The Official R5000-HD Technical Status Discussion - Page 93 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #2761 of 2773 Old 09-05-2013, 07:54 AM
 
quantumstate's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,694
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
...
quantumstate is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2762 of 2773 Old 09-05-2013, 04:06 PM
Newbie
 
bhansen's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thank you.

Please check PM.
bhansen is offline  
post #2763 of 2773 Old 09-27-2013, 04:57 AM
Member
 
guho's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Could someone PM me with, or post instructions, on how to install an r5000 mod into a moto dct2000 cable box? I have the mod just need to know the solder points. I have an smt rework station and soldering skills.

Thank you.

Sent from my GT-P6800 using Tapatalk 4
guho is offline  
post #2764 of 2773 Old 10-05-2013, 12:10 PM
Member
 
carefreepastor's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Anyone ever seen the "Error: Failed to set USB transfer Mode" error dialog? Basically it seems my R5000 (VIP-211) is non-functional and all I get is a popup with that error whenever I try and start a recording....
Quote:

My 211 with an r5000 just started throwing the same error message. Does anyone have any information on it?
carefreepastor is offline  
post #2765 of 2773 Old 10-08-2013, 08:36 AM
Member
 
searcher2's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone ever seen the "Error: Failed to set USB transfer Mode" error dialog? Basically it seems my R5000 (VIP-211)
is non-functional and all I get is a popup with that error whenever I try and start a recording....

I've had this before. First check both ends of the USB cable. Second unplug the receiver, wait one minute then plug it back in. The receiver will reboot (takes several minutes) and everything should be ok now. If not delete and re-install your drivers.
searcher2 is offline  
post #2766 of 2773 Old 10-08-2013, 08:34 PM
Member
 
carefreepastor's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks. I discovered that the female plug on the r5000 board was no longer securely connecting with the USB cable. A piece of plastic tape seems to be holding the USB cable in place.
carefreepastor is offline  
post #2767 of 2773 Old 11-25-2013, 12:33 PM
 
quantumstate's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,694
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
Anyone running their r5000 with MythTV? I'm perfecting a patch for 0.28 and need beta testers. (and a place to upload the saveset)
quantumstate is offline  
post #2768 of 2773 Old 12-05-2013, 09:25 PM
 
quantumstate's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,694
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
Anyone using MythMote? I run it on my Xoom tablet to control the home theater, but the buttons are way too bright for a dark room. So I've re-rendered it with a dark theme and better icons.
quantumstate is offline  
post #2769 of 2773 Old 12-12-2013, 07:56 AM
 
quantumstate's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,694
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
...
quantumstate is offline  
post #2770 of 2773 Old 01-14-2014, 10:17 AM
Newbie
 
zazzmaster's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can anyone provide the instructions for installing the R5000-HD in a Dish ViP 722? Know anyone that can do it?
zazzmaster is offline  
post #2771 of 2773 Old 01-14-2014, 10:37 AM
Member
 
guho's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Not sure if you had found the VIP211 instructions yet: http://www.nextcomwireless.com/R5000/installation_vip211.htm . I hope this is somewhat helpful.

I am looking for someone who can install into a moto dct2000 cable box. If anyone knows please post or PM me. Many thanks.
guho is offline  
post #2772 of 2773 Old 01-14-2014, 11:01 AM
Newbie
 
zazzmaster's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks. I had not found these instructions.

I don't have any special equipment or skills. I can solder. Looks like you have to connect 4 wires, which doesn't sound bad. Maybe just need the correct type of soldering iron and a good magnifier.

The big problem seems to be figuring out where to connect the 4 wires in something other than a ViP 211.
zazzmaster is offline  
post #2773 of 2773 Old 01-14-2014, 11:19 AM
Newbie
 
zazzmaster's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sorry, looks like 5 wires.
zazzmaster is offline  
Reply HDTV Recorders

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off