Louisville, KY - HDTV - Page 4 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #91 of 4014 Old 09-19-2002, 07:26 PM
AVS Special Member
 
MichaelZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 1,480
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13
Is WHAS(abc) transmitting in 720p or 1080i? My HiPix was showing 1080i and I thought that strange since ABC is outputting 720p. Anyone know?
MichaelZ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #92 of 4014 Old 09-19-2002, 08:59 PM
Advanced Member
 
MAX HD's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Greensburg In.47240
Posts: 915
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi Woot

As I understand it,when all the KET DTV plant is rolled into service,all will be boadcasting the same multicasted programming(including HD capability).Right?

If this is correct,then why any WKMJ-DT at all? The broadcast location is basically the same as WKPC.

Having said that,maybe KET could petition the FCC to move WHAN off of 17 and give them 38. That way I'd have a clear shot at DT-17 and they could go bug some Fox viewers up towards Terre Haute,with their dumb infomercials!!!!

Whatta you think of them apples?
MAX HD is offline  
post #93 of 4014 Old 09-20-2002, 04:34 AM
PCS
Senior Member
 
PCS's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Louisville,KY
Posts: 401
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
First, MichaelZ I have it from WHAS that they upconvert everythingto 1080i. I get great PQ from them most of the time. Second, I sent the WB station manager an email a couple of weeks ago asking about when they will comply with FCC mandate for DTV and asking about HDTV pass through of the WB network signal. No reply after 2 weeks. Way to go WBKI. I guess they may not be interested in their viewers. Anybody else tried to get an answer from them? Finally, is anyone else getting KET-DT? I haven't been able to get them since they went off air this summer. What's up with that? I was getting some HD from them prior to July, 2002. Anyone have any feedback?
PCS is offline  
post #94 of 4014 Old 09-20-2002, 06:53 AM
AVS Special Member
 
MichaelZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 1,480
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13
PCS, thanks - I thought they were converting the 720p to 1080i. I've noticed an anomaly with my HiPix card - if I output 1080i to my PJ the video occasionally stutters. If I ouput 720p it is smooth as silk! Very strange! What is even stranger is that my DTC-100 is smooth as silk output 1080i to the same projector. BTW, this only happens with WHAS. I can live with it but I've noticed that the image when output at 720p is not quite as sharp. Oh,well - when you live on the edge.
MichaelZ is offline  
post #95 of 4014 Old 09-20-2002, 10:15 AM
Advanced Member
 
woowoo's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: jeffersonville, indiana
Posts: 599
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
PCS
WKPC-DT is alive and well
It is on the air 24/7 now with a 4 channel multicast
Maybe try a rescan?

Max-HD
The multicast is running statewide from lexington
HD Statewide is not quite there but they are working on it.
WKMJ-DT will be put on the air to serve louisville.
(We have it, Why not use it)
I have not heard from the programming gods what will be on it.

Maybe when 38 comes up that will solve your (WHAN) problem?

Studio Broadcast Engineer
KET
woowoo is offline  
post #96 of 4014 Old 09-22-2002, 04:45 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
NightowlKY's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Winter Garden, FL USA
Posts: 725
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anybody getting WHAS-DT today? I've not seen it all day and I even swung my antenna around back toward the Knobs (usually keep it pointed toward Cincy).


---

Nevermind....coming in fine now....don't know what the deal was
NightowlKY is offline  
post #97 of 4014 Old 10-02-2002, 12:18 AM
AVS Special Member
 
HTCrazy's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: State of Disbelief
Posts: 4,888
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Hi all - I'm just about to buy a HDTV capable projector and was wondering what the options are. It looks like nothing much locally, but what about Satellite? Does Dish still have the most HDTV content or is DirecTV catching up? Thanks..
HTCrazy is offline  
post #98 of 4014 Old 10-02-2002, 05:45 AM
Member
 
Chris Sutton's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Louisville KY
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just set up my new HD system this weekend with directv. HBO, Showtime, and HDNet are it for them. Don't know about Dish Network.

Any news on the other local affiliates?
Chris Sutton is offline  
post #99 of 4014 Old 10-02-2002, 06:33 AM
Advanced Member
 
woowoo's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: jeffersonville, indiana
Posts: 599
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Chris
Put up an off air antenna and you will get

WKPC-DT channel 17
4 channel multicast
Remaps to channel 15.1 , .2 , .3 , .4 etc...

