Pittsburgh, PA - OTA - Page 24 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #691 of 4548 Old 02-05-2004, 07:49 AM
Member
 
Petey_S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Pittsburgh, Pennsylvania
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
i'm getting it 100% with a radio shack bow tie in my attic. .
Petey_S is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #692 of 4548 Old 02-05-2004, 02:15 PM
Advanced Member
 
dfiler's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Pittsburgh
Posts: 751
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Oh sure... just rub it in. ;-)

Unfortunately, I rent the first floor of a brick building with no roof or attic access. I have considered a plan involving a grappling hook and a chimney... with all the cable lines snaked across the exterior already, perhaps nobody would notice. (not seriously considering this)

For my residence, WTAE produces as much signal strength as any 'empty' channel.

Translation: I watch KDKA programming instead.

Hopefully, WTAE will increase their wattage soon since we're both loosers in the current situation.
dfiler is offline  
post #693 of 4548 Old 02-05-2004, 03:57 PM
AVS Club Gold
 
Blitzburgh's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Steeler country
Posts: 276
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by dfiler
Oh sure... just rub it in. ;-)

Unfortunately, I rent the first floor of a brick building with no roof or attic access. I have considered a plan involving a grappling hook and a chimney... with all the cable lines snaked across the exterior already, perhaps nobody would notice. (not seriously considering this)

For my residence, WTAE produces as much signal strength as any 'empty' channel.

Translation: I watch KDKA programming instead.

Hopefully, WTAE will increase their wattage soon since we're both loosers in the current situation.

Hope springs eternal...NOT! NOT, that is in the case of WTAE. I believe they're clueless and will only change my mind when they pro-actively have someone post on here or put something in the paper or on their regular channel that they "get it"...and, as such, will increase power.

Again, I think it's horse hockey to accept any statements from them that "they can't do it because of FCC rules" or other menutia.

Ya think?
Blitzburgh is offline  
post #694 of 4548 Old 02-06-2004, 04:38 PM
Advanced Member
 
agtiny's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Cranberry Twp, PA
Posts: 836
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Looks like Cinemax-HD is now on Armstrong channel 198. I don't think I'll be subscribing but it's good to see another channel. Now where is Discovery...
agtiny is offline  
post #695 of 4548 Old 02-08-2004, 05:22 PM
Member
 
Clisenet's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thats what i am waiting for too.
Clisenet is offline  
post #696 of 4548 Old 02-08-2004, 06:29 PM
Advanced Member
 
hoops10's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 881
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am about 52 miles away from KDKA. I noticed something that is kinda weird. I was able to get KDKA's digital signal no problem on Super Bowl Sunday and now also too, with the Grammy's on. But between the 2 events, I couldn't get a reliable, constant signal. Is it possible that KDKA is boosting the signal for special events and then lowering it again?
hoops10 is offline  
post #697 of 4548 Old 02-08-2004, 08:26 PM
Member
 
gregleg's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 197
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 21
Did anyone else get a really screwed up "HD" broadcast for the NHL game today on WTAE? I made sure an hour before the game started that I had WTAE tuned well. The signal was good right up to the instant the game started -- as soon as it went widescreen, the breakups started. It was so unwatchable that I gave up and switched to Dish. The signal strength was still good on my receiver's strength bar, but the game was unwatchable.

Towards the end of the game, I decided to go back to OTA to see how it was doing, and noticed that the broadcast was now in 4:3 (seemed to be an upconverted SD feed. Badly converted, at that -- it looked better on Dish!)

So anyone else even try? So far from what I've seen WTAE is a pathetic joke for HD content. Good thing I don't like much on ABC outside of MNF and the occasional hockey games...

--Greg

gregleg is offline  
post #698 of 4548 Old 02-09-2004, 12:45 AM
Advanced Member
 
kaa1954's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Cottonwood, AZ
Posts: 686
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It appears that the local feed had substantial problems maintaining HD yesterday. They tried again in the third period but for the most part it was unwatchable. They finished the game in SD. Apparently other cities were also having problems...but not all.
kaa1954 is offline  
post #699 of 4548 Old 02-09-2004, 10:53 AM
Member
 
guins's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: South Fayette (Pgh), PA
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I tried calling WTAE yesterday, but nobody was in in Engineering. Big surprise since their OTA signal was totally screwed up. I was HIGHLY disappointed. IMHO, the HD broadcast was the ONLY reason to watch the NHL All Star Game; no HD so I bailed.

Thank God the Super Bowl was on CBS. Btw, major kudos to KDKA for their terrifice signal for the Super Bowl and last night's Grammy Awards. They've got their act together.

