Charlotte, NC - TWC - Page 237 - AVS Forum
Forum Jump: 
 4Likes
Reply
 
Thread Tools
post #7081 of 7930 Old 09-17-2011, 02:36 PM
Senior Member
 
Bookworm's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Charlotte, NC
Posts: 377
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
I hate the fact that it makes it so that I can't see the ABC, CBS and NBC channels at the same time in the guide. I also agree that it belongs in the news block.
Bookworm is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #7082 of 7930 Old 09-17-2011, 03:42 PM
AVS Special Member
 
ybsane's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 1,183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by Bookworm View Post

I hate the fact that it makes it so that I can't see the ABC, CBS and NBC channels at the same time in the guide. I also agree that it belongs in the news block.

We could get a dozen or so people off this Forum and sit in a round table discussion over the guide and channel line up. The end result would be 99.9% of the customer's would be extremely happy, instead there is 99% of the customers not happy with the current set up go figure...

Rob

All Comments made are my own and not of my employer.
ybsane is online now  
post #7083 of 7930 Old 09-18-2011, 12:44 PM
Advanced Member
 
rcase13's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Charlotte, NC
Posts: 609
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Make it the same as the Sat companies and 100% would be happy because they let you configure it the way you want.

At the very least let me hide all standard resolution channels that have a corresponding HD channel.

Rodney
rcase13 is offline  
post #7084 of 7930 Old 09-18-2011, 03:03 PM
AVS Special Member
 
rdgcss's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Salisbury,NC
Posts: 1,028
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by rcase13 View Post

Make it the same as the Sat companies and 100% would be happy because they let you configure it the way you want.

At the very least let me hide all standard resolution channels that have a corresponding HD channel.

99% of the people couldn't figure out how to do it
rdgcss is online now  
post #7085 of 7930 Old 09-21-2011, 11:41 AM
Member
 
gjlp's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Charlotte, NC
Posts: 53
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hooray... lots of channel changes (including additions). Finally getting The Weather Channel HD. Now if only Time Warner would provide a way to manage all these channels

NY1 is now available on Digital Broadcast channel 115 and HD channel 1115.

On or about September 19th, American Life TV will change to Youtoo.

On or about September 26th, History International will change to H2. Also on this date, WBTV (Bounce TV) will replace This TV.

On or about October 4th, HD Theater will change to Velocity.

On or about October 5th, ESPN News, ESPN News HD and CNN en Espanol will be added to the Business Class News Tier.

On or about October 13th, Events On Demand Channels 796 and 1020 and International Movies On Demand Channels 896 and 1017 will no longer be available as standalone channels and its programming will move to Movies On Demand Channels 600,1000, and 1600.

On or about October 13th, Movies On Demand Thrillers Channels 606 and 1012 will no longer be available as a standalone channel and its programming will move to Movies On Demand Hits Channels 604 and 1010.

On or about October 13th, Movies On Demand Previews channel 603 will no longer be available.

On or about October 27th, HD Movies On Demand Channel 1001 will no longer be available as a standalone channel and its programming will move to Movies On Demand channels 600, 1000 and 1600.

On or about October 27th, Movie Pass HD On Demand channel 1027 will no longer be available as a standalone channel and its programming will move to Movie Pass On Demand channels 650, 1026 and 1650.

On or about November 3rd, HD Showcase On Demand channels 1046 and 1339 will no longer be available as standalone channels and its programming will move to various On Demand channels. Also on this date, Primetime HD On Demand channel 1041 will no longer be available as a standalone channel and its programming will move to Primetime On Demand channels 195, 1040 and 1195. Kids Pre-School On Demand channels 231 and 1056 will no longer be available as a standalone channel and its programming will move to Kids On Demand channels 230 and 1057. Cutting Edge On Demand channels 341 and 1053 will no longer be available as standalone channels and its programming will move to Entertainment On Demand channels 340 and 1050.

