*Official* Dune HD TV303D/ Base 3D Streamer Thread - Page 42 - AVS Forum

AVS Forum > Gaming & Content Streaming > Networking, Media Servers & Content Streaming > *Official* Dune HD TV303D/ Base 3D Streamer Thread

Networking, Media Servers & Content Streaming

cornemuse's Avatar cornemuse
02:02 PM Liked: 11
post #1231 of 1363
06-20-2014 | Posts: 31
Joined: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by ScottJ View Post
I've seen the freeze-after-unpause when my file server HDD spins down for power savings.

Press 0 on the remote to jump back to the beginning of the movie.
fwiw, it does the freeze-unfreeze after pausing for as little as 3 seconds. Actually, its just annoying is all. (installed WD 320 Gig drive, 'green' I think)

When to press 0? When? While watching movie? This does not work for me.

I plugged in a usb keyboard for entering WPA (?) security code, worked fine, are there other 'keyboard' functions available?

They (dune), have only the online instructions, which fall short for me. Tech support is, "if you cant say anything good, dont say anything at all"

-c-
OpieSF's Avatar OpieSF
02:46 PM Liked: 10
post #1232 of 1363
07-01-2014 | Posts: 31
Joined: Jan 2008
Hi all. I just picked up a Base 3D and am liking it so far but I'm having an issue with MKV file's audio dropping out for a second or so while playing off an internal HD connected by HDMI to the TV (no receiver). It doesn't happen a lot, like once an hour of playback, but it's annoying. I've gleaned that some firmware is better than others and I'm running FW 140223_0132_b6.

Edit: Audio in the MKV is AC3/EAC3

Is there consensus on the "best" firmware to have installed?

I've upgraded from a Popcorn Hour A110 and never had that kind of issue.

Also, is it normal for the blue power indicator light on the left to blink and turn off during playback?
swenak
01:26 AM Liked: 0
post #1233 of 1363
07-13-2014 | Posts: 1
Joined: Jul 2014
Hi

I have few questions.

1) Can someone help me to with sleep timer function? How can I activate it? How it work? My 303D never sleep automatically. I have latest beta version, but same problem wit latest final version of firmware.

2) Can I move to next/previous file in directory? I know, that this is possible, If i press play and create playlist, but it is slow. My previous old Xtreamer Pro have this function.

3) Can I open list of latest opened movies after power on?

4) Is possible to set Dune to stay on latest played movie in directory? Now, if I press play (and generate playlist) and watch 10 movies (parts of series) and press stop, cursor is on first file, so I don't know, where I stop watching.

Thanks.
Søren Bertram Pedersen
02:30 PM Liked: 0
post #1234 of 1363
07-13-2014 | Posts: 1
Joined: Jul 2014
Hello,

I have a question about subtitles

I have problems with changing the size of rips made with MakeMKV. The size does not change as it does with .srt files.

I really wish that there was a way so that all subtitles could be presented similar, in size and location.

