Want one box to record OTA + stream - AVS | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
 1Likes
  • 1 Post By Bryan_CoxPHX
 
Thread Tools
post #1 of 12 Old 03-09-2015, 05:31 PM - Thread Starter
Member
 
vince48's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Hayward, CA.
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
Want one box to record OTA + stream

Greetings,
I searched and read many post. I'm not sure is what i need is available. I have a Pioneer PDP-5000EX. It's a monitor and has no tuner(s). I want to be able to;

1. tune local stations
2. connect to the internet
3. play movies wireless from my home network
4. record from the tuner(s)

is there a box out there that can do all of this? I have searched and cannot find anything. Yuor help is most appreciated.

Vincent
vince48 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 Old 03-14-2015, 03:02 PM
AVS Special Member
 
qz3fwd's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3,173
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 215 Post(s)
Liked: 97
Quote:
Originally Posted by vince48 View Post
Greetings,
I searched and read many post. I'm not sure is what i need is available. I have a Pioneer PDP-5000EX. It's a monitor and has no tuner(s). I want to be able to;

1. tune local stations
2. connect to the internet
3. play movies wireless from my home network
4. record from the tuner(s)

is there a box out there that can do all of this? I have searched and cannot find anything. Yuor help is most appreciated.

Vincent
Hmm sounds like you might need something like a Tivo + streaming device like a Dune/western digital for #3 .
Tivo will give you !1,2,4 as will a Channel Master DVR+. Depends on the features, price you are looking for.
qz3fwd is offline  
post #3 of 12 Old 03-14-2015, 06:51 PM
Member
 
fshagan's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: California
Posts: 159
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 20
#3 , playing movies from your home network, seems to be the sticking point. Channel Master has some Internet apps currently (YouTube, Vudu and Pandora for streaming music) and are offering more of that kind of thing by mid-April. But neither Tivo or CM have apps like the Roku has such as the Plex Media Server app that can stream from your home network.

So, currently at least, to get both OTA with a DVR and home network streaming you need at least two devices, one for the OTA stuff and then something like a Roku for the streaming.

If Channel Master incorporates something like Plex it would be almost perfect.
fshagan is offline  
post #4 of 12 Old 03-15-2015, 01:52 AM
AVS Special Member
 
Bryan_CoxPHX's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,648
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 41 Post(s)
Liked: 25
Quote:
Originally Posted by fshagan View Post
But neither Tivo or CM have apps like the Roku has such as the Plex Media Server app that can stream from your home network.

So, currently at least, to get both OTA with a DVR and home network streaming you need at least two devices, one for the OTA stuff and then something like a Roku for the streaming.
You can stream Video from your home network to a TiVo using a program called Streambaby.
Prior Version: https://code.google.com/p/streambaby/
NEW Version: http://sourceforge.net/projects/streambaby/

You can also easily transfer video files to the TiVo using pyTiVo:
http://pytivo.sourceforge.net/wiki/index.php/PyTivo
fshagan likes this.

TiVo Roamio Pro, Premiere XL4, Premiere 2TB-WD20EURS, TiVo Mini
Win7 WMC SiliconDust HDHomeRun Prime, Cisco Tuning Adapter Status Troubleshooting
Bryan_CoxPHX is offline  
post #5 of 12 Old 03-15-2015, 10:15 AM
Super Moderator
 
DrDon's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Metro Detroit
Posts: 13,071
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 188 Post(s)
Liked: 349
Please keep topic titles specific. See my edit.

That said, if you're good with computers, you can build an HTPC that'll so all of that and then some. Takes some skill and a lot of patience, but the end result is well worth it. We have an entire HTPC section dedicated to helping you.

My HTPC records over-the-air, cable clearQAM and DirecTV plus streams from the 'net, records those streams, rips DVDs and Blu-Ray discs, streams outbound to any other TV in the house or any mobile device anywhere and can access content recorded by the other computers in the house. Cost me about $700 and a Saturday to build. Coolest thing I've done with it is watching replays of a ball game on my phone while I'm at the same ball game. Yeah, you'd think they'd do that on the scoreboard, but not often.

And, yeah, I like to brag about the thing as many members will attest.

Walking the fine line between jaw-dropping and a plain ol' yawn.
DrDon is online now  
post #6 of 12 Old 03-17-2015, 10:51 AM
Newbie
 
rd350c's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: SE of Pittsburgh
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
i am looking at getting Tablo


It'll sit back in the office by my PC and my BIG ASS four dipole antenna, and stream out to a Roku or AppleTV plugged in in the living room.
rd350c is offline  
post #7 of 12 Old 03-17-2015, 11:01 AM
Super Moderator
 
DrDon's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Metro Detroit
Posts: 13,071
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 188 Post(s)
Liked: 349
Quote:
Originally Posted by rd350c View Post
i am looking at getting Tablo


It'll sit back in the office by my PC and my BIG ASS four dipole antenna, and stream out to a Roku or AppleTV plugged in in the living room.
That's all well and good, but it doesn't help the OP. AIUI, he's looking for a box that'll tune and record ATSC, stream Netflix, etc, and connect to his monitor. The Tablo doesn't connect to television sets nor does it stream inbound. The OP could add a streaming box, but he seems to want a one-box solution.

Walking the fine line between jaw-dropping and a plain ol' yawn.
DrDon is online now  
post #8 of 12 Old 03-20-2015, 09:55 AM - Thread Starter
Member
 
vince48's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Hayward, CA.
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
Thanks all for the ideas and suggestions. Sorry about the title, will watch that. I build my on computers, so going HTPC is not a issue, just looking for something smaller than another CPU box in the room, and simple to operate, as my wife will be a user also.
vince48 is offline  
post #9 of 12 Old 03-28-2015, 06:52 AM
Super Moderator
 
DrDon's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Metro Detroit
Posts: 13,071
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 188 Post(s)
Liked: 349
You can build a small-form-factor HTPC and pick up a WMC remote for the wife.

Walking the fine line between jaw-dropping and a plain ol' yawn.
DrDon is online now  
post #10 of 12 Old 03-28-2015, 08:18 AM
RTK
AVS Special Member
 
RTK's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Los Angeles
Posts: 2,500
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 81 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by vince48 View Post
Greetings,
I searched and read many post. I'm not sure is what i need is available. I have a Pioneer PDP-5000EX. It's a monitor and has no tuner(s). I want to be able to;

1. tune local stations
2. connect to the internet
3. play movies wireless from my home network
4. record from the tuner(s)

is there a box out there that can do all of this? I have searched and cannot find anything. Yuor help is most appreciated.

Vincent
Android box can be setup and do all of the functions above.


Rick
RTK is offline  
post #11 of 12 Old 03-28-2015, 05:30 PM
Senior Member
 
tootal2's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: eureka, mo
Posts: 370
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by RTK View Post
Android box can be setup and do all of the functions above.

https://www.youtube.com/watch?v=5yRp0j-6xmE
Android can not work with a cable card you need windows or a tivo for that
tootal2 is online now  
post #12 of 12 Old 03-28-2015, 07:15 PM
RTK
AVS Special Member
 
RTK's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Los Angeles
Posts: 2,500
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 81 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by tootal2 View Post
Android can not work with a cable card you need windows or a tivo for that
Did the original post which I quoted list cable card as a requirement or did it say tune local stations?

Rick
RTK is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply HDTV Recorders



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off