PC recording decisions - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 7 Old 09-26-2012, 08:04 PM - Thread Starter
Member
 
ncochran01's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I currently am a 2 TiVo household. I have 2 premiers. I have one downstairs and one in my den.

I'm thinking of replacing the upstairs TiVo with Windows Media Center. I have a beast of a computer and Win 7 installed.

I'm looking at the following:

Hauppauge WinTV DCR-2650 Dual Tuner Cable Card TV Tuner
http://www.amazon.com/Hauppauge-WinTV-DCR-2650-Tuner-Cable/dp/B005FPT38A/ref=wl_it_dp_o_pC_S_nC?ie=UTF8&colid=20D81NYGOXO8W&coliid=I1YGLO8DJCRBMY

and

Ceton InfiniTV 4 PCIe - 4-channel Internal Cable TV Tuner Card for CableCARD
http://www.amazon.com/Ceton-InfiniTV-PCIe-4-channel-CableCARD/dp/B003B4VLJQ/ref=pd_sim_e_4


Are there other tuners I should be looking at? I subscribe to premium channels, so I will need cable card access. I already have the digital tuner boxes since TiVo needed them.

I'm looking at the Hauppauge more for price and simplicity. I don't need 4 tuners. 2 is plenty. It's an external device so I don't have to bust open my sweet case and move the water cooling out of the way.

Any thoughts?
ncochran01 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 09-27-2012, 09:25 AM
AVS Addicted Member
 
Charles R's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Indianapolis
Posts: 10,006
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 190
Quote:
Originally Posted by ncochran01 View Post

Are there other tuners I should be looking at? I subscribe to premium channels, so I will need cable card access.

 

I would take a look at this guy (Fry's has it for $129 semi-regularly)...

 

http://www.amazon.com/SiliconDust-HDHR3-CC-HDHomeRun-CableCARD-tuners/dp/B004HKIB6E/ref=pd_cp_pc_0

 

It features 3-tuners (from experience you can't have too many) and it connects to your network (not a PC) so you view TV on any/all of your PCs/Macs. Not sure how reliable Amazon rating's are but it's higher rated than the others and I have been using two of their OTA dual tuners for several months with zero issues. They haven't even been rebooted... they simply work. If you are still in the thinking stage you might want to check my WMC versus TiVo thread... it pretty much lets you know how I made out.


| 
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
Charles R is offline  
post #3 of 7 Old 09-27-2012, 09:52 AM - Thread Starter
Member
 
ncochran01's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Charles R View Post

I would take a look at this guy (Fry's has it for $129 semi-regularly)...

http://www.amazon.com/SiliconDust-HDHR3-CC-HDHomeRun-CableCARD-tuners/dp/B004HKIB6E/ref=pd_cp_pc_0


It features 3-tuners (from experience you can't have too many) and it connects to your network (not a PC) so you view TV on any/all of your PCs/Macs. Not sure how reliable Amazon rating's are but it's higher rated than the others and I have been using two of their OTA dual tuners for several months with zero issues. They haven't even been rebooted... they simply work. If you are still in the thinking stage you might want to check my WMC versus TiVo thread... it pretty much lets you know how I made out.

I did read your thread. That's what got me thinking about it smile.gif
ncochran01 is offline  
post #4 of 7 Old 10-05-2012, 11:31 AM - Thread Starter
Member
 
ncochran01's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I like the HDHomeRun, but I have a problem. How do I get this to TV's?

I have a PC upstairs that can do the recording, but I need to send the signal to two TV's. Not sure how to output the video to those TV's. My card only supports two monitors, which I'm already using.
ncochran01 is offline  
post #5 of 7 Old 10-05-2012, 12:13 PM
AVS Addicted Member
 
Charles R's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Indianapolis
Posts: 10,006
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 190
You have two options...

  • Extender - a device that natively supports your recording app. Such as the Xbox 360 and WMC.
  • Streamer - finding a streamer (stand alone or integrated in TV) that supports the recording app's' file format or converting the file to one it supports.

Both options are very limited and wide open at the same time so I'd suggest searching/reading a bit to find out what's available before trying to find a solution.

| 
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
Charles R is offline  
post #6 of 7 Old 10-18-2012, 05:52 AM - Thread Starter
Member
 
ncochran01's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm taking a different look at this now.

Still looking at :

Hauppauge WinTV DCR-2650 Dual Tuner Cable Card TV Tuner
http://www.amazon.com/Hauppauge-WinTV-DCR-2650-Tuner-Cable/dp/B005FPT38A/ref=wl_it_dp_o_pC_S_nC?ie=UTF8&colid=20D81NYGOXO8W&coliid=I1YGLO8DJCRBMY

and

Ceton InfiniTV 4 PCIe - 4-channel Internal Cable TV Tuner Card for CableCARD
http://www.amazon.com/Ceton-InfiniTV-PCIe-4-channel-CableCARD/dp/B003B4VLJQ/ref=pd_sim_e_4

Or possiblely the HD Homerun.

One of my issues was "How will I get sound to the TV?"

The plan would be to use a Cable card with one of the devices above. The feed will go to the PC.

I'll have a long HDMI cable that will run from the video card to the TV.

I just purchased a wireless gaming headset. I've tested it, it works in the bedroom (which is on the other side of the TV)

I would control the channels/recording with this. http://www.amazon.com/Windows-Control-Infrared-Receiver-Ultimate/dp/B00224ZDFY/ref=wl_it_dp_o_pC_nS_nC?ie=UTF8&colid=20D81NYGOXO8W&coliid=I1CR0QM95B082V

I can see the PC from the bedroom, so I should have line of sight with the remote and the headset.

Am I missing anything? In theory, should this setup work?
ncochran01 is offline  
post #7 of 7 Old 10-19-2012, 10:36 PM
Advanced Member
 
Doug O's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Canada
Posts: 640
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone have any experience with this:

http://geniatech.com/pa/hd-cap-u800.asp
Doug O is offline  
Reply HDTV Recorders

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off