On or about November 3rd, Big Ten Network On Demand channels 549, 1073 and 1549 will change to Sports Pass On Demand. Also on this date, Big Ten Network HD On Demand channel 1074 will no longer be available as a standalone channel and its programming will move to Sports Pass On Demand channels 549, 1073 and 1549. Showtime HD on Demand channel 1035 will no longer be available as a standalone channel and its programming will move to Showtime On Demand channels 762, 1034 and 1762. Nature & Knowledge On Demand will move from channel 425 to channel 276.

On or about November 3rd, The Weather Channel HD will be added to Basic Cable on channel 1418. Also on this date, the following channels will be added to the Digital Tier: G4 HD channel 1311, Cooking Channel HD channel 1353 and DIY HD channel 1356.

On or about November 3rd, FEARnet HD will be added to Movie Pass on channel 1644 and FEARnet HD On Demand programming will be added to Movie Pass On Demand channels 650, 1026 and 1650.

On or about November 3rd, HBO HD On Demand programming will be added to HBO On Demand channels 760, 1030 and 1760.
gjlp is offline  
post #7086 of 7930 Old 09-30-2011, 08:00 PM
Member
 
stannc's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: NC
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
More on demand cleanup, I guess. Do these channels take up more bandwidth if they're spread out on their own channel numbers? If that's the case, I don't understand the reason for duplicating the on demand channels in the in the 3-digit range, the 10xx range, AND the 1+3-digit range.
stannc is offline  
post #7087 of 7930 Old 10-06-2011, 01:33 PM
Member
 
blackcap93's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Dallas, NC
Posts: 139
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
A nationwide test of the Emergency Alert System will be conducted at 2:00pm Eastern Time on November 9, 2011, which will interrupt all broadcast, satellite and cable TV programming for a period of at least 2 minutes to around 3 minutes.

http://www.fcc.gov/encyclopedia/emer...ationwide-test
blackcap93 is online now  
post #7088 of 7930 Old 10-06-2011, 01:58 PM
Advanced Member
 
ke4pym's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Charlotte, NC
Posts: 571
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by blackcap93 View Post

A nationwide test of the Emergency Alert System will be conducted at 2:00pm Eastern Time on November 9, 2011, which will interrupt all broadcast, satellite and cable TV programming for a period of at least 2 minutes to around 3 minutes.

http://www.fcc.gov/encyclopedia/emer...ationwide-test

How are they going to know it works if they don't do it in the middle of a major ball game?
ke4pym is offline  
post #7089 of 7930 Old 10-10-2011, 10:12 PM
Senior Member
 
Grateful11's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: NC
Posts: 293
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
They're doing a CableCARD Firmware Upgrade right now. Tunedrfreq : 555000Khz Blocks (508)

I have SA 8300 HD box and I don't have a Cable Card that I know of unless inside the box.

Well it's finished and rebooting the box.

Grateful11
Grateful11 is offline  
post #7090 of 7930 Old 10-10-2011, 10:16 PM
Senior Member
 
Grateful11's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: NC
Posts: 293
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Is anyone else having trouble with the volume going up and down randomly on on CBS HD?

Grateful11
Grateful11 is offline  
post #7091 of 7930 Old 10-11-2011, 05:34 AM
AVS Special Member
 
jcalabria's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,218
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 35
Quote:
Originally Posted by Grateful11 View Post

They're doing a CableCARD Firmware Upgrade right now. Tunedrfreq : 555000Khz Blocks (508)

I have SA 8300 HD box and I don't have a Cable Card that I know of unless inside the box.

Well it's finished and rebooting the box.

ODN updated from 4.0.2_4 to 4.1.0_7 last night on my 8640.

Commercial AV Design Engineer, CTS-D Certified
TWC-Charlotte, 8640HDC/ODN 7.2.0_11

jcalabria is offline  
post #7092 of 7930 Old 10-11-2011, 11:48 AM
Member
 
stannc's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: NC
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
It looks like we're having a fire drill on channels 76-78. While the destination channels were removed from analog (23 ShopNBC, 62 Oxygen, and 71 CSPAN2 in Charlotte), they're still in those spots on the digital boxes.


On or about November 10th, the following channel changes will occur:

In Albemarle, Gastonia, Concord, Salisbury and Shelby, Hallmark Channel will move from channel 76 to channel 62.

