Louisville, KY - HDTV - Page 133 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #3961 of 4016 Old 06-26-2012, 06:20 AM
Member
 
jb_ky1's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Lexington, KY
Posts: 182
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just wonder you all thought about Lynn Martin taking over WBKI and teaming up with WDRB?

http://www.wdrb.com/story/18856143/wdrb-wmyo-form-a-partnership-with-wbki

Stronger signal? It's already at 1000 kW
jb_ky1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3962 of 4016 Old 07-16-2012, 08:25 PM
Member
 
david10985's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 107
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
WBKI was added on 58.3 today.
david10985 is online now  
post #3963 of 4016 Old 07-17-2012, 06:41 AM
Member
 
jb_ky1's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Lexington, KY
Posts: 182
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Might as well add DRB and MYO for 34.3 and 34.4
jb_ky1 is offline  
post #3964 of 4016 Old 07-17-2012, 03:05 PM
Advanced Member
 
bnewt's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Shepherdsville, Ky USA
Posts: 746
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by david10985 View Post

WBKI was added on 58.3 today.

noticed this as well............glad to have this channel available

with all of the bs going on now with Dish Network, DIrectTv & Insight............glad that I have an antenna

May God Guide and Guard the USA!
bnewt is offline  
post #3965 of 4016 Old 07-19-2012, 10:50 AM
Member
 
robjulo's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Louisville
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Posted this over at dslreports.com as well but thought I'd post here to get additional opinions:

Currently a Directv customer in Louisville. Insight sales rep came by last night and offered to pay for any termination penalty with Directv, so I decided to take a relook but have several questions.

My current setup with Directv is 5 TVs with whole home and HD.

If my math is right, Insight is about $25 a month cheaper for a similar setup and similar programming.

Questions (for anyone who is willing):

With that many TVs, I will need two storage units (my understanding is each network storage can have 3 DVRS connected). Can those two storage units see each other? I would like all 5 TVs to access any show recorded, which is the way I have it now with Directv.

Does Insight generally offer lower first year rates (other than the termination fee they have offered to pay for).

Are there any one or two year contracts associated with Insight.

Does Insight offer the ESPN alternate channel during college football season? Directv does.

How is the picture quality. I was at a Time Warner home in the northeast over the fourth and it was awful. Any complaints in Louisville?

Does Insight offer the Time Warner Ipad App yet? The Directv App is pretty good, but not perfect

Are there any extras with the Insight DVR (ie Pandorda) - definately not a show stopper.

Does the PACE whole home DVRs have "folders" to organize recorded shows. The Time Warner boxes I used over the 4th did not (which seems really behind) and it was a bit of a mess. I read there was recently an update locally that added folders but don't know if it made it to the PACE boxes.

Any other "gotchas" I should now about regarding hidden charges?
robjulo is offline  
post #3966 of 4016 Old 07-25-2012, 10:18 AM
AVS Special Member
 
MichaelZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 1,480
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13
I am using the Pace boxes (I have two) and both record and you can play the recordings on either box. You can have any box record up to 2 show at the same time but the programming must be done on the device that is going to record it. The Pace box does organize the shows into folders and once or twice it has missed named them but outside of that it works pretty well. I know Insight used to offer an alternative channel for other sports but not sure what plans are in work with Time Warner calling the shots. I switched from Directv last year and I am on a month to month plan - no contract. I have not seen my rates change but I know they will be going up on my 1 year anniversary. My picture quality seems better than Dtv but it could always be a little bit better smile.gif Lastly, not sure about and iPhone apps - I don't believe there are any as well as any web based programming options. A friend of mine just switched from uverse to cable and he thinks the picture is considerably better and they offered him a heck of deal!
MichaelZ is online now  
post #3967 of 4016 Old 08-17-2012, 11:49 AM
Senior Member
 
silvermaxd's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: New Albany,Indiana
Posts: 226
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I ordered U-verse today (UV450 TV/Internet/Phone) as it looks to be about $40 cheaper per month. I will report back after I use it for a while:)

Steve R.
silvermaxd is offline  
post #3968 of 4016 Old 08-24-2012, 06:43 AM
AVS Special Member
 
goldrich's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Indianapolis, IN
Posts: 1,679
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by jb_ky1 View Post

Just wonder you all thought about Lynn Martin taking over WBKI and teaming up with WDRB?
http://www.wdrb.com/story/18856143/wdrb-wmyo-form-a-partnership-with-wbki
Stronger signal? It's already at 1000 kW

Is WBKI being moved to RF channel 51, used by, or formerly used by WMYO? I noticed this morning that the PSIP on channel 51 is reading "WBKI-DT" (34.1) and not "WMYO-DT" (58.1). Plus, there are currently no subchannels at all, so there is no WMYO feed on RF channel 51. Receiving the signal on the north side of Indy @ 111 miles. Just curious what is going on. Thanks.
goldrich is offline  
post #3969 of 4016 Old 08-26-2012, 02:17 PM
Advanced Member
 
bnewt's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Shepherdsville, Ky USA
Posts: 746
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
on my tv's I show 34.1 for wbki, but the programing information is listed as 58.1 on my dish network locals

