Champaign, IL - HDTV - Page 3 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #61 of 4962 Old 12-17-2002, 11:51 AM
Member
 
migman's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Central Illinois
Posts: 63
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I checked a little more.. I am pretty sure....
If the last thing I did was an OTA digital channels scan, I get CBS on 3-1.
If it was downloading the program guide, I get UPN on 3-1.

When allowed to tune UHF 48, I get the same thing as above.... mapped to 3-1

Lately, I always get searching for signal on 49-1, and I can find no way to force it to find both channels at once.... Looks like I will be trying to contact Direc* TV.

Thanks for the clues,
David
migman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 4962 Old 12-17-2002, 12:27 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
jdmcdonald's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This sounds like DirectTV is out of sync with reality.

Doug McDonald
jdmcdonald is offline  
post #63 of 4962 Old 12-17-2002, 01:07 PM
Member
 
migman's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Central Illinois
Posts: 63
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
And the samsung t160 seems incapable of tuning/finding the OTA channels if used as and OTA only box.

D
migman is offline  
post #64 of 4962 Old 12-19-2002, 08:29 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
jdmcdonald's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
WAND apparently is now 720p. They appeared last night with 17-1 and
17-2. 17-1 says"HD" and 17-2, which was a blank screen, says "SD".

On 17-1 some upconverted commercials sure did look sharper than
they were. We will not get any HD until Drew Carey tomorrow.

Doug McDonald
jdmcdonald is offline  
post #65 of 4962 Old 12-19-2002, 10:25 AM
Member
 
migman's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Central Illinois
Posts: 63
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just curious... Where Did it say 'HD' I noted the two channels same as you did, and 17.1 looked like a 16X9 upconvert stretch.... I thought I remember DT and SD, but not HD....

Thanks for the note.
David
migman is offline  
post #66 of 4962 Old 12-19-2002, 12:06 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
jdmcdonald's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a Samsung T-151. If you press "info" it says "HD" or "SD".
It does not distinguish forms of HD, and I do not know if it
calls 480p HD. But since they bought a 720p encoder .....

Doug
jdmcdonald is offline  
post #67 of 4962 Old 12-19-2002, 12:06 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
jdmcdonald's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Double post due to computer crash.
jdmcdonald is offline  
post #68 of 4962 Old 12-19-2002, 12:49 PM
Senior Member
 
rrrick8's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Illinois
Posts: 346
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Johnny Nash said it all.

Thanks to jdmcdonald, dynamohum1, and any others who tried to help me with my reception problems. I was finally able to correct my WCID overload problem with the help of Dave Strabala from Winegard tech support. A simple $9 part from radio shack called a variable attenuator has given my reception the equivalant of rocket fuel. All channels are coming in with no drop outs. Thanks again, and i highly recommend Winegard. Their support was fast and right on target. I don't plan on disappearing from the forum. I will stillpost reports from the Danville area.

Rick

Charter D** Customer

"I hate words." "Words suck." "If I wanted to read, I'd go to school." Beavis & Butthead
rrrick8 is offline  
post #69 of 4962 Old 12-21-2002, 08:05 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
jdmcdonald's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Drew Carew was not in HD on WAND last night. The STB said it was HD,
but it must have been an analog SD upconvert.

They must not be ready yet.

Doug McDonald
jdmcdonald is offline  
post #70 of 4962 Old 12-23-2002, 06:57 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
jdmcdonald's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Well, last night, Sunday the 22nd, they were on in HD. The stupid
(really stupid) Santa movie was on in HD, as were the other two
programs. None of these are the best to show off HDTV, since
they are either "movies" or TV shows shot at a somewhat dark
level with a very narrow depth of field, for a "film look", so
often the only part of the picture in focus is the actor's eyes.
The long shots on "Alias" and "The Practice" were however excellent.
To see the best in HDTV that ABC offers, you should see the
sitcoms.

Congratulations to WAND.

And a big fat Bronx Cheer to WCIA and a smaller one to WICD
for not getting HDTV.

Doug McDonald
jdmcdonald is offline  
post #71 of 4962 Old 12-23-2002, 12:09 PM
AVS Special Member
 
turls's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Location: Central IL
Posts: 4,555
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 32
My rotor is on the fritz, but I am getting nervous about KDNL-DT in St. Louis being ready for the Super Bowl. They are having equipment problems and aren't passing 5.1 yet. Alias was the last thing I watched on KDNL last night, but the engineer posted today saying after 9PM they had to switch to upconvert because of audio problems.

Is WAND-DT doing DD5.1?

Matt
turls is offline  
post #72 of 4962 Old 12-23-2002, 12:49 PM
Member
 
migman's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Central Illinois
Posts: 63
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi Jim,

I agree with your comments. I was able to catch most of the Practice on WAND, and it was definately HD. It was the first time I have seen 720p. I am glad to see WAND making progress and bringing us some OTA HD.

I need to look into Fox and NBC again to see if either of them have a signal worth going after.

I get ABC, CBS, and WB (and UPN when I "switch" from CBS) with rabbit ears and a little hoop on the set top.