What is WPXI/NBC's reputation for HD broadcasts? Are they going to screw up the Daytona 500 this Sunday??? I realize it is the first HD 500 so I can cut them some slack.

So far after three weeks of HDTV ownership, I've learned that KDKA DT rocks which is GREAT since almost ALL CBS primetime shows broadcast in HD, WTAE sucks for sporting events (broadcast shows seem ok, although I don't watch just flip through), and WPXI does well with regular programming (Ed and the Tonight Show look great in HD). I have not seen a live sporting HD broadcast on WPXI/NBC.

Should we make a call to the station this week to let them know their are fans looking forward to watching the 500 in HD? Anyone know the number to dial Engineering or the Station Manager at PXI directly?
guins is offline  
post #700 of 4548 Old 02-09-2004, 11:02 AM
Advanced Member
 
agtiny's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Cranberry Twp, PA
Posts: 836
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I can't think of the last time NBC did a live HD event, maybe some horse racing using HDNet's feed? In general though, NBC has a good HD track record. They've only screwed up Law & Order (the only NBC show I regularly watch) a few times.
agtiny is offline  
post #701 of 4548 Old 02-09-2004, 12:15 PM
Advanced Member
 
kaa1954's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Cottonwood, AZ
Posts: 686
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
In all fairness to WTAE...(excluding lip sync & antenna strength) they have been dependable. IMO Sunday's game was the exception not the rule. Call Kurt Hoss at WTAE & let him know we are out here. They tend to dismiss HD eyeballs as insignificant.
kaa1954 is offline  
post #702 of 4548 Old 02-09-2004, 05:47 PM
Member
 
Clisenet's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Jay Leno is live; if you consider that an event.
Clisenet is offline  
post #703 of 4548 Old 02-10-2004, 06:28 AM
AVS Club Gold
 
Blitzburgh's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Steeler country
Posts: 276
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Note to "GUINS"...yeah, go ahead and call WTAE as, eventually, they "might"...key word "MIGHT"...get it. In some ways I envy you because you can even pick up their weak signal.

And sorry, kaa1954...I COMPLETELY disagree with your statement of: "In all fairness to WTAE...(excluding lip sync & antenna strength) they have been dependable."

Why???? Because, in part, as you yourself say..."They tend to dismiss HD eyeballs as insignificant."

C'mon folks...let's all stop living in denial and call a spade a spade...or, in this case, WTAE cares less about us so why should we support them?
Blitzburgh is offline  
post #704 of 4548 Old 02-10-2004, 07:55 AM
Advanced Member
 
kaa1954's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Cottonwood, AZ
Posts: 686
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
What HD events in the past did WTAE not deliver besides Sunday's hockey debacle?
kaa1954 is offline  
post #705 of 4548 Old 02-10-2004, 10:13 AM
AVS Club Gold
 
Blitzburgh's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Steeler country
Posts: 276
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by kaa1954
What HD events in the past did WTAE not deliver besides Sunday's hockey debacle?

"HD events"? Oh how I wish that were the real problem...it's not. In effect, it's not their HD content that comes into question, rather...a picture that shows on the HDTV...period!

Ya think?
Blitzburgh is offline  
post #706 of 4548 Old 02-10-2004, 10:25 AM
Member
 
guins's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: South Fayette (Pgh), PA
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by kaa1954
What HD events in the past did WTAE not deliver besides Sunday's hockey debacle?

I don't know. I just got my HDTV. How was MNF? I assume that was HD..

I get the WTAE signal at 77% not like 100% KDKA and WPXI, so they probably won't be as good for me because of the slightly weaker signal.
guins is offline  
post #707 of 4548 Old 02-10-2004, 10:26 AM
Member
 
guins's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: South Fayette (Pgh), PA
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by Clisenet
Jay Leno is live; if you consider that an event.

Leno is recorded live, but it is not a 'live' broadcast like a sporting event.
guins is offline  
post #708 of 4548 Old 02-10-2004, 02:54 PM
Member
 
gregleg's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 197
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 21
Quote:


Originally posted by kaa1954
What HD events in the past did WTAE not deliver besides Sunday's hockey debacle?

That I can't really answer, since I just got the HD tuner, but the sad weak signal compared to KDKA, WPXI, and even WPGH is rather disappointing... I'm in Squirrel Hill, and from what I've gathered talking to my neighbors I'm lucky I can even FIND WTAE, let alone see it.

