Springfield / Joplin, MO - HDTV - Page 26 - AVS Forum
Forum Jump: 
 5Likes
Reply
 
Thread Tools
post #751 of 5467 Old 04-10-2006, 01:44 PM
Newbie
 
JonnyG24's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Springfield, MO
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Between DirecTV, Mediacom, and Dish Network, which is the best service for HDTV right now?
JonnyG24 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #752 of 5467 Old 04-10-2006, 03:10 PM
Senior Member
 
MRUSS's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Crane, Mo.
Posts: 257
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by JonnyG24 View Post

Between DirecTV, Mediacom, and Dish Network, which is the best service for HDTV right now?

I would think Dish Network as they now have 25 HD channels with more comming soon and maybe local HD before the end of the year.
MRUSS is offline  
post #753 of 5467 Old 04-14-2006, 11:41 AM
Senior Member
 
am_pcguy's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Springfield, MO
Posts: 311
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
JonnyG24, it really depends on how much you watch TV, and what type of programming you want. I would really recommend you look at programming guides for the different services. Decide if you want to pay extra for the content that's offered.

I have the old DishHD package. TNTHD (or law and order TV), ESPNHD, Discovery HD Theater, HDNet Movies, and HDNet. In 4 months with the service I've watched maybe 2 episodes of Law and Order in HD (which I can watch on KY3 anyway) and a couple episodes of Corwins Quest on DiscoveryHD. I'm not keeping the service when my 6 months free is over. My biggest complaint is there isn't anything worth watching on any of the channels. Yes it's HD and looks great, I just don't want to waste time watching 3rd tier content.

I REALLY REALLY want more HD content but I want CBS, ABC, and FOX. Most of our viewing is network television.
am_pcguy is offline  
post #754 of 5467 Old 04-14-2006, 08:15 PM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by am_pcguy View Post

...I REALLY REALLY want more HD content but I want CBS, ABC, and FOX. Most of our viewing is network television.

I get CBS-HD, ABC-HD, NBC-HD and FOX-HD from DirecTV.
arxaw is offline  
post #755 of 5467 Old 04-17-2006, 12:13 PM
Newbie
 
JonnyG24's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Springfield, MO
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have Dish Network right now with the HD package. I like ESPNHD and TNTHD, but I thought I read somewhere that Mediacom includes 3, 10 and 27 in HD. Is that true? Also, whats the cheapest way to get local HD from antenna. I live in south central Spfd
JonnyG24 is offline  
post #756 of 5467 Old 04-17-2006, 12:16 PM
AVS Special Member
 
lawdawg's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
Location: Springfield, MO USA
Posts: 1,504
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm pretty sure that only 3 and 33 are in HD on mediacom (that is all I get.) Looking forward to the day when 10 and 27 are on mediacom....
lawdawg is offline  
post #757 of 5467 Old 04-17-2006, 01:13 PM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by JonnyG24 View Post

I have Dish Network right now with the HD package. ... whats the cheapest way to get local HD from antenna...

If you have a Dish HD receiver, it has a built in OTA tuner. Just connect an antenna (with enough gain to receive the low power Springfield stations) to your Dish HD receiver's ANT-IN jack. As weak as some of the stations are, you may also need a preamp.
arxaw is offline  
post #758 of 5467 Old 05-03-2006, 01:09 PM
Senior Member
 
MRUSS's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Crane, Mo.
Posts: 257
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
KY3 digital all screwed up today.
MRUSS is offline  
post #759 of 5467 Old 05-03-2006, 02:49 PM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I heard they messed up their PSIP data, which knocked them off the air.

Today, I'm getting the following subchannels on ch 44, which is the RF channel KYTV-DT uses for 3-1 thru 3-3. There is no audio or video.


I assume it's coming from KYTV, but I wonder what they have planned.

Anyone else getting these sub channels on ch 44?

