Sioux City, IA / Sioux Falls, SD - HDTV - Page 45 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1321 of 1416 Old 04-07-2009, 04:12 PM
Newbie
 
Curtisp's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jefflackey View Post

It appears that DISH carries all the Sioux City local networks in HD except for the NBC affiliate:

What do you mean by "night light" channel for KTIV?

That's a reference to KTIV still broadcasting on VHF 4 a looped program about the DTV transition, how to get your tv signals, use of a converter box, etc. The FCC set up some rules just prior to Feb 17 after the deadline got pushed into June and a lot of markets said "we're still switching on Feb 17". From what I remember reading, at least 1 station in a market had to run this broadcast for a period of time after Feb 17. That is, every station in the market couldn't just go dark on the analog signal. Apparently, PBS stations didn't count, because Iowa Public Television kept all their analog signals on and are still running the dual signal (analog and digital).

As I recall, it's a cost issue and expensive for a commercial station to run both analog and digital transmitters at the same time, so many wanted to switch as soon as they could.
Curtisp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1322 of 1416 Old 04-21-2009, 05:29 PM
Member
 
Bubba91's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Carroll, Iowa
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Bubba91 View Post

well sorry forgot to mention i do have a pre amp Winegard AP8700 Chromstar 2000 Series VHF/UHF Pre Amplifier (AP-8700),

or can i get more gain from say AP 8275 PREAMP?
Bubba91 is offline  
post #1323 of 1416 Old 05-02-2009, 03:58 PM
Newbie
 
UNC Tar Heel Fan's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does anyone know when the Sioux Falls CW (channel 36.1) is going to increase their signal strength? I even live towards the east side of Sioux Falls and am unable to pick them up.
UNC Tar Heel Fan is offline  
post #1324 of 1416 Old 05-05-2009, 10:09 PM
Member
 
Jon Ellis's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Duluth, MN
Posts: 174
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
They are supposed to be moving digital to channel 36 when analog ends, so it'll probably be around June 12.
Jon Ellis is offline  
post #1325 of 1416 Old 05-06-2009, 03:35 PM
Member
 
GravelChan's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Colome, South Dakota, USA
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just a heads up for those with Dish Network. KELO, KSFY, KDLT and KTTW are now up and running in HD on Dish.
GravelChan is offline  
post #1326 of 1416 Old 05-15-2009, 03:06 PM
Member
 
dwax's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by UNC Tar Heel Fan View Post

Does anyone know when the Sioux Falls CW (channel 36.1) is going to increase their signal strength? I even live towards the east side of Sioux Falls and am unable to pick them up.

I live just 40 miles NW of them and can't see the digital signal. But can see the analog just fine. So will miss this channel.
dwax is offline  
post #1327 of 1416 Old 05-15-2009, 05:27 PM
Member
 
GravelChan's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Colome, South Dakota, USA
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dwax View Post

I live just 40 miles NW of them and can't see the digital signal. But can see the analog just fine. So will miss this channel.

According to the info I have CW-DT is on channel 51 but is scheduled to switch the
digital to channel 36 on June 12th. I think you will probably be ok at that time.

My experience out here in the south central part of the state is that the digital signals come in better than analog when they get full power on their final channel. I have 4 channels, all 55-60 miles away that come in just fine on digital.

Chan
GravelChan is offline  
post #1328 of 1416 Old 05-15-2009, 06:53 PM
Member
 
dwax's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Shows here. http://en.wikipedia.org/wiki/KWSD I don't know if 4.1 KW is alot of signal power, but hope it gets more.
dwax is offline  
post #1329 of 1416 Old 05-15-2009, 07:04 PM
AVS Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US | Age: 25
Posts: 14,300
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 55
Send a message via AIM to Trip in VA Send a message via Yahoo to Trip in VA
When they move back to channel 36 on June 12, it should increase from 4.1 kW to 400 kW. An extra 20 dB should definitely help.

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is online now  
post #1330 of 1416 Old 05-15-2009, 07:17 PM
Member
 
GravelChan's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Colome, South Dakota, USA
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Download this pdf, it shows the current analog coverage and the projected DTV coverage for stations in the Sioux Falls DMA.

http://www.fcc.gov/dtv/markets/maps_...itchell_SD.pdf
GravelChan is offline  
post #1331 of 1416 Old 06-12-2009, 12:25 PM
Member
 
dwax's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Trip in VA View Post

When they move back to channel 36 on June 12, it should increase from 4.1 kW to 400 kW. An extra 20 dB should definitely help.

- Trip

Did not help me. Lost this one, unless the changed the channel. is it still Digital: 51? Anyone else loose it?
dwax is offline  
post #1332 of 1416 Old 06-12-2009, 03:40 PM
Newbie
 
UNC Tar Heel Fan's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dwax View Post

Did not help me. Lost this one, unless the changed the channel. is it still Digital: 51? Anyone else loose it?

