Charlotte, NC - TWC - Page 285 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 24Likes
Reply
 
Thread Tools
post #8521 of 8543 Old 11-29-2016, 07:49 PM
AVS Forum Special Member
 
bdfox18doe's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Charlotte, NC
Posts: 6,786
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 213 Post(s)
Liked: 116
Quote:
Originally Posted by Zaxcom View Post
I also use a TIVO but the tuning adapter was not working this morning and the light was flashing.
Operator error?

Bob

The views expressed here are my own and do not necessarily represent those of ABC, CBS, CW, FOX, MeTv, or AntennaTv; my employer; or its parent company.
Nor my wife for that matter!
bdfox18doe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #8522 of 8543 Old 11-30-2016, 06:19 AM
AVS Forum Special Member
 
jcalabria's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,449
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 133 Post(s)
Liked: 104
Quote:
Originally Posted by Skynet2029 View Post
Personally reverted to the old way of letting the arrow keys control seeing what's on the current channel now/later or other channels without leaving that channel instead. Didn't like that you lose that. The rest of it seems nice.
I used that on occasion as well... as you've noted it's no longer an option since the direction keys now bring up "Recently Viewed" (up/down buttons) or the top menu (left/right buttons). The old method of navigating the guide via the directional keys was a MUCH more useful utilization of those keys, IMO.

I'm not sure I will ever have any use for the new Recently Viewed feature (seems like a poor excuse to show off all the pretty but useless graphics), and we really didn't need ANOTHER way to access the Top Menu (Menu or A buttons weren't enough?) that I never used anyway (I have my Harmony remotes Menu buttons set to directly access Settings). Not only that, now every time the box is turned on, I have to look at that useless menu for several seconds, and I have not found a way to defeat this "feature".

Meanwhile, the always aggravating bug remains that makes DVR playback stop and pop out to the menu if you use 3x or 4x FF near (but not all the way to) the end of a show, and they have not reinstated the ability (that was lost in ODN 7) to Rewind back into the show from that unwanted menu.

Commercial AV Design Engineer, CTS-D Certified
TWC-Charlotte, 8640HDC/ODN 8.0.0_21
jcalabria is offline  
post #8523 of 8543 Old 11-30-2016, 08:08 PM
AVS Forum Special Member
 
jcalabria's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,449
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 133 Post(s)
Liked: 104
Quote:
Originally Posted by Skynet2029 View Post
Personally reverted to the old way of letting the arrow keys control seeing what's on the current channel now/later or other channels without leaving that channel instead. Didn't like that you lose that. The rest of it seems nice.
Discovered that if you disable the Recently Viewed feature in the Settings menu, the old guide navigation within the banner is restored...

/Settings/Display/Recently Viewed

Commercial AV Design Engineer, CTS-D Certified
TWC-Charlotte, 8640HDC/ODN 8.0.0_21
jcalabria is offline  
 
post #8524 of 8543 Old 12-01-2016, 08:39 AM
Member
 
Skynet2029's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Gastonia , NC
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jcalabria View Post
Discovered that if you disable the Recently Viewed feature in the Settings menu, the old guide navigation within the banner is restored...

/Settings/Display/Recently Viewed
Yeah that's how I did it.
Skynet2029 is offline  
post #8525 of 8543 Old 12-29-2016, 04:30 PM
Member
 
W4DXL's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 176
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 10
Software upgrade to DVR!

Wow, what did TWC/Spectrum do? I turned on the TV the other day and noticed they must have done a software update that makes changing channels fast and smoother than before. It used to be the video would pop in and then out before settling down to view. The DVR seems to respond much faster too! Since I tuned around last they added more of the local HD2 and HD3 local stations.

Now the big question is, how much are they going to try to jack up my rate? I have a number in mind, if they go over it we will cut back to just internet service until either AT&T or Google gets their act together in my neighborhood.
W4DXL is online now  
post #8526 of 8543 Old 12-29-2016, 06:07 PM
Member
 
4:3 Toshiba's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Charlotte Metro Region
Posts: 173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 97 Post(s)
Liked: 12
AT&T has been pestering me to upgrade to U-Verse, but my wife and I don't want to lose our POTS (plain old telephone service). I had seriously thought about switching my internet over to TWC after getting hard-balled by AT&T's retention department.
4:3 Toshiba is offline  
post #8527 of 8543 Old 12-29-2016, 09:33 PM
Senior Member
 
Zaxcom's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 335
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 47 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by 4:3 Toshiba View Post
AT&T has been pestering me to upgrade to U-Verse, but my wife and I don't want to lose our POTS (plain old telephone service). I had seriously thought about switching my internet over to TWC after getting hard-balled by AT&T's retention department.
At some point you may not have a choice. My sister was forced by them to move to Uverse as they were turning off POTs in her area.

