iView-3500STB - Low cost DVR speculation thread - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 30 Old 03-21-2013, 01:56 AM - Thread Starter
Newbie
 
Rjax44's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Discussion for the iView 3500stb has been moved to the iView-3500STB DVR & Tuner Owners Thread here:

http://www.avsforum.com/t/1465875/iview-3500stb-dvr-tuner-owners-thread






Anyone have experience with the iView-3500STB?

http://iviewus.com/product_detail.php?id=267&pid=154&parentId=1

Looks like you can plug in a USB HDD or thumbdrive and record TV. It has a couple of nice features like a QAM tuner and playback of audio and video files. Decent reviews on Amazon so for $40 I might give it a try.

Link to the manual:

http://iviewus.com/admin/file_upload/20130128163411file.pdf
videobruce likes this.
Rjax44 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 30 Old 03-21-2013, 05:11 AM - Thread Starter
Newbie
 
Rjax44's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by videobruce View Post

According to this and the manual, this is QAM only;
http://iviewus.com/admin/picture_upload/20130225100134image.jpg

.

Hmmm. Not sure but one of the reviewers on Amazon said he hooked it up to his roof antenna. Another review says it has Tetris on it. Bonus smile.gif
Rjax44 is offline  
post #3 of 30 Old 03-21-2013, 05:30 AM
Thread Ender
 
WS65711's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Covington, LA OTA & Charter CableCard
Posts: 4,120
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 62 Post(s)
Liked: 57
The user manual indicates it tunes VHF/UHF. AFAIK there is no UHF on cable?

Don't ever make the MISTAKE of buying a Samsung TV..
They consider THIS
normal on a two month old set..
WS65711 is offline  
post #4 of 30 Old 03-21-2013, 05:33 AM - Thread Starter
Newbie
 
Rjax44's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
A $40 to $45 DVR is definitely a cheapo but at that price it has an interesting feature set.
Rjax44 is offline  
post #5 of 30 Old 03-21-2013, 06:10 AM
AVS Addicted Member
 
videobruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Buffalo NY
Posts: 14,861
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 99
The parent company name is "Wiltronic Corp". I wonder what or who these people are applauding?;.
http://iviewus.com/info.php?catId=263&f=companyProfiles
Quote:
Our products are famous for their high quality but competitive prices.
Anyone every heard of them??


After a short search, I find this;
http://www.manta.com/c/mmydr8c/wiltronic-corp
Quote:
Wiltronic Corp in Chino, CA is a private company categorized under Electrical Appliances, Television and Radio.
Our records show it was established in 2007 and incorporated in California.
Employees 1 to 4
20**

Looking further I find these;
Quote:
I had a problem with my 3.5 digital tv and I sent it back to 13939 Central ave Chino Calf three weeks ago along with a $15.00 check, the check was cashed but I never heard a word from the company nor have I received my tv back I have been call this phone number 909 627 9888 and no one will answer the phone to tell me anything , can I please get a response back

http://www.chamberofcommerce.com/chino-ca/9745553-wiltronic-corporation/
Quote:
Wiltronic Corporation has an annual sales volume of . For more information go to www.rjtech.net.
Which can take you to here;
http://www.rjtech.net/info.php?catId=263&f=companyProfiles

Lastly;
Quote:
We are a creative team and we are dedicated to offering our customers with high-quality home entertainment products...........our skillful engineers and technicians are standing by..

.

Abundant OTA television is what makes this country different from all others. Lets keep it this way.
The Internet is no place for streaming video.
videobruce is offline  
post #6 of 30 Old 03-21-2013, 01:27 PM
Newbie
 
jmoretti's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Huntsville, Alabama
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
All, I purchased one of these units to install at my church. I did a basic review over at Amazon, and posted some pics. videobruce commented on that review and has requested a more extensive review, but to be frank, I don't have a ton of free time, the unit is not at my house so it requires a trip up to the church building to mess with it, and it is only ~$45. Spending too much time documenting every aspect of this box just doesn't make much sense.

I am happy to help answer specific questions, so If you want me to check for something on the unit for you, let me know and the next time I am working up there, I will try to get the information you request.

