DCT6416 Error EP01 - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 12-30-2012, 11:02 AM - Thread Starter
Newbie
 
ST604's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I bought a used DVR and cannot get it activated. Seller confimed with cable network that it would be able to connect before selling it and is trust worthy (as far as I could get a sense of). I have done a reset, but under 'General Status' I get EP01 Disconnected DES

I cannot find any informatin about what this means or how to fix it. Is it a problem with the box or the connection? So far cable service has been unable to help, a tech is coming out in a few days to check wiring, but I would like to be able to get it activated before that and I'm pretty sure this is the reason the activation is not coming through.
ST604 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 12-30-2012, 09:02 PM
Advanced Member
 
Arvy's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Sunny SoCal
Posts: 582
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 36
The DCT6416 is a Motorola cable box. If I'm not mistaken, they are sold only by the manufaturer only to cable companies only to be rented to end users. There are several reasons for it, mostly cost effective. The chance of Comcast, Insight, Cox, TWC, etc. authorizing use on their systems is virtually nil in the USA. Check with the tech, but I'm pretty sure of it. Good luck with the seller.

Arvy
Arvy is offline  
post #3 of 4 Old 01-01-2013, 10:18 AM - Thread Starter
Newbie
 
ST604's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Maybe I was not clear, I am not trying to use it on a different system. Anyway, sounds like you don't know what the error means...anyone else have experience?
ST604 is offline  
post #4 of 4 Old 01-02-2013, 03:18 PM
AVS Special Member
 
demonfoo's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,272
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 22
Quote:
Originally Posted by ST604 View Post

Maybe I was not clear, I am not trying to use it on a different system. Anyway, sounds like you don't know what the error means...anyone else have experience?

If you didn't get it from your cable operator, it's not registered with your local headend. It doesn't matter if it was from someone with the same provider in another city. And even if they *were* in your city, when the previous customer (not owner, because the cable companies in the US don't sell them) did not return it, it was almost certainly deactivated.

For what it's worth, Google indicates the "EP01" error means "Not Connected". So either it's physically damaged/defective, or it's complaining because it can't connect to any headend infrastructure. Either way, you're not going to be able to use a box you acquired off eBay or elsewhere. On that count, Arvy is 100% correct.
demonfoo is offline  
Reply HDTV Recorders

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off