Topeka, KS - HDTV - Page 80 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews

Forum Jump: 
 1Likes
Reply
 
Thread Tools
post #2371 of 2392 Old 05-08-2013, 06:53 PM
AVS Special Member
 
tylerSC's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Mauldin SC, 29607
Posts: 5,331
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 675 Post(s)
Liked: 155
Since you are close to your local towers, a lower gain amp is indeed recommended to prevent overload. There is a Kitztech 100 that also has low noise but adjustable gain. And that Winegard 269 is low gain and designed to resist overload. The CPA-19 was also designed to handle overload, but has a bit more gain. But it has been discontinued due to some kind of performance issue. As for the antenna, it is made by Winegard for Denny's Antenna Service, so it should be a good antenna. They claim it is a bit better than the 7696-7698 combo antennas, as the separate antennas may have a bit more gain. So I would just add a preamp and go from there.
tylerSC is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2372 of 2392 Old 05-08-2013, 07:50 PM
Member
 
kcchiefsguru's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 71
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by tylerSC View Post

Since you are close to your local towers, a lower gain amp is indeed recommended to prevent overload. There is a Kitztech 100 that also has low noise but adjustable gain. And that Winegard 269 is low gain and designed to resist overload. The CPA-19 was also designed to handle overload, but has a bit more gain. But it has been discontinued due to some kind of performance issue. As for the antenna, it is made by Winegard for Denny's Antenna Service, so it should be a good antenna. They claim it is a bit better than the 7696-7698 combo antennas, as the separate antennas may have a bit more gain. So I would just add a preamp and go from there.

So you think the pre amps I listed are overkill and will overload my locals then?


'Ultimately, If I cannot get in enough KC stations I plan to just return it and stick with my ClearStream4. It isn't perfect because some of my locals are 30 miles away but it gets the job done. I really want those KC stations though.
kcchiefsguru is offline  
post #2373 of 2392 Old 05-09-2013, 04:30 AM
AVS Forum Special Member
 
ProjectSHO89's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3,043
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 191 Post(s)
Liked: 104
All of those amps are decent enough products but they're simply the incorrect amps for your circumstance. Frankly, I suspect most bad reviews are from customers who didn't know what they were doing, simply threw an amp at their, problem, then blamed the problem on the product instead of themselves.
Quote:
I don't want to lose money constantly buying and returning antennas. I've done enough of that.

Amps or antennas, same problem. Can't turn a pig's ear into a silk purse no matter what.
ProjectSHO89 is offline  
post #2374 of 2392 Old 05-09-2013, 05:08 AM
Member
 
kcchiefsguru's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 71
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ProjectSHO89 View Post

All of those amps are decent enough products but they're simply the incorrect amps for your circumstance. Frankly, I suspect most bad reviews are from customers who didn't know what they were doing, simply threw an amp at their, problem, then blamed the problem on the product instead of themselves.
Amps or antennas, same problem. Can't turn a pig's ear into a silk purse no matter what.

Well, the CPA19 is unavailable and from what I have read on it, has overheating problems. Hence why it was discontinued. As far as the HDP269 it would help to actually see some positive reviews on it. One thing I hate about online reviews is you can never find anything that seems legitimate.

To be honest, I am tempted to just try the convenient radio shack amp just to see if I will even get anymore KC channels. If I don't, then I am probably wasting my time trying and should just return the antenna and stick with my clearstream4.
kcchiefsguru is offline  
post #2375 of 2392 Old 05-09-2013, 12:04 PM
Advanced Member
 
ADTech's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: St Louis
Posts: 686
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 114 Post(s)
Liked: 63
The CPA19 was discontinued due to vendor pricing and relations issues. We still have about a dozen in inventory, but you'd have to call in to order since they're off the site.

It's normal for a CPA19 and its power supply to run "hot" due to its normal power consumption of 135 mA @ 15V. A wall transformer surface of 100-105° isn't unusual. Please keep in mind that all our products do have LIFETIME warranty....


I did post some comments about the HDP-269 over at DHC last week. See post # 3486 in this thread: http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=42426&page=233

Quote:
I am tempted to just try the convenient radio shack amp

I've yet to find an amp in a local retail store that I'd feel comfortable recommending. YMMV. The pre-amps in the local Radio Shack stores wont be able to handle your "hot" local stations.