FWIW, I purchased the box because I needed an inexpensive HD ASTC tuner to feed a video switcher, and this one seemed to be as inexpensive as they got. The PVR function was just a bonus to me, and we won't utilize that functionality much. It is currently hooked up to a projector for March Madness in a youth area via the composite video output, so keep that in mind when asking me to check things on it. I have verified that component and HDMI work as expected.

-Joe
jmoretti is offline  
post #7 of 30 Old 03-21-2013, 04:09 PM
AVS Special Member
 
JoeKustra's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ashland, PA 17921
Posts: 6,565
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 80
Quote:
Originally Posted by videobruce View Post

Technically, anything above 300 MHz is considered "UHF" and CATV does go above 300 megs. Some CATV systems (new builds) go up to one gig (1GHz).
$44. Is this a new level of throw away?

Ok, who is going to be the first to order?? biggrin.gif
I find these tables helpful:
http://en.wikipedia.org/wiki/North_American_broadcast_television_frequencies

http://en.wikipedia.org/wiki/North_American_cable_television_frequencies
JoeKustra is offline  
post #8 of 30 Old 03-21-2013, 06:22 PM
AVS Special Member
 
jjeff's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Minneapolis MN
Posts: 9,641
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Liked: 80
Only 19 left after my order for one.........for $46 I don't see how one could go wrong, just a HD tuner is many times that cost, as long as the PQ is good.......one reviewer at Amazon said it was not.....I'll post back(mar27-ap1 dd).
http://www.amazon.com/gp/product/B00BFIJQ10/ref=ox_sc_act_title_6?ie=UTF8&psc=1&smid=ATEIAOX4E5W7L
jjeff is online now  
post #9 of 30 Old 03-21-2013, 06:39 PM
Thread Ender
 
WS65711's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Covington, LA OTA & Charter CableCard
Posts: 4,120
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 62 Post(s)
Liked: 57
The description I read on amazon says that the USB port on this device is an Input. I don't see any indication on Amazon that this device can record. confused.gif
Yes, I know what the manual says . . .

Don't ever make the MISTAKE of buying a Samsung TV..
They consider THIS
normal on a two month old set..
WS65711 is offline  
post #10 of 30 Old 03-21-2013, 06:46 PM
AVS Special Member
 
jjeff's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Minneapolis MN
Posts: 9,641
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Liked: 80
Quote:
Originally Posted by WS65711 View Post

The description I read on amazon says that the USB port on this device is an Input. I don't see any indication that this device can record. confused.gif
The whole thing sounds like a big mess but according to reviews it's supposed to be able to record. Like I said for the price it's cheaper than one can purchase a HD tuner for, it will be interesting that I can guarantee biggrin.gif
jjeff is online now  
post #11 of 30 Old 03-21-2013, 09:25 PM
AVS Addicted Member
 
videobruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Buffalo NY
Posts: 14,861
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 99
The literature and the site makes things confusing. No mention of ATSC, only QAM. The statement "converts digital broadcasts" only adds confusion, leaving the reader to guess or assume the actual meaning. But, for $45.............. wink.gif

.

Abundant OTA television is what makes this country different from all others. Lets keep it this way.
The Internet is no place for streaming video.
videobruce is offline  
post #12 of 30 Old 03-22-2013, 01:46 AM - Thread Starter
Newbie
 
Rjax44's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
What the heck. I'm curious about this thing so I ordered one.

I've used iView gear before. I bought six 2000STB(s) for use as cheap clear QAM cable boxes at work. One died and was replaced but they run 24x7 and have been going strong for over a year now.
Rjax44 is offline  
post #13 of 30 Old 03-22-2013, 06:01 AM
AVS Addicted Member
 
videobruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Buffalo NY
Posts: 14,861
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 99
When you do, open it up, take a number of clear closeup photos of the main board and the main chips.
Mainly the main processor and the video related chips. Inquiring minds want to know. It may be only $45, but it could be beneficial to know. wink.gif

You have a PM.

