Pittsburgh, PA - OTA - Page 145 - AVS Forum

AVS Forum > HDTV > Local HDTV Info and Reception > Pittsburgh, PA - OTA

Local HDTV Info and Reception

Inundated's Avatar Inundated
07:23 PM Liked: 10
post #4321 of 4554
06-23-2010 | Posts: 4,777
Joined: Sep 2004
BTW, I was in New Castle the other day, and still no WPXI digital translator.
alexlai's Avatar alexlai
01:31 PM Liked: 10
post #4322 of 4554
07-07-2010 | Posts: 7
Joined: Jul 2010
Anyone hear anything about the KDKA translator in Morgantown? It was approved a while ago.

I live near Morgantown, and I pick up the new WPXI repeater great.
knighty81's Avatar knighty81
05:27 PM Liked: 10
post #4323 of 4554
07-24-2010 | Posts: 1
Joined: Jul 2010
Has anyone been able to get 8.1 WWCP in the Pittsburgh area since the switch? I've read the previos comments about their new, low strength but was wondering if any setup would have success. My TVFool info cannot be posted yet do to lack of posts but its listed as follows:

Nm = 26.8 PWR = -64 Path = 1EDGE DIst = 47.5 Azimuth = 105
Its in the yellow zone

Before the switch to VHF I was able to pick it up with a Radioshack dish type antenna indoors next to the TV. As an Eagles fan in Steeler country I need this station back!! Help
Sammer's Avatar Sammer
09:29 PM Liked: 10
post #4324 of 4554
07-25-2010 | Posts: 748
Joined: Apr 2007
Quote:
Originally Posted by alexlai View Post

Anyone hear anything about the KDKA translator in Morgantown? It was approved a while ago.

I live near Morgantown, and I pick up the new WPXI repeater great.

While the application was accepted for filing over a year ago there is no indication in the FCC database of approval.
alexlai's Avatar alexlai
04:01 PM Liked: 10
post #4325 of 4554
07-31-2010 | Posts: 7
Joined: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by Sammer View Post

While the application was accepted for filing over a year ago there is no indication in the FCC database of approval.

Sorry, I misread it. The FCC has it under "Accepted for Filing". What exactly does that mean?
Trip in VA's Avatar Trip in VA
05:30 PM Liked: 67
post #4326 of 4554
07-31-2010 | Posts: 14,470
Joined: Jun 2003
Quote:
Originally Posted by alexlai View Post

Sorry, I misread it. The FCC has it under "Accepted for Filing". What exactly does that mean?

That means the FCC has not yet taken action on it.

- Trip
Soon2Bdark's Avatar Soon2Bdark
07:19 AM Liked: 10
post #4327 of 4554
08-03-2010 | Posts: 15
Joined: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by knighty81 View Post

Has anyone been able to get 8.1 WWCP in the Pittsburgh area since the switch? ... Before the switch to VHF I was able to pick it up with a Radioshack dish type antenna indoors next to the TV. As an Eagles fan in Steeler country I need this station back!! Help

My TV FOOL conditions here are a bit worse than yours, but I have an 8' long VHF-UHF antenna in the attic, and I have been unable to lock on to channel 8 since the switch back from UHF. It doesn't matter so much now that I can get WTAE on 4-3.

My suggestion...
Put up the biggest antenna you can find on the highest pole allowable. The neighbors are sure to complain, so just hang a huge STEELERS banner from the antenna. They'll just assume you've converted, and ignore the fact that there's a big antenna above the banner. (No guarantee of reception, though.) If that doesn't work, does DirecTV still have NFL Sunday ticket?
Sammer's Avatar Sammer
09:30 PM Liked: 10
post #4328 of 4554
08-03-2010 | Posts: 748
Joined: Apr 2007
Quote:
Originally Posted by knighty81 View Post

Has anyone been able to get 8.1 WWCP in the Pittsburgh area since the switch?

Hopefully they're enjoying some savings on their power bill at WWCP because I can't think of any other reason for giving up that beautiful million watt channel 29 signal for a short spaced underpowered VHF disaster. They probably should have at least asked the FCC for a 15 kW channel 29 fill in translator from the same tower.
PA_MainyYak's Avatar PA_MainyYak
06:21 AM Liked: 10
post #4329 of 4554
08-04-2010 | Posts: 515
Joined: Nov 2005
Quote:
Originally Posted by Sammer View Post

Hopefully they're enjoying some savings on their power bill at WWCP because I can't think of any other reason for giving up that beautiful million watt channel 29 signal for a short spaced underpowered VHF disaster. They probably should have at least asked the FCC for a 15 kW channel 29 fill in translator from the same tower.