And

WHAS-DT (after 4:30 in the afternoon)
Channel 55
Remaps to channel 11
720p ABC Programming

The others MAY be up this fall.......

Oh yea......
Welcome to the club

Studio Broadcast Engineer
KET
woowoo is offline  
post #100 of 4014 Old 10-02-2002, 06:55 AM
Member
 
Chris Sutton's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Louisville KY
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks woowoo.

Is KET broadcasting any HD programming? Can you even do that while multicasting? Just curious.
Chris Sutton is offline  
post #101 of 4014 Old 10-02-2002, 11:44 AM
Advanced Member
 
woowoo's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: jeffersonville, indiana
Posts: 599
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
We were but we are not now

When a station is multicasting the best they can do is HD at a reduced bit rate.
Instead of the whole 19mbs going to the HD program it only gets about 14-15mbs.
The other 4-5mbs goes to the subchannel
Most people call this "enhanced definition"

Studio Broadcast Engineer
KET
woowoo is offline  
post #102 of 4014 Old 10-03-2002, 07:11 AM
AVS Special Member
 
MichaelZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 1,480
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13
woowoo, are you guys planning on doing HD in the evening as before when PBS broadcast HD material?

Anyone else know the status of WLKY or WAVE? They both still on track for Nov.1 or May 2003?
MichaelZ is offline  
post #103 of 4014 Old 10-03-2002, 07:46 AM
Member
 
Chris Sutton's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Louisville KY
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Arrgh !! I just saw where the Alabama vs. Georgia game is in HD Saturday on CBS. Come on WLKY, your killing me!

Roll Tide!!!
Chris Sutton is offline  
post #104 of 4014 Old 10-03-2002, 10:15 AM
Advanced Member
 
bairda's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Louisville, KY USA
Posts: 529
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Any chance of pulling in the Lexington CBS affilliate that is putting out HD from a Louisville based Antenna? Or is the tower oriented the wrong way?
-Alex-
bairda is offline  
post #105 of 4014 Old 10-04-2002, 05:10 AM
Advanced Member
 
woowoo's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: jeffersonville, indiana
Posts: 599
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
MichaelZ
We are working on it but I could not give you a time table.

Things are not good for state funding right now.
(No Budget yet!)

I'm just happy that we got the transmitters on the air....

Studio Broadcast Engineer
KET
woowoo is offline  
post #106 of 4014 Old 10-04-2002, 07:28 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
NightowlKY's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Winter Garden, FL USA
Posts: 725
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
bairda,

Here's an email I received from WKYT recently:

Hello Jerry,
Nice to hear you are getting us in Louisville! We are at full power. A
couple of things may be causing you to get a better signal on WTVQ.
First, you are using UHF antennas. Some locals here are having success with a UHF antenna, but given your distance, a VHF antenna would certainly work better.
Second, our antenna is situated on the east side of our tower, away from
you.

Thanks for the signal report. Since there is not currently a CBS HD signal
in Louisville, we hope you can see us often!


Note I was in a 'blonde mode' when I was trying as I'd forgotten they are VHF. I have a VHF-only antenna in my attic but it's pointed west and hooked to my receiver for FM stations right now...I haven't yet taken it apart and turned it around but I hope it will help w/reception. BTW, I'm off the Snyder between 64 and 71 so I'm a bit further east and rather high up for the county (about 740' asl)
NightowlKY is offline  
post #107 of 4014 Old 10-04-2002, 09:19 AM
Member
 
Chris Sutton's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Louisville KY
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
NightowlKY,
Are you receiving WKYT (or WTVQ) regularly? With a good signal strength?
Looks I might be on the roof Saturday morning. I'm further west and lower but who knows?

Thanks for the info,
Chris
Chris Sutton is offline  
post #108 of 4014 Old 10-05-2002, 11:42 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
NightowlKY's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Winter Garden, FL USA
Posts: 725
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've only gotten WKYT once and WTVQ is hit or miss...but the tropo has been favorable the last several days but, to be honest, I've not checked in a bit. Tonight, I think I'm going to re-orient my VHF antenna in the attic and let ya know how it goes.
NightowlKY is offline  
post #109 of 4014 Old 10-07-2002, 06:27 PM
Newbie
 
cueball's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Payneville, Ky
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Any idea why I could previously recieve whas-dt and now cannot? Nothing hardware-wise has changed. I still pick up all 4 KET channels and now WBNA digital but i get No signal at all from whas now. I have attempted repositioning antenna to no avail. I just dont understand. Whas tells me nothing changed, but if nothing changed here and nothing changed there....
cueball is offline  
post #110 of 4014 Old 10-07-2002, 08:59 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
NightowlKY's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Winter Garden, FL USA
Posts: 725
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Not sure. Been watching WHAS-DT most of the evening and the game is still going. WBNA-DT's tower is closer to you as it's around Brooks, Ky. Which KET are you getting? WKPC or WKZT (E-Town)?