May God Guide and Guard the USA!
bnewt is offline  
post #3970 of 4016 Old 09-11-2012, 07:03 AM
Member
 
jb_ky1's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Lexington, KY
Posts: 182
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Is it still doing that? It should be shown as WBKI-19.1 I think... Shows 34.1 here OTA here in Lexington
jb_ky1 is offline  
post #3971 of 4016 Old 09-11-2012, 06:11 PM
Advanced Member
 
bnewt's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Shepherdsville, Ky USA
Posts: 746
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
yes, it is still showing incorrectly on Dish

I have notified WDRB & WBKI. They say they are working on it

May God Guide and Guard the USA!
bnewt is offline  
post #3972 of 4016 Old 11-26-2012, 12:49 PM
Member
 
david10985's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 107
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Channel 11.3 has whas doppler radar on there now. It has been on there since November 21st.
david10985 is online now  
post #3973 of 4016 Old 01-02-2013, 02:40 PM
Member
 
shogan69's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
anyone know of a professional antenna installer?
shogan69 is offline  
post #3974 of 4016 Old 01-08-2013, 05:58 PM
Member
 
jb_ky1's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Lexington, KY
Posts: 182
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I can't pick up any louisville stations anymore, but is WAVE and WDRB the only stations that still do HD news there?
jb_ky1 is offline  
post #3975 of 4016 Old 01-08-2013, 06:25 PM
Advanced Member
 
bnewt's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Shepherdsville, Ky USA
Posts: 746
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jb_ky1 View Post

I can't pick up any louisville stations anymore, but is WAVE and WDRB the only stations that still do HD news there?

No, each station is broadcasting the news in HD

May God Guide and Guard the USA!
bnewt is offline  
post #3976 of 4016 Old 01-08-2013, 07:08 PM
Member
 
jb_ky1's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Lexington, KY
Posts: 182
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Well good. Glad to see WLKY and WHAS stop using widescreen SD for their newscasts.
Quote:
Originally Posted by bnewt View Post

No, each station is broadcasting the news in HD
jb_ky1 is offline  
post #3977 of 4016 Old 01-16-2013, 05:35 PM
Member
 
david10985's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 107
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
WHAS and WLKY are still widescreen sd according to wikipedia. On August 24, 2009, WHAS became the second station (behind WAVE-TV) in Louisville to broadcast its local news in widescreen. Unlike WAVE (and eventually WDRB), the WHAS newscasts are actually aired in 16:9 widescreen standard definition. In February 2010, WLKY became the third station in the Louisville market to begin airing its newscasts in widescreen – and the second to air them in upconverted widescreen standard definition rather than true high definition. WLKY isn't going hd on news for 1.5 or 2 more years according to an email from Rick Van Hoose. WHAS said they don't have a timetable on when they are going hd for news.
david10985 is online now  
post #3978 of 4016 Old 01-16-2013, 06:41 PM
Member
 
jb_ky1's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Lexington, KY
Posts: 182
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Oh wow. As big Louisville market is and all the other markets in the US much smaller they do the news an local programming in HD. IE Lexington has been doing the local HD thing since 2007-2008.
jb_ky1 is offline  
post #3979 of 4016 Old 01-17-2013, 02:14 AM
AVS Special Member
 
HDTVChallenged's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 8,538
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 143
Quote:
Originally Posted by jb_ky1 View Post

Oh wow. As big Louisville market is and all the other markets in the US much smaller they do the news an local programming in HD. IE Lexington has been doing the local HD thing since 2007-2008.

... well if you can call any of it "HD" any more ... the average bit rate on WTVQ 36-1 is shockingly low ...
HDTVChallenged is offline  
post #3980 of 4016 Old 02-04-2013, 02:04 PM
Member
 
romac's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I had insight a few years ago, I didn't mind their HDTV but there wasn't a whole lot of options.

Anyway I divorced and moved, stuck with insight but kept Internet only and used an ota HD antenna for local channels as I'm not a big tv watcher. However, I still haven't been a big fan of the spotty Internet service, (my opinion) poor customer service, and ever rising prices and fees.

My friends and some family recently switched to AT&T uverse and have been very pleased, so I made the switch as well. My installation is this Thursday, and Ill be back in the HDTV game, as well as hopefully better Internet service (I opted for their 18 Mbps downstream, coming from insight 10.0).

