Memphis, TN - HDTV - Page 196 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #5851 of 6018 Old 02-11-2011, 06:44 PM
Senior Member
 
Afroteddy's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 247
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ScottPo View Post

I can see why they want to encrypt, since they sell the "basic" cable in tiers and need to turn the tiers on and off; my biggest beef is that I'll have to jump through hoops, with splitters and A/B switches, or rent another box from Comcast to keep watching HD versions of LOCAL channels. The DTA's don't pass HD. Since I'd have to rent TWO more HD boxes to do what I do now, that puts them on par or even more expensive than Directv and Uverse, so I'm trying to decide whether to switch. The buggy, crappy DVR's that have been aggravating me for a long time may be the deciding factor.


See, who wants to deal with that A-B box mess. That means you gotta get up to change what you wanna watch. Between that and the DTA actually downgrading the signal, we are being put back to the 70's. Next they are gonna wanna bring back the slider cable box.
Afroteddy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #5852 of 6018 Old 02-27-2011, 01:45 PM
Member
 
miklk1973's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Afroteddy View Post

we are being put back to the 70's. Next they are gonna wanna bring back the slider cable box.


They sure don't want anyone trying to do anything modern. Locally Comcast is charging $50.00 and requiring a truck roll for cable card installs.

Just went through it when I got a Tivo at Christmas. Now dreading it once again since I am about to build a new PC and go with either the Ceton card or the HD Homerun Prime when it comes out. I'll use media extenders for TV in each room. Think Comcast will have a clue locally that you can put an M-Card in a PC. I doubt it.
miklk1973 is offline  
post #5853 of 6018 Old 03-01-2011, 10:13 AM
Newbie
 
kirkla79's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by miklk1973 View Post

They sure don't want anyone trying to do anything modern. Locally Comcast is charging $50.00 and requiring a truck roll for cable card installs.

Just went through it when I got a Tivo at Christmas. Now dreading it once again since I am about to build a new PC and go with either the Ceton card or the HD Homerun Prime when it comes out. I'll use media extenders for TV in each room. Think Comcast will have a clue locally that you can put an M-Card in a PC. I doubt it.

Yeah, the guy that came to install my cablecard was very skeptical about my ceton card working, but it went smoothly.

Also starting sometime this year comcast is supposed to start letting you pick up the cable card yourself, rather than pay for the truck roll.

Now if I can get comcast to finally fix the signal issues I get every night I would be happy. (I was having this issue even before the ceton and was hoping it was my dvr). Whats the point of having cable if I have to download torrents and use hulu to watch my favorite TV shows.
kirkla79 is offline  
post #5854 of 6018 Old 03-01-2011, 04:12 PM
Member
 
miklk1973's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by kirkla79 View Post

Yeah, the guy that came to install my cablecard was very skeptical about my ceton card working, but it went smoothly.

Also starting sometime this year comcast is supposed to start letting you pick up the cable card yourself, rather than pay for the truck roll.

Now if I can get comcast to finally fix the signal issues I get every night I would be happy. (I was having this issue even before the ceton and was hoping it was my dvr). Whats the point of having cable if I have to download torrents and use hulu to watch my favorite TV shows.

I feel you after a simple call to Comcast Sunday the CSR removed my card completely from my account. Support calls Sunday night when I discovered it were of no help as the people answering didn't even speak english. 2 of 3 didn't know what i was saying when i said Cable Card, M-Card, Multi-Stream Card, and Card for my Tivo. 1 of them hung up on me, one transferred be back to the main queue, and the 3rd couldn't put it back in. Finally Monday I got someone to transfer me to Memphis and a guy in the telephone support area got someone to show him how to enter it. (He doesn't even do TV support). At least it got fixed finally.



What's your set up kirkla79? Do you have any media extenders running?

Going to get an order in for a Ceton in a few weeks since I don't think I can waiting for the HDHome Prime to come out. The back order wait for a Ceton is already going to be painful enough.
miklk1973 is offline  
post #5855 of 6018 Old 03-18-2011, 10:38 PM
Newbie
 
kirkla79's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by miklk1973 View Post

I feel you after a simple call to Comcast Sunday the CSR removed my card completely from my account. Support calls Sunday night when I discovered it were of no help as the people answering didn't even speak english. 2 of 3 didn't know what i was saying when i said Cable Card, M-Card, Multi-Stream Card, and Card for my Tivo. 1 of them hung up on me, one transferred be back to the main queue, and the 3rd couldn't put it back in. Finally Monday I got someone to transfer me to Memphis and a guy in the telephone support area got someone to show him how to enter it. (He doesn't even do TV support). At least it got fixed finally.