Tech support for Antennas Direct
ADTech is offline  
post #2376 of 2392 Old 05-09-2013, 02:31 PM
Senior Member
 
KSBugeater's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Meriden, near Topeka, KS
Posts: 314
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 11
This will probably get lost amid the guru's preamp problems, but I just noticed Kansas First News in HD this morning. Wow, what a difference. 13 will still have an advantage until KFN gets field video in HD, but at least the graphics and studio look professional now. The HD radar loop behind Tom Hagen was almost mesmerizing as it showed last night's thunderstorms roll through in great detail. I know, it's nothing I can't see online, but to see it on my big screen was impressive. I guess we owe thanks to Lin for the upgrade?
kansanian likes this.
KSBugeater is offline  
post #2377 of 2392 Old 05-09-2013, 02:47 PM
Member
 
kcchiefsguru's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 71
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ADTech View Post

The CPA19 was discontinued due to vendor pricing and relations issues. We still have about a dozen in inventory, but you'd have to call in to order since they're off the site.

It's normal for a CPA19 and its power supply to run "hot" due to its normal power consumption of 135 mA @ 15V. A wall transformer surface of 100-105° isn't unusual. Please keep in mind that all our products do have LIFETIME warranty....


I did post some comments about the HDP-269 over at DHC last week. See post # 3486 in this thread: http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=42426&page=233
I've yet to find an amp in a local retail store that I'd feel comfortable recommending. YMMV. The pre-amps in the local Radio Shack stores wont be able to handle your "hot" local stations.

What is the number to call you at and the price?

Called AD and they are telling me the CP18 would be better than the CPA19. Are they just telling me that because the CP18 is the current product? Also, they couldn't tell me the price of the CPA19 at all. Could you at least PM me with that price?
kcchiefsguru is offline  
post #2378 of 2392 Old 05-10-2013, 09:53 AM
AVS Special Member
 
tylerSC's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Mauldin SC, 29607
Posts: 5,331
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 675 Post(s)
Liked: 155
The PA18 is an older model they are still offering. There have been some reports of failure with that model. But I believe they be working on a new replacement version for the CPA19. The CPA19 was good because it had low noise, as well as good shielding and overload resistance.
tylerSC is offline  
post #2379 of 2392 Old 09-01-2013, 12:24 PM
Member
 
kansanian's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone know what the story is with KTWU's supposed translator tower in Manhattan? My parents usually can't get the Topeka tower, but should be able to get 47. Any word on this being live?
kansanian is offline  
post #2380 of 2392 Old 09-10-2013, 07:24 AM
Senior Member
 
KSBugeater's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Meriden, near Topeka, KS
Posts: 314
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 11
Solid Signal is having a one-day sale on a "long distance" yagi antenna. Today only, $39.99:

http://www.solidsignal.com/Deal-Of-The-Day.asp?txtDDEmail=EMAILADDRESS&utm_campaign=email_dailydeal_darby&utm_medium=email&utm_source=inhouse&location=01

I do not work for SS, I am only posting this here for the benefit of residents of Topeka and other communities that might be interested in pulling in stations from Kansas City or other distant markets. I have no personal experience with this yagi, which claims to receive signals from over 70 miles. I receive KC stations using a grid/bowtie antenna that is no longer manufactured.
KSBugeater is offline  
post #2381 of 2392 Old 06-30-2014, 08:43 PM
Advanced Member
 
dlnester's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Olathe, Kan.
Posts: 809
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Is KSQA 12 still on the air in Topeka? I just noticed their license expired on June 1, 2014 and their renewal hasn't been granted yet.. just accepted but not granted.

http://licensing.fcc.gov/cgi-bin/ws....ion_id=1619445
dlnester is offline  
post #2382 of 2392 Old 07-02-2014, 08:21 AM
Senior Member
 
Kansas_Tom's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 327
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 27
Quote:
Originally Posted by dlnester View Post
Is KSQA 12 still on the air in Topeka?
It's still on this morning.
Kansas_Tom is offline  
post #2383 of 2392 Old 12-02-2014, 01:53 PM
Senior Member
 
KSBugeater's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Meriden, near Topeka, KS
Posts: 314
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 11
I noticed WROB-LD is broadcasting on RF 26. Until last Wednesday it was a test pattern. Since then it appears to be C-movies (as in below "A" and "B") Guide info is useless, just saying WROB program No. ###