In Charlotte, Clover, Monroe, Rockingham and Wadesboro, Hallmark Channel will move from channel 76 to channel 23.

In Charlotte and Monroe, EWTN will move from channel 77 to channel 62.

In Rockingham and Wadesboro, TBN will move from channel 77 to channel 62.

In Albemarle, Charlotte, Gastonia, Concord, Rockingham, Salisbury and Wadesboro, INSP will move from channel 78 to channel 71.

In Clover, INSP will move from channel 78 to channel 62.

In Monroe, TBN will move from channel 78 to channel 71.

In Mooresville, Huntersville and Statesville, Bravo will move from channel 76 to channel 33, The Golf Channel will move from channel 77 to channel 71 and Versus will move from channel 78 to channel 72.
stannc is offline  
post #7093 of 7930 Old 10-11-2011, 12:30 PM
AVS Special Member
 
jcalabria's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,218
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 35
Quote:
Originally Posted by stannc View Post

It looks like we're having a fire drill on channels 76-78. While the destination channels were removed from analog (23 ShopNBC, 62 Oxygen, and 71 CSPAN2 in Charlotte), they're still in those spots on the digital boxes.


On or about November 10th, the following channel changes will occur:

In Albemarle, Gastonia, Concord, Salisbury and Shelby, Hallmark Channel will move from channel 76 to channel 62.

In Charlotte, Clover, Monroe, Rockingham and Wadesboro, Hallmark Channel will move from channel 76 to channel 23.

In Charlotte and Monroe, EWTN will move from channel 77 to channel 62.

In Rockingham and Wadesboro, TBN will move from channel 77 to channel 62.

In Albemarle, Charlotte, Gastonia, Concord, Rockingham, Salisbury and Wadesboro, INSP will move from channel 78 to channel 71.

In Clover, INSP will move from channel 78 to channel 62.

In Monroe, TBN will move from channel 78 to channel 71.

In Mooresville, Huntersville and Statesville, Bravo will move from channel 76 to channel 33, The Golf Channel will move from channel 77 to channel 71 and Versus will move from channel 78 to channel 72.

It would seem that the moves are intended to consolidate the QAM carriers that currently are scattered across 23, 62 & 71 at 76-77-78 so that they are contiguous with the balance of the digital carriers currently at 79 and up.

Commercial AV Design Engineer, CTS-D Certified
TWC-Charlotte, 8640HDC/ODN 7.2.0_11

jcalabria is offline  
post #7094 of 7930 Old 10-11-2011, 02:30 PM
AVS Special Member
 
kevin120's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,375
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 27
Quote:
Originally Posted by jcalabria View Post

It would seem that the moves are intended to consolidate the QAM carriers that currently are scattered across 23, 62 & 71 at 76-77-78 so that they are contiguous with the balance of the digital carriers currently at 79 and up.

I wonder if TWC is planning on moving things around in the systems in your area to free up more space for more SDV QAMs?

TWC recently moved a lot of channels to SDV 148 SD channels to exact and they added 8 more SDV QAMs for a total of 24 SDV QAMs here where I live

these were added to SDV in North Texas:

687MHz
693MHz
699MHz
705MHz
711MHz
717MHz
723MHz
729MHz

Also we already had these for SDV:

735MHz
741MHz
747MHz
753MHz
759MHz
765MHz
771MHz
777MHz
819MHz
825MHz
831MHz
837MHz
843MHz
849MHz
855MHz
861MHz

Hey jcalabria what are SDV frequencies in Charlotte and how many are there?
kevin120 is offline  
post #7095 of 7930 Old 10-11-2011, 02:41 PM
AVS Special Member
 
jcalabria's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,218
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 35
Quote:
Originally Posted by kevin120 View Post

I wonder if TWC is planning on moving things around in the systems in your area to free up more space for more SDV QAMs?

