Iamm NTD36HD by Novatron - Page 7 - AVS Forum

AVS Forum > Gaming & Content Streaming > Networking, Media Servers & Content Streaming > Iamm NTD36HD by Novatron

Networking, Media Servers & Content Streaming

calderon's Avatar calderon
03:21 AM Liked: 10
post #181 of 491
05-19-2007 | Posts: 10
Joined: May 2007
Quote:
Originally Posted by antivirus View Post

i need a quik reset mode for Iamm Ntd36HD..

what i must press if Ntd36HD rebooted for factory settings ?

he start to normal blue screen and then goes to black screen .. WTF !!

i work after this error with bootloader.bin / romfs.bin with TFTP.
but after restart the same :-(

regards

i GOT THE SAME PROBLEM !!
But i even dont change anything! Black screen after boot....
Do yo find a solution? it's my second device that s doing the same bug !!
thank you
cHarOn99's Avatar cHarOn99
05:28 AM Liked: 11
post #182 of 491
05-19-2007 | Posts: 537
Joined: May 2007
i also had this Problem but with 1.1.154 and now with 1.1.155 i dont get this error anymore so i think that the firmware was the Problem on my side.

greatz cHarOn
calderon's Avatar calderon
08:08 AM Liked: 10
post #183 of 491
05-19-2007 | Posts: 10
Joined: May 2007
But how do you change the firmware? the blackscreen make me unable to do the upgrade.
cHarOn99's Avatar cHarOn99
08:12 AM Liked: 11
post #184 of 491
05-19-2007 | Posts: 537
Joined: May 2007
for me sometimes the iamm starts complete after 10 or 20 trys power out and in and start again then i flashed it and now no probs anymore if your iamm dont starts then send it back for warrenty.

greatz cHarOn
calderon's Avatar calderon
09:03 AM Liked: 10
post #185 of 491
05-19-2007 | Posts: 10
Joined: May 2007
I ve patch it in 154 with hex edit method, then antivirus method...and it seems to work.
i ll try 155 if i got a bug with 154, because i cant format in ext3 (win xp will not see it if i do so, right?)
cHarOn99's Avatar cHarOn99
09:26 AM Liked: 11
post #186 of 491
05-19-2007 | Posts: 537
Joined: May 2007
on this site lol look a little bit up ;-) post 198

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...&#post10568348

greatz cHarOn
calderon's Avatar calderon
09:29 AM Liked: 10
post #187 of 491
05-19-2007 | Posts: 10
Joined: May 2007
already read this one, and Thank you for posting it, but as i said, i cant connect my box to my PC (win Xp) by USB if i format the box in ext3, right?
If i do so Xp will not see the files?
cHarOn99's Avatar cHarOn99
09:38 AM Liked: 11
post #188 of 491
05-19-2007 | Posts: 537
Joined: May 2007
you have to install an driver from http://www.fs-driver.org/index.html but you can still stay with ntfs thats no problem only when you want to upload files to your iamm over ftp then you need ext3 or fat32 but fat32 is no solution.
You can format your hdd to ext3 with partition magic or something like that ;-) or with an linux live cd and then install the ext3 driver from the link above and you can normaly work with ext3 under windows. My Data HDD in Windows is for years now on ext3 without any Problems.
when you make Ext3 you have to make teh folders MOVIE MUSIC PHOTO casesensitive because the iamm wants it so ;-)

