Grand Junction, CO - HDTV - Page 7 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #181 of 409 Old 02-05-2007, 11:25 AM
AVS Special Member
 
audiomagnate's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Western Colorado
Posts: 2,193
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SoccerNut View Post

Good morning all, hope the weekend was well. If you don't mind please give me your location (cross streets) and whether or not you have 5.1 and strength of signal. The new antenna is at 100% power and I need to know if we still have coverage issues and how extensive it is. Thanks.

I'm at First and Wellington, with a rooftop mounted Antennacraft AC-9 pointed west. I get 95% to 99%(13.8 to 14.6 dB) after running through a splitter.
audiomagnate is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #182 of 409 Old 02-05-2007, 12:35 PM
Member
 
SoccerNut's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sonywaist,
What is a STB?
SoccerNut is offline  
post #183 of 409 Old 02-05-2007, 01:32 PM
Member
 
SoccerNut's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
A few things to suggest trying,

KREX is a VHF Channel 2 signal
KFQX is a UHF Channel 15 signal

You need a VHF/UHF combination antenna for our signals. We have had some cases where viewers that could not scan and find 5.1 were able to manually enter it and it worked fine, and we have found one case where removing a power amp actually brought the signal in.
Don't know if this will help anyone, but please let me know how signal looks.
Thank you.
SoccerNut is offline  
post #184 of 409 Old 02-05-2007, 03:40 PM
Member
 
G1273's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SoccerNut View Post

A few things to suggest trying,

KREX is a VHF Channel 2 signal
KFQX is a UHF Channel 15 signal

You need a VHF/UHF combination antenna for our signals. We have had some cases where viewers that could not scan and find 5.1 were able to manually enter it and it worked fine, and we have found one case where removing a power amp actually brought the signal in.
Don't know if this will help anyone, but please let me know how signal looks.
Thank you.

A ray of hope - but nothing, I tried removing my amplifier (lost almost all my channels) and manually entering channel didn't yield anything.

Have to ask...I receive KFQX (looks great) with a strong signal. Is it possible to configure KREX to broadcast in the same manner as KFQX?
G1273 is offline  
post #185 of 409 Old 02-05-2007, 03:41 PM
Member
 
SoccerNut's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
G1273, How many others close to you do NOT get 5.1? Let me know.
SoccerNut is offline  
post #186 of 409 Old 02-05-2007, 03:43 PM
Member
 
SoccerNut's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sadly, No.
SoccerNut is offline  
post #187 of 409 Old 02-05-2007, 04:30 PM
Member
 
G1273's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SoccerNut View Post

G1273, How many others close to you do NOT get 5.1? Let me know.

I'll make a few calls tonight - and get back to you ASAP.
G1273 is offline  
post #188 of 409 Old 02-05-2007, 04:56 PM
Member
 
G1273's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SoccerNut View Post

Sadly, No.

Just out of curiosity - what changed from the previous transmission (that came in strong) to the current problems? Any idea how widespread the "blackout" is - just along D road?
G1273 is offline  
post #189 of 409 Old 02-05-2007, 05:09 PM
AVS Special Member
 
schaffer970's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Grand Junction CO
Posts: 1,154
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
STB = Set top box i.e. cable company decoder box.
schaffer970 is offline  
post #190 of 409 Old 02-05-2007, 06:32 PM
AVS Special Member
 
schaffer970's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Grand Junction CO
Posts: 1,154
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm getting 5.1, .2 & .4 no problem. Two story roof-top antenna. 8th and Ouray downtown.
schaffer970 is offline  
post #191 of 409 Old 02-05-2007, 09:13 PM
Member
 
SoccerNut's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
G1273 - that's just it, nothing changed- we increased our signal 20db on the 4th thats all.
Thanks Schaffer970 (brain fart I knew what he meant but could not think of the acronym)
SoccerNut is offline  
post #192 of 409 Old 02-06-2007, 08:28 AM
Member
 
bellyboater's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Grand Junction,CO
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have never been able to receive chan 5.1. I don't have a rooftop antenna. Just a Terk TV5 w/amp on the 2nd floor that I bought for an old Directv rcvr a few years back. With their latest rcvrs, I get the other locals fine with old rabbit ears on the first floor. I'm not going to put up a rooftop on my townhouse. I still subscribe to basic cable, which I now need for KREX only.
bellyboater is offline  
post #193 of 409 Old 02-06-2007, 01:05 PM
Member
 
bellyboater's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Grand Junction,CO
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SoccerNut View Post

Belly Boater, can you tell me if you get 4.1, 4.3, 4.5. 5.2, 5.4?

Right now, I get 4.1, 4.3 with my Sony TV rcvr showing the following:
Sig 92
RF Ch 15
Errors 0
SNR 29db
AGC 31%

It shows the RF channel for 5.1 as chan 5 with no signal. When I punch in 2.1, it shows chan 2, but still no signal

My Directv tuner shows signal level at 96-100 for 4.1 and 4.3

Don't get the 5.1-2-4 channels with either rcvr
bellyboater is offline  
post #194 of 409 Old 02-06-2007, 06:08 PM
Member
 
G1273's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
SoccerNut - it's back my friend. No 5-1, but 4-3 comes in at 100% signal. Thanks for all the hard work.