TWC recently moved a lot of channels to SDV 148 SD channels to exact and they added 8 more SDV QAMs for a total of 24 SDV QAMs here where I live

these were added to SDV in North Texas:

687MHz
693MHz
699MHz
705MHz
711MHz
717MHz
723MHz
729MHz

Also we already had these for SDV:

735MHz
741MHz
747MHz
753MHz
759MHz
765MHz
771MHz
777MHz
819MHz
825MHz
831MHz
837MHz
843MHz
849MHz
855MHz
861MHz

Hey jcalabria what are SDV frequencies in Charlotte and how many are there?

It's been a while since I took inventory, but I do know that (OTA rebroadcasts aside) virtually 100% of our HDs and the vast majority of our SD channels are SDV. I actually stopped paying much attention to it because SDV has worked so well here that I really don't care much what is and isn't running on SDV.

Commercial AV Design Engineer, CTS-D Certified
TWC-Charlotte, 8640HDC/ODN 7.2.0_11

jcalabria is offline  
post #7096 of 7930 Old 10-11-2011, 03:10 PM
AVS Special Member
 
bdfox18doe's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Charlotte, NC
Posts: 6,448
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 62 Post(s)
Liked: 68
Quote:
Originally Posted by kevin120 View Post

Hey jcalabria what are SDV frequencies in Charlotte and how many are there?


Most of the TWC system hers tops out at 750mhz..ybsane needs to get on the ball and get that fixed..

Bob

The views expressed here are my own and do not necessarily represent those of the FOX,ABC,CBS,or CW Networks,MeTv, my employer or its parent company. Nor my wife for that matter!
bdfox18doe is offline  
post #7097 of 7930 Old 10-11-2011, 03:35 PM
AVS Special Member
 
rdgcss's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Salisbury,NC
Posts: 1,028
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by jcalabria View Post

ODN updated from 4.0.2_4 to 4.1.0_7 last night on my 8640.

4X FF & can delete shows on 2nd DVR from 1st DVR
rdgcss is online now  
post #7098 of 7930 Old 10-11-2011, 03:45 PM
AVS Special Member
 
jcalabria's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,218
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 35
Quote:
Originally Posted by rdgcss View Post

4X FF & can delete shows on 2nd DVR from 1st DVR

Only the ritzy folks with Signature Home would know that.

Commercial AV Design Engineer, CTS-D Certified
TWC-Charlotte, 8640HDC/ODN 7.2.0_11

jcalabria is offline  
post #7099 of 7930 Old 10-11-2011, 05:17 PM
Member
 
stannc's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: NC
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by rdgcss View Post

4X FF & can delete shows on 2nd DVR from 1st DVR

So I wonder why my 4250 took a 30 minute outage for a "Cable Card download" last night. I didn't get much.
stannc is offline  
post #7100 of 7930 Old 10-11-2011, 05:58 PM
jrs
Senior Member
 
jrs's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Charlotte,NC, USA
Posts: 228
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rdgcss View Post

4X FF & can delete shows on 2nd DVR from 1st DVR

I just noticed the remote delete. FINALLY!
jrs is offline  
post #7101 of 7930 Old 10-12-2011, 03:44 AM
AVS Special Member
 
ybsane's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 1,183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 20
Channels 88 (609-Mhz) through Channel 112 ( 723-Mhz) are all SDV in Charlotte. 84-87 are Docsis downstreams. and clear QAM is scattered.
111-117 Mhz and also at 561/573/579 Mhz.

Currently the highest QAM is centered at 765 Mhz with no anticipation to go any higher at this time, looks more like a wait and see how Maine does with the all Digital sitch over and there could be a chance of that happening here in the future.

Rob

All Comments made are my own and not of my employer.
ybsane is online now  
post #7102 of 7930 Old 10-12-2011, 12:11 PM
AVS Special Member
 
kevin120's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,375
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 27
Quote:
Originally Posted by ybsane View Post

Channels 88 (609-Mhz) through Channel 112 ( 723-Mhz) are all SDV in Charlotte. 84-87 are Docsis downstreams. and clear QAM is scattered.
111-117 Mhz and also at 561/573/579 Mhz.

