Montgomery, AL - HDTV - Page 223 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #6661 of 6684 Old 01-24-2015, 03:14 PM
Senior Member
 
jtrippe's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Wetumpka (36093)
Posts: 388
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Montgomery, AL - HDTV

The FCC listing shows that it's owned by Woods communications. I wonder what affiliate this will be.


Sent from my iPad using Tapatalk
jtrippe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #6662 of 6684 Old 01-24-2015, 03:50 PM
Advanced Member
 
Tom Servo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: LA (Lower Alabama)
Posts: 527
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by sluggo41 View Post
Ran a scan and it picked up channel 17 W17DX with 2 channels of color bars.
Interesting. I noticed it's owned by Woods Communications which RabbitEars says owns WCOV. I wonder what their plans are for it?
Tom Servo is offline  
post #6663 of 6684 Old 02-15-2015, 11:16 AM
Advanced Member
 
JA Fant's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Prattville AL
Posts: 791
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 110 Post(s)
Liked: 120
An update guys for those who live in Elmore county- it appears that AT &T U-Verse is avail but paired w/ Direct TV?
JA Fant is offline  
post #6664 of 6684 Old 02-15-2015, 03:44 PM
AVS Addicted Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Wetumpka, AL
Posts: 16,140
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 625 Post(s)
Liked: 332
Quote:
Originally Posted by JA Fant View Post
An update guys for those who live in Elmore county- it appears that AT &T U-Verse is avail but paired w/ Direct TV?
Just checked. Not available off of Jasmine Hills Rd.

Their DSL line however is which is new. Problem is that its only 6mbps for their fastest one and you need 10 for streaming video. That speed might vary based on location, though.
JimP is offline  
post #6665 of 6684 Old 02-16-2015, 03:57 PM
Senior Member
 
jtrippe's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Wetumpka (36093)
Posts: 388
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
My understanding that U-verse is only available in Emerald Mountain right now for Elmore County. I live about 3 miles from Emerald Mountain in Windsong Ridge off of Redland and we can't get U-verse.


Sent from my iPad using Tapatalk
jtrippe is offline  
post #6666 of 6684 Old 03-05-2015, 10:14 AM
AVS Special Member
 
stevethebrain's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Montgomery,AL,Ft.Walton Bch.FL
Posts: 1,232
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 84 Post(s)
Liked: 25
two new channels 17.1/2 22.2

two new free OTA channels 17.1/2 22.2




I recently discovered 2 new TV channels 22.2 the Nashville ch. I can watch it on my TV tuner but not on windows7 Media center
(I have scanned a couple of times)
W7MC doe's post whats coming on in it's TV guide.
channel 17.1/2 is nothing but a color code.


I didn't even rescan for these channels they jut appeared.


any news on when I can watch and record either channel reliablley I like the Saturday morning fishing shows on 22.2
Thanks STB
edit Jim I still want to try out you'r channel master antenna for a couple days before I buy one please PM me.

Samsung PN58C500/Amp: Yamaha RX-V465/Polk DSW1KProSub/DefTECH SM450/C1CC/Pro80/Sony BPX37 BD/Magnavox515/ HTPC-CPU: I3 550, 3.2 GHz/Mobo: Intel H57/RAM: 6GB DDR3 1333/HDD: 1TB/2TBX2 Internal, 1TB external/Tuner: 1800-950 Haupague/W7 64 OS Remote: Harmony 700

Last edited by stevethebrain; 03-05-2015 at 10:17 AM.
stevethebrain is offline  
post #6667 of 6684 Old 03-05-2015, 11:57 AM
Senior Member
 
jtrippe's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Wetumpka (36093)
Posts: 388
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Anyone in the Wetumpka area have Brighthouse for internet? They upgraded our neighborhood off of Redland Road to fiber optic and upped the standard speed from 10/1 to 15/1. However, our service got worse. Anyone else experience any problems?