They are getting out of the copper game. I was notified at work that in the next year all ISDN services will be terminated too.
Zaxcom is offline  
post #8528 of 8543 Old 12-30-2016, 07:17 PM
Member
 
4:3 Toshiba's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Charlotte Metro Region
Posts: 173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 97 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Zaxcom View Post
At some point you may not have a choice. My sister was forced by them to move to Uverse as they were turning off POTs in her area.

They are getting out of the copper game. I was notified at work that in the next year all ISDN services will be terminated too.

That is NEWS to me! I thought POTS would never go away.

I live west of Charlotte in a urban area, but I don't think they have fiber optic lines in my neighborhood.

How does your sister like U-Verse internet?
4:3 Toshiba is offline  
post #8529 of 8543 Old 01-04-2017, 10:12 PM
Member
 
W4DXL's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 176
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 10
Much to my surprise I checked my account at the TWC website and found that my triple play cable bill is going up but only by $10 a month "because I'm such a good customer" (well hey I do pay my bill on time!).

I'm torn though because a friend of mine has AT&T U-Verse on copper. He says the bandwidth is fine, he can have several things going at once with no lag, no buffering. AT&T would be cheaper for the next couple of years but I'm not sure it's worth all the bother of changing things over. The same friend who is on copper said AT&T is laying fiber down his street and making a mess of things. To their credit they are trying not to by even hand digging some of the trenching of the cable. He's not that far away, over in the Mint Hill area I believe. Still I don't see any action in my neighborhood. Fiber could end up all around me, just not in my area.
W4DXL is online now  
post #8530 of 8543 Old 01-05-2017, 04:12 AM
AVS Forum Special Member
 
ybsane's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 1,351
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 95 Post(s)
Liked: 35
After some thought I am switching over to AT&T light Gig, they offered Gig for $70.00 a month with no caps on bandwidth and they have a 300Mbps for $50.00. Charter/TWC keeps going up on prices and I am a cord cutter with OTA and FTA for my video so I don't need their over priced video packages.

All Comments made are my own and not of my employer.
ybsane is offline  
post #8531 of 8543 Old 01-05-2017, 10:25 AM
Member
 
W4DXL's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 176
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ybsane View Post
After some thought I am switching over to AT&T light Gig, they offered Gig for $70.00 a month with no caps on bandwidth and they have a 300Mbps for $50.00. Charter/TWC keeps going up on prices and I am a cord cutter with OTA and FTA for my video so I don't need their over priced video packages.
Good for you! Maybe they'll think twice before doing these automatic increases. A friend of mine told me this morning he keeps getting pestered by TWC to add Cable TV to his internet, he doesn't want it and he's happy with OTA. They also tried to raise the price of his internet and he told them to cut it off, he has a hot spot. They did and 3 days later called to ask what it would take to get him back, he told 'em give me the deal I had....two weeks later they caved and turned it back on. Gotta love that.
W4DXL is online now  
post #8532 of 8543 Old 01-16-2017, 02:54 PM
Member
 
W4DXL's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 176
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 10
Who uses Holmes Underground Construction? They are digging and laying orange conduit on the next street from me. Could fiber be coming sooner than I thought? If so, is it AT&T or Google?
W4DXL is online now  
post #8533 of 8543 Old 01-24-2017, 11:06 PM
Member
 
4:3 Toshiba's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Charlotte Metro Region
Posts: 173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 97 Post(s)
Liked: 12
Has Turner Classic Movies been deleted from TWC?

Channel 25 is completely missing, and so is channel 631.
4:3 Toshiba is offline  
post #8534 of 8543 Old 01-25-2017, 06:58 AM
Senior Member
 
Zaxcom's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 335
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 47 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by 4:3 Toshiba View Post
Has Turner Classic Movies been deleted from TWC?