Currently the highest QAM is centered at 765 Mhz with no anticipation to go any higher at this time, looks more like a wait and see how Maine does with the all Digital sitch over and there could be a chance of that happening here in the future.

Rob

Well where I live in North Texas used to be 750MHz until 2008 when there was a module swap through out all of the motorola actives, amps, nodes, to 860MHz motorola line gear and they also added 1GHz Aurora networks NC4000 nodes for node splits there are a lot of these in place now where there was a motorola MB amp in place before 2008.

Our Clear QAMs are on:

111MHz
129MHz
243MHz
249MHz
567MHz
657MHz
663MHz
675MHz
681MHz

DOCSIS Carriers:
783MHz
789MHz
795MHz
801MHz

VOD carriers:
579MHz
585MHz
591MHz
597MHz

These are open:
85MHz No carrier present
93MHz No carrier present (might not be usable due to noise)
99MHz No carrier present (might not be usable due to noise)
105MHz No carrier present
135MHz Test bars
153MHz No carrier present
381MHz QAM present with nothing on it
447MHz QAM present with nothing on it
519MHz QAM present with nothing on it
603MHz QAM present with nothing on it
609MHz QAM present with nothing on it
621MHz No carrier present

this was gathered from my QAM tuner TV as it shows digital signals on:
381MHz
447MHz
519MHz
603MHz
609MHz

you wouldnt happen to know if charlotte is using the ARRIS D5 QAMs would you?
kevin120 is offline  
post #7103 of 7930 Old 10-13-2011, 06:31 PM
Advanced Member
 
rrainwater's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 918
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by ybsane View Post


Currently the highest QAM is centered at 765 Mhz with no anticipation to go any higher at this time, looks more like a wait and see how Maine does with the all Digital sitch over and there could be a chance of that happening here in the future.

I wonder if SDV will be needed after going digital?
rrainwater is offline  
post #7104 of 7930 Old 10-14-2011, 04:31 AM
AVS Special Member
 
bdfox18doe's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Charlotte, NC
Posts: 6,448
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 62 Post(s)
Liked: 68
Quote:
Originally Posted by rrainwater View Post

I wonder if SDV will be needed after going digital?


Well of course..how else will they fit all of the home shopping channels in?

Bob

The views expressed here are my own and do not necessarily represent those of the FOX,ABC,CBS,or CW Networks,MeTv, my employer or its parent company. Nor my wife for that matter!
bdfox18doe is offline  
post #7105 of 7930 Old 10-14-2011, 09:08 AM
Advanced Member
 
rcase13's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Charlotte, NC
Posts: 609
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
I'm surprised more people aren't talking about the awesome update we all just got. Delete shows from any box! Man I have been waiting on this one for a long time. And yes I know DirecTV has had this feature all along... x4 FFWD awesome!

Now we just need a true wide screen menu. Yes I know DirecTV has this as well...

Oh and a channel lineup that we can customize. And yes I know DirecTV has that too.

I think I covered everything concerning DirecTV so hopefully we can avoid a bunch of "DirecTV is better replies".

Rodney
rcase13 is offline  
post #7106 of 7930 Old 10-14-2011, 09:27 AM
AVS Special Member
 
jcalabria's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,218
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 35
Quote:
Originally Posted by rcase13 View Post

I'm surprised more people aren't talking about the awesome update we all just got. Delete shows from any box! Man I have been waiting on this one for a long time. And yes I know DirecTV has had this feature all along... x4 FFWD awesome!

Now we just need a true wide screen menu. Yes I know DirecTV has this as well...

Oh and a channel lineup that we can customize. And yes I know DirecTV has that too.

I think I covered everything concerning DirecTV so hopefully we can avoid a bunch of "DirecTV is better replies".

I think the percentage of whole-house DVR customers is relatively low (although probably higher here than in the genpop), so that's likely why no comments on the remote delete capabilities.

4x FF is nice but I still haven't found the right combination of DVR compensation (user controlled amount of rollback after FF/REW operations was also added in this update) and relearning my own reactions to get just the right amount of rollback.

Another nice but not immediately obvious feature is that you can now rewind back into a recorded show after you hit the end and get the Save/Delete/Restart menu.

