Wichita, KS - HDTV - Page 103 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #3061 of 3101 Old 02-01-2011, 05:57 PM
Member
 
Kansas Zephyr's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Well, it looks like they've made the final move from SD 16x9 to HD.
Kansas Zephyr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3062 of 3101 Old 02-02-2011, 09:37 PM
Member
 
stevea20's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
As mentioned in the HDTV Programming forum, Trio Whole Home DVR is now available in Kansas.

http://ww2.cox.com/residential/kansa...lehomedvr_1210
stevea20 is offline  
post #3063 of 3101 Old 04-07-2011, 09:52 PM
Member
 
jojo11's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Wichita, Kansas by way of Chicago
Posts: 87
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I was scanning my TV to find out that KSAS (Fox Kansas) and KMTW (MyTV Wichita) now has subchannels. Right now they have The Cool TV from Cool Music Network from Lawrence, KS.

24.2 - TheCoolTV - Pop Power

36.2 - Country

Plus, Newport Television (owners of said stations) and Gray Television (owner of KAKE-TV) have a deal with Weigel Broadcasting to show MeTV as part of their stations subchannels. I wonder who will get it here in Wichita?
jojo11 is offline  
post #3064 of 3101 Old 04-07-2011, 09:56 PM
AVS Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US | Age: 26
Posts: 14,460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 102 Post(s)
Liked: 66
Send a message via AIM to Trip in VA Send a message via Yahoo to Trip in VA
Quote:
Originally Posted by jojo11 View Post
Plus, Newport Television (owners of said stations) and Gray Television (owner of KAKE-TV) have a deal with Weigel Broadcasting to show MeTV as part of their stations subchannels. I wonder who will get it here in Wichita?
While every other affiliate is listed on the MeTV website, in Wichita, it says "TBD."

Go figure.

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is online now  
post #3065 of 3101 Old 05-04-2011, 11:28 AM
Member
 
ilrosewood's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm seriously considering a HD Home Run Prime

http://www.engadget.com/2011/05/02/h...ailable-for-p/

But the last time I used a CC device on Cox it was a nightmare. I was paying the same for the cable card that I paid for the box and it rarely worked right and channels would randomly go missing.

Has this changed at all?
ilrosewood is offline  
post #3066 of 3101 Old 05-04-2011, 12:25 PM
Member
 
Double Eagle's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Central Kansas
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ilrosewood View Post

I'm seriously considering a HD Home Run Prime

http://www.engadget.com/2011/05/02/h...ailable-for-p/

But the last time I used a CC device on Cox it was a nightmare. I was paying the same for the cable card that I paid for the box and it rarely worked right and channels would randomly go missing.

Has this changed at all?

I have two cable cards, they are $1.99 each per month. They work perfectly.
Double Eagle is offline  
post #3067 of 3101 Old 05-04-2011, 12:58 PM
Member
 
ilrosewood's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Double Eagle View Post

I have two cable cards, they are $1.99 each per month. They work perfectly.

What do you use them with?
Do you get all channels?
Do channels come and go?
Do you get to use any of the on demand stuff?
ilrosewood is offline  
post #3068 of 3101 Old 05-04-2011, 01:27 PM
Member
 
Double Eagle's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Central Kansas
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ilrosewood View Post

What do you use them with?
Do you get all channels?
Do channels come and go?
Do you get to use any of the on demand stuff?

What do you use them with? I have a Tivo Series 3 DVR
Do you get all channels? Yes, except the on demand channels
Do channels come and go? No
Do you get to use any of the on demand stuff? No. Cable cards are only one-way devices.
Double Eagle is offline  
post #3069 of 3101 Old 05-04-2011, 01:32 PM
Member
 
ilrosewood's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Double Eagle View Post

What do you use them with? I have a Tivo Series 3 DVR
Do you get all channels? Yes, except the on demand channels
Do channels come and go? No
Do you get to use any of the on demand stuff? No. Cable cards are only one-way devices.

Thanks for the reply (again)

I thought Cox here in Wichita was using or was planning on using SDV which meant one way devices were not going to be compatible. I'd have to invest in some hardware that will be rendered useless if Cox makes that jump.
ilrosewood is offline  
post #3070 of 3101 Old 05-04-2011, 02:28 PM
Member
 
Double Eagle's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Central Kansas
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ilrosewood View Post

Thanks for the reply (again)

I thought Cox here in Wichita was using or was planning on using SDV which meant one way devices were not going to be compatible. I'd have to invest in some hardware that will be rendered useless if Cox makes that jump.

There was talk of Cox going to SDV a few years ago but I haven't heard anything for a long time. If they do go to SDV, they will be required to supply you with a Tuning Adapter so you will still be able to use your cable cards.
Double Eagle is offline  
post #3071 of 3101 Old 06-17-2011, 01:54 PM
Member
 
quicksilver's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: wichita,ks
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Question HD quality on Cox vs. Direct tv...

