Lexington, KY - HDTV - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1 of 5254 Old 07-11-2002, 12:21 PM - Thread Starter
Member
 
goldenrod's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Indianapolis
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Good News!!
The CBS affiliate, WKYT, will begin HD broadcasts before August 1st. They'll be the first in Lexington to actually pass through HD from the network. TVQ here just does SD, and the NBC and Fox are months away from anything. See some info on WKYT's website...they've even got video of the antenna being hoisted up the tower. Pretty cool!
WKYT HDTV
goldenrod is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5254 Old 07-11-2002, 12:28 PM
Advanced Member
 
NightowlKY's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Winter Garden, FL USA
Posts: 725
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
hmmm...won't need DISH for CBS, then, if their power is enough to where I can get it here in Louisville. I can get WTVQ-DT a fair amount of the time but I think they are still at extremely low power. And they aren't HD (but WHAS-DT is).

And I'd be surprised to see WDKY (FOX) doing anything before year's end. Besides, FOX isn't HD anyway.

Thanks for the heads up!
NightowlKY is offline  
post #3 of 5254 Old 07-11-2002, 12:36 PM - Thread Starter
Member
 
goldenrod's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Indianapolis
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
From what I hear, the antenna is just below the main antenna at the top of the 1000 foot tower. I think it's on the east side of the tower though, as to improve coverage in eastern Kentucky, so that may hurt coverage to the west.
It's also on channel 13...so if you're using a UHF antenna, it won't work too well.
goldenrod
goldenrod is offline  
post #4 of 5254 Old 07-11-2002, 03:56 PM
Advanced Member
 
NightowlKY's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Winter Garden, FL USA
Posts: 725
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Well, I have a horizontal stack of Radio Shack UHF-Only and they regularly at least pick up a weak signal from WCPO-9 out of Cincy but I do have a VHF-only in my attic (but it's pointed the wrong way right now) and that should be sufficient until I get it mounted on the roof.
NightowlKY is offline  
post #5 of 5254 Old 07-12-2002, 11:54 AM
Senior Member
 
ragamuffin's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Lexington, Kentucky
Posts: 253
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the heads-up goldenrod!

I saw the blurb on the WKYT "local edition" at noon on cable yesterday...

Rumor has it that WTVQ-DT-40 should be doing some HD by the end of the summer too...

So we'll have two choices in addition to PBS when they re-surface in September.

I'll let you know when I see anything on WKYT-DT-13.
ragamuffin is offline  
post #6 of 5254 Old 07-24-2002, 02:39 PM
Senior Member
 
ragamuffin's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Lexington, Kentucky
Posts: 253
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just rescanned my channels and noticed WTVQ-DT-40 is doing their newscast as I type in 1280x720p (16:9) format! Awesome! I wonder if standard ABC programming will now be passed through in HD?

It looks like the first opportunity to see will be SAT evening when 007 "Live and Let Die" airs... my fingers are crossed!
ragamuffin is offline  
post #7 of 5254 Old 07-25-2002, 09:04 PM
AVS Special Member
 
HDTVChallenged's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 8,389
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 134
Quote:
Originally posted by ragamuffin
Just rescanned my channels and noticed WTVQ-DT-40 is doing their newscast as I type in 1280x720p (16:9) format! Awesome! I wonder if standard ABC programming will now be passed through in HD?

What's up with the wacky black sidebars though? Looks like they're trying to minimize the sidebars by cropping some content off the top and bottom. Why not just crop enough to make it true 16:9? Or just leave it 4:3. .... Complaints, complaints

HDC
HDTVChallenged is offline  
post #8 of 5254 Old 07-26-2002, 06:50 AM - Thread Starter
Member
 
goldenrod's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Indianapolis
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Got some DX last night--able to pull in WHAS-DT on 55, WKRC-DT on 31, WKPC-DT on 17, WLWT-DT on 35, WXIX-DT on 29 (looked like crap). At least it's something to hold me over until the locals get going.
goldenrod is offline  
post #9 of 5254 Old 07-26-2002, 08:04 AM
Senior Member
 
ragamuffin's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Lexington, Kentucky
Posts: 253
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
what type of antenna and setup are you using for DX? I've never been able to get DT-55 out of Louisville yet...
ragamuffin is offline  
post #10 of 5254 Old 07-26-2002, 10:08 PM
AVS Special Member
 
HDTVChallenged's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 8,389
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 134
Quote:
Originally posted by goldenrod
Got some DX last night--able to pull in WHAS-DT on 55, WKRC-DT on 31, WKPC-DT on 17, WLWT-DT on 35, WXIX-DT on 29 (looked like crap). At least it's something to hold me over until the locals get going.