They are still broadcasting an analog signal this afternoon, so I am assuming they should switch overnight sometime. Try rescanning in the morning and see what you come up with. They will be broadcasting their digital signal on channel 36 as opposed to channel 51 when they do switch.
UNC Tar Heel Fan is offline  
post #1333 of 1416 Old 06-17-2009, 04:01 PM
Member
 
dwax's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Nope no luck for me. Lost KWSD and get KTTW spotty at best. Can swing the antenna around and get KTTM tho. Wonder if KWSD keeps the power low to keep from over broadcasting on KTTM, They are on 12.1 Going to miss the CW.
dwax is offline  
post #1334 of 1416 Old 06-18-2009, 01:47 PM
Member
 
dwax's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sent KWSD an email asking about their digital signal.They never boosted the signal yet, hope soon Here is what was said.

Mine:

After your station went digital I lost your signal. I live in Winfred SD about 40 miles as the crow flies. I have my convertor box hooked up and receive all channels but yours. I have a 65 element deep fringe antenna 65 feet in the air and can turn it for adjustment. I miss the CW, do you plan on boosting your signal? Are you still on channel 36.1 on digital? Thank You.


Response:

I'm sorry you've been unable to pick up our digital signals. We continue to broadcast the same strength after dropping our analog as before we dropped it. However, our current digital transmitter is not as powerful as what it will be in the future. Our plan is to convert our old analog transmitter to digital, which will provide a significantly stronger signal that you should be able to receive. Make sure you are pointed toward Rowena, and continue to rescan periodically. We have discovered our transmission line has a leak which allows rain to get in. This causes our weak signal to become even weaker. We periodically drain the line which should help, and we'll be draining it again soon.



Please keep trying, it will get better.



Thanks for letting us hear from you.



Mike Smith

Sales Manager
dwax is offline  
post #1335 of 1416 Old 07-03-2009, 02:10 PM
Newbie
 
UNC Tar Heel Fan's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I saw a commercial on KTTW the other night during Seinfeld promoting a new digital station that they are going to add. It's called This TV and will be broadcast on channel 7.2. Does anyone know when KTTW will be adding it? They may have said it on the commercial but I didn't catch the whole thing.
UNC Tar Heel Fan is offline  
post #1336 of 1416 Old 07-09-2009, 04:12 AM
Member
 
dwax's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by UNC Tar Heel Fan View Post

I saw a commercial on KTTW the other night during Seinfeld promoting a new digital station that they are going to add. It's called This TV and will be broadcast on channel 7.2. Does anyone know when KTTW will be adding it? They may have said it on the commercial but I didn't catch the whole thing.

Shows on the web site as only coming soon. As This TV

http://www.kttw.com/
dwax is offline  
post #1337 of 1416 Old 07-14-2009, 05:39 PM
Advanced Member
 
BVfan's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Sioux Falls SD
Posts: 667
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This TV is on the air
BVfan is offline  
post #1338 of 1416 Old 07-15-2009, 01:54 PM
Member
 
dwax's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by BVfan View Post

This TV is on the air

I see them testing, but 90% is rebroadcast of Fox 7. On Fox 12 they have not even started.
dwax is offline  
post #1339 of 1416 Old 07-16-2009, 06:16 PM
Advanced Member
 
BVfan's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Sioux Falls SD
Posts: 667
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dwax View Post

I see them testing, but 90% is rebroadcast of Fox 7. On Fox 12 they have not even started.

I guess maybe I only have turned over in primetime and it is definitely different.

Who can pass up "Haunted Honeymoon" with Gene Wilder?

What is Fox 12?
BVfan is offline  
post #1340 of 1416 Old 07-16-2009, 06:26 PM
AVS Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US | Age: 25
Posts: 14,300
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 55
Send a message via AIM to Trip in VA Send a message via Yahoo to Trip in VA
Quote:
Originally Posted by BVfan View Post

I guess maybe I only have turned over in primetime and it is definitely different.

Who can pass up "Haunted Honeymoon" with Gene Wilder?

What is Fox 12?

KTTM in Huron. Satellite station of KTTW.

Any chance I can get a new capture of KTTW?

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is online now  
post #1341 of 1416 Old 08-04-2009, 05:04 PM
Senior Member
 
billiefan2000's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 405
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
http://www.lptvanswers.com/local_lptv.html

says these are the only lptv stations in Sioux Falls


26 KCPO-LP
42 KAUN-LP
44 KCWS-LP
48 K48DK
51 K56GF
53 K53EG
56 K56GF


and for sioux city area

5 KSXC-LP
23 KAZS-LP
51 K54GK


is that right or is LPTV answers off on their info.
billiefan2000 is offline  
post #1342 of 1416 Old 08-05-2009, 10:42 AM
Member
 
dwax's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
KWSD should be considered low power also, live 40 miles away and have an deep fringe antenna 60ft up and can't receive it. They are finally testing KTTM 7.2 in Huron. So I can see ThisTV.
dwax is offline  
post #1343 of 1416 Old 08-05-2009, 01:03 PM
AVS Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US | Age: 25
Posts: 14,300
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 55
Send a message via AIM to Trip in VA Send a message via Yahoo to Trip in VA
KWSD is operating at low power temporarily. They're a full-service station.