They are not overly concerned with OTA, especially outside the Johnstown-Altoona-State College DMA, so long as they get cable and satellite systems to carry them.
As for translators, they have missed the chance to use RF 29 since WJAC snapped it up for a translator in Bedford.
MrGonk's Avatar MrGonk
05:54 PM Liked: 10
post #4330 of 4554
08-21-2010 | Posts: 1,230
Joined: Mar 2002
is anyone else seeing this weird ghosting/blurring in the steelers-giants broadcast? this is the second week in the row for this issue in steelers preseason games. it looks like an encoding (?) error on KDKA's end or something. i was wondering if anyone else has noticed and/or knows what causes that. looks like crap.
Aardvark Barber's Avatar Aardvark Barber
06:27 PM Liked: 10
post #4331 of 4554
08-21-2010 | Posts: 5
Joined: Jul 2010
I'm noticing it too! It looks horrible!
ajg0711's Avatar ajg0711
10:27 PM Liked: 10
post #4332 of 4554
08-26-2010 | Posts: 43
Joined: May 2009
I have a question to ask for someone who knows alot about installing antennas. I'm planning on re doing my antenna setup and currently don't have it grounded to a water pipe or to a pole in the ground. But on my current setup I have a channal master 7777 pre amp on the antenna and since I have the cable going into power amp and it's plugged into the outlet, wouldn't that be grounding.
ProjectSHO89's Avatar ProjectSHO89
06:55 AM Liked: 73
post #4333 of 4554
08-28-2010 | Posts: 2,709
Joined: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by ajg0711 View Post

I have a question to ask for someone who knows alot about installing antennas. I'm planning on re doing my antenna setup and currently don't have it grounded to a water pipe or to a pole in the ground. But on my current setup I have a channal master 7777 pre amp on the antenna and since I have the cable going into power amp and it's plugged into the outlet, wouldn't that be grounding.

No, a wall-wart does not provide ANY grounding, much less a suitable one.

See NEC Article 810.21 for details of what a properly grounded antenna system would be . Your local library or building inspector's office should have a copy.
ChuckZ's Avatar ChuckZ
02:48 PM Liked: 10
post #4334 of 4554
09-10-2010 | Posts: 1,097
Joined: Nov 2006
Well I watched the opening season game on WPXI last night. The OTA HD picture quality was disappointing. People looked mushy and the encoder looked like it had a poor slew rate. Objects would become highly quantized and distorted on transitions and quick cuts more so than on other football broadcasts I've seen.
hooviebaby's Avatar hooviebaby
12:57 AM Liked: 10
post #4335 of 4554
09-21-2010 | Posts: 40
Joined: Nov 2009
hey is anyone else experiencing pixeling on ch 13 even though u are getting a good signal just wondering
Sammer's Avatar Sammer
11:58 PM Liked: 10
post #4336 of 4554
10-01-2010 | Posts: 748
Joined: Apr 2007
Imagine my surprise when I went to the Spectrum Bridge website and put in zip code 15222 and saw them list channel 22 as vacant and available for use by TV Band (white space) Devices. Just to be sure I checked the FCC database and it clearly indicates that WTAE's translator is licensed.
sxotty's Avatar sxotty
11:01 AM Liked: 10
post #4337 of 4554
10-03-2010 | Posts: 43
Joined: Oct 2005
Is KDKA fubared?
JK77's Avatar JK77
10:57 AM Liked: 10
post #4338 of 4554
10-06-2010 | Posts: 481
Joined: Apr 2007
WPMY is now airing theCoolTV on 22-2, and hopefully Sinclair keeps it around longer than they kept The Tube.
hooviebaby's Avatar hooviebaby
10:57 PM Liked: 10
post #4339 of 4554
10-06-2010 | Posts: 40
Joined: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by JK77 View Post

WPMY is now airing theCoolTV on 22-2, and hopefully Sinclair keeps it around longer than they kept The Tube.

just so you know i believe the channel they were carrying the tube went out of business thats why it went off
JK77's Avatar JK77
12:32 PM Liked: 10
post #4340 of 4554
10-07-2010 | Posts: 481
Joined: Apr 2007
Quote:
Originally Posted by hooviebaby View Post

just so you know i believe the channel they were carrying the tube went out of business thats why it went off

Sinclair pulled it on 1/1/2007 because they claimed issues with EAS and EI compliance, but it continued to operate for another nine months until finally closing down on 10/1/2007. It was no doubt a significant blow to them to lose a large station group such as Sinclair.
hooviebaby's Avatar hooviebaby
11:35 PM Liked: 10
post #4341 of 4554
10-08-2010 | Posts: 40
Joined: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by JK77 View Post

Sinclair pulled it on 1/1/2007 because they claimed issues with EAS and EI compliance, but it continued to operate for another nine months until finally closing down on 10/1/2007. It was no doubt a significant blow to them to lose a large station group such as Sinclair.

