AVS Forum

AVS Forum (http://www.avsforum.com/forum/)
-   HDTV Recorders (http://www.avsforum.com/forum/42-hdtv-recorders/)
-   -   DST-50 produces white bar (http://www.avsforum.com/forum/42-hdtv-recorders/48988-dst-50-produces-white-bar.html)

mdv 05-25-2001 12:03 PM

I posted this in HDTV hardware but got little response. I figure most DST50/51 owners follow this thread so:

I recently connected a DST50 to my Philips 60PP9601 Aux4 input. When the DST50 is sending 1080i and the TV is in HD widescreen mode, a small white bar appears just below the image, in the center of the screen. The line is only about 1" or so long. I don't see this when sending the same source
material (Dish Network HD stuff) from the Accessdtv card to the Aux4 input via a VGA-compoment converter. I'm concerned about burn-in from the white bar.

Has anyone else seen this? Is there anything I can do about it?

Mark

gridleak 05-26-2001 11:14 AM

I see the white bar when I connect either a 50 or 51 to a computer monitor via a component/RGB converter. It's there even if there is no signal. It's outside the viewing area so it doesn't show on my 16:9 plasma. I don't know a fix.

------------------
- gridleak... biased toward HD

Robert Cobler 05-26-2001 12:09 PM

re white bar:

Sounds like a timing problem in the converter. I'd check to see if there is a timing adjustment you can tweek. Some equipment responds strangely to tri-level sync.

mdv 05-26-2001 02:30 PM

gridleak, thanks for the info. It's good to know I'm not the only one that sees this. It's also good to know that it's not something weird about my TV. Unfortunately, I have a 4x3 so when I watch a widescreen image, the white bar is still visible. I also have a much software white bar just above the other one which is in the widescreen viewing area.

Robert, which converter are you talking about? The DST50 or my TV?

Mark


Robert Cobler 05-27-2001 06:54 AM

mdv- The "converter" I'm talking about is a component to RGB converter such as the Key Digital CTC1. Perhaps your TV accepts the component video signal directly. I have a 50 and have no such problems after I tweeked my KD. I would still suspect some kind of timing issue.


All times are GMT -7. The time now is 06:34 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.