greatz cHarOn
calderon's Avatar calderon
12:39 AM Liked: 10
post #189 of 491
05-20-2007 | Posts: 10
Joined: May 2007
thank you all for your usefull help !!
the fs driver is for ext2, does it works for ext3 too?
cHarOn99's Avatar cHarOn99
01:32 AM Liked: 11
post #190 of 491
05-20-2007 | Posts: 537
Joined: May 2007
yep works perfekt with ext3 ;-) ext3 is only ext2 with journaling feature and it backward compatible. So you can take the driver without any problems
calderon's Avatar calderon
01:56 AM Liked: 10
post #191 of 491
05-20-2007 | Posts: 10
Joined: May 2007
Thanks For All !
cHarOn99's Avatar cHarOn99
01:57 AM Liked: 11
post #192 of 491
05-20-2007 | Posts: 537
Joined: May 2007
np when i have time then i can help ;-)
tinoky's Avatar tinoky
05:42 PM Liked: 10
post #193 of 491
05-20-2007 | Posts: 1
Joined: May 2007
Quote:
Originally Posted by cHarOn99 View Post

for me sometimes the iamm starts complete after 10 or 20 trys power out and in and start again then i flashed it and now no probs anymore if your iamm dont starts then send it back for warrenty.

greatz cHarOn

I confirm. I had to reset my CYBOX more than 47 times, but at least I had one opportunity to directly update the firmware to 2.154 that I have done immediatly

Congratulations and many many thanks to all of you for your support, and more specially to cHarOn99 and Konsti
Konsti
01:18 AM Liked: 10
post #194 of 491
05-21-2007 | Posts: 129
Joined: Oct 2006
cHarOn99 rulez
Tomorrow I will post photos of a small "operation" I performed to the IAMM to stabilize the internal (IDE) HDD that was moving inside... too much space and no foam holders... You will see. Cheers to all.
cHarOn99's Avatar cHarOn99
01:58 AM Liked: 11
post #195 of 491
05-21-2007 | Posts: 537
Joined: May 2007
Quote:


cHarOn99 rulez

lol thx for the flowers haha, i will look forward to see your photos.

greatz cHarOn
Konsti
04:52 AM Liked: 10
post #196 of 491
05-24-2007 | Posts: 129
Joined: Oct 2006
So here it is. I have noticed that my IDE drive, inside the IAMM, has been "moving" or shifting inside the plastic case, mainly because there were no foam holders to "tighten" the drive on the sides. This was solved by making a small "addition" to the player.

I opened it carefully, placed the two adhesive-foam strips (you can buy them at any DIY shop) and closed the box again. Now, when I inserted the HDD it is not moving at all, inside the casing.

You can do it yourselves, it's quick and easy. You are adding something Novatron should have done before shipping... or during design

Konsti

Step 1 - Unscrew the side screws carefully with a Phillips screwdrive, remove them.

Step 2 - Place the IAMM vertically (standing) and unscrew the small black screw on the top, then slide the plastic fascia vertically, to remove it completely.

Step 3 - Carefully remove the top cover completely, so that the IAMM now has the two parts separate, the cover and the body of the player.
LL
LL
LL
Konsti
04:56 AM Liked: 10
post #197 of 491
05-24-2007 | Posts: 129
Joined: Oct 2006
Step 4 - Cut the advesive-foam strips to the length of the inner HDD casing, and stick them carefully (horizontally) only on the cover, not the body! The HDD slides by touching the white plastic bay of the player, and the space is left between the cover and the drive (where the strips are placed).

Step 5 - You are done! Reverse-close and screw the box back in place!

It's quite easy, just be patient and first buy the advesive-foam strips (used to seal doors and windows) from a DIY store!

Konsti
LL
cHarOn99's Avatar cHarOn99
06:25 AM Liked: 11
post #198 of 491
05-24-2007 | Posts: 537
Joined: May 2007
nice tut konsti but for all if you made this modification then your warrenty isnt anymore!!

greatz cHarOn
Konsti
08:29 AM Liked: 10
post #199 of 491
05-24-2007 | Posts: 129
Joined: Oct 2006
cHarOn I disagree. Before I did this, I could stick this strip from the HDD opening; the initial attempt was a badly aligned strip, so later I decided to just open it.

