UN60ES6100 HDMI inputs don't work after nearby lightning strike. Picture still displays the menu, SmartHub, etc. - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 06-06-2014, 06:18 AM - Thread Starter
Newbie
 
baltimorecaesar's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a relatively new Samsung Smart LED TV (UN60ES6100) that doesn't show a picture through any of the HDMI inputs after a nearby lightning strike. The picture works fine otherwise, I can still pull up the menu, smart hub, apps, ect., just getting no signal from the HDMIs. If I put it on an HDMI input with a cable plugged in, it does however see the cable, it just says "No Signal". I pulled the back panels, and don't see any signs of obvious damage. The two fuses on the power board tested fine, no bulging/popped caps, burnt/cracked components. I know how to get into the service menu, but not sure what to look for to try to narrow down the problem. Not sure where to go from here. Any suggestions? Thanks in advance!
Here are some pics I took of the internals, in case you guys see something I don't: https://flic.kr/s/aHsjY3L9Vf
baltimorecaesar is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-10-2014, 12:09 AM
AVS Special Member
 
Matt L's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
Location: Flushing, MI
Posts: 4,960
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 63 Post(s)
Liked: 86
I see little point in getting into the service menu, I don't know what you think you can accomplish there as it would seem that the input board is the culprit. Similar issue happened to a cousin, he ended up replacing the input board and all was well. Hard to say if that will fix yours but that would be the first thing I'd do.
Matt L is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off