I made the switch to ATT's UVSERSE a couple of weeks back and noticed IMMEDIATELY they were compressing the hell out of their HD. Called and cancelled a week later and went back to Cox. Now I'm getting the itch for Direct TV. Can anyone comment on Direct TV's PQ vs. Cox? I have absolutely no problem with Cox's PQ it's fantastic, just getting a tad bit expensive....

Oh, and what about signal loss in bad weather?

Thanks guys.
quicksilver is offline  
post #3072 of 3101 Old 06-17-2011, 02:49 PM
Member
 
Double Eagle's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Central Kansas
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by quicksilver View Post

Question HD quality on Cox vs. Direct tv...

I made the switch to ATT's UVSERSE a couple of weeks back and noticed IMMEDIATELY they were compressing the hell out of their HD. Called and cancelled a week later and went back to Cox. Now I'm getting the itch for Direct TV. Can anyone comment on Direct TV's PQ vs. Cox? I have absolutely no problem with Cox's PQ it's fantastic, just getting a tad bit expensive....

Oh, and what about signal loss in bad weather?

Thanks guys.

I used to have Direct TV, but never with HD. Signal loss in bad weather was common. Heavy rain was the biggest problem, however in winter, ice and snow buildup on the dish would kill the signal as well.
Double Eagle is offline  
post #3073 of 3101 Old 06-20-2011, 12:40 PM
Member
 
ilrosewood's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
On Friday my inlaws got the whole home DVR system. This is the internet so let's focus on the negatives first.
  • The in home install was a rip off. There was no cable ran (and he wouldn't wire up additional rooms). I hooked up the boxes to the TV as I didn't want him messing with my hard work (and all we had to do was unplug the old boxes and plug the new ones in). To top it off the installer knew nothing of the system. Even if I do get this I won't until I can do a self install.
  • You can't pause live TV on the secondary boxes. I realize now that they never say you can but they sure do hint at it. If you want to pause you have to start recording and then go to the recording. Bleh.
  • I was so hoping that we would see an interface improvement and we really didn't. This java based Cisco system is just as slow in responding as the old Motorolla boxes.
  • Just like the old motorolla boxes, these boxes have neutered connections. There are hookups for USB and other such fun stuff but they are all disabled.
  • The clock on the front is absolutely worthless. A small thing (no really, it is small) but in their main room this was the main clock! Oh well.
  • The new UI isn't bad but it isn't good. All and all I'd call it a wash compared to the old UI. Some of the fonts are smaller and some are bigger but thus you get less information on screen. When we have great 8ft UI examples out there you would think the Cable companies could get their act together here. At least it doesn't have advertisements in the guide!

But there is some good
  • At least you can watch / set recordings on the other boxes. It isn't as nice as I would have wanted but better than nothing.
  • The boxes don't put off near the same amount of heat.

So when I get cable again in the fall I will probably be looking at some of the alternatives that are popping up out there instead of going with this limited and expensive route.
ilrosewood is offline  
post #3074 of 3101 Old 06-25-2011, 01:44 AM
Member
 
Squid7085's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Wichita,KS
Posts: 173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by ilrosewood View Post

On Friday my inlaws got the whole home DVR system. This is the internet so let's focus on the negatives first.
  • The new UI isn't bad but it isn't good. All and all I'd call it a wash compared to the old UI. Some of the fonts are smaller and some are bigger but thus you get less information on screen. When we have great 8ft UI examples out there you would think the Cable companies could get their act together here. At least it doesn't have advertisements in the guide!

My biggest frustration (from a usability standpoint, stability is a whole new animal, that and the install fee.) is the fact that side by side, my new "Trio" WIDESCREEN guide shows the EXACT SAME amount of information as my old Fullscren guide. They took zero advantage of the added screen real estate, and just moved stuff around. Can you not show me an extra hour of programing and push the Program info to the top like it used to be?

Currently all of the Boxes in my house have no guide data, makes watching TV a PITA, and Cox, like always, has no answers for me.
Squid7085 is offline  
post #3075 of 3101 Old 07-12-2011, 06:53 PM
Member
 
jojo11's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Wichita, Kansas by way of Chicago
Posts: 87
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
KAKE-TV is making the transition to HD. Here is the link:

http://www.newscaststudio.com/blog/2...-on-hd-switch/
jojo11 is offline  
post #3076 of 3101 Old 07-16-2011, 01:01 PM
Member
 
quicksilver's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: wichita,ks
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So I decided to go with Direct TV. So far so good. I'd recommend to anyone wanting to save money from Cox, plus there whole home DVR software is light yrs ahead of Cox at the moment. Pic quality slightly worse than Cox but 10x better than ATT. If you care about your HDTV's diet stay far far away from ATT.

Now if only Direct TV would get AMC-HD in time for Walking Dead season 2....
quicksilver is offline  
post #3077 of 3101 Old 07-18-2011, 05:08 PM
Member
 
jojo11's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Wichita, Kansas by way of Chicago
Posts: 87
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
As of Sunday (July 17th), KAKE News is now in HD and they changed their moniker from KAKE 10 to KAKEland....

http://www.kake.com/home/headlines/K...125734328.html
jojo11 is offline  
post #3078 of 3101 Old 07-26-2011, 09:01 AM
Member
 
ilrosewood's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I ditched the box and between now and when my network tuner gets in I'm just using ClearQAM. Like everyone else my TV found dozens of non channel channels.