Also, FYI, Brighthouse added about 80 new HD channels over the last month.
jtrippe is offline  
post #6668 of 6684 Old 03-10-2015, 07:41 PM
Member
 
Straximus's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
WOW encrypted all of their digital channels today. No more clear QAM.
Straximus is offline  
post #6669 of 6684 Old 03-14-2015, 04:52 PM
Advanced Member
 
JA Fant's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Prattville AL
Posts: 791
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 110 Post(s)
Liked: 120
I live on the Prattville/Millbrook border and have not had any issues w/ BH net service.
JA Fant is offline  
post #6670 of 6684 Old 04-09-2015, 08:40 AM
Newbie
 
nayrlladnar's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Montgomery, Al
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Hello all,

I haven't visited this site in a long while, but I am hoping to get some help with a weird issue.

First, I will admit I know next to nothing about HD antennas and reception, etc. So, I apologize in advance if this is a simple problem with a simple solution.

On to the crux of the matter: I canceled my WOW cable subscription last month and purchase this HD antenna: amazon.com/gp/product/B00DIFIO8E/ref=oh_aui_detailpage_o05_s00?ie=UTF8&psc=1

I placed it on my wall, as high as I possibly could (~12'), however, it is ~4' from the nearest window as my TV is not positioned near windows.

I was able to receive several channels, many of which I did not know even existed (so many church channels...), except for WSFA (Ch. 12). That channel would not come in at all; all I would get is the "Weak signal or no available source" message on my TV. 8, 20, 32, et al. all came in wonderfully.

So, in response to this, I purchased this inline HD antenna amplifier. amazon.com/gp/product/B00IF70TO2/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

I install it and, what do you know? 12 comes in great! But, now channel 8 is giving me the "Weak signal or no available source". How is it that I was able to get 8 before an amplifier but unable to after? If any of you could give me some tips I would really appreciate it. Thank you in advance.
nayrlladnar is offline  
post #6671 of 6684 Old 04-09-2015, 05:45 PM
Advanced Member
 
Tom Servo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: LA (Lower Alabama)
Posts: 527
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by nayrlladnar View Post
I install it and, what do you know? 12 comes in great! But, now channel 8 is giving me the "Weak signal or no available source". How is it that I was able to get 8 before an amplifier but unable to after? If any of you could give me some tips I would really appreciate it. Thank you in advance.
There are a couple of possibilities right off the top of my head. One possibility is that you can't get 8 now because the amplifier is actually providing your TV with too much signal. It can lead to dropouts and signal issues just as much as a weak signal can. Another is that the amplifier could be adding noise to the signal and degrading channel 8. I have a cheapie RCA set-top amplified antenna that I bought years and years ago at Wally-Mart and when it's on full amplification, it renders certain channels useless because of self-generated noise. Luckily there are no local channels where I live on those spots.

Digital is so finicky that you could probably just move the antenna a few inches one way or another and 8 may pop back in. 12 is going to be more difficult to receive since they are the only local station on VHF. If I remember correctly, they transmit from a site about halfway to Troy, and channel 8's is out in Lowndes County out towards Selma.

That Amazon antenna doesn't say anything about being designed for VHF, so getting 12 at all is a good accomplishment, IMHO. I have the smaller 15-mile version (by a different MFG, I got it through Meritline for something like $5) and it's the same way.
Tom Servo is offline  
post #6672 of 6684 Old 04-09-2015, 06:29 PM
Newbie
 
nayrlladnar's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Montgomery, Al
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the reply.

Is there any reasoning as to why 12 is the only local station on VHF? Seems odd...

Oh well, I reckon I could turn off the amplifier when I want to watch 8 and back on again when I want to watch 12. Annoying but, what can ya do?
nayrlladnar is offline  
post #6673 of 6684 Old 04-09-2015, 07:00 PM
Advanced Member
 
Tom Servo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: LA (Lower Alabama)
Posts: 527
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by nayrlladnar View Post
Thanks for the reply.

Is there any reasoning as to why 12 is the only local station on VHF? Seems odd...

