2 DishNetwork DuoDVRs - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 06-04-2009, 10:17 AM - Thread Starter
Senior Member
 
jroyv's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 371
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 15
I asked these questions in my theater build thread but this looks like a more appropriate area.

I currently have 2 receivers a VIP 622 HD DuoDVR and a regular HD Receiver...
I would like to replace the regular HD Receiver with a second DuoDVR (the DuoDVR VIP 722 I believe). The goal here is to distribute the signal from both DVRs through coax to the other TVs in the house (like I do now with the 622). I believe they can broadcast on channels 69 & 70???

So the questions are:
Can I run 2 DuoDVRs from one sat?
If so can I distribute the signals from both DVRs through coax to other TVs in the house? One on channel 69 & one on 70?
Thanks in advance for the help,

Joe V
Time > Money

The Valley Theater & Game Room
jroyv is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-04-2009, 02:52 PM
Member
 
NickG58's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I can't answer both questions but I know you can run two receivers. I have a 622 and a 722. Should be simple as you already have the satellite connection at the non-dvr receiver. Not sure if you can combine the TV2 output from the two receivers. It would make sense that you could since I know you can combine the TV2 output and an OTA antenna onto a single coax. Worst case would be running TV2 output from one receiver to all TVs via coax and using wireless video sender and multiple receivers connected via composite to all TVs from the second receiver. I'm assuming that your end result is to have access to recordings on either DVR from all TVs.
You may want to ask the question at www.satelliteguys.us as that site has a lot of very knowledgeable people.

By the way, nice basement plan. Wish I could do that to mine.
NickG58 is offline  
Old 06-04-2009, 03:42 PM - Thread Starter
Senior Member
 
jroyv's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 371
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by NickG58 View Post

......I'm assuming that your end result is to have access to recordings on either DVR from all TVs.
You may want to ask the question at www.satelliteguys.us as that site has a lot of very knowledgeable people.

By the way, nice basement plan. Wish I could do that to mine.

Thanks Nick this this is indeed the goal.


I had a chat with Dish Network support and and they said this would work as I hoped with the obvious caveat that the distribution to the other TVs would be in SD. For my situation the other down side is only 2 "TV2" remotes for the other 5 TVs and having to have the "correct TV2" remote for the DVR we want to watch. Both workable in our situation.

Joe V
Time > Money

The Valley Theater & Game Room
jroyv is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off