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 581
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 34
try to disable windows firewall....

regards
canton

Projector Mitsubishi HC5

Projector Optoma hd300x 

Av receiver Onkyo TX-NR 818

Oppo 103D

Media player Med1000x3D

 

 

KEN KREISEL DXD-808 

Q7000 5.1

canton160 is offline  
post #8 of 15 Old 06-23-2012, 11:45 AM - Thread Starter
Newbie
 
Whiplash989's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Send me your paypal sir, its working.
Whiplash989 is offline  
post #9 of 15 Old 09-29-2012, 10:01 AM - Thread Starter
Newbie
 
Whiplash989's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So I had to reset my router and now everything is not working again.
When I click to browse network it says :"Unable access to server, please check your server setup"
And when I try setup wizard. It says "Network error. Unable to connect to the internet.
Help?
Whiplash989 is offline  
post #10 of 15 Old 09-30-2012, 09:21 AM - Thread Starter
Newbie
 
Whiplash989's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Turns out it needed a firmware update. Even though I checked that earlier. I had to unplug everything from the unit then check again. Working fine again.
Whiplash989 is offline  
post #11 of 15 Old 01-05-2013, 09:02 PM
Member
 
pwfletcher's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ventura, CA
Posts: 59
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Is there an app the get popcornhour to work with the Indigo Home Automation software so that I can control everything from my tv? I found this discussion of the software but I can't find anything regarding a popcorn hour app, only an app for XBMC ...Indigo Home Automation Software

Thanks in advance.

I like shiny stuff.
pwfletcher is offline  
post #12 of 15 Old 01-05-2013, 10:43 PM
AVS Special Member
 
halfelite's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,158
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 58
Quote:
Originally Posted by pwfletcher View Post

Is there an app the get popcornhour to work with the Indigo Home Automation software so that I can control everything from my tv? I found this discussion of the software but I can't find anything regarding a popcorn hour app, only an app for XBMC ...http://www.humanovation.com/2011/11/19/114/
Thanks in advance.

I dont know anything about that home Automation apps, but everything on the A300 can be controlled over IP, there is a raw port on 30000 that can accept remote control commands then there is the API interface that will take http requests and output xml responses that can invoke playback as well as other things.
pwfletcher likes this.
halfelite is offline  
post #13 of 15 Old 01-07-2013, 12:55 PM
Member
 
pwfletcher's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ventura, CA
Posts: 59
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by halfelite View Post

I dont know anything about that home Automation apps, but everything on the A300 can be controlled over IP, there is a raw port on 30000 that can accept remote control commands then there is the API interface that will take http requests and output xml responses that can invoke playback as well as other things.

Thanks ... I'll see if I can incorporate the automation into applescripts that can be sent via IP.

I like shiny stuff.
pwfletcher is offline  
post #14 of 15 Old 02-12-2013, 01:24 PM
Member
 
pwfletcher's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ventura, CA
Posts: 59
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by halfelite View Post

I dont know anything about that home Automation apps, but everything on the A300 can be controlled over IP, there is a raw port on 30000 that can accept remote control commands then there is the API interface that will take http requests and output xml responses that can invoke playback as well as other things.

Got it working ... mostly ... using applescripts ;-)

I like shiny stuff.
pwfletcher is offline  
post #15 of 15 Old 02-23-2013, 09:39 PM
Member
 
pwfletcher's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ventura, CA
Posts: 59
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by halfelite View Post

I dont know anything about that home Automation apps, but everything on the A300 can be controlled over IP, there is a raw port on 30000 that can accept remote control commands then there is the API interface that will take http requests and output xml responses that can invoke playback as well as other things.

OK ... that problem solved. Now I am trying to be able to control everything using my Pebble Smartwatch and am stumped. I am trying to configure an applescript to send a command to the A300 over IP when it receives an email with a specific subject header from the Pebble watch, but am have problems with the script. Will try Automator next ...

I like shiny stuff.
pwfletcher is offline  
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off