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is online now  
post #1344 of 1416 Old 08-14-2009, 01:21 AM
AVS Special Member
 
dline's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Cedar Rapids, Iowa (We'll be back)
Posts: 2,113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
JUST IN OVERNIGHT: KCAU seeks UHF "fill-in" translator

The proposed translator would transmit 2.7 kW on channel 30 from what appears to be a location fairly close to downtown Sioux City. A coverage map indicates the translator would cover the metro area and outlying areas out to about Salix, Luton, Lawton and Hinton, IA; Jefferson, SD; and Hubbard and Homer, NE.

The translator is similar to three others sought by Citadel in Des Moines, the Quad Cities and Lincoln.

Views are strictly my own unless otherwise noted.
"ItÂs looking more like Y2K than the Bay of Pigs." - FCC Commissioner Adelstein, 6-13-09, on the DTV switch
dline is offline  
post #1345 of 1416 Old 09-19-2009, 01:24 PM
Newbie
 
Starius's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has anyone else been able to get KTIV stations 4-1 or 4-2 lately? I haven't been able to get a signal for quite a few days now.
It's strange, because its usually been one of the strongest signals for me to get in the past, here in NW Iowa. But for the last week, the only NBC station I've gotten is 46-1, KDLT out of South Dakota. At least I have that to fall back on.
Starius is offline  
post #1346 of 1416 Old 09-20-2009, 08:42 AM
Newbie
 
ScottyRambo's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Chancellor,SD
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just checked and am not getting a signal here in Chancellor, SD, either. I haven't been watching those channels lately, so I don't know when it went out.
ScottyRambo is offline  
post #1347 of 1416 Old 09-27-2009, 01:47 AM
Member
 
dwax's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I can pick it up, 14 miles west of Madison SD Just early morning and late at night.
dwax is offline  
post #1348 of 1416 Old 09-28-2009, 04:11 AM
Newbie
 
Starius's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've gotten KTIV back over the last couple days, though the signal has been a bit "spotty."
Starius is offline  
post #1349 of 1416 Old 10-13-2009, 11:39 AM
Newbie
 
W0SD's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
A few months ago I tried to get KTTW or KTTM direct but my rotor did not work so I climbed up to tower and had aimed it toward KTTW but it was in and out. In hind sight I am not so sure it was KTTW as it peaked like it was off the back of the antenna so it really may of been KTTM. According to the FCC maps I should be able to get KTTW here but I don't seem to be able to. I decided to wait until I fixed my roter which I recently did. Now I am not sure what I am getting??? I have dish receiver with an on the air connection. I may have to hook one of my coverter boxes up.

Anyway with the Dishnetwork receiver I do a local scan and I get 7.1 and 7.2 KTTW but only if I point toward Huron where Channel 12 is at. I delete the 7.1 and 7.2 and scan pointing toward Sioux Falls and I get nothing.

When I have 7.1 and 7.2 on my scan list I can peak the signal strength in the direction of Huron. It would appear that channel 12 is saying it is 7.1 and 7.2 rather than 12.1 and 12.2. This is a big antenna with lots of gain and I am getting good peaks on everything else. It all a VHF/UHF antenna.

How to the west of Sioux Falls is anyone getting KTTW CH 7 (used to be 17)?
W0SD is offline  
post #1350 of 1416 Old 10-13-2009, 05:46 PM
Member
 
GravelChan's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Colome, South Dakota, USA
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by W0SD View Post

A few months ago I tried to get KTTW or KTTM direct but my rotor did not work so I climbed up to tower and had aimed it toward KTTW but it was in and out. In hind sight I am not so sure it was KTTW as it peaked like it was off the back of the antenna so it really may of been KTTM. According to the FCC maps I should be able to get KTTW here but I don't seem to be able to. I decided to wait until I fixed my roter which I recently did. Now I am not sure what I am getting??? I have dish receiver with an on the air connection. I may have to hook one of my coverter boxes up.

Anyway with the Dishnetwork receiver I do a local scan and I get 7.1 and 7.2 KTTW but only if I point toward Huron where Channel 12 is at. I delete the 7.1 and 7.2 and scan pointing toward Sioux Falls and I get nothing.

When I have 7.1 and 7.2 on my scan list I can peak the signal strength in the direction of Huron. It would appear that channel 12 is saying it is 7.1 and 7.2 rather than 12.1 and 12.2. This is a big antenna with lots of gain and I am getting good peaks on everything else. It all a VHF/UHF antenna.

How to the west of Sioux Falls is anyone getting KTTW CH 7 (used to be 17)?

Hi Ed, Dish receivers can be weird when the local channels change rf and/or virtual channels (this goes back to June of course). The first thing I would try is too delete all local channels, reset the receiver than scan them in again. Maybe even after you reset the receiver first scan them in with the antenna unhooked to clear everything out.

Chan
GravelChan is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off