Oh well, I reckon I could turn off the amplifier when I want to watch 8 and back on again when I want to watch 12. Annoying but, what can ya do?
Ha ha, like I said, digital OTA is finicky. I think a lot of stations wanted to keep their existing VHF antenna system when they switched from analog to digital to save money. I'm in Mobile and WALA is on channel 9, so people here have the same reception issues with it. Some stations quickly realized that VHF wasn't working well, especially those who got on channels 2-6. But not all seem to be keen to move to UHF.

If the FCC ever gets around to it, there's going to be a big spectrum repacking deal to move stations off spectrum, so they can auction it off to cell phone companies. It's expected that more stations will wind up on VHF again because of it.
Tom Servo is offline  
post #6674 of 6684 Old 04-18-2015, 07:43 PM
Newbie
 
sluggo41's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Tom Servo View Post
Ha ha, like I said, digital OTA is finicky. I think a lot of stations wanted to keep their existing VHF antenna system when they switched from analog to digital to save money. I'm in Mobile and WALA is on channel 9, so people here have the same reception issues with it. Some stations quickly realized that VHF wasn't working well, especially those who got on channels 2-6. But not all seem to be keen to move to UHF.

If the FCC ever gets around to it, there's going to be a big spectrum repacking deal to move stations off spectrum, so they can auction it off to cell phone companies. It's expected that more stations will wind up on VHF again because of it.
When WSFA was temporarily on 14, they came in fine. They disappeared after the switch to DTV 12. I'm in the middle of Montgomery. 20 (from the same tower comes in fine. DTV is very frustrating.
sluggo41 is online now  
post #6675 of 6684 Old 07-04-2015, 06:48 PM
Advanced Member
 
JA Fant's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Prattville AL
Posts: 791
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 110 Post(s)
Liked: 120
Slowly, but surely, these TV stations are making the rest of us pay for things (channels) that used to be free!
JA Fant is offline  
post #6676 of 6684 Old 07-26-2015, 09:20 AM
AVS Special Member
 
stevethebrain's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Montgomery,AL,Ft.Walton Bch.FL
Posts: 1,232
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 84 Post(s)
Liked: 25
windows7 media center forced me to rescan my TV setup channels so I could download the latest TV guide listings they changed the folks that do the DLs.


I have a free antenna after rescan I observed a bunch of new channels from Selma ION and s few more however none


had a watchable TV signal what a joke I didn't gain any new channels or if I had a channel master 4 bay would I be able to pick up these selma channels?


did anyone in Montgomery actually gain any new channels since 7-7-15
Thanks STB

Samsung PN58C500/Amp: Yamaha RX-V465/Polk DSW1KProSub/DefTECH SM450/C1CC/Pro80/Sony BPX37 BD/Magnavox515/ HTPC-CPU: I3 550, 3.2 GHz/Mobo: Intel H57/RAM: 6GB DDR3 1333/HDD: 1TB/2TBX2 Internal, 1TB external/Tuner: 1800-950 Haupague/W7 64 OS Remote: Harmony 700
stevethebrain is offline  
post #6677 of 6684 Old 07-26-2015, 03:33 PM
Advanced Member
 
Tom Servo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: LA (Lower Alabama)
Posts: 527
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by stevethebrain View Post
windows7 media center forced me to rescan my TV setup channels so I could download the latest TV guide listings they changed the folks that do the DLs.


