Kansas City, MO - HDTV - Page 166 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #4951 of 8913 Old 07-07-2006, 09:02 AM
Member
 
LiveLite's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Olathe, KS
Posts: 74
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
KSMO-DT-47 will not automatically scan into my STB, but if I manually add the channel, it accepts it. It takes 6 or 7 seconds for my STB to acknowledge that there is a valid signal there. The automatic scanning function times out before the tuner detects a valid signal. I have seen this behavior on the other stations in the 'early days' from time to time. STB = Samsung SIRT-151.
LiveLite is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4952 of 8913 Old 07-07-2006, 11:00 AM
Newbie
 
Colonia9's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Further my 07-04-06 posting. Thanks KSMO. My LTV-32w6 now locks in 47-1 with resulting brilliant video and sound!
Colonia9 is offline  
post #4953 of 8913 Old 07-07-2006, 01:34 PM
Advanced Member
 
jeffdbs's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Oak Grove, MO
Posts: 730
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I was able to get a hold of KSMO DT-47 (62-1) engineering. Yes they are aware of the problem and are working hard to solve the problem. Hopefully we all will be able to receive DT-47 again very soon.
jeffdbs is offline  
post #4954 of 8913 Old 07-07-2006, 06:12 PM
Newbie
 
Colonia9's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Apparently my congrats earlier today to KSMO were premature. The DT-47 signal was recognized by a Westinghouse LTV-32w6 scan several hours ago and viewed for a short period. It must be a work in progress because this evening signal is again a no show.
Colonia9 is offline  
post #4955 of 8913 Old 07-08-2006, 07:30 AM
Newbie
 
mcj2a's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It started showing up for me this morning as channel 47.62. Getting closer...
mcj2a is offline  
post #4956 of 8913 Old 07-10-2006, 05:20 PM
Member
 
rrostie's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Belton MO
Posts: 82
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by DogOfMadness View Post

KSMO-DT (RF Ch 47) on with 1 MW power at about 12:30 today! Reception reports would be appreciated.

Any updates? I am currently watching KSMO-DT on 47.62
rrostie is offline  
post #4957 of 8913 Old 07-10-2006, 07:05 PM
Advanced Member
 
dlnester's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Olathe, Kan.
Posts: 798
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rrostie View Post

Any updates? I am currently watching KSMO-DT on 47.62

Mine switched back from 47.62 to 47.3 today.
dlnester is offline  
post #4958 of 8913 Old 07-11-2006, 08:07 PM
Advanced Member
 
dlnester's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Olathe, Kan.
Posts: 798
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
DAMN YOU FOX 4 FOR SWITCHING TO SD! I'm trying to watch the ALL-STAR game!

BTW: I now get KSMO-DT at 62-1
dlnester is offline  
post #4959 of 8913 Old 07-13-2006, 12:07 PM
Senior Member
 
Eyedox's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Kansas City
Posts: 431
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This just in today ...
The Federal Communications Commission voted 3-2 Thursday to approve the $16.9 billion acquisition of Adelphia Communications by Time Warner Inc. and Comcast, removing the last regulatory hurdle facing the deal.
http://www.multichannel.com/article/...=Breaking+News
Eyedox is offline  
post #4960 of 8913 Old 07-13-2006, 04:11 PM
Member
 
kcjefff's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Kansas City, MO
Posts: 184
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
That will make moving out of KC that much easier for TWC.
kcjefff is offline  
post #4961 of 8913 Old 07-14-2006, 05:32 PM
Newbie
 
Colonia9's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Using an Accurian 16-3499 HDTV receiver because of advantageous built in signal reception tools, the following strength comparisons were obtained today at Weatherby Lake. Antenna is a chimney mounted Winegard PR-8800 with rotation capability but fixed and directed at mid cluster of the KC stations for purpose of exercise.