Channel 25 is completely missing, and so is channel 631.
Not missing for me in uptown.
Zaxcom is offline  
post #8535 of 8543 Old 01-25-2017, 10:12 AM
Member
 
4:3 Toshiba's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Charlotte Metro Region
Posts: 173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 97 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Zaxcom View Post
Not missing for me in uptown.
Thanks!

Anyone in Gaston County experience this?

EDIT: Just got word from a friend that TCM (25) is missing from their lineup too. The channel isn't just greyed out, it's completely gone.
4:3 Toshiba is offline  
post #8536 of 8543 Old 01-25-2017, 04:52 PM
Senior Member
 
jmccurrytech's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Bessemer City, NC
Posts: 374
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 50 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by 4:3 Toshiba View Post
Thanks!

Anyone in Gaston County experience this?

EDIT: Just got word from a friend that TCM (25) is missing from their lineup too. The channel isn't just greyed out, it's completely gone.
I'm on the Gastonia system, coming in just fine here.
jmccurrytech is offline  
post #8537 of 8543 Old 01-27-2017, 07:17 AM
Senior Member
 
Zaxcom's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 335
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 47 Post(s)
Liked: 20
Spectrum frquency change

TWC made a change last night, the notch that was there from 500 to 550 is gone. the whole spectrum is now in use. All my cable modem channels changed too.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Picture.jpg
Views:	30
Size:	221.8 KB
ID:	1922929  
Zaxcom is offline  
post #8538 of 8543 Old 02-06-2017, 01:27 PM
Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 3
Quote:
Originally Posted by W4DXL View Post
Good for you! Maybe they'll think twice before doing these automatic increases. ....
No such luck. TWC raised my 200M/20M service by $15/month without warning. It's priced the same as AT&Ts 1G/1G and AT&T includes all equipment with that. Time to start thinking about changing over.
blackcat7 is offline  
post #8539 of 8543 Old 02-06-2017, 05:51 PM
AVS Forum Special Member
 
ybsane's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 1,351
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 95 Post(s)
Liked: 35
Quote:
Originally Posted by blackcat7 View Post
No such luck. TWC raised my 200M/20M service by $15/month without warning. It's priced the same as AT&Ts 1G/1G and AT&T includes all equipment with that. Time to start thinking about changing over.
This is why I switched over, FYI when I called to disconnect from TWC they did not try to lower the price and just said I am sorry you are leaving and that was it.

All Comments made are my own and not of my employer.
ybsane is offline  
post #8540 of 8543 Old 02-06-2017, 09:03 PM
Member
 
W4DXL's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 176
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ybsane View Post
This is why I switched over, FYI when I called to disconnect from TWC they did not try to lower the price and just said I am sorry you are leaving and that was it.
They raised mine by $10 a month and I have 60/6 service. I will leave for a better deal, especially if it's faster!
W4DXL is online now  
post #8541 of 8543 Old 02-07-2017, 06:35 AM
Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 3
Quote:
Originally Posted by ybsane View Post
This is why I switched over, FYI when I called to disconnect from TWC they did not try to lower the price and just said I am sorry you are leaving and that was it.
What are your thoughts on AT&T Fiber? Did you have any issues with the equipment they provide?
blackcat7 is offline  
post #8542 of 8543 Old 02-07-2017, 04:21 PM
AVS Forum Special Member
 
ybsane's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 1,351
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 95 Post(s)
Liked: 35
Quote:
Originally Posted by blackcat7 View Post
What are your thoughts on AT&T Fiber? Did you have any issues with the equipment they provide?
No problems at all, on their Gateway Unit the 5Ghz band is giving me consistent 220-340 Mbps from 30' to 10' distances respectively. Wired direct is 800-960 Mbps depending on the device connected.

Install took longer because the poor tech could not use a 3M sled connector so I did it for him and took my time to show him how cleave properly.
W4DXL likes this.

All Comments made are my own and not of my employer.
ybsane is offline  
post #8543 of 8543 Old Today, 12:07 PM
Member
 
W4DXL's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 176
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 10
Looks like the laugh is on me. No fiber activity in the area. Haven't seen anything since MLK day.

?

Mike W4DXL
W4DXL is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Local HDTV Info and Reception



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off