Grrrrrr .... You must have something up your sleeve Or maybe a super directional antenna. For me, WDKY 56 pretty much obliterates any chance of getting 55 - same for all the Cincy stations too. I think they deliberately picked channels so that "out-of-market" digital stations would get obliterated by local analogs. 55 vs 56, 17 vs. 18, 35 vs 36 ....

HDC
HDTVChallenged is offline  
post #11 of 5254 Old 07-27-2002, 11:19 AM - Thread Starter
Member
 
goldenrod's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Indianapolis
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Actually, my signature is a bit misleading I guess. I'm really in Georgetown. It does make getting the other channels a bit easier. I've got a Delhi VHF/UHF combo antenna and a Winegard preamp. 31 - WKRC comes in all the time. The others are only if the enhancement is up.
Off to change my signature location!!
goldenrod is offline  
post #12 of 5254 Old 07-27-2002, 11:29 AM - Thread Starter
Member
 
goldenrod's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Indianapolis
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
BTW...local DT signals really obliterate analog DX on any given channel also. Case in point...40-Indianapolis used to put in a constant signal here, but it's totally gone now that TVQ is on the air.
I'm racking up the analog 13's I can get now before KYT comes on. So far, I have gotten Indianapolis (strongest signal), Bowling Green, Mount Vernon, IL, and Huntington. Those will all be gone once KYT signs on.
goldenrod is offline  
post #13 of 5254 Old 08-01-2002, 10:18 AM
Senior Member
 
ragamuffin's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Lexington, Kentucky
Posts: 253
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
http://www.dxfm.com/fmdx_main.htm reported that WKYT-DT was on the air testing briefly WED morning. So far nothing yet today...

Here's a screen capture of the announcement...
LL
ragamuffin is offline  
post #14 of 5254 Old 08-01-2002, 11:23 AM - Thread Starter
Member
 
goldenrod's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Indianapolis
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
WKYT is up and testing right now (as of 2:20pm.) Their on and off the air, but testing.
goldenrod is offline  
post #15 of 5254 Old 08-01-2002, 07:46 PM
AVS Special Member
 
HDTVChallenged's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 8,389
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 134
Quote:
Originally posted by goldenrod
WKYT is up and testing right now (as of 2:20pm.) Their on and off the air, but testing.


Arrrrrrrg ... they're toying with me ... CSI, CSI, CSI !!!!! ... Give me CSI

HDC
HDTVChallenged is offline  
post #16 of 5254 Old 08-01-2002, 08:34 PM
Senior Member
 
ragamuffin's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Lexington, Kentucky
Posts: 253
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I hear ya... nothing but test patterns on and off this afternoon. I was seeing a 1080i signal on WKYT-DT at a 84-85 signal level on my HiPix (that's the highest signal level I've ever seen). WTVQ-DT has a signal level of 80-81 typically. I'm using a Radio Shack UHF-75 antenna at 7 miles away line-of-site to the towers... It was picking up the VHF-13 WKYT-DT flawlessly. I've been waiting since January for this moment... but I fly out-of-town for a week away tomorrow... bummer...
ragamuffin is offline  
post #17 of 5254 Old 08-01-2002, 09:37 PM
Senior Member
 
jcblack's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: lexington, ky
Posts: 421
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sweet, finally a little more excitement in Lexington! Glad to see this. I don't have a set or reciever yet, but soon I hope to.

What do you think the chances are that the other stations will be ready as listed on titantv.com?

CBS 59 WKYT-DT Aug 15 2002
FOX 4 WDKY-DT Nov 1 2002
NBC 39 WLEX-DT Nov 1 2002
NBC 47 WAVE-DT Sep 1 2002
PAX 21 WUPX-DT Nov 1 2002
PBS 14 WKSO-DT Under Review
WB 19 WBKI-DT Nov 1 2002

-james
jcblack is offline  
post #18 of 5254 Old 08-02-2002, 06:41 AM
Advanced Member
 
woowoo's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: jeffersonville, indiana
Posts: 599
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
WKSO and WKLE should be up and running with a four channel multicast.

