8300HD starts and stops - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews

Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 11-09-2014, 05:14 AM - Thread Starter
Member
 
MRoe's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Phoenix, Az
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
8300HD starts and stops

I have a Scientific Atlanta 8300HD DVR, my subscriber is Cox, Phoenix. I understand it has to turn on maybe once in the middle of the night get updates. But this thing clicks, then you hear the hard drive wind up. then shuts off. It does this couple of times, then stops for awhile. I called Cox, and they say it's normal. It's in my bedroom so it's a real pain at night. I was suppose to have a plain digital cable box in my living room, but instead they gave me another 8300HD unit. Although the DVR portion is not subscribed. But it does not wind up and down. Are there any hidden back doors to the units functions that I can access and maybe turn that part off? Or do I just take it back to a Cox office and demand another one?
MRoe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-09-2014, 11:05 PM
AVS Forum Special Member
 
domino92024's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 3,671
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 126 Post(s)
Liked: 216
Quote:
Originally Posted by MRoe View Post
I have a Scientific Atlanta 8300HD DVR, my subscriber is Cox, Phoenix. I understand it has to turn on maybe once in the middle of the night get updates. But this thing clicks, then you hear the hard drive wind up. then shuts off. It does this couple of times, then stops for awhile. I called Cox, and they say it's normal. It's in my bedroom so it's a real pain at night. I was suppose to have a plain digital cable box in my living room, but instead they gave me another 8300HD unit. Although the DVR portion is not subscribed. But it does not wind up and down. Are there any hidden back doors to the units functions that I can access and maybe turn that part off? Or do I just take it back to a Cox office and demand another one?
If you're running Passport (quite likely), there is a menu function (under power management?) to turn the HDD off when the DVR is switched off.
domino92024 is offline  
Old 11-10-2014, 04:13 AM - Thread Starter
Member
 
MRoe's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Phoenix, Az
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
It is off, and does shut off when the unit is off, it re-starts and stops, like it's checking something
MRoe is offline  
Old 11-10-2014, 04:14 AM - Thread Starter
Member
 
MRoe's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Phoenix, Az
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
It is off, but every once and awhile, it starts and stops, like it' checking something.
MRoe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off