If you find the time please keep us updated on CBS primetime in HD...another three or four weeks till the equipment arrives?

4-3 will be in HD?

Again thanks for listening - unless you object I'll send off an email to the KREX station manager letting him know how much we appreciate all the effort in resolving the issue and keeping us informed every step of the way.

- Cheers
G1273 is offline  
post #195 of 409 Old 02-06-2007, 07:11 PM
AVS Special Member
 
schaffer970's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Grand Junction CO
Posts: 1,154
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
For those of you who have Bresnan, I have it on good authority that we will getting more HD this year. The following additional HD channels are in the works:

In the second quarter 2007
ESPN 2
A&E
Showtime
National geographic
Golf and versus (combo channel)

Third or forth quarter 2007
ABC Family
Disney
And maybe Pay-Per-View channels

Hopefully things will happen sooner rather than later. I can't wait for the second quarter!
schaffer970 is offline  
post #196 of 409 Old 02-06-2007, 09:05 PM
AVS Special Member
 
audiomagnate's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Western Colorado
Posts: 2,193
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
I have Dish and an antenna, that equals 34 HD channels.

EDIT: 35, they just added A&E HD.
audiomagnate is offline  
post #197 of 409 Old 02-07-2007, 07:31 AM
Member
 
G1273's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by schaffer970 View Post

For those of you who have Bresnan, I have it on good authority that we will getting more HD this year. The following additional HD channels are in the works:

In the second quarter 2007
ESPN 2
A&E
Showtime
National geographic
Golf and versus (combo channel)

Third or forth quarter 2007
ABC Family
Disney
And maybe Pay-Per-View channels

Hopefully things will happen sooner rather than later. I can't wait for the second quarter!

Thanks for the heads up - I hope the price stays at $10 a month...

Is it possible to record HD cable channels? I've been under the impression that cable companies encrypt the signal...
G1273 is offline  
post #198 of 409 Old 02-07-2007, 09:45 AM
Member
 
SoccerNut's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
4-3 is a Montrose feed and will not be in HD anytime soon. We are still looking at the problems with 5-1. If anyone is interested and has the time, if you want to bring your STB to the studio we could hook up to our system and see if it works here. Thoughts are that it could have something to do with tables in the STB itself, we have hooked up a phillips here and it picks up all signals. If so contact studio at 242-5000 and let me know. K.O.
SoccerNut is offline  
post #199 of 409 Old 02-07-2007, 08:41 PM
Newbie
 
Miah586's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Colorado
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This is my first post, but I've been watching this thread for a while. I'm very happy there's someone on the inside at KREX watching this thread and responding.

Soccernut, I run Directv with an around the dish type amplified antenna (Terk TV44). The dish is on the top of the roof on my 2 story house, so its pretty high up without many obstructions. I live in the 31 & E 1/2 area. I have no problems picking up every available digital channel in the valley except for 5-1. Until superbowl Sunday, I have never been able to get a signal on 5-1, and the strength has been in the 0-5% area. I got 5-1 for the first time last Sunday, but the signal bounced randomly between 63 % and 0%. I would get about 5 minutes of good signal, followed by 1 minute of massive macroblocking and signal loss. This cycle continues today. Looks like 5-2 is doing the same thing.

I have several different digital tuners in the house, including a Hughs and Samsung brand Directv HD tuners, one built into a Toshiba TV, and a HP Express card digital tuner, all of which acted the same.

I tried repositioning the antenna in every conceivable position on the dish to squeeze any extra signal out, but to no avail. The best signal I can get is 63%, but it still bounces to between that and 0%

I hope that helps!
Miah586 is offline  
post #200 of 409 Old 02-08-2007, 07:35 AM
AVS Special Member
 
schaffer970's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Grand Junction CO
Posts: 1,154
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by audiomagnate View Post

I have Dish and an antenna, that equals 34 HD channels.

EDIT: 35, they just added A&E HD.

Go ahead and rub it in. Now that Dish has eliminated the upfront costs for the VIP622 I may jump back to them. If they would just change National Geographic HD from only being available with the 250 package I would jump right now.
schaffer970 is offline  
post #201 of 409 Old 02-08-2007, 08:44 AM
AVS Special Member
 
audiomagnate's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Western Colorado
Posts: 2,193
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by schaffer970 View Post

Go ahead and rub it in. Now that Dish has eliminated the upfront costs for the VIP622 I may jump back to them. If they would just change National Geographic HD from only being available with the 250 package I would jump right now.

That p***** me off too, but I won't knuckle under. A&EHD isn't a very good HD channel yet, but I love FilmFest and World Cinema.
audiomagnate is offline  
post #202 of 409 Old 02-08-2007, 04:29 PM
Member
 
bellyboater's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Grand Junction,CO
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Miah586 View Post

This is my first post, but I've been watching this thread for a while. I'm very happy there's someone on the inside at KREX watching this thread and responding.