STRENGTH METER SNR
4-1 86 28.5
5-1 92 32.0
9-1 94 33.4
16-1 90 31.3
19-1 91 31.9
29-1 94 33.5
38-1 82 26.6
41-1 86 29.1
50-1 89 30.9
62-1 85 29.0

Note all readouts jump around so logging numbers above has to be a judgment call. Regarding much discussed KSMO(62-1), tweaking ant. direction to optimize signal strength gave 93 and an SNR of 33.0. Similarly rotating ant. for best KTWU Topeka (11-1) gave 79 and 25.0 respectively, for very acceptable viewing
Colonia9 is offline  
post #4962 of 8913 Old 07-17-2006, 12:34 PM
Advanced Member
 
Bradtothebone's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Shawnee, Kansas
Posts: 643
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I hadn't checked for awhile, but over the weekend I was once again able to load KSMO into my Dish 622. It's showing as 62.1 and coming in at 95%. Thanks, Dog-of-Madness!

Brad

"I can't complain, but sometimes I still do!"
- Joe Walsh
Bradtothebone is offline  
post #4963 of 8913 Old 07-17-2006, 05:14 PM
Advanced Member
 
jeffdbs's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Oak Grove, MO
Posts: 730
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Bradtothebone View Post

I hadn't checked for awhile, but over the weekend I was once again able to load KSMO into my Dish 622. It's showing as 62.1 and coming in at 95%. Thanks, Dog-of-Madness!

Brad

Me too.................. It's nice to have DT-47 (62.1) back in the lineup.
jeffdbs is offline  
post #4964 of 8913 Old 07-17-2006, 07:48 PM
Newbie
 
ekrainey's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: in the sticks :) winston mo
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jeffdbs View Post

Me too.................. It's nice to have DT-47 (62.1) back in the lineup.




hmmmm Not on my dish 811. still black with no sound
ekrainey is offline  
post #4965 of 8913 Old 07-17-2006, 08:37 PM
Advanced Member
 
jeffdbs's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Oak Grove, MO
Posts: 730
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ekrainey View Post

hmmmm Not on my dish 811. still black with no sound

Have you tried removing DT-47 (62.1) first and then rescan DT-47 for the new PSIP info? Hope this works.
jeffdbs is offline  
post #4966 of 8913 Old 07-18-2006, 05:56 AM
Newbie
 
ekrainey's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: in the sticks :) winston mo
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jeffdbs View Post

Have you tried removing DT-47 (62.1) first and then rescan DT-47 for the new PSIP info? Hope this works.


Rescaned everything and still no go. Dt-47 shows up as 62-1 but picture is still black and no sound, with a signal strength of over 80 sometimes 90. although i did pick up a couple station from omaha.

Maybe a little more work and they will get it fixed
ekrainey is offline  
post #4967 of 8913 Old 07-20-2006, 11:51 AM
Member
 
technicalitalian's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 96
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just a preemptive notice that the British Open will not originate in HD. However, ABC has notified us that they are taking the PAL feed, which is being shot in 16x9 aspect ratio/SD and upconverting it to 720P. Since we're starting with 625 lines, it may not look toooo bad. We'll wait and see. Please do not adjust your sets or try to call the station.....TI
technicalitalian is offline  
post #4968 of 8913 Old 07-21-2006, 06:21 AM
Senior Member
 
bongohawk's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Flower Mound, TX
Posts: 261
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
TI,

How is the new building for Channel 9 coming along? Have they ordered any new equipment for the new studio?
bongohawk is offline  
post #4969 of 8913 Old 07-21-2006, 07:55 AM
Senior Member
 
KSBugeater's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Meriden, near Topeka, KS
Posts: 310
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
TI - Is that the same feed that TNT is using for their coverage of The Open? It's pretty good... not Masters good, but good. I'll watch about any golf in HD. Thanks again as KTKA-49 promised us Topekans ABC-HD July 1st and it's still not here. I'm glad I'm lucky enough to get your signal 95% of the time.
KSBugeater is offline  
post #4970 of 8913 Old 07-21-2006, 02:43 PM
Member
 
technicalitalian's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 96
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bongohawk View Post

TI,

How is the new building for Channel 9 coming along? Have they ordered any new equipment for the new studio?

