Dune Smart B1 Microstutter with Bluray ISOs - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 07-29-2012, 09:02 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
krassyg's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Long Island City,NY,USA
Posts: 632
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 12
The unit would stutter once in a while only with full bit rate Bluray ISOs. It works fine with BD-9 folders from a NAS. The ISOs are stored on a dedicated server(i7, 6GB ram, gigabit, Areca ARC-1280 RAID 6 controller). I tryed both the latest beta and latest stable firmware, same thing. The Dune has a 16GB USB drive as system memory and separate 16GB SD card for storage. Do you guys have any ideas as to what is the problem?
krassyg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-30-2012, 12:20 AM
Advanced Member
 
Mr Eric's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Paris/France
Posts: 997
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 79 Post(s)
Liked: 48
might be a wrong configuration for the autoframerate. Check your configuration. Video mode should be 1080p/50 or 60 (preferably 60) and autoframerate set to 24/50/60.
Mr Eric is offline  
Old 07-30-2012, 09:56 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
krassyg's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Long Island City,NY,USA
Posts: 632
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 12
I tried 23.97 and 60, still stutters. Sometimes it is for a second, sometimes longer. If I pause the movie and then hit play, it is fine, at least for a while.
krassyg is offline  
Old 07-30-2012, 10:33 AM
Advanced Member
 
Mr Eric's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Paris/France
Posts: 997
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 79 Post(s)
Liked: 48
Try to use fast smb, or if already activated deactivate it.

Are you using smb or nfs ? Some people have better results with nfs (but it seems to depend highly on your configuration). Also are you using a netgear switch/router ? If yes it's known to have some strange hardware incompatibility with dunes...
Mr Eric is offline  
Old 07-30-2012, 11:18 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
krassyg's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Long Island City,NY,USA
Posts: 632
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 12
SMB Fast is enabled; without it it is unusable. I am using Trendnet gigabit switches and Netgear R6300 router. The movies work fine on the other computers.
krassyg is offline  
Old 07-30-2012, 11:35 AM
Advanced Member
 
Mr Eric's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Paris/France
Posts: 997
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 79 Post(s)
Liked: 48
Can you try with Nfs ?

I think that the netgear problem and solution can be found in the main dune topic (but if I remember correctly the solution is quite simple : replace netgear by another brand...)
Mr Eric is offline  
Old 07-31-2012, 03:16 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
krassyg's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Long Island City,NY,USA
Posts: 632
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 12
The only reason I got the Dune is to make things easier. ATI disabled the auto frame rate switching feature and I didn't want to bother with other PC solutions. The latest version of powerdvd has auto frame rate switching, which makes the Dune unnecesary.

I will try NFS though.
krassyg is offline  
Old 08-05-2012, 08:58 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
krassyg's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Long Island City,NY,USA
Posts: 632
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 12
I guess I owe Dune an apology. My problem is apparently the RAID card(Areca ARC-1280ML in RAID 6 with 20x 2TB WD20EADS). For some reason my read speed drops at random as low as 0.1 MB/s and it causes the skips and stuttering. Antivirus and Firewall are off; Windows 7 x64 , i7 6GB ram



krassyg is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off