Abundant OTA television is what makes this country different from all others. Lets keep it this way.
The Internet is no place for streaming video.
videobruce is offline  
post #14 of 30 Old 03-22-2013, 06:46 AM
Newbie
 
jmoretti's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Huntsville, Alabama
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes, the unit can record and play back through the usb port. It creates a folder on the filsystem (I can't recall what it was called) and keeps its content in that folder. It allows for scheduled recordings and playback, pausing of live playback(fast forward and rewind, too, if there is a buffer). The unit will also play back media files accessabel on the filesystem.

IMO, picture quality is good.

It is not an expensive piece of equipment and I am sure you get what you pay for. But, I think the value proposition is high, especially if you need an HD capable tuner. I believe you would be hard pressed to find a better HD tuner for this price.
jmoretti is offline  
post #15 of 30 Old 03-22-2013, 06:59 AM
AVS Addicted Member
 
videobruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Buffalo NY
Posts: 14,861
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 99
Quote:
Yes, the unit can record and play back through the usb port.
To a hard drive or just a USB stick?
Is the "buffer" always running or can it be turned off?

Abundant OTA television is what makes this country different from all others. Lets keep it this way.
The Internet is no place for streaming video.
videobruce is offline  
post #16 of 30 Old 03-22-2013, 07:02 AM
Newbie
 
lgxb's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
can you let us know where to get the cheap 2000STB? Thanks!
Quote:
Originally Posted by Rjax44 View Post

What the heck. I'm curious about this thing so I ordered one.

I've used iView gear before. I bought six 2000STB(s) for use as cheap clear QAM cable boxes at work. One died and was replaced but they run 24x7 and have been going strong for over a year now.
lgxb is offline  
post #17 of 30 Old 03-22-2013, 07:03 AM
Newbie
 
lgxb's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
For anyone interested, bundlecity.com3500stb has it for $45 free shipping. They have a 10% off coupon on their website. So the final is $40.
lgxb is offline  
post #18 of 30 Old 03-22-2013, 07:59 AM
AVS Addicted Member
 
videobruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Buffalo NY
Posts: 14,861
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 99
Quote:
can you let us know where to get the cheap 2000STB?
$45 isn't "cheap" enough?? Sheesh. How cheap do you want this stuff? rolleyes.gif

Abundant OTA television is what makes this country different from all others. Lets keep it this way.
The Internet is no place for streaming video.
videobruce is offline  
post #19 of 30 Old 03-22-2013, 09:40 AM
Newbie
 
lgxb's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am asking him iview 2000STB he mentioned, not 3500stb.
Quote:
Originally Posted by videobruce View Post

$45 isn't "cheap" enough?? Sheesh. How cheap do you want this stuff? rolleyes.gif
lgxb is offline  
post #20 of 30 Old 03-22-2013, 10:02 AM
AVS Addicted Member
 
wajo's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 13,975
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 38 Post(s)
Liked: 131
wajo is offline  
post #21 of 30 Old 03-22-2013, 10:08 AM - Thread Starter
Newbie
 
Rjax44's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by lgxb View Post

can you let us know where to get the cheap 2000STB? Thanks!

I bought them at B&H but it looks like they are NLA. The 3000stb seems to be the replacement but for a couple more dollars might as well get the 3500stb.
Rjax44 is offline  
post #22 of 30 Old 03-22-2013, 10:19 AM
AVS Addicted Member
 
wajo's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 13,975
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 38 Post(s)
Liked: 131
Quote:
Originally Posted by Rjax44 View Post

Quote:
Originally Posted by lgxb View Post

can you let us know where to get the cheap 2000STB? Thanks!

I bought them at B&H but it looks like they are NLA. The 3000stb seems to be the replacement but for a couple more dollars might as well get the 3500stb.

 

Also, the 3000STB appears to have only RF in/out and Composite YWR out, no HDMI?

wajo is offline  
post #23 of 30 Old 03-22-2013, 11:39 AM
Newbie
 
jmoretti's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Huntsville, Alabama
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by videobruce View Post

To a hard drive or just a USB stick?
Is the "buffer" always running or can it be turned off?

You can record to either, but you will need a fast enough thumb drive to handle the needed data rate. (I don't know how fast, I just know from experience that a cheapo drive will not cut it).