.
arxaw is offline  
post #760 of 5467 Old 05-10-2006, 12:37 PM
Senior Member
 
MRUSS's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Crane, Mo.
Posts: 257
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have never saw anything on my guide like that.
Mine looks like this
003-01 KY3
003-02 UPN
003-03 Wx P

I also have on my 921,
044-01 Rf44
044-02 Rf44
044-03 Rf44
MRUSS is offline  
post #761 of 5467 Old 05-11-2006, 09:49 AM
Member
 
chaotic646's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Willard, MO
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I dont have any "44" channels...
chaotic646 is offline  
post #762 of 5467 Old 05-11-2006, 10:10 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
KYTV-DT (3-1, 3-2, 3-3) is on channel 44.
arxaw is offline  
post #763 of 5467 Old 05-11-2006, 12:29 PM
Senior Member
 
MRUSS's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Crane, Mo.
Posts: 257
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
For some reason my 921 won't filter out the 44 channels so I just have a duplicate of KY3 on 044-01 and for some reason my guide info is on 044-01 instead of 003-01 started yesterday. And I also got guide info on 021-01 yesterday finale.
MRUSS is offline  
post #764 of 5467 Old 05-11-2006, 06:54 PM
Member
 
chaotic646's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Willard, MO
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Oh well they dont show up on my guide and I cant find them to add them to my favorites list either.
chaotic646 is offline  
post #765 of 5467 Old 05-17-2006, 10:12 AM
Senior Member
 
MRUSS's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Crane, Mo.
Posts: 257
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Reported on KY3 news about UPN and WB joining to be CW network in September.Does anyone know if channel 15 and 31 will both be the CW network, or just channel 15 and 31 will go away?
MRUSS is offline  
post #766 of 5467 Old 05-17-2006, 04:22 PM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by MRUSS View Post

Reported on KY3 news about UPN and WB joining to be CW network in September.Does anyone know if channel 15 and 31 will both be the CW network, or just channel 15 and 31 will go away?

Here's an article about the merger at KY3.com.

I wish 15 would go away; or at least 3-2. It and WeatherPlus are sucking too much bandwidth away from NBC-HD (3-1). It's bad when a downrezzed HDLite DirecTV channel (WNBC-DT) has better picture quality than an OTA HD station received w/ antenna....

FWIW, KWFT ch 34 here in Eureka Springs AR has already dumped WB and switched to FOX.
arxaw is offline  
post #767 of 5467 Old 05-17-2006, 06:05 PM
Member
 
MSpin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Springfield, MO
Posts: 58
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I don't know about 15 but I assume they will be the CW affiliate since 31 has signed on with MyNetworkTV.


*** EDIT

As of Thursday May 18, KCZ channel 15 has signed on as the CW affiliate in the Springfield Market
MSpin is offline  
post #768 of 5467 Old 05-22-2006, 09:48 AM
AVS Special Member
 
haley-SEA's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Northern SE Arkansas
Posts: 1,218
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by arxaw View Post

Here's an article about the merger at KY3.com.

I wish 15 would go away; or at least 3-2. It and WeatherPlus are sucking too much bandwidth away from NBC-HD (3-1). It's bad when a downrezzed HDLite DirecTV channel (WNBC-DT) has better picture quality than an OTA HD station received w/ antenna....

FWIW, KWFT ch 34 here in Eureka Springs AR has already dumped WB and switched to FOX.

Arxaw,

Since the tropo was very strong last night, I was able to do a side by side comparison of KYTV and KARK (Little Rock, AR) picture quaility. At times, KYTV was in the high 80's down here on signal strength on peaks. I agree the other two subchannels are sucking "KY3-HD" bone dry, while watching that silly movie last night. KARK having no sub-channels (yet) looked more pristine. KOZK/OPT on ch 23 digital had three going also. What is in the water up there??? at least OPT should kill "Create" on 21-3 during primetime at least.


Haley
downstate in Lower Arkansas


haley-SEA is offline  
post #769 of 5467 Old 05-22-2006, 06:49 PM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Haley,
I and others have complained about multicasting and lousy picture quality on KYTV-DT and KOZK-DT, but they don't give a damn, and have no plans to drop sub channels. KOZK-DT even downconverts PBS-HD from 1080i to 720p. IMO, it's barely DVD quality and sometimes not even that....