What's your set up kirkla79? Do you have any media extenders running?

Going to get an order in for a Ceton in a few weeks since I don't think I can waiting for the HDHome Prime to come out. The back order wait for a Ceton is already going to be painful enough.

I have two 360's. I have no issues with them even though I stream using wireless. With the ceton beta firmware you can bridge to other pcs non-copy protected shows. Don't know how well it works since my htpc is my only windows machine.

My issues with comcast keep getting worse. They keep saying they are moving it further up the food chain but I have yet to hear anything else from them and now my signal issues are starting earlier in the day.

I wish there was another option for cablecard in memphis other than comcast.
kirkla79 is offline  
post #5856 of 6018 Old 03-21-2011, 06:08 PM
Member
 
miklk1973's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Looks like Comcast is preparing to add a couple SD channels and many HD channels. Also see possible 2 3D channels. They appeared in the list on TIVO last week but the channels are not live yet.

Also I have ordered my new PC and have the HD Homerun Dual waiting for it. If my experience goes well with it I will probably order the Ceton card.

I've played around with the dual some using my laptop and it seems to work fairly well.

I have my 3 Linksys extenders and an Xbox 360 plugged into the network in standby mode also.
miklk1973 is offline  
post #5857 of 6018 Old 03-22-2011, 11:11 AM
Senior Member
 
Tom Thomas's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Walls, MS
Posts: 245
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 14
Glad to hear that Memphis will be getting more HD channels. We seem to be one of the least HD systems in a city our size.

Comcast will also be updating the guide. I got a notice in the mail last week informing me that the new guide will be coming on line soon.
Tom Thomas is online now  
post #5858 of 6018 Old 03-26-2011, 01:16 AM
Member
 
miklk1973's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
someone asked for a list of Comcast QAM channels a while back.. here is what i get

qam256 63-4 2 NC3A
qam256 63-12 3 WREG
qam256 99-4 3.2 Weather3
qam256 80-2 4 WMC_W
qam256 63-9 5 WMC
qam256 65-3 6 CSS
qam256 63-10 7 WPTY
qam256 79-5 8 HSN
qam256 63-8 9 WLMT
qam256 63-7 10 WKNO
qam256 63-5 11 WBUY
qam256 63-11 12 WPXX
qam256 63-6 13 WHBQ
qam256 63-2 14 WTWV
qam256 79-4 15 CSPAN
qam256 79-6 16 QVC
qam256 98-5 17 PEG1
qam256 75-7 18 LIBRY
qam256 98-6 19 PEG2
qam256 63-1 23 ESPN
qam256 63-3 24 ESPN2
qam256 76-12 28 WGN
qam256 65-6 30 local
qam256 81-6 30.2 RETRO
qam256 68-1 32 AMC
qam256 68-11 35 USA
qam256 68-3 36 Toon
qam256 68-8 37 NICK
qam256 68-4 38 IFC
qam256 68-10 41 TLC
qam256 76-8 45 Life
qam256 75-2 48 HLN
qam256 66-1 50 CNBC
qam256 76-4 51 FX
qam256 76-6 54 HGTV
qam256 75-10 55 TWC
qam256 68-12 56 VH1
qam256 68-7 60 MTV
qam256 68-9 62 SYFY
qam256 75-3 64 FOXN
qam256 68-6 68 Disney
qam256 76-2 69 FOOD
qam256 76-5 71 History
qam256 66-4 81 MSNBC
qam256 79-9 84 CSPN2
qam256 66-2 87 INSP
qam256 65-5 89 ShopNBC
qam256 65-11 101 RADAR
qam256 75-5 151 EWTN
qam256 66-12 205 Investigation
qam256 75-4 237 Lifetime
qam256 99-3 803 WREG 3 HD
qam256 80-4 805 WMC 5 HD
qam256 81-4 807 WPTYDT
qam256 20-9 808 WPXXDT
qam256 81-8 809 WLMTDT
qam256 99-1 810 WKNO HD
qam256 80-1 813 WHBQ 13 HD
qam256 92-1 829 SPIKEHD
qam256 92-2 840 LIFEHD
qam256 91-1 844 HDT
qam256 120-2 845 FoodHD
qam256 90-1 855 ESPNHD
qam256 90-2 856 ESPN2HD
qam256 92-3 859 NIKHD
qam256 91-3 860 HSTRYHD
qam256 80-3 905 THIS-TV
qam256 98-8 907 KATV ABC Little Rock
qam256 99-2 910 WKNO-2
qam256 65-14 911 RTV
qam256 98-9 917 CC17
qam256 66-5 919 WREG3
qam256 98-10 940 PUAC017
qam256 98-11 948 KVTJ
miklk1973 is offline  
post #5859 of 6018 Old 03-26-2011, 12:21 PM
AVS Special Member
 
mx6bfast's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Delray Beach, FL
Posts: 6,891
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Dang that's a lot, I never got that many in Bartlett.

