DirecTV won't activate non-RID receivers? - AVS | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 03-28-2011, 02:33 PM - Thread Starter
Member
 
j123's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I read that DirecTV won't activate non-RID receivers anymore. Is this true? I assume the refresh services would still work if moving from one UTV to another?
j123 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-29-2011, 09:16 AM
AVS Special Member
 
lgodave's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: WI
Posts: 1,123
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
"DirecTV won't activate non-RID receivers anymore. Is this true?"

If you are a "New" Customer you'll be wanting to get DirecTV to send you New equipment (RID Receivers) for your Leasing Pleasure.

If you are an existing customer I understand you can still reactivate or continue to use your old (Non-Rid) equipment... using it's existing (supported) Access Card.

"I assume the refresh services would still work if moving from one UTV to another?"

That should continue to work... if the old UTV dies or you need to access MY SHOWS/Programming on a UTV you didn't/don't have activated on your account with DTV. This does however require you have an active Access Card for a UTV (UTV Service on your account). So for any existing DTV users that want to go "Old School" and pickup some used UTVs and activate them... that will be hard because DTV only activates these older receivers for their original owners... (users could "replace" their old ones... but DTV will likely just "upgrade" the customer). UTV replacement help via DTV for an existing UTV user isn't going to be easy. So refreshing the access card yourself online to restore Locals (after a hard drive upgrade) or "Re" activate a UTV is going to be the easiest way...
lgodave is offline  
Old 03-30-2011, 07:30 AM
Member
 
G_Moore's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bluff Dale,Texas
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My #2 UTV is upstairs and #3 is in the motorhome. I move the card between the two and refresh. Works fine.

Always ready to pull the lever on that La-Z-Boy.
G_Moore is offline  
Old 05-19-2011, 03:58 AM
Member
 
eea123's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 132
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Good to hear. I just picked up another backup on fleabay that I'll want to cycle in.
eea123 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off