David
migman is offline  
post #73 of 4962 Old 12-24-2002, 06:45 AM
AVS Special Member
 
turls's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Location: Central IL
Posts: 4,555
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 32
migman,

Have you gotten anywhere with Samsung on the TS160 OTA tuning issues? My frustration with some known glitches in this box remains at a high level, but unfortunately I'm stuck with it now and the alternatives won't be out for months anyway.

I called Samsung support yesterday and again mentioned OTA issues and I might as well have been talking to a wall.

Anyone: Is WAND-DT passing DD5.1? With the holidays I don't know when I will be able to catch an actual 5.1 program on ABC. I'm anxious to know . . . KDNL-DT out of St. Louis is projecting mid-January for passthru. That's a little too close to the Super Bowl.

Actually having a network stream that is DD5.1 would help with some troubleshooting I am attempting on this box that is having problems sending the correct stream (PCM/DD2.0/DD5.1) as well.

Matt
turls is offline  
post #74 of 4962 Old 12-24-2002, 09:00 AM
Member
 
uihoops's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Sullivan, Illinois
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I was watching WAND 17-1 on my Sony 53xbr300 and Dish 6000 and was having a problem with a thin grayish line that was unstable across the very top of the picture and immediately below the black bar. Also the picture seemed compressed as the football players looking squatty or squished. I tried switching to the s-video input through regular satellite rather than HD and there was no line but still had the squeeze appearance. What am I doing wrong. Also it seems like I fixed this picture location problem once before on a Showtime HD movie but for the life of me I can't remember if it was within the 6000 menu or the TV. Help anyone. By the way I am about 40 miles from the Wand tower and the picture clarity is simply fabulous. Thanks
uihoops is offline  
post #75 of 4962 Old 12-24-2002, 10:14 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
jdmcdonald's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Nothing is wrong .... The football game was in SD ... you need pillar
bars.

Do you have any problem receiving the football game on Monday?
I kept getting terrible pixelization, which I've never seen before on them
and which was not on Ch. 22, whose tower is nearby.

Doug McDonald
jdmcdonald is offline  
post #76 of 4962 Old 12-24-2002, 12:50 PM
Senior Member
 
jdcolombo's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Champaign, IL
Posts: 469
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by jdmcdonald


Do you have any problem receiving the football game on Monday?
I kept getting terrible pixelization, which I've never seen before on them
and which was not on Ch. 22, whose tower is nearby.

Doug McDonald

Yep. I had the same problem. Signal strength was fine, but the picture suffered so badly from dropouts and pixelization that I ended up watching it via StarChoice.

The HD channel was off the air around 7:15, so I'm hoping they were just having a transmitter or encoder problem that they didn't quite get fixed before the football game.

All of us who participate in this thread should send a note of thank-you to the WAND engineering staff and publicize WAND's HD commitment. Maybe eventually WCIA will bend to market pressure and start passing CBS's HD.

John C.
jdcolombo is offline  
post #77 of 4962 Old 12-24-2002, 02:29 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
jdmcdonald's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I thought so and the chief engineer
knew there were problems with the encoder. But he didn't know about these breakups. There is no proof that the encoder was causing the problems ... it could be the STL or less likely the satellite
downlink. But I told him I thought there was a breakup problem and
would ask here and call back if it was just my setup. Obviously
it was not.

Call WCIA and bitch at the station manager. It will do no good,
but nevertheless is fun and if we annoy him enough he might mention
it to management.

Doug


Doug
jdmcdonald is offline  
post #78 of 4962 Old 12-25-2002, 06:25 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
jdmcdonald's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
WAND still is not working right. Something is sick .... they were
transmitting an upconverted SD last (Tuesday) night. They were playing
around at times.

Doug
jdmcdonald is offline  
post #79 of 4962 Old 12-25-2002, 02:06 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
jdmcdonald's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This is getting strange. WAND is on this afternoon (Christmas present
to people with new HDTVS?) and George Lopez was on in
perfect HDTV.

Doug McDonald
jdmcdonald is offline  
post #80 of 4962 Old 12-25-2002, 03:56 PM
Senior Member
 
Chilli_Dog's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Land of Lincoln
Posts: 360
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The last time I was in contact with a WAND engineer (which was a few months ago via e-mail), he indicated that WAND-DT would broadcast during prime time until next April, and then full time after that. But, he also stated that they planned to pass all ABC HDTV programming, even if it was outside of prime-time hours. That would explain why George Lopez was on this afternoon.
Chilli_Dog is offline  
post #81 of 4962 Old 12-25-2002, 07:50 PM
Member
 
migman's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Central Illinois
Posts: 63
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Turls,

No, I haven't got anywhere with the OTA... The problem I have is pretty much getting 49-1 and 3-1 to both be available. I have been busy doing Holiday stuff. No word from the E-mails to tech support. At the moment, I am not Dolby Digital capable.

David
migman is offline  
post #82 of 4962 Old 12-29-2002, 07:46 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
jdmcdonald's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Did anyone else notice serious breakups on Mrs. Doubtfire during the
8-9 hour which stopped totally after 9? Is it me or is it them?
I'm especially interested in people not in CU.