HEY, you viewing dumbasses!

NOW!
NEW!
ALL NEW!

(insert name of show here)
NEXT!
8/9 PM ET
TUESDAY!
NEXT WEEK!
IN 2 WEEKS!


My Samsung 55" D8000 LED-3D tv settings.
mx6bfast is offline  
post #5860 of 6018 Old 03-27-2011, 02:54 PM
Member
 
miklk1973's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It's a pretty lengthy list but it wasn't always that many. It's obvious they are getting ready to kill off the Analog channels completely and go the way of DTA's Channel 77 is a instructional video on loop that shows how to connect a DTA to your TV.


I think Comcast sort of has 2 head ends in the city but I may be wrong. I seem to be getting some West Memphis only channels via QAM.
miklk1973 is offline  
post #5861 of 6018 Old 04-01-2011, 08:00 PM
Member
 
miklk1973's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So I have now secured a Ceton InfiniTV 4 for use in my HTPC and with extenders throughout my home. I guess I will be setting up another Comcast visit next week for another cablecard. I will happily be giving them some boxes back on that visit also.

I will have 6 tuners total with 2 having only access to the clear QAM channels. When this is over I may even fire my TIVO box
miklk1973 is offline  
post #5862 of 6018 Old 04-02-2011, 05:46 AM
Advanced Member
 
hdtvluvr's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Tennessee
Posts: 648
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by miklk1973 View Post

someone asked for a list of Comcast QAM channels a while back.. here is what i get

Thanks
hdtvluvr is offline  
post #5863 of 6018 Old 04-20-2011, 07:37 AM
Member
 
bigbadred00's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Memphis, TN
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone know 2 things from Comcast:

1. I have an 8300HD DVR SA Cable box, is that the same one they are still supplying to customers? For the last year or two I have been having issues connecting an extended hard drive to it using ESata. It either won't format or if it does it never seems to work (it'll say it recorded things and then why I try to play it it won't be available.

2. What type of normal HD box are they supplying to customers in the area? I'm hoping it has HDMI connections?
bigbadred00 is offline  
post #5864 of 6018 Old 04-20-2011, 11:58 AM
Senior Member
 
Tom Thomas's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Walls, MS
Posts: 245
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by bigbadred00 View Post

Anyone know 2 things from Comcast:

1. I have an 8300HD DVR SA Cable box, is that the same one they are still supplying to customers? For the last year or two I have been having issues connecting an extended hard drive to it using ESata. It either won't format or if it does it never seems to work (it'll say it recorded things and then why I try to play it it won't be available.

2. What type of normal HD box are they supplying to customers in the area? I'm hoping it has HDMI connections?

Comcast in Memphis is still issuing the 8300HD DVR. I've been trying to get info on when they may start using the Motorola but just get the corporate runaround.

The non-DVR box will probably be the 4250HD which does have HDMI out.
Tom Thomas is online now  
post #5865 of 6018 Old 04-26-2011, 02:56 PM
Advanced Member
 
eaamon's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: South mid Tn.
Posts: 533
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by miklk1973 View Post

someone asked for a list of Comcast QAM channels a while back.. here is what i get