I have a free antenna after rescan I observed a bunch of new channels from Selma ION and s few more however none


had a watchable TV signal what a joke I didn't gain any new channels or if I had a channel master 4 bay would I be able to pick up these selma channels?


did anyone in Montgomery actually gain any new channels since 7-7-15
Thanks STB
That sounds like some sort of mistake, there's no ION affiliate in Montgomery or Selma that I know of. Nothing is listed on ION's website, either. WBIH is listed as Walk TV on RabbitEars.info and that's really the only Selma station around besides WAKA.
Tom Servo is offline  
post #6678 of 6684 Old 08-03-2015, 11:03 PM
Member
 
Straximus's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
WALE 17 is broadcasting these sub-channels/networks:

17.1 Justice Network
17.2 Laff
17.3 Escape
17.4 Jewelry TV
17.5 Movies!
17.6 Heroes & Icons
Straximus is offline  
post #6679 of 6684 Old 08-05-2015, 11:37 AM
Senior Member
 
jtrippe's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Wetumpka (36093)
Posts: 388
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Straximus View Post
WALE 17 is broadcasting these sub-channels/networks:

17.1 Justice Network
17.2 Laff
17.3 Escape
17.4 Jewelry TV
17.5 Movies!
17.6 Heroes & Icons

Thanks for the update. Last time I scanned I got 17.1 and then nothing on 17.2. I'll do a rescan. For the first time I can pick up the local Daystar affiliate out of Wetumpka. It is in HD and has great PQ. We've cut the cord on our second TV so I'm paying more attention now to the OTA channels. The tuner (AM21N) that I had with DirecTV wasn't very good. I pick up quite a few more channels with tuner on the Vizio. It's nice to see WIYC (Cozi TV) move away from infomercials and show classic shows.
jtrippe is offline  
post #6680 of 6684 Old 08-08-2015, 08:55 AM
AVS Special Member
 
stevethebrain's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Montgomery,AL,Ft.Walton Bch.FL
Posts: 1,232
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 84 Post(s)
Liked: 25
I can't watch 12 NBC on the TVs tuner can on PCs whats happened to 12WSFA?


TV gets 17.1-17-6


PC only gets 17.1

Samsung PN58C500/Amp: Yamaha RX-V465/Polk DSW1KProSub/DefTECH SM450/C1CC/Pro80/Sony BPX37 BD/Magnavox515/ HTPC-CPU: I3 550, 3.2 GHz/Mobo: Intel H57/RAM: 6GB DDR3 1333/HDD: 1TB/2TBX2 Internal, 1TB external/Tuner: 1800-950 Haupague/W7 64 OS Remote: Harmony 700
stevethebrain is offline  
post #6681 of 6684 Old 08-25-2015, 08:25 AM
Newbie
 
sluggo41's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
I cut my cable because the bill was getting outrageous. Climbing the attic everytime you want to change the channel is getting old trying to pick up "local" stations 35 miles away. I get 20 fine, not 12. Both on same tower. Get 32 fine, not 8. Both on same tower. As long as 17.1 carries the "Bait Car" marathon, I'll be happy. Transmitting from the city of license, what a concept! I know my rant is getting old, but c'mon FCC, let them up the power.
sluggo41 is online now  
post #6682 of 6684 Old 08-25-2015, 01:11 PM
AVS Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US | Age: 26
Posts: 14,782
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 267 Post(s)
Liked: 93
Send a message via AIM to Trip in VA Send a message via Yahoo to Trip in VA
Let who up the power? WAKA is already at the 1000 kW limit and is licensed to Selma, not Montgomery.

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is online now  
post #6683 of 6684 Old 08-25-2015, 04:34 PM
AVS Special Member
 
bdfox18doe's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Charlotte, NC
Posts: 6,596
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 162 Post(s)
Liked: 90
Quote:
Originally Posted by Trip in VA View Post
Let who up the power? WAKA is already at the 1000 kW limit and is licensed to Selma, not Montgomery.- Trip
Besides...as you know Trip..all you have to do is "go turn the knob".....

Bob

The views expressed here are my own and do not necessarily represent those of ABC, CBS, CW, FOX, MeTv, or AntennaTv; my employer; or its parent company.
Nor my wife for that matter!
bdfox18doe is offline  
post #6684 of 6684 Old Today, 01:27 PM
Newbie
 
sluggo41's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
Point taken on WAKA. They are the most reliable major network signal at my house.
sluggo41 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Local HDTV Info and Reception



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off