On good (tropo) days I could get KNPN out of St. Joe, Mo. Not anymore with this garbage horning in. Aren't there any other open frequencies out there? Surprised FCC allowed stations on the same frequency less than 80 mi apart.
KSBugeater is offline  
post #2384 of 2392 Old 12-02-2014, 06:08 PM
Newbie
 
jonmi's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 6
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I use the cheapest cable option that Cox offers, maybe a dozen or so channels. I understand from salesman in the local TV shops that you can receive HD programs from the Cox standard cable, without the use of a (rented) set top box.
jonmi is offline  
post #2385 of 2392 Old 12-03-2014, 02:07 PM
Senior Member
 
KSBugeater's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Meriden, near Topeka, KS
Posts: 314
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 11
Yes, jonmi, you can scan for channels using your TV setup menu. If it asks for Air or Cable, do both. Cox only has local channels unscrambled, to my knowledge, but it's still better than SD.
KSBugeater is offline  
post #2386 of 2392 Old 07-31-2015, 03:30 PM
Senior Member
 
Kansas_Tom's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 327
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 27
Quote:
Originally Posted by KSBugeater View Post
I noticed WROB-LD is broadcasting on RF 26. Until last Wednesday it was a test pattern. Since then it appears to be C-movies (as in below "A" and "B") Guide info is useless, just saying WROB program No. ###
WROB-LD is now broadcasting 10 channels.

http://tv25.tv/
This TV
Justice TV
Q Network
Heartland TV
WxNation
NEWSmax TV
Micasa
Untamed
The Works
Buzzr

My TiVo just updated and added the channels.
KSBugeater likes this.
Kansas_Tom is offline  
post #2387 of 2392 Old 12-25-2015, 05:38 PM
Senior Member
 
Kansas_Tom's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 327
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 27
The ion television network has shown up on 27.3.
Kansas_Tom is offline  
post #2388 of 2392 Old 01-21-2016, 01:45 PM
Senior Member
 
KSBugeater's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Meriden, near Topeka, KS
Posts: 314
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Kansas_Tom View Post
The ion television network has shown up on 27.3.
But in even bigger news, 27.2 (KTMJ Fox mirror) is now in HD. Not noticing an appreciable loss in picture quality on 27.1, so bonus for those of us who have difficulty pulling in 43.
KSBugeater is offline  
post #2389 of 2392 Old 01-21-2016, 03:02 PM
Senior Member
 
Kansas_Tom's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 327
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 27
Quote:
Originally Posted by KSBugeater View Post
But in even bigger news, 27.2 (KTMJ Fox mirror) is now in HD. Not noticing an appreciable loss in picture quality on 27.1, so bonus for those of us who have difficulty pulling in 43.
Changes everywhere. 43.2 is going to be the Justice Network (test pattern as of now) and 43.3 is Escape TV. Maybe they will start broadcasting the CW Network in HD soon on 49.3.
Kansas_Tom is offline  
post #2390 of 2392 Old 06-16-2016, 02:34 PM
Member
 
Ron Nielson's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 15
Berryton, KS

I am getting ready to ditch the Dish and looking for the proper antenna and setup. . I live in Berryton, KS on the SE boundary of Topeka, at 49th st and Tecumseh. My house is below the crest of a small hill facing south. There are large trees 30 feet from the house on the west side (towards local broadcast antennas) probably 65 feet high. It does not appear reasonable to attempt mounting an antenna on the house because of the trees. If I move the antenna location further west than the trees, say 30 ft beyond the trees, there are no trees close by but there is a power pole with power lines, cable, etc. Looks to me like the power pole would be a nice place to mount an antenna, as long as it isn't too high on the pole. At that point, I would be about 70 feet from the house, about 85 feet from the TV. Cable would have to go underground.

I am looking to receive the national networks plus educational channels. On TV Fool, they are the green stations. http://www.tvfool.com/?option=com_wr...e2cb8966dde5f5It appears that I have broadcasts towers from 272 to 304 magnetic within range.

Thinking of CM4228HD for an antenna. There are two immediate questions 1) can I get those stations with one antenna and 2) do I need an amp? If so, what is the recommendation. Well,, maybe that's 3 questions, perhaps.

Appreciate any help.
Ron Nielson is offline  
post #2391 of 2392 Old 08-13-2016, 10:32 PM
Senior Member
 
Kansas_Tom's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 327
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 27
I just noticed that 49.3 is now broadcasting in HD (CW Network).
Kansas_Tom is offline  
post #2392 of 2392 Old 11-12-2016, 06:55 PM
Member
 
kansanian's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Saw that cw was in HD late last night as I was barely able to get 49 anymore :/ ... Still struggling to get it where i am.

Also noticed fox (27.2) seems to be HD as well, which is cool.
kansanian is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Local HDTV Info and Reception



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off