This is not a modification, in the sense of a firmware update or soldering--just a simple trick!
cHarOn99's Avatar cHarOn99
09:29 AM Liked: 11
post #200 of 491
05-24-2007 | Posts: 537
Joined: May 2007
normaly when you open the iamm you dont have warrenty anymore!!

greats cHarOn
Konsti
01:35 AM Liked: 10
post #201 of 491
05-25-2007 | Posts: 129
Joined: Oct 2006
cHarOn99 you are right. Although there was no sticky seal broken that would void the warranty, I did open the box for this minor "modification". So don't try this at home, kids!

However, the conditions under which I bought it (via eBay from a German reseller of doubtful support) don't make me worry about warranty, simple 'cos I probably don't have any!
Konsti
02:51 AM Liked: 10
post #202 of 491
05-25-2007 | Posts: 129
Joined: Oct 2006
cHarOn99, regarding the fonts and their (binary) format, I have sent the same e-mail to Novatron (via their website, they don't have an e-mail address) three times and no-one cared to respond. I did write a polite e-mail but I don't think they would respond to such requests: indicate the file type of the fonts (if the know it!)

Can you suggest any other alternative or method for us to detect what kind of font types (file-type) these GUI files are? Any thoughts are appreciated. Anyone?
cHarOn99's Avatar cHarOn99
02:51 PM Liked: 11
post #203 of 491
05-30-2007 | Posts: 537
Joined: May 2007
Firmware Iamm NTD36HD (FTP, HTTP, Telnet und Ext3) 1.1.157

Firmware can be downloaded at www.hdd-player.de in the Downloadarea you need to be registered in the forum to get it, sorry for that but its to save bandwith because some bot makes damn things ;-(



New at 1.1.157
----> USB Problem fixed
----> OSD Language Eastern Europe added
----> also the normaly changes ftp, http, telnet and ext3
----> some little bugfixes


Code:
Patched firmware for Novatron NTD36HD ftp,http,telnet and full ext3 support (based on build 157)
================================================================================================

---- USE AT YOUR OWN RISK! ---- USE AT YOUR OWN RISK! ----

If you brick your player using this firmware the only way
to debrick it is in rescue mode through tftp.

Changelog:

 1. Added shttpd and ftpd in /usr/local/bin

 2. Activate telnet also in /etc/inittab

 3. Changed /etc/inittab to start both of them:
 * # Startup the system
 * ::once:/usr/curacao/curacao
 * ::once:/usr/sbin/telnetd &
 * ::once:/usr/local/bin/ftpd &
 * ::once:/usr/local/bin/shttpd -d / &

 4. Removed root password and created anonymous ftp account



Usage:

 1. Install just like a usual firmware upgrade

 2. You must format your HDD with ext3 or fat32 but ext3 will be the right choice.

 3. Log in using telnet: user = root, password = hdd

 4. Log in using ftp (Upload works! but not everything): user = ftp, password = ftp* * *if you want full write access (create directories, .......)you have to login with user = root, pass = hdd
 * *Note: The ftpd takes 10-20 seconds to respond! Be patient

 5. Log in with your Browser to download files (only Download)

 6. To get to your Harddisk you need go to /tmp/ide/part1


Thanks:

 Thx go to the admin from www.hdd-player.de who makes it possible that Novatron includes ext3 support. 
 Thx goes to Dirk alias (dm) who helps me and compiles some nights.
 Thx goes to OK from the Mvix Community who gets the stuff working (ftpd and shttpd) 

 
 I wish you all good luck.
 * * * * * * * * * * * * * * * * cHarOn

Konsti
01:54 AM Liked: 10
post #204 of 491
05-31-2007 | Posts: 129
Joined: Oct 2006
cHarOn thank you for the update. My internal HDD is amost full and formatted in NTFS. Will I have a problem using it with this firmware? If a normal user (not an expert such as you guys) wants to use this firmware, will there be a problem in functionality because of NTFS?