Some has yes. Final evals almost finished....TI
technicalitalian is offline  
post #4971 of 8913 Old 07-21-2006, 02:47 PM
Member
 
technicalitalian's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 96
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by KSBugeater View Post

TI - Is that the same feed that TNT is using for their coverage of The Open? It's pretty good... not Masters good, but good. I'll watch about any golf in HD. Thanks again as KTKA-49 promised us Topekans ABC-HD July 1st and it's still not here. I'm glad I'm lucky enough to get your signal 95% of the time.

I can't say with 100% acuracy but since the cost of doing golf is so high, mostly due to the sheer number of cameras, I can't imagine they're using anything but the pool feed....TI
technicalitalian is offline  
post #4972 of 8913 Old 07-21-2006, 05:22 PM
Senior Member
 
bongohawk's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Flower Mound, TX
Posts: 261
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by technicalitalian View Post

Some has yes. Final evals almost finished....TI

Now I assume this equipment is HD compliant?
bongohawk is offline  
post #4973 of 8913 Old 07-22-2006, 07:18 AM
Advanced Member
 
Gojhawks's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Springfield,MO
Posts: 640
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
TI, just wanted to say thanks to you guys getting it right on the British Open. From reading the programming forum here a number of the ABC affiliates didn't get the message the broadcast was going to be widescreen and have been showing it in 4:3. I really appreciate KMBC went right to widescreen. It looks nice for an upconvert.

"There's gotta be some way to hook it up, it's the freakin' future" - Eric Cartman
Gojhawks is offline  
post #4974 of 8913 Old 07-22-2006, 07:27 AM
Member
 
rrostie's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Belton MO
Posts: 82
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ekrainey View Post

Rescaned everything and still no go. Dt-47 shows up as 62-1 but picture is still black and no sound, with a signal strength of over 80 sometimes 90. although i did pick up a couple station from omaha.

Maybe a little more work and they will get it fixed

On my Sony DVR, I can punch in channels even if the scan didn't pick them up for some reason. (Like I can get the new weather channel that way.) I can't get 62-1 but I can still get it on 47-62.
rrostie is offline  
post #4975 of 8913 Old 07-22-2006, 11:27 AM
Advanced Member
 
dlnester's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Olathe, Kan.
Posts: 798
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Is it just me or does the baseball game on FOX today just not look very crisp? It just seems compressed for some reason and I'm receiving it over the air from WDAF-DT with high signal strength.
dlnester is offline  
post #4976 of 8913 Old 07-22-2006, 12:07 PM
Advanced Member
 
Gojhawks's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Springfield,MO
Posts: 640
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Is it just me or does the baseball game on FOX today just not look very crisp? It just seems compressed for some reason and I'm receiving it over the air from WDAF-DT with high signal strength.

It is not HD. It is upconverted widescreen SD. The FOX Saturday afternoon games are not HD.

"There's gotta be some way to hook it up, it's the freakin' future" - Eric Cartman
Gojhawks is offline  
post #4977 of 8913 Old 07-22-2006, 12:08 PM
Advanced Member
 
dlnester's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Olathe, Kan.
Posts: 798
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Ah... that explains it! Thanks.
dlnester is offline  
post #4978 of 8913 Old 07-23-2006, 12:37 PM
Senior Member
 
kurhurdler's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Olathe, KS
Posts: 292
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
on KMBC (OTA), does anyone else see a flickering pixel in the middle of the screen, about an inch from the top of picture? I don't have it occur on any other channel.
kurhurdler is offline  
post #4979 of 8913 Old 07-23-2006, 12:42 PM
Advanced Member
 
dlnester's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Olathe, Kan.
Posts: 798
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
I see it as well OTA... looks like it is the program they are airing.
dlnester is offline  
post #4980 of 8913 Old 07-23-2006, 12:48 PM
Advanced Member
 
Gojhawks's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Springfield,MO
Posts: 640
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


on KMBC (OTA), does anyone else see a flickering pixel in the middle of the screen, about an inch from the top of picture? I don't have it occur on any other channel.

It has been there on and off the last few days. Seems to be only on that channel. I am on Sunflower cable.

"There's gotta be some way to hook it up, it's the freakin' future" - Eric Cartman
Gojhawks is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off