Studio Broadcast Engineer
KET
woowoo is offline  
post #19 of 5254 Old 08-08-2002, 11:41 PM
AVS Special Member
 
HDTVChallenged's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 8,389
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 134
Has anyone seen anything from WKYT-DT lately. They were actually running a "live" feed for a few minutes last week. Nothing but darkness for days now ....

Let's light it up ... CSI, CSI, CSI !!!!!

HDC
HDTVChallenged is offline  
post #20 of 5254 Old 08-11-2002, 07:12 PM
Senior Member
 
ragamuffin's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Lexington, Kentucky
Posts: 253
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
titantv is currently showing a go-live date of Aug 15th... although they're still showing the initially assigned channel 59 instead of the re-assigned channel 13.
ragamuffin is offline  
post #21 of 5254 Old 08-12-2002, 09:45 AM - Thread Starter
Member
 
goldenrod's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Indianapolis
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
WKYT-DT is up right now, broadcasting Young & Restless in HD.
goldenrod is offline  
post #22 of 5254 Old 08-12-2002, 11:17 AM
Newbie
 
bstanfield's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
great to hear this. if all goes well i will be moving to georgetown in the next few months. although i will miss the hd broadcast here in atlanta.
bstanfield is offline  
post #23 of 5254 Old 08-12-2002, 12:31 PM
Senior Member
 
ragamuffin's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Lexington, Kentucky
Posts: 253
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
cool! ...caught the end of the soap right before they cut back to non-HD content... this is great!

However, I'm concerned with the WKYT-DT logo being present all the time... maybe that's just in place for testing? If it stays, then burn-in won't take long to occur...

I also noticed that they're putting up gray bars on the left and right for non-HD content... ugly... WTVQ-DT is putting up black... much more pleasing to the eyes...
ragamuffin is offline  
post #24 of 5254 Old 08-12-2002, 07:50 PM
Senior Member
 
ragamuffin's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Lexington, Kentucky
Posts: 253
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
here's a screen grab from Becker tonight on CBS...

note that they've changed their "logo/bug" to be less obtrusive... but it's always still present... and it's really ugly seeing it on top of the CBS "logo/bug" at the same time...

ragamuffin is offline  
post #25 of 5254 Old 08-12-2002, 09:18 PM
Advanced Member
 
NightowlKY's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Winter Garden, FL USA
Posts: 725
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
grrr....I've a lock on WTVQ-DT but not a blip at all on WKYT-DT.
NightowlKY is offline  
post #26 of 5254 Old 08-12-2002, 10:35 PM
AVS Special Member
 
HDTVChallenged's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 8,389
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 134
At last - 2 solid hours of actual primetime HD content in Central KY!

BTW, according to e-mail from the folks at WKYT they hope to be up for good now.

HDC
HDTVChallenged is offline  
post #27 of 5254 Old 08-13-2002, 04:35 AM
AVS Special Member
 
Nitewatchman's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Middletown, Ohio
Posts: 6,270
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 16
Pulled in WKYT-DT 13(108 Miles, az. 180) here at 7:03am, DTV Log #20. I like the Gray side bars for 4x3 upconverts on the HD subchannel!

I'm Seeing WTVQ-DT 40 a little this morning also, the 2 signals seem to be about equivilent this morning, although conditions aren't that great to S for me now, and I'm only getting up to a 38 Max reading from a F38310's internal receiver(DTC100) from either WTVQ/WKYT-DT. Not quite seeing WKLE-DT this morning however.

Enjoy CBS HD Central KY :-)

Jeff
Nitewatchman is offline  
post #28 of 5254 Old 08-13-2002, 06:14 PM
AVS Special Member
 
HDTVChallenged's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 8,389
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 134
Arrrg two steps forward one step back!

Came home 8/13 to find WTVQDT 40-1 with no audio . Anyone else have trouble with 40-1 audio today?

HDC

Update: 9pm and outage continues - all other digital stations seem to be ok. What is weird is that the 5.1 light is lit on TVQ but all other stations show DD 2.0.
HDTVChallenged is offline  
post #29 of 5254 Old 08-13-2002, 06:27 PM - Thread Starter
Member
 
goldenrod's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Indianapolis
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
no audio on TVQ here either
goldenrod is offline  
post #30 of 5254 Old 08-13-2002, 06:55 PM
Newbie
 
djohn's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am unable to tune in WKYTDT on my Toshiba set top box. Is WKYTDT on the air tonight? 8/13
djohn is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off