Netgear NeoTV Max (NTV300SL) - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 28 Old 10-03-2012, 07:08 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
crbaldwin's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 1,300
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 20
This one might have potential. Do we know what kind of file support it has with respect to DLNA? How about HD audio passthrough or 3D MKV support?
crbaldwin is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 28 Old 10-03-2012, 12:51 PM
 
comicguy's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 458
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
after the sad sad sad support for the neotv 550, I will not touch this box with a 10 foot pole. Looks like another android/hybrid so I doubt it will even support HD audio...
comicguy is offline  
post #3 of 28 Old 10-23-2012, 05:47 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
crbaldwin's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 1,300
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 20
So, has anyone who didn't have a bad experience with the 550 try this yet? Unfortunately the manual isn't available online yet so I haven't found many details on playback support.
crbaldwin is online now  
post #4 of 28 Old 10-24-2012, 10:22 AM
Member
 
JStockholm's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 22
I asked Netgear Support a week ago:

10/17/2012 1:13:00 PM
"Hi, does the new Media Streamer NTV300SL support DTS-HD MA and Dolby TrueHD passthrough via HDMI?"

The answer (in Swedish) was that "all info about the product has not yet been released (only:
http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/21831) but that HD audio passthrough has not been a problem with the predecessors."

Duh.. So we still don't know.

Combo living-room/home theater in old wooden house in Sweden. Pics: http://www.minhembio.com/jobeve Proj.: JVC DLA-X35 - Screen Elite PowerMax Tension 106" - TV: 65" Samsung UE65ES8005 - 7.1 Speakers: B&W 685 S2, HTM61 S2, Cambridge Audio Minx Min11, Sub: SVS SB-2000 - AVR: Denon AVR-X4000 - Player: Mede8er MED600X3D - NAS: Synology DS209 - Gaming: PS4
JStockholm is offline  
post #5 of 28 Old 10-24-2012, 12:46 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
crbaldwin's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 1,300
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 20
It's funny that all the product info is not available yet they are already selling it...
crbaldwin is online now  
post #6 of 28 Old 10-24-2012, 01:08 PM
AVS Special Member
 
MarkHotchkiss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Long Beach, California
Posts: 1,476
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 82
Quote:
Originally Posted by crbaldwin View Post

It's funny that all the product info is not available yet they are already selling it...
Actually, it's smart.

Since Netgear probably has no clue what actually works and doesn't work, they can depend on their (small) customer base to make those determinations for them. They can write the manual from the different reviews. Cut marketing out of the loop. wink.gif
MarkHotchkiss is offline  
post #7 of 28 Old 10-29-2012, 09:50 PM
Newbie
 
freebird614's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Bought an NTV300SL and have done limited testing with it. Plays files easily from my TVersity server and passing through audio such as DTS MA. The Netflix app allows browsing and using the instant queue.
freebird614 is offline  
post #8 of 28 Old 10-30-2012, 08:05 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
crbaldwin's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 1,300
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 20
That's good to hear. Was this MKV with DTS MA that you were playing via DLNA? Also, does it have any skip forward/back functionality when playing video via DLNA? In particular, I would want to skip forward by ~30s and back by ~10s with single remote button presses while watching recorded tv. Thanks.
crbaldwin is online now  
post #9 of 28 Old 10-30-2012, 06:55 PM
Newbie
 
freebird614's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
No. All my bluray rips are in m2ts format. Still working with the device to see if I can get FF/REW to work properly seems to work fine for things like the Netflix App but locally streamed media it does not reliably work.

Have not really spent much time with it, will hopefully get to do so soon ... work getting in the way...wink.gif
freebird614 is offline  
post #10 of 28 Old 12-17-2012, 01:58 PM
Newbie
 
Marc Morrison's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have Tversity also. Was wondering how you set it up to work with the ntv300sl
Marc Morrison is offline  
post #11 of 28 Old 12-18-2012, 04:11 AM
Member
 
ArcAngel23's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Netgear Specs: http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/21831/~/ntv300sl-(neotv-max)-supported-media-file-formats

I just purchased this as an alternative to the WD TV Live, which I had to return.

The WD had a lot of glitches, but one thing it did very well was read every file type in my library!

I'm praying the NeoTV has better performance, but the deal breaker would be limited file support.
ArcAngel23 is offline  
post #12 of 28 Old 12-18-2012, 04:58 AM
bk
Senior Member
 
bk's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 394
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by comicguy View Post

after the sad sad sad support for the neotv 550, I will not touch this box with a 10 foot pole. Looks like another android/hybrid so I doubt it will even support HD audio...

