Tivo bolt black screen changing channels when HDMI UHD color enabled on HDMI input - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 07-05-2016, 06:54 PM - Thread Starter
Newbie
 
djjuice's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Tivo bolt black screen changing channels when HDMI UHD color enabled on HDMI input

ok so my 4K tv (samsung KS9000) offers a "HDMI UHD Color" mode which states
"An HDMI connection with HDMI UHD Color set to Off supports up to UHD 50P/60P 4:2:0 input signals,
while an HDMI connection with HDMI UHD Color set to On supports up to UHD 50P/60P 4:4:4 and 4:2:2
input signals"

the tivo is set to 4K (2160p 60fps or 2160 fps)

I do have this hooked to a AV receiver Marantz NR1607 but it does the same when going directly to the tv so i don't see that as a cause

i just get a short 1sec black screen when i change the channel, is this the tivo trying to change the resolution?


HDCP 2.2 is enabled

i can turn off the feature and all goes back to normal but since normally this would go through the receiver I would like to have this feature enabled unless i don't need it at all
thank you
djjuice is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 07-06-2016, 06:57 AM
Super Moderator
 
DrDon's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Metro Detroit, Tampa Bay
Posts: 14,757
Mentioned: 16 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1323 Post(s)
Liked: 2566
Moved to recorders forum.

Walking the fine line between jaw-dropping and a plain ol' yawn.
DrDon is online now  
post #3 of 5 Old 09-21-2016, 10:05 PM
Member
 
bosorio's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: California
Posts: 60
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Liked: 13
I'm having the exact same problem with my UN75HU8550 and TiVo Bolt.

Did you ever find a solution?
bosorio is offline  
 
post #4 of 5 Old 09-27-2016, 03:14 PM
Senior Member
 
Bob_Houston's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 217
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 70 Post(s)
Liked: 32
Also encountered the same problem when our new Bolt+ is connected to our Samsung UHDTV.


If UHD Color is set to on for the Bolt+'s HDMI port, a black screen is displayed whenever the video is changed due, such as when doing skips forward or backward while a video is playing.


Disabling the UHD Color fixes the problem.


What's surprising is that this is a problem even when the Bolt is displaying TV videos using 1080p - and not just at UHD resolution.


Plus, after watching a video with UHD Color On, the Bolt crashed at the end of the recording - and had to be unplugged from the power in order to get it back.
Bob_Houston is offline  
post #5 of 5 Old 01-11-2017, 03:07 AM
Member
 
gaidin43's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Issue with Samsung HDMI UHD Color

I am having the same issue with my KU6300 and my tivo bolt. As soon as I turn on HDMI UHD Color and it kills the input from the bolt. I have to reset all picture options go back to stock plug and unplug to get any signal back onto the TV. I have no idea what the issue with this setting. I have HDR+ special viewing mode on movie with a few custom settings, but all the other options are turned off. My bolt is set to 2160 (60 and pass)

Anyone have a fix for this?
gaidin43 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply HDTV Recorders

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off