I don't know if the buffer can be turned off or not, I will need to check on that.
jmoretti is offline  
post #24 of 30 Old 03-22-2013, 02:20 PM
AVS Special Member
 
jjeff's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Minneapolis MN
Posts: 9,641
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Liked: 80
FWIW the vendor I purchased this from, Wespotpourii for $43.43 no longer seems to have the 3500
Now Amazon is highlighting Kamcor LTD for $36.99 + $7.49 shipping.
Several other(7) sellers listed about the same price.
Doesn't tell how many they have now.....I suppose since so many sellers??
jjeff is online now  
post #25 of 30 Old 03-22-2013, 06:50 PM
AVS Addicted Member
 
videobruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Buffalo NY
Posts: 14,861
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 99
Quote:
Here's a refubished 2000STB for $39.95!
$5 less than this is new. rolleyes.gif

jmoretti; Thanks.

Abundant OTA television is what makes this country different from all others. Lets keep it this way.
The Internet is no place for streaming video.
videobruce is offline  
post #26 of 30 Old 03-29-2013, 01:56 AM - Thread Starter
Newbie
 
Rjax44's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I received my iView but haven't had a lot of time to play with it. I did snap some pics though.
http://s14.postimg.org/o3c4g09i9/IMG_1849.jpg

http://s24.postimg.org/dl6wgxwit/IMG_1846.jpg

http://s18.postimg.org/8ty5y5vt5/IMG_1847.jpg


The unit uses a Samsung S5H1411. My OTA channel scan using a Terk HDTVA gave me the same channels that I see with my DTVPAL. I 'm only 8 miles from the towers so not a great test. I don't have cable so I couldn't do a clear QAM scan. I plugged in an old 1GB thumb drive and made a successful test record. I'll spend some more time with the unit this weekend.
Rjax44 is offline  
post #27 of 30 Old 03-29-2013, 04:59 PM - Thread Starter
Newbie
 
Rjax44's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I used the iView a little more today. A few things I noticed:

No full EPG grid. It's channel by channel.
To buffer live TV you enter Time Shift mode. When in that mode you can't change channels or even enter setup.
PQ seems to be good but I only used it on a 32" 720p HDTV.
I plugged in a 4GB Kingston thumbdrive I know to be pretty slow and it worked fine.
It creates a folder on your USB drive called HBPVR and creates .mts flies, VLC says the codec is MPEG-1/2 video (mpgv) with AC3 audio
My test 1 minute HD record was 107MB
The channel display on the front of the unit is old school bright red led and says C001, C002, etc. instead of channel number like 19-1
The second RF jack on the back can be configured in the menu for pass-through or Ch.3 or Ch.4 modulated output.

One weird thing: I tried the box on my old 51" RPTV with a HDMI to DVI cable and it had lines running though it on every resolution except 480i. My DTVPAL works fine with this TV.
Rjax44 is offline  
post #28 of 30 Old 03-29-2013, 07:19 PM
AVS Special Member
 
Aleron Ives's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,455
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 78 Post(s)
Liked: 247
Quote:
Originally Posted by Rjax44 View Post

It creates a folder on your USB drive called HBPVR and creates .mts flies, VLC says the codec is MPEG-1/2 video (mpgv) with AC3 audio
My test 1 minute HD record was 107MB

M2TS is a container format used on Blu-ray discs and camcorders that is just slightly different from vanilla TS. A DVR like this is surely just dumping the current transport stream to disk without alterations, as there is no way it can transcode on the fly with such meager hardware. I would assume that it is stripping extra channels from the mux, though, so you probably don't get recordings that contain every channel on the network you're watching.
Aleron Ives is offline  
post #29 of 30 Old 10-17-2013, 07:29 PM
Newbie
 
D-Train18's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

why do all the channels have subtitles? And can I get rid of the credits from showing up at the end of a show?

D-Train18 is offline  
post #30 of 30 Old 10-18-2013, 07:50 PM
Member
 
png5's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: San Francisco, CA
Posts: 91
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by D-Train18 View Post

why do all the channels have subtitles? And can I get rid of the credits from showing up at the end of a show?

I remember it happens to me at either FM V3a or V6a, to turn off is to set CC OFF
either by remote CC key or
Menu->Option->Close Caption->CC OFF
png5 is offline  
Reply HDTV Recorders

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off