WBNA-DT is also at full-power right now during an initial testing phase and they will drop back to lower power and only operate during the evening.

Is it possible your receiver lost the channel mapping and WHAS is now on 55.1?
NightowlKY is offline  
post #111 of 4014 Old 10-09-2002, 07:25 PM
AVS Special Member
 
MichaelZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 1,480
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13
I just noticed WBNA this evening - channel 8.2. Too bad its not HD Anyone any word on when testing might start for WLKY or WAVE?
MichaelZ is offline  
post #112 of 4014 Old 10-18-2002, 09:05 AM
Senior Member
 
silvermaxd's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: New Albany,Indiana
Posts: 226
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
just received an e-mail from the station in response to me asking them when they would be sending out a digital signal and they said they hope to be on by Dec. 1st. I was surprised!!. I'll just be glad when somebody else besides WHAS gets going.

Steve R.
silvermaxd is offline  
post #113 of 4014 Old 10-18-2002, 08:50 PM
AVS Special Member
 
MichaelZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 1,480
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13
I am starting to wonder if the WLKY will ever be up. Something tells me that they will probably run SD and low power (like 5 watts) when they finally do get running. I think they will be kicking and screaming and dragging their ass into the HDTV world. WLKY sucks!
MichaelZ is offline  
post #114 of 4014 Old 10-18-2002, 09:00 PM
AVS Special Member
 
HDTVChallenged's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 8,342
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 120
Ah come on now ... at least they have a nice big-n-purdy logo
HDTVChallenged is offline  
post #115 of 4014 Old 10-19-2002, 03:16 PM
PCS
Senior Member
 
PCS's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Louisville,KY
Posts: 401
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I posted on the other Louisville thread about WBKI stating via email that they are working on DTV transmission soon. I have sent a request for additional info. If anyone else wants to add to the viewer feedback and show interest the manager's email is billbradley@wbki.tv. Let them know you are expecting HDTV.
PCS is offline  
post #116 of 4014 Old 10-21-2002, 09:43 AM
Member
 
lapplegate's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Indiana
Posts: 73
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Last I heard WLKY was going for a Nov. 1 live date. I haven't caught any testing yet. Think they're backing out?

Last I heard WAVE is not going until next year.

Larry
lapplegate is offline  
post #117 of 4014 Old 10-22-2002, 04:15 PM
Member
 
lapplegate's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Indiana
Posts: 73
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have the dish 6000. For over a week now WHAS 55 will not show as 11-01. I tried unplugging the receiver and it still comes up as 55-01. This happens whether I map from "scan for digital" or "add DTV".

I saw on here where this was going around awhile back, but I still can't get 55 as 11. Anyone got any suggestions?

Thanks,
Larry
lapplegate is offline  
post #118 of 4014 Old 10-22-2002, 05:59 PM
AVS Special Member
 
MichaelZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 1,480
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13
Larry, same here. I only show 55.1 for WHAS-DT. I really do not care what station number as long as I get it
MichaelZ is offline  
post #119 of 4014 Old 10-23-2002, 08:43 AM
Member
 
DucTape's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Louisville, KY
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Let's get this stupid ball rolling in L-ville already!!!!

This is just like waiting for cable company's to get high speed I-net going ... hearing "Oh it will be ready next month" for 12 months straight. Let's hope that once they're up and running they transmit enough power to get the signal more that 2 miles from the tower.
DucTape is offline  
post #120 of 4014 Old 10-23-2002, 08:47 AM
Member
 
DucTape's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Louisville, KY
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
lapplegate: Aren't Fox, NBC, and another all using the same tower and transmission building? Seems once one is ready they'll all be ready if that is the case. I don't know why they'd drag their feet, unless they really don't care about DTV transmission.

I can tell you one thing, if they don't all start using full power, the poor folks watching 13 inchers via rabit ears have a RUDE surprise in store for them! I'm right in town and WHAS is unwatchable during any weather, and I have a decently large/high outdoor antenna.
DucTape is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off