I also have not lost an audio stream or seen the box output the wrong format ever since the update, and it was occurring several times a day with 4.0.

Unfortunately, PQ (compression related) still sucks on too many (most) channels... DVR features won't fix that.

FYI - Areas of Central New York recently got a different update that added full keyword search to ODN.

Commercial AV Design Engineer, CTS-D Certified
TWC-Charlotte, 8640HDC/ODN 7.2.0_11

jcalabria is offline  
post #7107 of 7930 Old 10-15-2011, 09:15 AM
Member
 
Stacey Wood's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Charlotte
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I had to swap out my DVR due to a hard drive issue. I think I had a SA8300HD and I was given a SA8300HDC (used of course...sucks because my previous box was new when I got it).

I'm not liking the 8300HDC. It doesn't always respond to inputs from my remote, changes stations slowly, the guide is painfully slow to scroll through, etc.

Is this true for all 8300HDC's?

What are our choices for DVR's here in Charlotte?? Pro and con's of each?

Thanks.
Stacey Wood is offline  
post #7108 of 7930 Old 10-16-2011, 01:12 AM
Member
 
stannc's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: NC
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
JCalabria's most recent run down of boxes available from TWC CLT:

Quote:
Originally Posted by jcalabria View Post

For non-whole-house installations, the Samsung 3090, Samsung 3270 or Cisco 8640 are the top dogs.

  • The Samsung 3090 seems to be scarce these days, but is probably the "king of the hill". Biggest downside if you can get one is that you run the risk of getting one with a 160GB HDD (they have been issued with both 160 and 320GB drives).
  • The Samsung 3270 comes only with 320GB drives and is just as fast as the 3090, but is somewhat de-contented (no PiP, no coax SPDIF out, no s-video out). The 3270 can also be a little more finicky about HDMI handshakes than any of the other models.
  • The Cisco 8640HDC is as full-featured as the 3090 but runs ODN 4 a bit more slowly than the Samsungs. It's faster than its predecessor 8240/8300HDC, but noticeably slower than the Samsungs for some operations, especially if you have a large number of series recordings set up. All 8640s have 320GB drives.
If you have multi-room DVR (i.e., Signature Home), the whole-house versions of the 3270 and 8640 are the 3272 and the 8642. These have 500GB drives and MoCA modems installed but are otherwise identical to the 3270 and 8640. I haven't heard of it happening here, but some systems around the country have been issuing 3272 or 8642 MoCA boxes for installations that do not have MR-DVR. Chief advantage in that case is the 500GB HDD. There is no multi-room version of the 3090 available.

Older generation boxes still out there include:
  • S-A/Cisco 8240/8300HDC - forerunner to the 8640... similar feature set but even slower. 160GB drives only. Silver spaceship styling. For all intents and purposes the 8240HDC and 8300HDC are identical. The 8240HDC lacks an analog tuner, which is not used here on the 8300HDC, either, because we have 100% digital simulcasts of the analog tier.
  • S-A/Cisco 8300HD - Even older version of the 8300HDC (looks nearly identical), but it runs a different version of Navigator (MDN, versus ODN on all of the other boxes) that is not as taxing on hardware, so it actually runs faster. 160GB drive only, but reliably supports external hard drives (all the other boxes are hit or mostly miss on external drive support).

stannc is offline  
post #7109 of 7930 Old 10-16-2011, 06:13 PM
Advanced Member
 
ke4pym's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Charlotte, NC
Posts: 571
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by rdgcss View Post

4X FF & can delete shows on 2nd DVR from 1st DVR

About freakin' time. Only 14 months after they released whole home (and 12 months after I switched to DTv). Better late than never, I suppose. Can you add external storage yet?
ke4pym is offline  
post #7110 of 7930 Old 10-17-2011, 09:26 AM
Advanced Member
 
rrainwater's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 918
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by bdfox18doe View Post

Well of course..how else will they fit all of the home shopping channels in?

It seems like removing all analogs will provide plenty of bandwidth to not need SDV would it not?
rrainwater is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off