Is NDAS still working in this version? How about the USB connection to a PC? I guess I can still move/copy/delete data on NTFS, right? (dumb question)

Is the IAMM's response to playing video now lower, due to all the services that are running at the same time? I mean, since these services run all the time, is the device slower in any way?

BTW: I just checked the IAMM site, the Korean programmers haven't post anything... The don't care, it seems.

cHarOn is there anyone you can ask about the type of bitmap fonts used in this firmware? I am so unhappy...!
cHarOn99's Avatar cHarOn99
06:12 AM Liked: 11
post #205 of 491
05-31-2007 | Posts: 537
Joined: May 2007
i talked to them but right now i dont know if thats your needs they included an new gui language called eastern europe mayby this will help you, this firmwares are special for hdd-player.de produced. i think that novatron brings later an big update because the give teh firmware production out to indien.

Quote:
My internal HDD is amost full and formatted in NTFS. Will I have a problem using it with this firmware? If a normal user (not an expert such as you guys) wants to use this firmware, will there be a problem in functionality because of NTFS?

no the only thing you cant do is to upload to your iamm per ftp, but download from ftp or http works also with ntfs.

Quote:
Is NDAS still working in this version? How about the USB connection to a PC? I guess I can still move/copy/delete data on NTFS, right? (dumb question)

Yes it works as long as you stay with NTFS Ndas works when you convert your HDD to ext3 then NDAS doesnt work anymore. Then you have to take ftp to upload to the iamm.
USB connection also works with NTFS without Problems when you take ext3 then you need an driver for Windows and then again everything works normal.

Quote:
Is the IAMM's response to playing video now lower, due to all the services that are running at the same time? I mean, since these services run all the time, is the device slower in any way?

nope the services takes only cpu power when you use them when you watch an movie, but it works great i watch an movie and transfer new movies to the iamm then the transferrate goes down to 1megabyte/sec but no difference in watching tv ;-)

ok i hope i answered all your Questions

greats cHarOn
Konsti
01:35 AM Liked: 10
post #206 of 491
06-01-2007 | Posts: 129
Joined: Oct 2006
cHarOn, thanks for taking the time to reply to this forum, too.

Adding an OSD language (Easter European) such as Polish, Czech etc. doesn't mean that the guys introduced new characters in the fonts--most probably, they were there all this time (extended ASCII table). I can't be 100% certain, though.

Can I ask you, since I don't know any German, to make a post there and ask the people that did this language addition for more info? Did they just add menus and text or subtitle support?

Could you perhaps post a request for more info on the fonts themselves, if someone knows, over at hdd-player.de? Will they accept posts in English?

Danke--Konsti
cHarOn99's Avatar cHarOn99
01:39 AM Liked: 11
post #207 of 491
06-01-2007 | Posts: 537
Joined: May 2007
i will forward you question to hdd-players contact at novatron ok.
cHarOn99's Avatar cHarOn99
01:44 AM Liked: 11
post #208 of 491
06-01-2007 | Posts: 537
Joined: May 2007
Quote:


Can I ask you, since I don't know any German, to make a post there and ask the people that did this language addition for more info? Did they just add menus and text or subtitle support?

Yep you can we have an english section also there so you can ask there in english ;-)#

cHarOn
muzo's Avatar muzo
12:59 AM Liked: 10
post #209 of 491
06-02-2007 | Posts: 15
Joined: Jun 2007
Hi,

I am a french user of the IAMM HD player and I have just installed 1.55 firmware to do ftp because of this fu..g NDAS and my Imac or PC. After 4 days of using this I have now a black screen after booting and he iamm is blocked. I would ike to know how I can solve it because I didn't understood how to put factory setting in the last posts.
How can I communicate with the Iamm : eth ? crossed eth ?

THKS
calderon's Avatar calderon
01:47 AM Liked: 10
post #210 of 491
06-02-2007 | Posts: 10
Joined: May 2007
ethernet si tu connecte Ã* un routeur, cross si direct pc

Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

Subscribe to this Thread

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3