You're right about good tropo weather - last night was great. I picked up
KTEJ-DT 19-1 in Jonesboro
KWTX-DT 10-1 (RF ch53) in Waco, TX
KTBC-DT 7-1 (RF ch 56) in Austin, TX

Later in the week is supposed to be even better for tropo reception.
http://home.cogeco.ca/~dxinfo/tropo.html
:-)
arxaw is offline  
post #770 of 5467 Old 05-24-2006, 09:13 AM
Senior Member
 
PinkSplice's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: STL MO
Posts: 297
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by haley-SEA View Post

Arxaw,

Since the tropo was very strong last night, I was able to do a side by side comparison of KYTV and KARK (Little Rock, AR) picture quaility. At times, KYTV was in the high 80's down here on signal strength on peaks. I agree the other two subchannels are sucking "KY3-HD" bone dry, while watching that silly movie last night. KARK having no sub-channels (yet) looked more pristine. KOZK/OPT on ch 23 digital had three going also. What is in the water up there??? at least OPT should kill "Create" on 21-3 during primetime at least.


Haley
downstate in Lower Arkansas

KETC-9 here in STL has 9-1 (PBS HD 720p, downconverted from 1080i), 9-2 (PBS Kids 480i), 9-3 (KETC OTA, 480i), and 9-4 (Create, 480i).
PinkSplice is offline  
post #771 of 5467 Old 05-24-2006, 09:26 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by PinkSplice View Post

KETC-9 here in STL has 9-1 (PBS HD 720p, downconverted from 1080i), 9-2 (PBS Kids 480i), 9-3 (KETC OTA, 480i), and 9-4 (Create, 480i).

Hard to believe they would even attempt this much multicasting. They must have no idea of what HD quality means.
arxaw is offline  
post #772 of 5467 Old 05-25-2006, 10:52 AM
Senior Member
 
PinkSplice's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: STL MO
Posts: 297
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Picked up KSNF-16 (Joplin) analog in STL this morning at 0720 CDT. Normally, WUSI, Olney IL is on that freq.
PinkSplice is offline  
post #773 of 5467 Old 05-25-2006, 02:37 PM
Member
 
VideoTech's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 116
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by arxaw View Post

Hard to believe they would even attempt this much multicasting. They must have no idea of what HD quality means.

Many PBS stations run multiple streams. (Greater than 3).
The content is the allowing factor.
VideoTech is offline  
post #774 of 5467 Old 05-25-2006, 08:03 PM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
PBS in Arkansas shuts down all extra sub channels when they broadcast PBS HD programs at night.

I've done A/B comparisons of KAFT-DT's 1080i (no sub channels) vs KOZK's downconverted 720p (w/ sub channels). KAFT-DT's picture quality is vastly superior.
arxaw is offline  
post #775 of 5467 Old 06-02-2006, 11:38 AM
Newbie
 
gargriff49's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Lake Pomme De Terre
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Wouldn't 720p be the prefered resolution for HD?
480i(interlaced)=240 line resolution
1080i(interlaced)=540 line resolution
720p(progressive)=720 line resolution
gargriff49 is offline  
post #776 of 5467 Old 06-05-2006, 07:04 PM
Senior Member
 
THX10's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Springfield, MO
Posts: 222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Any new word from KOLR, KDEB or KSPR on HD?
THX10 is offline  
post #777 of 5467 Old 06-11-2006, 08:27 AM
Senior Member
 
THX10's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Springfield, MO
Posts: 222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Guess not
THX10 is offline  
post #778 of 5467 Old 06-12-2006, 01:15 PM
Senior Member
 
am_pcguy's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Springfield, MO
Posts: 311
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
THX10 - Please e-mail each of them yourself. The more people bugging them the better.

If you do that you will learn that KLOR and KDEB plan on OTA HD before football season. KSPR is shooting for the first of '07.

Hope that helps.
am_pcguy is offline  
post #779 of 5467 Old 06-12-2006, 09:29 PM
Senior Member
 
THX10's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Springfield, MO
Posts: 222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have emailed several times in the past year, but always got the same mumbo-jumbo from their engineers.

i was wondering if anyone had any new or "inside" information.

I guess I stated my original question wrong. Sorry
THX10 is offline  
post #780 of 5467 Old 06-13-2006, 05:03 PM
Senior Member
 
MRUSS's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Crane, Mo.
Posts: 257
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have about gave on e-mailing them, don't seem to make much difference.
MRUSS is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off