Dish vs. ATT Uverse vs TWC - Please help me select best HD DVR. - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 01-13-2009, 03:35 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
alokeprasad's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 523
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I am currently using Dish for South Asian channels and the 200 ch bundle (all Standard Def). I'll have to keep this and add HD service for domestic ch.

I need to upgrade (domestic channels, at least) to HDTV, having recently purchased a Samsung DLP set.

Which of the 3: Dish, ATT, TW provide the best picture quality (with multiple tuner DVR set-top boxes)?

DVR feature
multiple tuner (at least 2)

How do I use the latest Dish box (VIP722) if I have 2 HDTV's in my house?
alokeprasad is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 01-13-2009, 04:54 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
alokeprasad's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 523
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
To clarify:

I don't want to discuss prices, channel availability or customer service in this forum.

Rather, a discussion on the Cable boxes (VIP722, Sci Atlanta used by TWC, don't know what ATT uses..), their pros and cons, their user interface and features, signal processing, compression or other artifacts etc will be most welcome.

Frankly, Dish would be the easiest from using the current wiring in my house (as I already use their Dish Plus 625 box now for SDTV. But, I believe that they don't support 2 HDTV tuners and TV's with their latest HD DVR's.

ATT looks very attractive with 4 HD DVR tuners in 1 box. Any downside to them?

TWC is expensive, and limited to having the attached TV having access to the recorded shows only (cannot watch something stored in the box from a T in different room).

Any pointers?
alokeprasad is offline  
post #3 of 5 Old 01-14-2009, 11:20 AM
Advanced Member
 
ncted's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Durham, NC
Posts: 821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
I have Dish, and I have a 722 and a 622, both of which are HD. I know nothing about AT&T, but I would avoid TWC IMHO. Navigator still sucks based on friends' feedback. Dish allows 4 HD tuners per location which equates to two 722/622 DVRs. The 722/622 will support 1 HDTV and 1 SDTV. Hope that helps.

Ted
ncted is offline  
post #4 of 5 Old 01-14-2009, 04:57 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
alokeprasad's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 523
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by ncted View Post

Dish allows 4 HD tuners per location which equates to two 722/622 DVRs. The 722/622 will support 1 HDTV and 1 SDTV.

On the 722:

Can I record 2 HD channels simultaneously?

Can I watch 2 HD channels simultaneously (on 2 different TV's)?

Can I watch 2 recorded HD channels simultaneously (on 2 different TV's)?

Thanks.

It is important to us to be able to watch the recordings from any TV's. Dish and ATT are the only options that do that. ATT DVR box can record 4 HD ch at a time and display 3 HD+ 1 SD streams on my TV's.

However, Dish picture quality may be better than ATT.

Choices .. choices ...
alokeprasad is offline  
post #5 of 5 Old 01-14-2009, 05:30 PM
AVS Addicted Member
 
bfdtv's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 13,484
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by alokeprasad View Post

On the 722:

Can I record 2 HD channels simultaneously?

Yes.

Quote:
Originally Posted by alokeprasad View Post

Can I watch 2 HD channels simultaneously (on 2 different TV's)?

Yes, but...

Only one channel can be output in high-definition at a time. A second HD or SD channel can be output in SD through as second set of outputs. You'll have to run a video cable from the Dish ViP722 to the second TV.

Keep in mind that the box only has two satellite HD tuners, so you can't watch two different satellite channels while you record a third.

Quote:
Originally Posted by alokeprasad View Post

Can I watch 2 recorded HD channels simultaneously (on 2 different TV's)?

Yes, but not in HD. Only one channel can be output in high-definition at a time. A second HD or SD channel can be output in SD through as second set of outputs. You'll have to run a video cable from the Dish ViP722 to the second TV.

There's no comparison between the two Dish and U-Verse DVRs. The Dish ViP722 is much better.
bfdtv is offline  
Reply HDTV Recorders

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off