Tvix M-4100SH and M5100SH - Page 96 - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 04-30-2009, 08:21 AM
Member
 
pork-epik's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: France
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey guys, just thought i'd share the info for other fellow tvix users...

dl link: http://demod.dvico.com/preRelease/tvix_M-x100_1.7.5.zip

http://www.mpcclub.com/modules.php?n...wtopic&t=21577

note: The setup will be cleared after upgrade.
Quote:


File player

1. Supports slideshow without a black image.
2. RFX engine updated
a. Supports HE-AAC
b. Improved compatibility
c. Supports MKV chapters
- Can change chapters by |<<, >>| or Go-to
d. Fix audio does not output through HDMI if the audio
sampling rate is lower than 32Khz.
e. Improved stability for the IDX/SUB subtitles

3. Users can change the skip duration on the fly from 10 to 240
sec.

* Press the up/down key while see the video.
* While OSD is on, press the right or left arrow key to change the
duration.

4. Add option for the Auto BCS(Brightness, contrast and saturation)
on 24Hz change
5. Depends on the video output resolution, the correct TV type(4:3
or 16:9) will be selected.
6. Fix freezing problem while playing ISO DVD
7. Audio/Subtitle Track selection method changed to popup from the rotation.
8. Add an option for the auto subtitle loading
9. Supports Danish OSD.
10. Wi-Fi updated

a. Driver updated
b. Supports DWA-110

11. Fixed M4A audio stops after 7 sec.
12. Fixed the reboot issue when play some ts streams.
13. Fix other minor bugs

DTV
1. Supports Danish
2. Supports new tuners

a. T411 ATSC
b. T431 DVB-T
c. T441 DVB-T dual tuner
d. T451 DBM-TH

Known issue
FTP stops if the file size is bigger than 600M.
Specific jpeg files are not shown correctly
If you set PCM for the DTS audio, you cannot hear output. Currently, we
only supports DTS pass-through.

pork-epik is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-30-2009, 03:58 PM
Newbie
 
d3rd3vil's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Damn it, what the hell is that?

I have a Dvico 5100 on a Toshiba 32WL66Z! It works fine with Firmware 1.3.15!

But when I'm using 1.4.52 or the new 1.7.5 I have green flashes all the time Sad No matter what option I change, it's always the same Sad 1.3.15 works fine (no green flashes), the newer Firmwares dont work anymore

What crashed the connection between Toshiba and the Dvico? What can I do about it?

Plz help me ^^
d3rd3vil is offline  
Old 08-09-2009, 08:03 PM
Newbie
 
tappuu's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Received TVIX m4110sh few days ago. Installed 1Tb SATA drive to record off-air hdtv programs. Here are some issues that I am experiencing.
1) PVR feature not working correctly for scheduled recordings. For example, in the morning I created a schedule to record programs in the evening. Later I found that the box is stuck and I had to hard boot it(which deleted all recording schedules!!!). I have tried it many times in the last 3 days and have been facing the same issue(box freezes and a hard reboot deletes all recording schedules). When I go and check the recording folder, I see that it record the program for few seconds(5-10s). Scheduled recording is a nightmare with this box. have formatted my HDD as NTFS(as suggested by TVIX). Surprisingly, If i manually record a program that I am watching, it works great but that is of no use(why would I record a program that I am already watching!!!)
2) Sometimes, when I press button on the remote, unit reboots instead of power down. It has been happening quite frequently.

Currently running 1.4.52 firmware.
Would appreciate any help in resolving these issues.

Thanks.
tappuu is offline  
Old 08-09-2009, 08:55 PM
AVS Addicted Member
 
TPeterson's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: San Carlos, CA
Posts: 11,946
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 67 Post(s)
Liked: 17
tappuu--

It sounds as though you may have a corrupted firmware installation. I suggest that you try reinstalling 1.4.52.
TPeterson is offline  
Old 09-02-2009, 06:09 AM
Advanced Member
 
etrin's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 681
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
at one time wasn't there a group that had an addon to put thumbnails on your dvd folders and iso's that was pulled from the net?
If so is it still around?
etrin is offline  
Old 09-24-2009, 05:17 PM
Member
 
Eddy Baby's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone try and repair their VFD (the display on the box)? Smelled smoke the other day then today noticed the VFD was not working.

Others seem to have this problem (on mpc). Just wondered if anyone else has tried to fix this. Thanks.
Eddy Baby is offline  
Old 03-18-2010, 12:03 PM
Member
 
tonto1's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am experience the following on a 4100SH with 1.4.52 firmware and external Western Digital Mybook 1TB external USB drive :

a) Slow boot on TVIX (shows "Loading" for almost a minute while lights flash on MyBook USB drive)

b) After booting, initial access to MyBook USB drive is slow (again lights on drive flash for about a minute) - but then navigation within folder of MyBook is normal and playing HD movies is also OK.

Is didn't see this problem with a USB flash device.

Any remedy for this ?
tonto1 is offline  
Old 05-28-2010, 06:40 PM
Advanced Member
 
etrin's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 681
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Just got out the old 4100sh and gave it a shot. I flashed it with the last firmware 1.7.11f and its playing all my old movies.
BUT
I ran into something I am not sure whats going on.
I just made an iso from my sin city directors disk.
It has sound for about a minute then the sound stops.
I jumped back on my computer and with 2 different programs the iso plays fine.

Does anyone know why the sound quits after 1 minute?

I am re ripping the dvd to files and see if this corrects it.
I use anydvd and dvd decrypter
etrin is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off