Firewire & Comcast digital cable boxes - Page 9 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #241 of 249 Old 07-19-2010, 06:43 AM
Senior Member
 
ubercool's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: San Francisco
Posts: 378
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I see that people are successfully archiving their DVR recordings with CAPDVHS. Is there an equivalent program available for the Mac? I can't wait to hook up to my Motorola DCX 3400 and offload some of these shows.
ubercool is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #242 of 249 Old 07-19-2010, 09:17 AM
Advanced Member
 
hondo21's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Jeannette, PA
Posts: 824
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes, I use the Mac, with AVCCapture. It can be downloaded in the SDK from Apple. There's a thread here about it.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=386740
hondo21 is offline  
post #243 of 249 Old 07-19-2010, 12:12 PM
Senior Member
 
ubercool's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: San Francisco
Posts: 378
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by hondo21 View Post

Yes, I use the Mac, with AVCCapture. It can be downloaded in the SDK from Apple. There's a thread here about it.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=386740

Thanks, I saw the link from one of the forum members who posted the app directly, so I downloaded it and it's on my desktop now. I couldn't find a link to the latest version 25 via Apple's SDK kit, so hopefully this works.
ubercool is offline  
post #244 of 249 Old 10-29-2012, 11:09 PM
Newbie
 
ralnraln's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey guys

I can't seem to successfully open/record Recorded recordings on my Motorola DVR (DCT 3412 Phase III) using AVCVideoCap - I can do live shows but I can't get recorded recordings.. which is what I need

Any help Anyone?
ralnraln is offline  
post #245 of 249 Old 10-30-2012, 08:08 PM
AVS Special Member
 
qz3fwd's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,832
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 31
If they are not flagged copy-freely, then they are encrypted and useable.
qz3fwd is offline  
post #246 of 249 Old 10-31-2012, 07:59 AM
AVS Special Member
 
TNO821's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Silicon Valley
Posts: 1,105
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by ralnraln View Post

Hey guys
I can't seem to successfully open/record Recorded recordings on my Motorola DVR (DCT 3412 Phase III) using AVCVideoCap - I can do live shows but I can't get recorded recordings.. which is what I need
Any help Anyone?

There was a bug ~ 5 years ago that caused those Motorola DVR's to behave this way...live TV could be FireWire captured, but DVR recordings could not. It's been quite a while since that was an issue, so I highly doubt that it's the cause of your problem. I think qz3fwd is on the right track...your recordings may be protected and therefore not allowed to be FireWire captured. If they are from premium channels such as HBO or Showtime, they are guaranteed to be protected (those companies now require the cable companies to protect those channels and they will pull their channels from cable companies that fail to do so.)

Also, if you are on Time Warner cable, basically every channel is protected and can therefore not be FireWire captured (the Over-The-Air broadcast channels are not protected, but most cable channels are.) If you are on Comcast, most channels can be FireWire captured except for the premium channels and the on-demand channels.

If you can provide more information about your setup/cable company, we may be able to narrow in on the issue. One alternative to FireWire captures is to use a device such as a Hauppauge HD-PVR (or Colossus) or the Black Magic Intensity Pro.
TNO821 is offline  
post #247 of 249 Old 11-02-2012, 08:43 AM
AVS Special Member
 
qz3fwd's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,832
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 31
AVCVideoCap should show copy freely/copy never/copy once in the GUI. It can change dynamically over time, though it usually stays constant.
qz3fwd is offline  
post #248 of 249 Old 11-02-2012, 08:46 AM
AVS Special Member
 
qz3fwd's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,832
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 31
Comcast seems to flag everything copy freely except HBO/Skinemax/other premium channels as well as on-demand.
qz3fwd is offline  
post #249 of 249 Old 11-04-2012, 07:50 PM
AVS Special Member
 
qz3fwd's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,832
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 31
qz3fwd is offline  
Reply HDTV Recorders

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off