Soccernut, I run Directv with an around the dish type amplified antenna (Terk TV44). The dish is on the top of the roof on my 2 story house, so its pretty high up without many obstructions. I live in the 31 & E 1/2 area. I have no problems picking up every available digital channel in the valley except for 5-1. Until superbowl Sunday, I have never been able to get a signal on 5-1, and the strength has been in the 0-5% area. I got 5-1 for the first time last Sunday, but the signal bounced randomly between 63 % and 0%. I would get about 5 minutes of good signal, followed by 1 minute of massive macroblocking and signal loss. This cycle continues today. Looks like 5-2 is doing the same thing.

I have several different digital tuners in the house, including a Hughs and Samsung brand Directv HD tuners, one built into a Toshiba TV, and a HP Express card digital tuner, all of which acted the same.

I tried repositioning the antenna in every conceivable position on the dish to squeeze any extra signal out, but to no avail. The best signal I can get is 63%, but it still bounces to between that and 0%

I hope that helps!

It should help in that it shows various tuners can handle the signal but the signal is too weak in this area. I too am impressed with the KREX effort on this problem but wonder if they have considered using a Field Intensity Meter or Spectrum Analyzer to check their coverage in the area. Not sure that they work for DTV signals (I'm real old school, BSEE '64), but think so. Your post also shows that taking our STBs in is probably not necessary. My Directv units won't work for that as they must see the sat before the OTA tuner will work.
bellyboater is offline  
post #203 of 409 Old 02-08-2007, 05:32 PM
Member
 
sonywaist's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Grand Junction, CO
Posts: 106
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SoccerNut View Post


KREX is a VHF Channel 2 signal
You need a VHF/UHF combination antenna for our signals.
...we have found one case where removing a power amp actually brought the signal in.

My plasma TV monitor makes a lot of radio frequency noise on the lower VHF frequencies and my STB is sitting right under it. The interference is visible on 4.0 analog reception, and also a little noise is showing on 5.0 analog. I assume it's worse on the part of the spectrum for VHF channel 2. So that's apparently why my STB's locked-in reception of 5.1, .2, .4 ceases when the flat panel is turned on.

So far I don't know of anyone who's watching OTA 5.1 HDTV using an indoor antenna.
sonywaist is offline  
post #204 of 409 Old 02-09-2007, 07:17 AM
Member
 
SoccerNut's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
We are compiling this information for that reason. We need more people (who don't get the 5.1) to determine locations where we need to go and evaluate signal strength.
SoccerNut is offline  
post #205 of 409 Old 02-11-2007, 07:37 PM
Member
 
G1273's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
KJCT 8-1 and 8-2 are gone. Called - evidently one receiver they have picks up picture, the other doesn't. They are looking into it. I'm getting a strong signal on both channels just no picture.

UPDATE: Turns out one of their computers went down. Both channels are back up. They did a nice job fixing the issue - less than a hour.
G1273 is offline  
post #206 of 409 Old 02-17-2007, 08:17 AM
Newbie
 
Miah586's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Colorado
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a friend at 30 & F 1/2 Rd that is having the exact same problems with the 5-X channels, weak signals, macroblocking, etc... The rest of the digital channels come in fine there.
Miah586 is offline  
post #207 of 409 Old 02-18-2007, 03:10 PM
Newbie
 
MikeDaniels's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've noticed everyone is using an antenna. Do you all also use Bresnan cable? If so what kind of setup? Do you have a switcher? And will your tv remember your cable channels when you switch over to "air".

Thanks!
MikeDaniels is offline  
post #208 of 409 Old 02-19-2007, 07:51 AM
Member
 
SoccerNut's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The locations that we need to test at so far are, 30 - 31 and D rd, 29 and Patterson, 30 F1/2, 31 E1/2. Any others?
SoccerNut is offline  
post #209 of 409 Old 02-19-2007, 11:58 AM
Member
 
G1273's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SoccerNut View Post

The locations that we need to test at so far are, 30 - 31 and D rd, 29 and Patterson, 30 F1/2, 31 E1/2. Any others?

As for the people I'm personally aware of (in this forum and out) D and 30 - 31 seem to be the heart of it. I'm curious as to how far the blackout area extends.

Will KREX be testing this week?

Any firm date for (delayed) HDTV in primetime?


Thanks for all the hard work - it is appreciated.
G1273 is offline  
post #210 of 409 Old 03-23-2007, 01:27 PM
AVS Special Member
 
schaffer970's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Grand Junction CO
Posts: 1,154
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
For those of you who care about what Bresnan is up to, I have the following information from them.

We are waiting for approval and equipment so this is not official but our goal is to launch the following services on or about June 1, 2007: Showtime HD, National Geographic HD, A&E HD, and Versus/Golf HD


ESPN2 will be launched on or about April 1st 2007 Channel 734


If you are paying attention, you will notice that ESPN2 is already up! (...and yes audiomagnate I know you still have more HD )
schaffer970 is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off