qam256 63-4 2 NC3A
qam256 63-12 3 WREG
qam256 99-4 3.2 Weather3
qam256 80-2 4 WMC_W
qam256 63-9 5 WMC
qam256 65-3 6 CSS
qam256 63-10 7 WPTY
qam256 79-5 8 HSN
qam256 63-8 9 WLMT
qam256 63-7 10 WKNO
qam256 63-5 11 WBUY
qam256 63-11 12 WPXX
qam256 63-6 13 WHBQ
qam256 63-2 14 WTWV
qam256 79-4 15 CSPAN
qam256 79-6 16 QVC
qam256 98-5 17 PEG1
qam256 75-7 18 LIBRY
qam256 98-6 19 PEG2
qam256 63-1 23 ESPN
qam256 63-3 24 ESPN2
qam256 76-12 28 WGN
qam256 65-6 30 local
qam256 81-6 30.2 RETRO
qam256 68-1 32 AMC
qam256 68-11 35 USA
qam256 68-3 36 Toon
qam256 68-8 37 NICK
qam256 68-4 38 IFC
qam256 68-10 41 TLC
qam256 76-8 45 Life
qam256 75-2 48 HLN
qam256 66-1 50 CNBC
qam256 76-4 51 FX
qam256 76-6 54 HGTV
qam256 75-10 55 TWC
qam256 68-12 56 VH1
qam256 68-7 60 MTV
qam256 68-9 62 SYFY
qam256 75-3 64 FOXN
qam256 68-6 68 Disney
qam256 76-2 69 FOOD
qam256 76-5 71 History
qam256 66-4 81 MSNBC
qam256 79-9 84 CSPN2
qam256 66-2 87 INSP
qam256 65-5 89 ShopNBC
qam256 65-11 101 RADAR
qam256 75-5 151 EWTN
qam256 66-12 205 Investigation
qam256 75-4 237 Lifetime
qam256 99-3 803 WREG 3 HD
qam256 80-4 805 WMC 5 HD
qam256 81-4 807 WPTYDT
qam256 20-9 808 WPXXDT
qam256 81-8 809 WLMTDT
qam256 99-1 810 WKNO HD
qam256 80-1 813 WHBQ 13 HD
qam256 92-1 829 SPIKEHD
qam256 92-2 840 LIFEHD
qam256 91-1 844 HDT
qam256 120-2 845 FoodHD
qam256 90-1 855 ESPNHD
qam256 90-2 856 ESPN2HD
qam256 92-3 859 NIKHD
qam256 91-3 860 HSTRYHD
qam256 80-3 905 THIS-TV
qam256 98-8 907 KATV ABC Little Rock
qam256 99-2 910 WKNO-2
qam256 65-14 911 RTV
qam256 98-9 917 CC17
qam256 66-5 919 WREG3
qam256 98-10 940 PUAC017
qam256 98-11 948 KVTJ

we had some like that in Ca. a while back. they slowly scrambled them.
you might also double check. there were a few channels (4) they also used for
on demand and you might see some pay-perview movies/sports some one else is watching.
it is best to check for that when Friday, Sat or Sunday evening or night.
eventually that went away too....and they cut the watchable channels down to less than over the air.

my HT
eaamon is offline  
post #5866 of 6018 Old 05-11-2011, 10:42 PM
Newbie
 
Slolearner's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: TN
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anybody know why WREG 3.1 stops high definition broadcasts after their late news? Both the Letterman and Ferguson shows aren't in HD
Slolearner is offline  
post #5867 of 6018 Old 05-11-2011, 11:17 PM
AVS Club Gold
 
wiggo's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Memphis
Posts: 600
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Local tape delay for extended newscast. Apparently they still can't record in HD. All will be fine when flood coverage stops.
wiggo is offline  
post #5868 of 6018 Old 06-29-2011, 09:12 AM
Member
 
Kfcosby's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Memphis, TN
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
RUMOR

A company is buying a lot of the dark fiber in the area. Anyone else have any details ?

We can only wish for Fiber to the Home !!!!
Kfcosby is offline  
post #5869 of 6018 Old 07-01-2011, 11:47 AM
Member
 
Rthoreau's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Memphis, TN
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I would just be glad if we got the advertised speed father south in Desoto county. Been thinking of going cable again but the fact we can't even get advertised speed makes me hold back. When ATT gets it act together I might want to switch as I hate paying a premium for dsl when I first signed on it was almost half the cost I pay now.

Just read a few article that Google might be purchasing Hulu, which makes a lot of sense as one could hope the put it in the cloud and would fit nicely with other options. This would be a good fit for Google TV, as the networks have not been very good at seeing the future.
Rthoreau is offline  
post #5870 of 6018 Old 07-13-2011, 07:15 PM
AVS Club Gold
 
wiggo's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Memphis
Posts: 600
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
WPTY 24 now shows delayed shows (This Week, Jimmy Kimmel) and syndicated shows (Extra, Two and a Half Men, SVU) in HD. Now if they could just get the news...
wiggo is offline  
post #5871 of 6018 Old 09-01-2011, 02:36 PM
Advanced Member
 
hdtvluvr's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Tennessee
Posts: 648
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Is anyone using a Comcast CableCard in an LCD or LED TV?

Due to the digital transition, my mom will be getting a DTA (Digital Transfer Adapter) to work with her old TV. I'd like to get her a new TV and thought one with a cablecard slot would be best (not have 2 remotes or the extra box). However, after some reading it seems that she would not have a channel guide (she doesn't have internet either) if she has a cablecard. Is this correct?

It also seems that QAM tuners will no longer work in Memphis when this occurs thus the requirement for a cablecard or set-top box to decrypt channels. The DTA as I understand it will decrypt SD versions of the channels.