Anyone know a tip on how to fix that?
robnix's Avatar robnix
04:52 PM Liked: 298
post #1235 of 1363
07-20-2014 | Posts: 1,814
Joined: Dec 2003
Can anyone comment on 1080i playback? I have a few movies that have been encoded in 1080i AVC that are impossible to watch with XBMC or Mediabrowser. I can provide test files.
thetoad's Avatar thetoad
01:37 PM Liked: 14
post #1236 of 1363
07-21-2014 | Posts: 146
Joined: May 2007
Quote:
Originally Posted by robnix View Post
Can anyone comment on 1080i playback? I have a few movies that have been encoded in 1080i AVC that are impossible to watch with XBMC or Mediabrowser. I can provide test files.
1080i BBC Planet Earth bluray's seemed to work fine for me on my older dune (H1).
robnix's Avatar robnix
04:42 PM Liked: 298
post #1237 of 1363
07-21-2014 | Posts: 1,814
Joined: Dec 2003
Quote:
Originally Posted by thetoad View Post
1080i BBC Planet Earth bluray's seemed to work fine for me on my older dune (H1).
thanks. hopefully this will carry over to the newer models.
robnix's Avatar robnix
09:11 AM Liked: 298
post #1238 of 1363
07-23-2014 | Posts: 1,814
Joined: Dec 2003
Quote:
Originally Posted by Mr Eric View Post
You can't use the latest zappiti 3.0...
For people that would like to use 3.0 on a Dune player, Zappiti will sell you a token.
Killroy's Avatar Killroy
09:14 AM Liked: 63
post #1239 of 1363
07-23-2014 | Posts: 1,730
Joined: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by robnix View Post
For people that would like to use 3.0 on a Dune player, Zappiti will sell you a token.
How much?
robnix's Avatar robnix
10:04 AM Liked: 298
post #1240 of 1363
07-23-2014 | Posts: 1,814
Joined: Dec 2003
Quote:
Originally Posted by Killroy View Post
How much?
About $40.00. For me the real time scanning and jukebox update is worth it. I emailed them through the contact info on their website and got a fast respone along with a PayPal link.
Killroy's Avatar Killroy
10:21 AM Liked: 63
post #1241 of 1363
07-23-2014 | Posts: 1,730
Joined: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by robnix View Post
About $40.00. For me the real time scanning and jukebox update is worth it. I emailed them through the contact info on their website and got a fast respone along with a PayPal link.
Thanks. I may look into it. I am deciding if I want to stick with Dunes or go back to HTPC.
robnix's Avatar robnix
10:54 AM Liked: 298
post #1242 of 1363
07-23-2014 | Posts: 1,814
Joined: Dec 2003
Quote:
Originally Posted by Killroy View Post
Thanks. I may look into it. I am deciding if I want to stick with Dunes or go back to HTPC.
FWIW, I'm going back to dunes from my htpc. The eye candy on the htpc is nice, but I just keep running into one stupid playback issue after another.
Killroy's Avatar Killroy
10:58 AM Liked: 63
post #1243 of 1363
07-23-2014 | Posts: 1,730
Joined: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by robnix View Post
FWIW, I'm going back to dunes from my htpc. The eye candy on the htpc is nice, but I just keep running into one stupid playback issue after another.
I'll give you that. Playback is pretty much flawless on the Dunes. But networking on the Dunes, especially with Windows 7, can be a tad difficult. Easy to set up but security updates sometimes change the permissions and registry to disable proper networking. I have even gone as far as NOT updating W7 to prevent those security updates from screwing up my registry.
robnix's Avatar robnix
12:13 PM Liked: 298
post #1244 of 1363
07-23-2014 | Posts: 1,814
Joined: Dec 2003
Quote:
Originally Posted by Killroy View Post
I'll give you that. Playback is pretty much flawless on the Dunes. But networking on the Dunes, especially with Windows 7, can be a tad difficult. Easy to set up but security updates sometimes change the permissions and registry to disable proper networking. I have even gone as far as NOT updating W7 to prevent those security updates from screwing up my registry.
I stopped using windows for file services a long time ago for that very reason.
robnix's Avatar robnix
11:47 PM Liked: 298
post #1245 of 1363
07-24-2014 | Posts: 1,814
Joined: Dec 2003
Quote:
Originally Posted by adidino View Post
Quote: Originally Posted by Hyabusha

Yes, so I use the patch.


Patch doesn't work with the latest firmware. I had to roll it back. Forced subs patch didn't work either.
Yep - confirmed.
goodwad's Avatar goodwad
07:08 AM Liked: 10
post #1246 of 1363
07-25-2014 | Posts: 113
Joined: Dec 2006
Hello all. I have a Popcorn Hour A200 in my living room and I'm considering adding a Dune product to my bedroom. Is there a consensus on the most STABLE/RELIABLE Dune product? I ask this as my kids can operate the A200 but is is slow in the movie wall. This newer Dune would look great in my setup, but there appears to be many issues...I have been out of the network streaming arena for a while...figured this thread may be up to date. Or might I be better off with a newer model Popcorn Hour?

Thanks to anyone for their time,

Robert
robnix's Avatar robnix
02:39 PM Liked: 298
post #1247 of 1363
07-25-2014 | Posts: 1,814
Joined: Dec 2003
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post
Preview of new MyMovies UI for the Dunes
Is this available?
Killroy's Avatar Killroy
02:48 PM Liked: 63
post #1248 of 1363
07-25-2014 | Posts: 1,730
Joined: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by robnix View Post
Is this available?
At this point I would call it vaporware. They have been promising TV support for their iOS apps for almost 3-years now.
sladi75's Avatar sladi75
06:08 AM Liked: 0
post #1249 of 1363
07-26-2014 | Posts: 2
Joined: Feb 2012
MKV writing libraries my TV-303D likes clearly most libebml 0.79 + libmatroska 0.8.1. In practise, MKVmerge 3.2.0. 4+ years old version, I know. But in practice completely issue-free and most Dune -compatible MKV-making workhorse.

In my testing, MakeMKV made MKVs have had frequent audio drop-out issues with DTS-HD Master Audio. There is definetely something Dune-uncompatible in its mkv writing. Also newer MKVmerge versions have had (rare) video stuttering issues. So, if most robust playback and best possible Dune -experience is what you are after, stick on MKVmerge 3.2.0 when it comes making watching material for your Dune.
GusGus748s's Avatar GusGus748s
06:45 AM Liked: 601
post #1250 of 1363
07-26-2014 | Posts: 6,438
Joined: Mar 2009
Quote:
Originally Posted by sladi75 View Post
MKV writing libraries my TV-303D likes clearly most libebml 0.79 + libmatroska 0.8.1. In practise, MKVmerge 3.2.0. 4+ years old version, I know. But in practice completely issue-free and most Dune -compatible MKV-making workhorse.

