boxee with old tv - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 10-06-2013, 10:59 AM - Thread Starter
Newbie
 
jangodog's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Hi got boxee on a good deal here in Denmark and have 

this issue with connecting the box to an old b&o tv. The

boxee has hdmi and the tv don't so what kind of converter

do i need for my tv? My tv has scart and i do have a scart/

composite combo plug that i can use with som kind of converter.

 

jangodog

jangodog is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 10-07-2013, 06:15 AM
Advanced Member
 
Alx330's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 863
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 45
Buying a new TV would be easier.

It's going to look bad on a low res old TV, you will need to get an digital to analogue signal converter, basically HDMI to composite/component conversion box. Their might be specialized versions for scart in your part of the world.

You might have to set the output of the Boxee Box first by plugging into HDMI TV and dropping it to 480i or 480p if the option is available, PAL is 576i if the option is there.
Alx330 is offline  
post #3 of 6 Old 10-07-2013, 10:07 AM - Thread Starter
Newbie
 
jangodog's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Hi maybe that's a good idea plugging it in a hdmi tv first

and drop the resolution to 4xx. Well i purchased a converter

hdmi to composite that can plug in the back of my B&O tv.

 

I'll post back when it's done:9

 

 

Thanks for reply.

jangodog is offline  
post #4 of 6 Old 10-07-2013, 12:22 PM
AVS Special Member
 
Chuck_IV's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Connecticut
Posts: 1,029
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 15
Also, make sure you turn off the EDID option in the Boxee settings. Otherwise it probably won't boot right.
Chuck_IV is offline  
post #5 of 6 Old 10-07-2013, 02:49 PM - Thread Starter
Newbie
 
jangodog's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

EDID options?

 

 

 

jangodog

jangodog is offline  
post #6 of 6 Old 10-12-2013, 02:57 PM - Thread Starter
Newbie
 
jangodog's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Hi guys got it to work yesterday with this converter from Deltaco : http://www.av-connection.dk/?PGr=6394&PicGr=8779&ML=791

 

Thank's to you all for input in my thread and i'm now the happy owner of a "old smart tv" B&O with Boxee Box:)

 

 

jangodog

jangodog is offline  
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off