Is there a current list of the Cox ClearQAM chans?
ilrosewood is offline  
post #3079 of 3101 Old 07-27-2011, 12:00 PM
Member
 
ilrosewood's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ilrosewood View Post
I ditched the box and between now and when my network tuner gets in I'm just using ClearQAM. Like everyone else my TV found dozens of non channel channels.

Is there a current list of the Cox ClearQAM chans?
Ok, this is a moot point because all of my ClearQAM chans are gone this morning. I just need to go into a cox store and cut the cable completely.
ilrosewood is offline  
post #3080 of 3101 Old 07-31-2011, 04:49 PM
 
mgsports's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 999
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
But even KMCI won't add The Cool TV as a digital Sub Channel and the station is in KU hometown and I guess KOMU would add it to replace Universal Sports Network.
mgsports is offline  
post #3081 of 3101 Old 08-14-2011, 08:49 AM
Newbie
 
golfluvr13's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I recently moved from Kansas City to Garden City. I have Directv and was told I would get local channels in HD out here however that is not the case. Any recommendations for best antenna to hook up out here to get ABC, CBS, FOX, and NBC in HD? Thanks!
golfluvr13 is offline  
post #3082 of 3101 Old 08-14-2011, 08:55 AM
AVS Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US | Age: 26
Posts: 14,460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 102 Post(s)
Liked: 66
Send a message via AIM to Trip in VA Send a message via Yahoo to Trip in VA
Well, in Garden City you are not going to get FOX over the air because there is no FOX transmitter in the area, so far as I know.

For the rest, you will need a low-VHF and high-VHF antenna, probably a roof antenna, aimed probably to your southeast. I'm not sure if the CS600 is a large enough antenna to get CBS reliably, though I would think that it should be.

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is online now  
post #3083 of 3101 Old 08-14-2011, 09:35 AM
Member
 
RJL1965's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Chicago
Posts: 109
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Kansas Zephyr View Post

Well, it looks like they've made the final move from SD 16x9 to HD.

Not entirely true at that point (or even right now). Only the weather segments of KSN's newscasts are in HD while the rest (including the studio newsdesk shots) are still in 16x9 SD.
RJL1965 is offline  
post #3084 of 3101 Old 08-14-2011, 10:59 AM
Newbie
 
golfluvr13's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thank you Trip! Appreciate the help.
golfluvr13 is offline  
post #3085 of 3101 Old 08-14-2011, 11:55 AM
Newbie
 
truebritekc's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by golfluvr13 View Post

I recently moved from Kansas City to Garden City. I have Directv and was told I would get local channels in HD out here however that is not the case. Any recommendations for best antenna to hook up out here to get ABC, CBS, FOX, and NBC in HD? Thanks!

Take a look at tvfool.com. They offer a map that allows you to plug in your address and view coverage of OTA signals in your area.
truebritekc is offline  
post #3086 of 3101 Old 08-14-2011, 02:36 PM
Advanced Member
 
talon95's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 991
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by golfluvr13 View Post

I recently moved from Kansas City to Garden City. I have Directv and was told I would get local channels in HD out here however that is not the case. Any recommendations for best antenna to hook up out here to get ABC, CBS, FOX, and NBC in HD? Thanks!

That's going to be tough probably. Think big, think high I would guess. Maybe a rotator. Check out AntennaWeb.org,

http://antennaweb.org/aw/welcome.aspx
talon95 is offline  
post #3087 of 3101 Old 08-24-2011, 08:25 AM
 
mgsports's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 999
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
51-1 51.1 480i DD2.0 KSMI Universal Sports (Soon)
51-2 51.2 480i DD2.0 KSMI My Family TV (Soon)
51-3 51.3 480i DD2.0 KSMI Biz Television (Soon)
51-4 51.4 480i DD2.0 KSMI Live Well (Soon)
mgsports is offline  
post #3088 of 3101 Old 11-29-2011, 10:53 PM
Member
 
ilrosewood's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has anyone ever used cable card in addition to a whole home DVR setup w/ Cox in Wichita?

None of the SD channels are being picked up and a lot of HD channels (basically anything not local) is showing as not having a subscription.
ilrosewood is offline  
post #3089 of 3101 Old 12-02-2011, 04:47 PM
Member
 
jojo11's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Wichita, Kansas by way of Chicago
Posts: 87
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This week Cox Kansas added 4 new HD channels...

HLN (Headline News - 2026)
TruTV (2064; Was on temporarily this year for the NCAA Tournament)
TCM (Turner Classic Movies - 2054)
OWN (Oprah Winfrey Network - 2051)
jojo11 is offline  
post #3090 of 3101 Old 04-10-2012, 10:27 AM
Member
 
jeffdb27's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Salina, Kansas
Posts: 134
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
DISH Network added the HD feed of KSCW on March 28th
jeffdb27 is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off