Her complex provides free basic/extended cable so she can't rent a HD set-top box from Comcast (she nor I has a comcast account) but according to a lady at comcast, she can get a DTA or cablecard for free.
hdtvluvr is offline  
post #5872 of 6018 Old 09-01-2011, 03:21 PM
Newbie
 
SThomp's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Lakeland, TN
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Kfcosby View Post

RUMOR

A company is buying a lot of the dark fiber in the area. Anyone else have any details ?

We can only wish for Fiber to the Home !!!!

I'm told there is a LOT of fiber going into expansion to the road and interstate surveillance systems.
One would hope not....
st
SThomp is offline  
post #5873 of 6018 Old 09-27-2011, 03:31 PM
Senior Member
 
Afroteddy's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 247
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone knows what happened to WGN cable channel 28? I thought we was supposed to be gaining stuff with Xfinity.
Afroteddy is offline  
post #5874 of 6018 Old 09-28-2011, 01:41 PM
Member
 
Kfcosby's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Memphis, TN
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SThomp View Post

I'm told there is a LOT of fiber going into expansion to the road and interstate surveillance systems.
One would hope not....
st

Had not considered that possibility.... Google traffic maps has got to get its info from someplace.
Kfcosby is offline  
post #5875 of 6018 Old 09-29-2011, 09:05 AM
Member
 
miklk1973's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Afroteddy View Post

Anyone knows what happened to WGN cable channel 28? I thought we was supposed to be gaining stuff with Xfinity.

It is missing on my Tivo though is still listed and has guide infor. WGN is working fine on ch 28 via the cable card in my PC for Media Center.

The Tivo is gets what frequency maps to what channel via their program guide source and that maybe has not been updated yet.

The Cable Card in my PC downloads a mapping direct from Comcast. It also uses a different source for guide info.

How are you watching ch 28? analog cable, comcast box, tivo, etc???
miklk1973 is offline  
post #5876 of 6018 Old 09-29-2011, 09:10 AM
Member
 
miklk1973's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hdtvluvr View Post

Is anyone using a Comcast CableCard in an LCD or LED TV?

Due to the digital transition, my mom will be getting a DTA (Digital Transfer Adapter) to work with her old TV. I'd like to get her a new TV and thought one with a cablecard slot would be best (not have 2 remotes or the extra box). However, after some reading it seems that she would not have a channel guide (she doesn't have internet either) if she has a cablecard. Is this correct?

It also seems that QAM tuners will no longer work in Memphis when this occurs thus the requirement for a cablecard or set-top box to decrypt channels. The DTA as I understand it will decrypt SD versions of the channels.

Her complex provides free basic/extended cable so she can't rent a HD set-top box from Comcast (she nor I has a comcast account) but according to a lady at comcast, she can get a DTA or cablecard for free.

Comcast does not send all QAM channels encrypted. I receive almost the entire basic tier with a few HD channels in the clear. Comcast does not map these to the normal channel numbers however which can be frustrating. see the list I posted a while back. It will give you the clear QAM channels they are sending currently. I have previous experience with Cable Card in my TV but now use a Media Center PC with the Ceton Card and a Tivo (which also uses Cable Card).
miklk1973 is offline  
post #5877 of 6018 Old 09-29-2011, 06:56 PM
Advanced Member
 
PatrickGSR94's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 555
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Anyone know what's been going on with the CW-HD WLMT on DirecTV lately? The audio and video constantly gets jittery and cuts out, and has been doing it for weeks. No other stations have exhibited this behavior that I have seen.
PatrickGSR94 is offline  
post #5878 of 6018 Old 09-30-2011, 12:08 AM
Senior Member
 
Afroteddy's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 247
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by miklk1973 View Post


It is missing on my Tivo though is still listed and has guide infor. WGN is working fine on ch 28 via the cable card in my PC for Media Center.

The Tivo is gets what frequency maps to what channel via their program guide source and that maybe has not been updated yet.

The Cable Card in my PC downloads a mapping direct from Comcast. It also uses a different source for guide info.

How are you watching ch 28? analog cable, comcast box, tivo, etc???

I'm watching it on comcast hd boxes. I have two and the channel doesn't show up on either.
Afroteddy is offline  
post #5879 of 6018 Old 09-30-2011, 09:08 PM
Senior Member
 
Afroteddy's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 247
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Afroteddy View Post


I'm watching it on comcast hd boxes. I have two and the channel doesn't show up on either.

It seems WGN has been moved to channel 4. Wonder how that came about.
Afroteddy is offline  
post #5880 of 6018 Old 10-03-2011, 07:30 PM
Member
 
ms1960's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I would also like to know what's up with wlmt 30 HD feed on directv, mine has been jittery and freezing up for months?
ms1960 is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off