Can't wait!
romac is offline  
post #3981 of 4016 Old 06-10-2013, 06:35 AM
Member
 
donp326's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Central Ky.
Posts: 62
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
If anyone can help me here I would appreciate it. Has WLKY 32 cut it's transmission power ? Since the first of June at least The signal is loaded with artifacts. It used to be the my main go to channel it was always good reception. I live in western Anderson Co within a couple of miles of the Shelby co Line with an antenna in the attic. Now Wave 3 and WDRB 41 and MyTV 58 come in more consistantly.
donp326 is offline  
post #3982 of 4016 Old 06-10-2013, 09:50 AM
AVS Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US | Age: 26
Posts: 14,460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 102 Post(s)
Liked: 66
Send a message via AIM to Trip in VA Send a message via Yahoo to Trip in VA
But WLKY doesn't have any repeaters... confused.gif

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is offline  
post #3983 of 4016 Old 06-10-2013, 11:54 AM
AVS Special Member
 
HDTVChallenged's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 8,538
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 143
Quote:
Originally Posted by donp326 View Post

If anyone can help me here I would appreciate it. Has WLKY 32 cut it's transmission power ? Since the first of June at least The signal is loaded with artifacts. It used to be the my main go to channel it was always good reception. I live in western Anderson Co within a couple of miles of the Shelby co Line with an antenna in the attic. Now Wave 3 and WDRB 41 and MyTV 58 come in more consistantly.

Go outside. smile.gif I'm 76mi away. Usually no problems ... It *could* be that there's an unusual weather pattern set up ... could be skipping over your house ... could be a distant station on the same channel skipping in and interfering. That being said, I haven't had much reason to try WLKY since they started multicasting and since UK basketball season is over (which frees up WKYT to actually broadcast CBS and CW programming.)
HDTVChallenged is offline  
post #3984 of 4016 Old 06-10-2013, 05:39 PM
Advanced Member
 
bnewt's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Shepherdsville, Ky USA
Posts: 746
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
I haven't noticed WLKY as much, but WHAS seems to have lowered their signal strength.........at least according to the meter on my tv

May God Guide and Guard the USA!
bnewt is offline  
post #3985 of 4016 Old 06-10-2013, 06:00 PM
Advanced Member
 
bnewt's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Shepherdsville, Ky USA
Posts: 746
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
has WMYO added another sub channel? according to this......they have

http://tvlistings.aol.com/listings/ky/shepherdsville/over-the-air/40165

May God Guide and Guard the USA!
bnewt is offline  
post #3986 of 4016 Old 06-11-2013, 06:04 AM
AVS Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US | Age: 26
Posts: 14,460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 102 Post(s)
Liked: 66
Send a message via AIM to Trip in VA Send a message via Yahoo to Trip in VA
WMYO is simulcasting WBKI, and it's mapped to 34-1 just like WBKI.

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is offline  
post #3987 of 4016 Old 06-11-2013, 11:53 AM
AVS Special Member
 
HDTVChallenged's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 8,538
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 143
Quote:
Originally Posted by Trip in VA View Post

WMYO is simulcasting WBKI, and it's mapped to 34-1 just like WBKI.

- Trip

Right ... I think they (WBKI) did this in lieu of (or until) they convert their CA repeater. Also, WBKI is carrying a WDRB(/WYMO) produced news cast at 7pm.
HDTVChallenged is offline  
post #3988 of 4016 Old 06-11-2013, 02:21 PM
AVS Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US | Age: 26
Posts: 14,460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 102 Post(s)
Liked: 66
Send a message via AIM to Trip in VA Send a message via Yahoo to Trip in VA
WBKI-LP (no longer -CA) has been sold to Daystar. When it goes digital, it is a safe bet that it will not be carrying CW.

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is offline  
post #3989 of 4016 Old 06-11-2013, 07:22 PM
Member
 
donp326's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Central Ky.
Posts: 62
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by HDTVChallenged View Post

Go outside. smile.gif I'm 76mi away. Usually no problems ... It *could* be that there's an unusual weather pattern set up ... could be skipping over your house ... could be a distant station on the same channel skipping in and interfering. That being said, I haven't had much reason to try WLKY since they started multicasting and since UK basketball season is over (which frees up WKYT to actually broadcast CBS and CW programming.)

Not withstanding weather conditions Ch 32 as of June 1 at my best estimate began having a significant issue with artifacts. Never noticed them before All other channels come in full to moderate power. 32 will "burst" up to 75% then drop to 58% go out then come back and burst again then it's lost. This channel used to be perfect winter or summer it always came in no it seems to be toast.
donp326 is offline  
post #3990 of 4016 Old 06-12-2013, 03:39 AM
AVS Special Member
 
HDTVChallenged's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 8,538
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 143
Quote:
Originally Posted by Trip in VA View Post

WBKI-LP (no longer -CA) has been sold to Daystar. When it goes digital, it is a safe bet that it will not be carrying CW.

- Trip

That's unfortunate for those that are relying on the WMYO subchannel ... Short version: Two 720p streams ... it looks every bit as bad as it sounds.
HDTVChallenged is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off