+1. The 550 was so bug-filled and support so lacking that nothing could induce me to spend money on another netgear media player.
bk is offline  
post #13 of 28 Old 01-01-2013, 01:33 PM
Member
 
ArcAngel23's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Well I've been running my NTV-300SL for a couple weeks now... and I must say its not half bad. Personally I like the GUI & on board options better than my faulty WD TV Live.

PROS:
- Plays all my video files (AVI, MP4, MKV)
- Has a nice sleep function, and turns off ext. drive; even when turned off the WD still powers USB drive.
- Doesn't do that annoying searching for network at every startup, instead displays status in small window at the bottom of the screen when menu has loaded.
- Remote w/ keyboard is nice; but should have been backlit.
- Loading and searching of ext USB drive is fast

CONS:
- HD files play BUT.... there is no audio!
- File names don't scroll
- No resume play feature

Have not tried on line features as yet, but I like it so far.

I think if you compare a properly working WD & Netgear unit side by side, it may just come down to personal preferences
ArcAngel23 is offline  
post #14 of 28 Old 01-02-2013, 09:00 PM
Member
 
Chris Friesen's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I picked up an NTV300 (not the 300sl) on sale primarily for use as a Netflix box. For this purpose the time to start up the Netflix app was longer than I was willing to accept.

This device takes maybe 35 seconds to actually start up the Netflix app from the main menu. It takes a further 15-20 seconds or so to start streaming, and 7 seconds to actually stop once the "stop" button is hit. Fast-forward and rewind are similarly slow.

Once it starts playing it's fine, seems to be able to do high def and definitely does Dolby Digital Plus.

I returned mine and got a Roku. Way faster, worth the price difference for me.
Chris Friesen is offline  
post #15 of 28 Old 01-04-2013, 05:55 PM
Senior Member
 
bcarlsen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Glenmoore, PA
Posts: 371
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just picked up an NTV300SL. DLNA feature works fine - my HD videos play with no audio problems. I tested Divx avi and h264 mp4 files. Fast forward works for DLNA videos but only if it's done for a short period of time... then it seems to freeze. I was a little disappointed that each time you go to the My Media channel it rescans for available DLNA servers. I was expecting it to remember the last one I used.

Netflix and Vudu apps worked well. The CNN app hasn't had a new video since 2011... pretty sure there's been something newsworthy since then.
bcarlsen is offline  
post #16 of 28 Old 01-11-2013, 01:34 PM
Newbie
 
krupt's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey guys I'm new here and came across the forums while looking for answers on this device I just picked up. So far I've played locally (from USB) and streamed over wifi and it has worked well with most HD quality .mkv containers. The one problem is that if the audio is encoded in DTS then the NeoTV Max only gives me video playback with no audio. Other HD mkv files encoded in other audio codecs like ac3 or mpeg3 work fine. I have seen the chart on the netgear site listing the "supported codecs" and apparently DTS is supported under the mkv container. With my experience thus far though I have no luck getting audio on those DTS encoded files. So far I have briefly read there are a couple different versions of the DTS codec, I'm fairly new to encoding / re-encoding my own files so I'm not sure on all the details of that just yet. Just thought I'd drop my two cents and see if I can help figure out what exactly this $60 device can do for us. My main use for it is playing locally from USB or maybe wifi once in awhile. My overall impression so far is that its great for playing any 720p or 1080p mkv files as long as they are not encoded in DTS.

Has anybody had luck with dts audio encoded files perhaps under different video codecs / containers?

EDIT: The model I'm using is a NTV300SL
krupt is offline  
post #17 of 28 Old 01-13-2013, 06:47 AM
Senior Member
 
bcarlsen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Glenmoore, PA
Posts: 371
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I don't have any DTS encoded files. I use WinMEnc and VideReDo and I don't believe they allow for encoding in DTS.
bcarlsen is offline  
post #18 of 28 Old 01-14-2013, 02:20 AM
AVS Addicted Member
 
zoro's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 10,065
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 17
Is it doing high def audio now?
zoro is offline  
post #19 of 28 Old 01-16-2013, 04:40 PM
Senior Member
 
bcarlsen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Glenmoore, PA
Posts: 371
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I haven't had any videos with no sound at all. When I record videos I have them automatically re-encoded in 720p h264 mp4 and I have no problems with that format at all on the NTV300SL. When I was testing formats I took a 1080i .wtv file, repackaged it in an mp4 container and tried to play it on the NTX300SL- there was audio, but it wasn't in sync with the video.