--Greg

gregleg is offline  
post #709 of 4548 Old 02-10-2004, 03:12 PM
AVS Club Gold
 
Blitzburgh's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Steeler country
Posts: 276
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by gregleg
I'm lucky I can even FIND WTAE, let alone see it.

That, my friend, would be understatement!
Blitzburgh is offline  
post #710 of 4548 Old 02-10-2004, 04:05 PM
Member
 
Clisenet's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by guins
Leno is recorded live, but it is not a 'live' broadcast like a sporting event.

Well then just a while ago it was "live" then because i heard him say "its 11:35" and stuff like that.
Clisenet is offline  
post #711 of 4548 Old 02-10-2004, 11:33 PM
AVS Special Member
 
Mark Vidonic's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: Fort Mill, SC
Posts: 1,682
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
It's never live...he can say what he wants, it airs the same time every night, how could he be wrong? Also, when they tape the show, all the clocks that Leno sees are set to 11:35PM.

Mark Vidonic
mark.vidonic@gmail.com
Mark Vidonic is offline  
post #712 of 4548 Old 02-11-2004, 12:43 PM
Member
 
cbearnm's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Northern New Mexico
Posts: 169
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Leno tapes at approximately 5:30 pm (PST) in Los Angeles (8:30 pm (EST)in Pittsburgh) Letterman tapes at about 5:30 pm (EST) the same way. The set the stage clocks to start at 11:35 so that they get the feel for being a live show, but there are time that the show has to be edited. The try to keep the commercial breaks,etc.. in sync with what will be broadcast, but both shows are definitely taped.
I think the last live late night show was when Johnny Carson was in New York, since then they have almost all been taped as if it were live.
cbearnm is offline  
post #713 of 4548 Old 02-11-2004, 01:02 PM
Member
 
Clisenet's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by Mark Vidonic
It's never live...he can say what he wants, it airs the same time every night, how could he be wrong? Also, when they tape the show, all the clocks that Leno sees are set to 11:35PM.

ITS LIVE ON NEW YEARS EVE, so watch what you say.
Clisenet is offline  
post #714 of 4548 Old 02-15-2004, 03:52 PM
Member
 
gmc9512's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Kittanning, PA
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
What's up with KDKA-DT and their audio transmitions? It has been in Dolby 5.1 all weekend, but all dialogue is from the front left and right speakers and nothing from the center channel. I'm glad I can get the D* feed of CBS HD, at least they can get it right.
gmc9512 is offline  
post #715 of 4548 Old 02-16-2004, 05:41 PM
AVS Special Member
 
Mark Vidonic's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: Fort Mill, SC
Posts: 1,682
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by Clisenet
ITS LIVE ON NEW YEARS EVE, so watch what you say.

Well, no offense, but one night hardly makes it a live show.

Mark Vidonic
mark.vidonic@gmail.com
Mark Vidonic is offline  
post #716 of 4548 Old 02-19-2004, 06:38 AM
Advanced Member
 
kaa1954's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Cottonwood, AZ
Posts: 686
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a 4 bay Channel Master bow-tie as well as a 8 bay Channel Master bow-tie for sale cheap. Buy one or both but hurry because they will only be available for a few days. PM me for details if interested.
kaa1954 is offline  
post #717 of 4548 Old 02-22-2004, 06:06 PM
Member
 
Clisenet's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by Mark Vidonic
Well, no offense, but one night hardly makes it a live show.

IT STILL COUNTS
Clisenet is offline  
post #718 of 4548 Old 02-24-2004, 06:48 PM
AVS Special Member
 
Mark Vidonic's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: Fort Mill, SC
Posts: 1,682
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
oooooook....not to get off track, but does anyone know if the DVI output is enabled on the Comcast boxes?

Mark Vidonic
mark.vidonic@gmail.com
Mark Vidonic is offline  
post #719 of 4548 Old 02-24-2004, 07:13 PM
Advanced Member
 
agtiny's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Cranberry Twp, PA
Posts: 836
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I think only the 62xx series has DVI enabled. My old 5100 didn't even have a DVI port although I'm on Armstrong.
agtiny is offline  
post #720 of 4548 Old 02-26-2004, 01:26 PM
Member
 
RockScaler's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Was anyone able to watch Smallville on the digital (42.1) channel last night? My Dish 6000 showed a signal strength of about 83% but locked at that % and showed a blank screen.
I was just wondering if it was the station or my receiver. All the other channels were fine.

Except for WQED DT 13 of course. Any word on when that station might be back on the air? I miss their HD loop and the occasional HD regular programming.

Rock
RockScaler is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off