you are right sorry about that it was before i got on with digital tv i apolguise for the mistake
MrGonk's Avatar MrGonk
11:50 AM Liked: 10
post #4342 of 4554
10-10-2010 | Posts: 1,230
Joined: Mar 2002
anyone else noticing an obscene amount of combing on the broncos-ravens game? most noticeable in the graphics crawl.
Googer's Avatar Googer
12:40 PM Liked: 159
post #4343 of 4554
10-10-2010 | Posts: 938
Joined: Jan 2002
Must be a KDKA issue then since I'm seeing this on DirecTV as well. I thought I'd check here to see if anyone else was seeing this atrocious PQ issue so I'd know who to blame.
truss64130's Avatar truss64130
08:50 PM Liked: 10
post #4344 of 4554
10-11-2010 | Posts: 29
Joined: May 2006
I'm having a strange issue with WPXI (11.1 / 2) I'm in Penn Hills with a rooftop antenna and rotor, and I have an older LG LCD TV with ATSC tuner, an OLD tube TV with a radio shack converter box, and a newly purchased Hauppauge HVR-1250 TV tuner card for my computer. WPXI comes in (and always has) come in fine on the LG TV and Converter Box. It was fine on the Hauppauge last week when I first installed it and tested it out. Last night and tonight, I had failed recordings due to no signal (I'm using Windows 7 Media Center).

Sure enough, when I attempt to change the channel to 11, it doesn't show up. I get a message that there is no signal. If I leave the hauppauge tuned to 11, eventually it will show up, and doesn't seem to lose the signal. Only when I change channels and then go back to 11.

When I do a signal strength scan in Windows Media Center, it usually shows 1 bar on 11. What things can I do to try to solve this issue? I bought the Hauppauge to record my favorite shows which happen to be on NBC!

Thanks,
Todd

EDIT: I did several more signal strength scans and sometimes is shows all 6 bars for 11.1 and 11.2, sometimes 11.1 has 6 bars with 11.2 having 1 bar as well as the other way around. They fluctuate on repeated scans (Windows Media Center scans all the channels, then goes back to the beginning.)
ChuckZ's Avatar ChuckZ
10:12 PM Liked: 10
post #4345 of 4554
10-11-2010 | Posts: 1,097
Joined: Nov 2006
Quote:
Originally Posted by MrGonk View Post

anyone else noticing an obscene amount of combing on the broncos-ravens game? most noticeable in the graphics crawl.

Quote:
Originally Posted by Googer View Post

Must be a KDKA issue then since I'm seeing this on DirecTV as well. I thought I'd check here to see if anyone else was seeing this atrocious PQ issue so I'd know who to blame.

I think they have their interlaced fields mixed up. Deinterlacers are going to utterly fail.

The combing effect doesn't look too bad if I sit far enough away on my DLP.

However, on my Kuro, it looks absolutely horrendous and sticks out so badly.
JK77's Avatar JK77
11:19 PM Liked: 10
post #4346 of 4554
10-20-2010 | Posts: 481
Joined: Apr 2007
The Country Network, a service which airs country music videos, is now on WPGH's second channel.
PA_MainyYak's Avatar PA_MainyYak
08:13 AM Liked: 10
post #4347 of 4554
10-27-2010 | Posts: 515
Joined: Nov 2005
This is rather interesting.
What's up with this?
I picked up a stray analog signal on ch 2 this morning, thinking it might be e-skip from Canada.
But no, it is KDKA.
Here's a screencap taken about 8:29 AM


As of 10:00 AM they are still on the air.

Perhaps they signed on for the tornadopocolypse that never happened yesterday?
Trip in VA's Avatar Trip in VA
08:21 AM Liked: 67
post #4348 of 4554
10-27-2010 | Posts: 14,470
Joined: Jun 2003
Probably cable leakage from a nearby cable system. Does the nearby system have KDKA on 2?

- Trip
dfiler's Avatar dfiler
08:35 AM Liked: 16
post #4349 of 4554
10-27-2010 | Posts: 751
Joined: Dec 2002
Ahhhh... static.
Makes me nostalgic, all misty eyed for the analog era of yesteryear.

But seriously, real soon now kids won't even know what analog static even looks like.
JK77's Avatar JK77
09:46 AM Liked: 10
post #4350 of 4554
10-27-2010 | Posts: 481
Joined: Apr 2007
Quote:
Originally Posted by PA_MainyYak View Post

This is rather interesting.
What's up with this?
I picked up a stray analog signal on ch 2 this morning, thinking it might be e-skip from Canada.
But no, it is KDKA.

Is Atlantic Broadband the cable company near you? They carry KDKA on 2 so that is probably the source.

Years ago I thought I was getting WWOR-9 New York on my little portable TV, but then it went to that EMI Service programming rather than the actual WWOR schedule.

Reply Local HDTV Info and Reception

Subscribe to this Thread

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3