One other thing I've noticed since I got this box - Netflix is very slow. It takes a while to start up, some videos have trouble playing and when I pause a video it takes 3 or 4 seconds before it does anything. The NTV300SL specifications claim 300 Mbps wifi. I have 25Mbps internet service. But when I test the network connection it always says around 5 Mbps.
bcarlsen is offline  
post #20 of 28 Old 03-18-2013, 07:45 AM
Newbie
 
FreezeMr's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,

I have an AppleTV I'm very happy with when it comes to Netflix and so but I bought a NTV300SL yesterday, primarily for the WiDi and the USB playback, both missing from the ATV3.
I'm still in the middle of testing it, setting it up was very easy (except from the WiDi but on the windows 8 laptop end, nothing to do with the NTV300SL).

First off, regarding issues with the DTS audio on MKV files, at first I thought I had the same problem but in switching the audio in the setup to "Bitstream HD" instead of "PCM Stereo" it is working great now. I can't tell if it does because I have a good receiver, or if it would work on the TV directly, so you will have to try it yourself ;-)

However, if you have an MKV movie with more than one audio track, say the primary language is Spanish and the original version, say English, in track number 2, it will play the movie in Spanish only. I haven't found any other way than recoding the file in order for it to play the original version frown.gif
Please let me know if you found a way around it.

For the rest, except from the remote that could be better, I don't have any other complain so far (might be because I am not using it for Netflix based on some of the reviews I read).

So far, I must say that for this price it is doing fairly good!
FreezeMr is offline  
post #21 of 28 Old 03-19-2013, 09:21 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
crbaldwin's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 1,300
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by FreezeMr View Post

However, if you have an MKV movie with more than one audio track, say the primary language is Spanish and the original version, say English, in track number 2, it will play the movie in Spanish only. I haven't found any other way than recoding the file in order for it to play the original version frown.gif
Please let me know if you found a way around it.

Search for and download "mkvtoolnix". There is a command line program included that allows you to change the primary audio track without re-encoding (just changes metadata).
crbaldwin is online now  
post #22 of 28 Old 03-19-2013, 09:25 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
crbaldwin's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 1,300
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 20
I understand that this device can't store playback positions for files but does it at least remember the position for the file you were just playing until you play a different file? For example, if you accidentally stop video playback, will it always start over from the beginning or can you play it right away and it will resume? Also, does it have any "skip ahead by 30 seconds" feature? How about inputting an absolute time with the number keypad to jump to that time? Thanks.
crbaldwin is online now  
post #23 of 28 Old 03-30-2013, 11:01 AM
Senior Member
 
bcarlsen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Glenmoore, PA
Posts: 371
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by crbaldwin View Post

I understand that this device can't store playback positions for files but does it at least remember the position for the file you were just playing until you play a different file? For example, if you accidentally stop video playback, will it always start over from the beginning or can you play it right away and it will resume? Also, does it have any "skip ahead by 30 seconds" feature? How about inputting an absolute time with the number keypad to jump to that time? Thanks.

It always plays a file from the beginning. It has no skip 30 seconds feature - just fast forward (which doesn't work well on uncompressed videos).
bcarlsen is offline  
post #24 of 28 Old 06-11-2013, 07:42 PM
Newbie
 
MXMS's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello I bought an NTV300SL just a few days ago, I made some test with diferent kind of video files (MKV, MP4, AVI, WMV) and It's working, but I have some issues with de subtitles files, I can't use .SRT, or .SUB files.
Does anybody try to use this kind of files in this device? eek.gif
MXMS is offline  
post #25 of 28 Old 10-10-2013, 09:08 PM
Newbie
 
Randy Hayes's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

I have it, worked ok for avi and mp4, but never worked for mkv.

 

I upgraded firmware hoping for mkv support ( no luck, still wont play them )and now it wont fast forward, pause or rewind. Kinda sad that a vendor cant get those simple things right.

 

I never expected much from a device in this price range, but pretty disappointing to loose FF and rewind

Randy Hayes is offline  
post #26 of 28 Old 01-22-2014, 05:00 PM
Member
 
adam856's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: NW Ohio
Posts: 64
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thought I would share that my HTC one was able to cast it's screen using the widi app. Never worked before and I don't remember an update that enabled it, not complaining though.
,
adam856 is offline  
post #27 of 28 Old 03-02-2014, 06:46 AM
Newbie
 
vlad2304's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've tried playing HD music files from USB drive and device played them all even 24/192 tracks.
Does anybody know if it does it in native mode as they are recorded or it down samples them somehow?
vlad2304 is offline  
post #28 of 28 Old 09-20-2014, 01:28 PM
Senior Member
 
tbuick6's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: White Plains, NY
Posts: 217
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 12
Anyone who has this have any luck getting 3D from VUDU? I bought this streamer because it was said to do 3D VUDU.

"To Live Outside The Law You Must Be Honest"
tbuick6 is offline  
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

Tags
Netgear Neotv Max Ntv300sl Digital Multimedia Receiver
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off