JDcolombo ... did you watch it?

Doug McDonald
jdmcdonald is offline  
post #83 of 4962 Old 12-29-2002, 08:36 AM
Senior Member
 
Chilli_Dog's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Land of Lincoln
Posts: 360
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I experienced the breakups as well (just outside of Springfield IL). I hope WAND is able to figure out what's causing this before the SuperBowl...
Chilli_Dog is offline  
post #84 of 4962 Old 12-29-2002, 08:56 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
jdmcdonald's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Please, Chilli_Dog .... don't put a smilie on a subject like the Super Bowl
and possible breakups. A jinx might ensue. Maybe a frownie?
jdmcdonald is offline  
post #85 of 4962 Old 12-29-2002, 05:21 PM
Senior Member
 
rrrick8's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Illinois
Posts: 346
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Well it sure sucks to be in central Illinois this winter. We all know ABC will be broadcasting the Super Bowl in HD, well it seems that CBS will be airing the AFC Division and conference championships in HD too. WCIA has really dropped the ball on this. They always advertise how advance their equipment is and that they're the "premiere" station in central Illinois. Bull *@#%. Keep the e-mails and phone calls going to them. It probably won't matter, but it sure couldn't hurt either. I'm also e-mailing CBS to let them know how disappointed I am with their central Illinois affiliate.


CBS and Rca team up!

Rick

Charter D** Customer

"I hate words." "Words suck." "If I wanted to read, I'd go to school." Beavis & Butthead
rrrick8 is offline  
post #86 of 4962 Old 12-29-2002, 06:17 PM
Senior Member
 
Chilli_Dog's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Land of Lincoln
Posts: 360
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10


There are your frownies, jdmcdonald...

I just turned to WAND-DT to see what was on tonight and, quite frankly, couldn't even make it out. It was just a jumbled mess of pixels, with no sound whatsoever. I checked out the signal meter, and it was registering at 100%. It must be on their end. I never had problems before they started upconverting / broadcasting at 720p.

I really, really hope they get this straightened out soon. I'd love to have an HD SuperBowl party, but it certainly wouldn't be worth it if their broadcasts are going to be like this.

Guess we gotta have some patience, though. At least they're trying to bring us HD... that's a lot more than can be said about the other stations in this area.
Chilli_Dog is offline  
post #87 of 4962 Old 12-30-2002, 08:58 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
jdmcdonald's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
As I said in the WRSP thread, WAND's HDTV microwave is sick. Or
it could be a bad cable or connector. And they can't get the
vendor on the phone today.

They'll get it fixed.
jdmcdonald is offline  
post #88 of 4962 Old 12-30-2002, 03:55 PM
Member
 
dsinder's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Urbana, IL USA
Posts: 169
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
A little off topic but I thought this might be a good place to ask.

Does anyone know of a good ISF calibrator in the area (Champaign)?
I'd like to get my Hitachi 65SWX20b done for the Superbowl.
dsinder is offline  
post #89 of 4962 Old 12-30-2002, 05:59 PM
Member
 
Millsjr's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: East Central Illinois
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
dsinder-

call Champagne Audio in Champaign and ask for Mike Brya, he knows a person from Mahomet that does it. I just purchased a new system from him including the new sony hs-10 pj and asked if they had someone to do calibrations and this is what he told me.I haven't used him yet but its the only one I have heard of around here.

btw- for everyone else I just purchased and installed the ota tuner cartridge for the dish 6000 and was working on tuning in stations last night, so far the only thing I get is analog, I couldn't get a single digital channel.
I guess I will need to work with my antenna a bit , I'm only 5 miles west of the wicd tower so I can't believe I didn't even get a reading on the signal meter for them

anyway hopefully soon you guys will have another person to compare notes with

John
Millsjr is offline  
post #90 of 4962 Old 12-31-2002, 09:42 AM
Member
 
uihoops's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Sullivan, Illinois
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I think the name of the guy in Mahomet is Joe Tandy. I have spoken to him on one occassion about doing my sony and he was straightforward and honest in suggesting he had very little experience with sony rptv's. If I recall correctly he was very familiar with the Hitachi line and perhaps Toshiba. There is also a store in Peoria, the name of which escapes me, which is ISF capable. I think it is Home Theatre Concepts or something like that. These are listed on the ISF website, I believe.

I also have the 6000 Dish receiver and obtained the module about a month ago. I live in Sullivan, about 55 miles South and West of Champaign. I receive channel 23 and channel 17 from Decatur very clearly. 17 is having the HD problems spoken of, but when it comes in it is great. I have no luck getting anything else including Wcia 48 out of Champagin. I am in process of putting up a new Channel Master yagi or 4228 with a rotor. I'll keep everyone posted on how it works out.

I also concur that Mike or John at Champagne Audio are great resources and this is a great store to support. They are very price competitive and they know more about these subjects than the entire staff at any 5 Circuit City's or Best Buy Stores combined. I purchased my hdtv at Champagne Audio about two years ago and have had great luck with all my other purchases there. Just my $.02
Dan
uihoops is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off