In my testing, MakeMKV made MKVs have had frequent audio drop-out issues with DTS-HD Master Audio. There is definetely something Dune-uncompatible in its mkv writing. Also newer MKVmerge versions have had (rare) video stuttering issues. So, if most robust playback and best possible Dune -experience is what you are after, stick on MKVmerge 3.2.0 when it comes making watching material for your Dune.
I use the lates MakeMKV with no issues. I'm using a d1 though.
sladi75's Avatar sladi75
09:42 AM Liked: 0
post #1251 of 1363
07-26-2014 | Posts: 2
Joined: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by GusGus748s View Post
I use the lates MakeMKV with no issues. I'm using a d1 though.
Ok, nice to know they have got their set working. How many issue-free -mkvs playback experience you have with it? MakeMKVs version history tells that its newest version is 1.8.11 and has rolled out 16.6.2014. Five weeks ago, in other words. You can say with confidence that you have tested it issue free only in so short time??

By the way. I use MakeMKV too, but routinely rerun its output files going to be fed to Dune with MKVmerge 3.2.0. I have about one year and about +100 mkvs testing history with that duo, high video bitrate (+20 Mbps) directly from BD -extracted stuff with HD multichannel audio. In that time, the combination has never failed.
My test set is HDMI connected Yamaha AVR, LG TV and mkv-files from local usb-disk or SMB-file share from NAS in gigabit local network. Both playback file storage methods have worked equally good i.e. flawless. Dune has had never issues in its network-playback. 3D playback I have not tested, though.
GusGus748s's Avatar GusGus748s
04:31 PM Liked: 601
post #1252 of 1363
07-26-2014 | Posts: 6,438
Joined: Mar 2009
I've been using MakeMKV for 3 years. I also use MergeMKV when MakeMKV can't ripped the movie.
robnix's Avatar robnix
06:36 PM Liked: 298
post #1253 of 1363
07-26-2014 | Posts: 1,814
Joined: Dec 2003
So I've been testing out jukeboxes for my Dune, one is Dune Flash Interface 2. I'm REALLY impressed with it. It's fast, offers a lot more interaction than Yadis and Zappiti, support movie box sets, has a pretty full featured jukebox editor.
GusGus748s's Avatar GusGus748s
08:34 PM Liked: 601
post #1254 of 1363
07-26-2014 | Posts: 6,438
Joined: Mar 2009
I use 10muse.
robnix's Avatar robnix
09:10 PM Liked: 298
post #1255 of 1363
07-26-2014 | Posts: 1,814
Joined: Dec 2003
Quote:
Originally Posted by GusGus748s View Post
I use 10muse.
Tried it, the scraper was unable to match over half my movies.
RaggedEdge's Avatar RaggedEdge
06:40 AM Liked: 16
post #1256 of 1363
07-27-2014 | Posts: 544
Joined: Jan 2001
Quote:
Originally Posted by robnix View Post
Tried it, the scraper was unable to match over half my movies.
The one thing about 10muse that is critical, the name of your movie has to match the name of the folder. So for example, Frozen (2013).mkv has to be in a folder named Frozen (2013). If you do this, 10muse's scraper works perfectly.
robnix's Avatar robnix
08:42 AM Liked: 298
post #1257 of 1363
07-27-2014 | Posts: 1,814
Joined: Dec 2003
Quote:
Originally Posted by RaggedEdge View Post
The one thing about 10muse that is critical, the name of your movie has to match the name of the folder. So for example, Frozen (2013).mkv has to be in a folder named Frozen (2013). If you do this, 10muse's scraper works perfectly.
They all match exactly.
RaggedEdge's Avatar RaggedEdge
09:04 AM Liked: 16
post #1258 of 1363
07-27-2014 | Posts: 544
Joined: Jan 2001
Quote:
Originally Posted by robnix View Post
They all match exactly.
Can you give a few examples of movies that won't scrape for you? I haven't had any issues with 10muse, so I'd like to test it out.
Killroy's Avatar Killroy
08:43 PM Liked: 63
post #1259 of 1363
07-27-2014 | Posts: 1,730
Joined: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by robnix View Post
They all match exactly.
They also have to match the TMDb name and not the IMDb name. They are sometimes very different.
robnix's Avatar robnix
08:57 PM Liked: 298
post #1260 of 1363
07-27-2014 | Posts: 1,814
Joined: Dec 2003
Quote:
Originally Posted by Killroy View Post
They also have to match the TMDb name and not the IMDb name. They are sometimes very different.
I have around 1200 movies, the other scrapers that use TMDB are accurate within about 40 movies or so.
Tags: Dune Hd Tv303d Wifi 3d Streamer

Gear in this thread - Tv303d by PriceGrabber.com
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

Subscribe to this Thread

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3